Új hozzászólás Aktív témák
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
balcsida #21912 üzenetére
Nem tudom, hogy írták meg az óra alkalmazást. Ha volt esze, aki megírta, akkor csak percenként frissít.
Halvány sejtelmem nincs, hogy miként működik az operációs rendszer, de feltételezhetően a natív operációs rendszer vizsgája a képernyő érintését minden alkalmazás esetén, ha natív, ha nem, és érintés esetén aktiválja az alkalmazást.
Az interpreteres alkalmazás percenként néhány század másodpercre jobban megdolgoztatja a procit, mert a processzor számára először natív kóddá le kell fordítania a kódját, mint az eredetileg már lefordított, natív alkalmazás.
Nem nehéz belátni, hogy ha egy kisebb erőforrásigényű alkalmazás egyfolytában fut és egy másik nagyobb erőforrásigényű csak percenként fut le, akkor valószínűleg az egyfolytában futó sokszorosát fogyasztja a csak időlegesen futónak. Legalábbis, ez a logikus. Már elég régen dolgoztam programozóként, de az alapelvek nem sokat változhattak. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
balcsida #21910 üzenetére
Akkor el sem tudom képzelni, hogy a Kapcsolatok csempe mennyit fogyaszthat, mert az másodpercenként töbször változik és fényképeket pakolászik össze-vissza.
Mindenesetre, az óra hub probléma megoldódott azzal, hogy downgrade-eltem egy 7.5-ös főzött romra. A kapcsolatok csempét is levettem a főképernyőről.
Ezzel az öreg rommal a sebesség problémám is megoldódott. Várom az akkut és remélem, hogy kézzel fogható javulást fog az is hozni. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Gabesz84 #21887 üzenetére
A mugen power akksikkal szemben előítéletem van, mert kb. 4 éve vettem egy ilyen gyártmányút a HTC Diamondomhoz. Az eredeti diamond akksi 900 mAh volt és az egyetlen ettől méretben nem nagyobb, de nagyobb kapacitásút csak a mugen ajánlott hozzá.
Viszonylag drágán megvettem az 1000 mAh mugent és megnéztem, hogy akku tesztprogrammal mit tud. Pontosan annyit tudott, mint a gyári, még majdnem új 900-as. A neten találtam egy HTC test tools nevű program csomagot és annak a battery toolja azt mutatta, hogy a mugen is 900 mAh-s.
Ha akkor képesek voltak olyan trükkre, hogy nagyobb kapacitást írjanak rá a ténylegestől, akkor feltételezhetően máskor is képesek rá... -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Gabesz84 #21907 üzenetére
Az enyém is kb.1.5 éves és a neten már meg is rendeltem hozzá egy utángyártott 1650 mAh akksit 2000 Ft-ért. Elviekben japán cellás, bontatlan csomagolás stb. Biztos, sokat fog javítani a helyzeten.
Az óra eltávolításán már én is gondolkoztam, de csak másodpercekig vagyok a főképernyőn, ha bekapcsolom a gépet, hogy megnézzem hány óra van, vagy valamilyen alkalmazást indítani akarok ezért szerintem sok vizet nem zavarhat. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
btudos #21902 üzenetére
Nekem alapból orange 7.5-ös rom volt a gépemen és nem jött hozzá 7.8-as frissítés. Tudomásom szerint a t-mobile-os gépekre sem jött ki semmi. Ez az információ 2013. február 23-i állapotot mutat. Azóta történhetett változás.
Egy fórumból másoltam ki:
Yesterday I asked from Orange UK about wp 7.8 for branded Omnia 7.
Tweet from OrangeHelpers: "We are unable to provide specific dates on releases as we have to wait for these from the manufacturers. It is just a case of checking your handset."A lényeg, hogy az orange nem tudja, hogy mikor lesz frissítés és meg kell várniuk azokat a gyártóktól.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
fahrii #21895 üzenetére
Neked van igazad és a WP7.5 a leggyorsabb. A WP7 és 7.8 jelentősen lassabb a 7.5-nél. Bárki nyugodtan utána olvashat a külföldi fórumokon pl. xda. Sok embernek csalódás pl. a dynamics 2.0 éppen emiatt a lassulás miatt és olyan kommentek vannak, hogy értelmetlen olyan új romot fűzni, aminek megvan ez lassú alkalmazás indítási problémája. Ez az "elgondolkozás" a programok indításánál a WP7.8 buildeknél jelent meg. Véleményem szerint a 7.8-at már nem az elsőgenerációs készülékekre írták, hanem az msm 8255T, azaz az 1.4 GHz-es procikra. Nem biztos, hogy erőltetni kellene az eggyel korábbi generációs 1 GHz-es 8250-es procival rendelkező gépeken. Mellesleg van olyan első generációs gép, amire kiadtak 7.8-as gyári frissítést? Ha nincs, akkor az ok a fent említettek között keresendő...
