- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Nem tudok 42"-os OLED-ről.
Ha UHD-s 55" és 65"-os van, akkor gondolom van 42"-os is
[link]Az Eizo nem egy manufaktúra hogy majd felállít egy külön gyártósort 30"-os OLED panelek gyártására 70%-os selejtszámmal csak egy típushoz.
Az Eizo nem gyárt panelt, hanem más gyártók paneljeit használja.
Stúdió monitorok terén nem probléma amit írsz, mert ezek nem nagy mennyiségben gyártódnak, nem hinném, hogy ilyen értékű eszközökből milliós darabszámot adnának el. -
Parallaxis
addikt
Beégés: Ilyen szinten nincs is.
Eddig az összes AMOLED-es készülékemnél előfordult (S1, S2, Note 2, Note 3, Note 4), a Samsung szó nélkül javítja, cseréli. Nem véletlenül.
De ha beleolvasol bármelyik ilyen készülék topikjába, akkor láthatod, hogy egyáltalán nem ritka jelenségről van szó.
- Túlszaturált színek Ez nem a technológiából adódik (csak lehetőség), a vezérlésen múlik
Lehet trükközni (sőt ezek a trükkök már egész jól működnek), de valós RGB pixelezettség nélkül teljes színhűséget igen nehéz összehozni.
De hiába 520 nit a kijelzőm max fényereje, tűző napon alig látszik, semmivel sem rosszabb, mint pl. egy régi kis S3 olvashatósága.
Ezt szerintem te magad sem gondoltad teljesen komolyan.
Summa summarum, legyen csak minél több kijelző OLED
Nem vagyok én sem ellene, de ahogy te is írod, ez még egy fejlődő technológia, míg az IPS már egy kiforrott.
Az sem véletlen, hogy nem OLED-et használnak a méregdrága grafikus megjelenítőknél sem.Persze igazából nincs sok teteje ezeknek a vitáknak, mert egy mobil kijelzőjénél nincsenek olyan valós követelmények, ami miatt egyik, vagy másik technológia tulajdonsága létfontosságú lenne.
--
Személy szerint én a mobil eszközökben inkább valami fejlett, nagy felbontású és gyors e-Paper megoldást látnék szívesebben, ami háttérvilágítás nélkül is tökéletesen olvasható és nincs szüksége energiára, csak a frissítésnél. Hidd el, ehhez képest az IPS és az OLED is csak egy ócska, elavult valami lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz Lord Sidious #34 üzenetére
Tudod, hogy nem így értettem
-
Parallaxis
addikt
Nem tudom hogy jött ki a fele
Igaz, hisz kevesebb, mint a fele
(Azonos fényerőn a Note 4 több mint kétszer annyit fogyaszt, mint az i6.)Viccesen 2K kijelzőket hasonlítani FHD vagy HD IPS-hez is vicces
Ugye tudod, hogy IPS esetén a kijelző fogyasztásának jelentős része nem a panel, hanem a háttérvilágítás, így a felbontásnak itt nincs túl nagy jelentősége.
Az meg legyen a Samsung problémája, hogy ilyen értelmetlen felbontást erőltet egy mobilkészülékben.Anandtech AMOLEd mérései
Én a Displaymate oldaláról idéztem, maradjunk annyiban, hogy az ő méréseik mérvadóak, az Anandtech-é nem annyira
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Gondolom egész nap fehér hátteret néznek az iPhone felhasználók
iOS-en sehol nincs inverz megjelenítés ami Androidon pont az AMOLED megjelenítők miatt lett divat.
Hozzáteszem még úgy is jobb a fogyasztása az AMOLED-nek, hogy ha világos a téma
Ez sajna nem igaz.
Maximális fényerőn, fehér megjelenítésnél pl.:
- Note 4: 1.80 watts (350 cd/m2)
- Note 5: 1.75 watts (412 cd/m2)
- Galaxy S6: 1.20 watts (348 cd/m2)
- iPhone 6: 1.07 watts (558 cd/m2)
- iPhone 6 Plus: 1.52 watts (566 cd/m2)Azonos fényerőnél minden esetben az IPS fogyaszt kevesebbet (akár a felét is).
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
A kis fogyasztás csak megfelelő képernyőtartalom esetén igaz, az iOS világos színvilága mellett pont, hogy magasabb lenne az AMOLED panel fogyasztása, mint a jelenlegi IPS-nek.