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
negyedes #21890 üzenetére
Ez egy Omnia 7 fórum és ha tetszik, ha nem leírom a véleményemet róla.
A véleményem az, hogy eddig egy nagy csalódás az op és akinek WM-je volt előtte, annak csak azt tudom ajánlani, hogy messze kerülje el a WP7.x-et.
Különben, hidd el, hogy sokkal jobban örülnék, ha nem szidnom, hanem dicsérnem kellene, mert 20 centire csücsül tőlem csalódásom tárgya. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Gabesz84 #21887 üzenetére
Nem tudtam, illetve úgy tudtam, hogy a korlátozások döntő többségét sikerült feloldani pl. beleolvasva az angol nyelvű fórumokba úgy tünt, hogy megoldódott az usb drive, a bluetooth fájl küldés, hívásszűrés, fájl felmásolás zune nélkül stb. probléma. Sajnos, a gyakorlat azt mutatja, hogy mindenhol csak részeredmények születtek.
Az Omnia fém háza és a gyors rendszer miatt döntöttem mellette. Ha a WP7.5 sebességét hozná a WP7.8, akkor a sebességgel teljesen elégedett lennék. Az akkuról azt írták, hogy normális használat mellett kb. egy napot kibír. A 2 óra, de akár a 4 óra használat is nagyon messze van az egy naptól. A normál akkunak legalább a dupláját kellene bírnia intenzív használat mellett, mint amit most bír.
Mivel nem azt kaptam, amit vártam, ezért egy szóban is leírhatom, hogy miért vettem meg: tévedésből.
Most két dolgot tehetek, vagy eladom, vagy megpróbálok vele összeszokni. Inkább a második felé hajlom. Megpróbálok a lehető legtöbbet kihozni belőle és megszokom a hiányosságait.
A hiányosságok többsége valójában nem létkérdés csak zavaró. Nagyon zavaró. A többsége, bár csak körülményesen, de megkerülhető.
Itt az elején, amikor egy szűz telefont kell az igényeimhez igazítani a sok apró, zavaró hiányosság túl soknak tűnik, mivel nagyon gyorsan akarok mindent megoldani és ezért szinte az összesbe belefutok néhány óra alatt.
Ha már belaktam a rendszert és felpakoltam azt a néhány tucat szükséges alkalmazást, amire szükségem van, akkor sokkal ritkábban fogok belefutni a korlátokba, illetve ha találkozom valamelyikkel, akkor már tudom, hogy milyen hátulról-mellbe megoldással kerüljem meg.
Első lépésként kell egy jó rom, amire építhetek. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
negyedes #21884 üzenetére
Még nem tudom a választ a kérdésedre. Lehet, hogy mellé nyúltam. A telefon maga tetszik, de a WP7.8 szerintem jelentős visszalépés a WM után.
Azt kifejezetten nevetségesnek tartom, hogy a MS úgy alkotta meg a WP7-et, hogy átvette az ios összes hiányosságát, hibáját. Ha megnézitek, hogy mik voltak az ios hiányosságai (és még ma is van jócskán), akkor úgy tünik, mintha a Microsoft direkt pontról-pontra az összeset átrakta volna a saját rendszerébe, mintha azt gondolták volna, hogy a hibák miatt lett olyan népszerű az iphone és azokat direkt leutánozták. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
balcsida #21880 üzenetére
Két számomra fontos kérdésre szeretnék választ kapni mielőtt eldönteném, merre tovább.
Van-e annyi előnye a 7.8-as romnak a 7.5-sel szemben, ami miatt érdemes rá frissíteni annak ellenére, hogy jelentősen csökken a rendszer sebessége és ezzel az ún. felhasználói élmény? Számomra a csempe méretezés lehetősége sokkal kevesebbet ér, mint a sebesség. Ha nincs, maradok a 7.5-nél és nem engedem, hogy 7.8-ra frissítsen.
A másik. Balcsida azt írtad, hogy a gépemen tapasztalt problémák nagy részét a főzött rom okozza, amik a gyári romokon nem jelentkeznek és közben a saját, szintén főzött romodat ajánlod. A te főzött romodon nem jelentkeznek ezek? -
vinczetibor
aktív tag
válasz
balcsida #21880 üzenetére
Sokszor 1-1.5 évet kell visszaolvasnom, hogy megtaláljam, amit akarok és utána kiderül, hogy az újabb rom frissítések miatt már nem is működik a módszer. Csak itt ez a téma 21880 hozzászólást tartalmaz és akkor még ott van az xda-developers...
Előre is köszönet a segítőkészségért. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
balcsida #21877 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha felraknék egy gyári 7.5-ös romot és felnyitogatnám az összes korlátozást, de erre a mostani tudásommal nem biztos, hogy képes lennék.
Az xda-developersen már halott az omnia 7 fóruma. Napok kellettek, hogy fel tudjak rá először tenni egy retail romot, mert nem látta a számítógépem és a zune is hibaüzeneteket jelzett, majd megint egy-két nap, hogy rávarázsoljam a magldr-t. -
vinczetibor
aktív tag
Blade 3 volt a kezemben decemberben, amikor 30 ezer volt praktikummal és nem tűnt lassabbnak, mint ez a 7.8-as rommal és elmondások szerint az elmegy két napig egy feltöltéssel. Ez kb. annyit jelenthet, hogy egy napot erősebb használat mellett kibírhat. Különben, a Quick Lanch nevezetű programocskának 4.5 mp kell, hogy bejöjjön Dynamics 2.0 alatt, ami gyalázatos teljesítmény.
Még annyit hozzá tennék, hogy legutóbb a 10 éves Dell Axim X5 nevű pda-mat használtam kb. fél évig (Windows Mobile 2003) és az azon lévő Core Player vagy az Adobe Reader 2.0 magasan veri a wp7.8-as media playert, illetve az Adobe Reader X-et.Kénytelen vagyok főzött romot használni, mert bár a 7.5-ös gyári rom gyorsabb, de a korlátozások miatt az már nekem tényleg a menedzser kalkulátor szint.
Remélem, valahogy sikerül megszoknom a WP7.8-at...
-
vinczetibor
aktív tag
Egy jó hete vettem egy Omnia 7-et. de megmondom őszintén jobbra számítottam...
A telefon maga szép és jó, de nagyon ki akar csúszni a kezemből. Jó lett volna, ha valami érdesítést vagy pl. az oldalán gumírozást alkalmaztak volna. A fém ház és a súlya nagyon tetszik, abszolút minőségi érzetet kelt.
Az üzemidő katasztrófális. Két óra böngészés vagy játék után tehetem a töltőre.
A WP7.8 (Dynamics 2.0) szintén a katasztrófa kategóriájába esik. Nem tudok bluetoothon fájlt küldeni (Tudtam, de reménykedtem, hogy van rá valami megoldás, de csak rész eredmények születtek az elmúlt 2.5 év alatt.) Nem lehet rá másik média lejátszót tenni. Az eredeti nem ismer egy csomó formátumot pl. ogg avi, mkv stb. Minden konvertálgathatok, ha akarom ezeket használni. Nincs hívásszűrés. Nem tudok rá közvetlenül dokumentumokat pl. pdf, zenét stb. másolni, mert hiába van a telefonon nem látja a szükséges program. A pdf fájlokat emailen küldözgetnem kell magamnak, ami marhaság, de nincs más megoldás. Nem tudom usb memóriaként használni, mert zune kell hozzá, hogy valami hozzá hasonló funkciót el lehessen vele érni. Az usb memória lényege épp az lenne, hogy bármelyik pc-hez csatlakoztatva fájlokat tudja másolgatni...
Windows mobile 6.1-es volt az utolsó telefonom (HTC Diamond), de az a véleményem, hogy az operációs rendszer egy nagy visszalépés a windows mobilehoz képest. Ezzel a hardverrel a régi windows mobile is szárnyalt volna. Most olyan érzésem van, mintha egy megbuherált menedzser kalkulátort használnék.
Visszatérve a WP7.8-hoz. Véleményem szerint a WP7 viszonylag lassú volt. A WP7.5 sokkal gyorsabb és a WP7.8 nekem olyan sebesség szempontjából, mintha újból a régi WP7 lenne a gépen. Nem örülök neki.
Kifejezetten azért vettem Omnia 7-et, mert ez volt az egyetlen olyan elérhető árú, fém házas telefon, amin úgy gondoltam, hogy normálisnak nevezhető operációs rendszer fut és egy ilyen edejét múlt hardveren is gyorsan működik. E két utóbbiban tévedtem. Ha maga a telefon nem lenne ilyen jól összerakva, akkor egy hét után már hirdetném eladásra...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Koreai cégekkel érkezik az új Windows hazánkba, a Samsung is letette a névjegyét.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Steam topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest