- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTTotya
senior tag
Igazából mind1 is, mert 2 hét múlva meg fog jelenni egy cikk, hogy nem lesz OLED az Apple termékekben, arra két hétre pedig egy üjabb, hogy majd 2019-től lesz... stb.stb.
-
Ijk
nagyúr
válasz Parallaxis #82 üzenetére
Hát nincs 42"-os és nincs 500k alatt.
Nem tudom hogy magyarázzam el neked. A kijelzőpanel gyártás nem olyan mint hogy összedobnak egy csöves erősítőt. Hatalmas összegű beruházásigény, komoly technológiai és fejlesztési háttér kell. Nem véletlen veszi az Eizo sem a paneleket, ami mögé már sokkal egyszerűbb egy komoly elektronikát bepakolni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Parallaxis
addikt
Nem tudok 42"-os OLED-ről.
Ha UHD-s 55" és 65"-os van, akkor gondolom van 42"-os is
[link]Az Eizo nem egy manufaktúra hogy majd felállít egy külön gyártósort 30"-os OLED panelek gyártására 70%-os selejtszámmal csak egy típushoz.
Az Eizo nem gyárt panelt, hanem más gyártók paneljeit használja.
Stúdió monitorok terén nem probléma amit írsz, mert ezek nem nagy mennyiségben gyártódnak, nem hinném, hogy ilyen értékű eszközökből milliós darabszámot adnának el. -
legenda
a note 4 óta tökéletes(!) a színhűség, ahhoz persze a megfelelő (alapvető) képernyőmódban kell használni a telefont; link, de akinek a korábbi (s)amoled élmény kell - sok ilyen ember van -, az használja eltérő módban, így mindenki jól jár, hiszen adott a színhű és a túlszaturált megjeleníthetőség is.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
falijja
őstag
Ennek semmi köze az elfogultsághoz...lépnek ők is fejlesztenek..és ez nem véletlen..
De persze ettől még tetszhet neked az Ips jobban (igaz a g4 kijelzőjén én is ámultam)...csak éppen nem az a legjobb teló kijelző jelenleg a piacon, display mate és én szerintem sem...[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
az LG féle WOLED hogyhogy nem TV fronton leköröz mindenkit
fehér OLED háttérfényt könnyebb gyártani RGB színszűrő mögé mint AMOLED panelt
ott ugye beégés is kevésbé jöhet elő mert csak egyszínű háttérfényt állítanak elő nem komplett RGB színeketnem lennék meglepve ha WOLED lenne a jövő LG és alma telefonjaiban
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
joey04
titán
-
Ijk
nagyúr
válasz Parallaxis #69 üzenetére
Nem tudok 42"-os OLED-ről.
Az Eizo nem egy manufaktúra hogy majd felállít egy külön gyártósort 30"-os OLED panelek gyártására 70%-os selejtszámmal csak egy típushoz. Az IPS panelek az elmúlt pár évben jól fel lettek futtatva, költséghatékonyan lehet őket gyártani. Az OLED-eknél nagy képátló esetén probléma volt a selejtszám, az LG-nek sikerült a saját technológiájával már rentábilissé tenni, de eddig biztos hogy rengeteg ráfizetés volt.fateless: Már egy másik hírben raktam be color-gamut ábrákat és bizony a S-Amoled színhűsége jobb mint az iPhone IPS-é. Talán már az S4-ben is az volt. Lehet hogy nálad nem megfelelő profil volt beállítva vagy egyszerűen a magas kontraszt miatt láttad túlszaturáltnak a színeket.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ctvagyok
őstag
válasz <Adamsky> #64 üzenetére
Volt pár amoledem, tudom, hogy beég. De itt a 2 éves S4 minim, és ezen például semmi nyoma még a beégésnek. Általános egész képernyőre kiterjedő fényerőcsökkenésem van, mert már használódnak elfele a kék subpixelek. De a legtöbben nem használnak 2 évig telefont egyhuzamban. Ha meg beég akkor cserélik úgyis.
És hidd el, még első generációs SAMOLED kijelző beégést sem vesznek észre a legtöbben. Egy egész rohadt widget volt beégve a főképernyőbe a tulajnak. Észre sem vette amíg kék háttért nem raktam be neki.(#61) Parallaxis
Vagy csak nem tudnak akkora méretben jobb minőséget előállítani, mint a csúcs IPS. Ezenkívül gondolom nem pár évre veszik ezeket a monitorokat, szóval a 2-3 éves használhatóság kevés lenne. De egy telefon kicsit más.
Displaymate szerint sem jobb a iPhone 6 kijelzője, mint a Note4-é. Hol az az IPS telefonban ami mindenben jobb??? Főleg telefonban hol van? Mert marha jó, hogy egy 1,5 millás monitorban az van, de azzal tudok telefonálni, meg netezni mukahelyemen????Ezért is beszéltünk a fogyasztásról és élettartamról, mert a többi tulajdonságban teljesen egál, vagy az amoled a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem továbbra sem a beégés a fő problémám az amoled kapcsán, hanem a természetellenes, túlszaturált színek, amik nem tükrözik a valóságot.
Értem én, hogy sokaknak ez tetszik, de engem többnyire zavar, hosszútávon minkdenképp. Ha csak ránézek, akkor azt érzékelem elsőre, hogy hú, de erőteljes, élénk színek, megragadja a tekintetemet, de napok után már zavarja a szememet és a tudatomat is.Azért azt hozzáteszem, hogy az S4 óta nem volt nálam hosszabb távon amoled készülék, lehet, hogy már felmőttek a fejlesztők, és nem a csilivili katácsonyfadísz a minta, akkor lehet már jó is az amoled számomra...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
janeszgol
félisten
-
legenda
azért nem mindegy, mert ember nincs, aki naponta annyit használja a telefonját, ráadásul mindig maximum fényerőn, így ha meg is történik, sokazorosa intervallum kell hozzá, meg amilyen szintű fejlödés van adott tekintetben (is), 2018-ra pláne jó lehet.
a plazma tv más kérdés, az mire fejlődne, kihal...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
joey04
titán
több hónapja kiállított demo példányt, ami heti 6 napban 12 órát megy maximum fényerőn
ez kicsit olyan, mint a plazma tv tulajoknál, hogy ha normálisan használod nem ég be már az új panel. imádom a plazma tv-met, le nem cserélném semmire, jelenleg még oledre sem, és állítom odabasz képminőségben a mai csúcs ledeknek is, de úgy beégett a sport tv meg a digi sport logója ahogy kell, pedig sok filmet is nézek rajta. -
legenda
már most is elfogadnám a jelenlegi iphone 6s plus készülékembe a korábbi note 4-em kijelzőjét.
nem általánosságban kell nézni a(z) (s)amoled kijelzőket, mert jelenleg is vannak még jobbak és rosszabbak, hanem a korrektebbeket, feltételezve, hogy az apple a megfelelő elvárásokat támasztja majd és olyat fogad el, illetve vásárol meg.
összességében takarékosabb a megfelelő (s)amoled kijelző, a note 4 óta a színhelyesség is okés - a megfelelő képernyőmódban kell nézni -, erős (nap)fényben is jól látható már, meg a beégés sem olyan olyan szintű mostanság, mint akik emlegetik itt - vagy bárhol máshol - korábbi/régi típusok emléke alapján, vagy láttak üzletben több hónapja kiállított demo példányt, ami heti 6 napban 12 órát megy maximum fényerőn, abból legnagyobb részt azonos képet megjelenítve -, 2018-ra meg pláne ütős lehet.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
<Adamsky>
nagyúr
"Beégéssel ijesztegetni meg vicces. Legtöbben észre sem veszik, mikor bekövetkezik."
Azért ez elég gyenge kifogás. Remélem érzed.
Persze az igaz, hogy van ilyen "vak" user. Az ilyenek szoktak a 4K-s kijelző mellett izmozni, hogy az kell neki, mert látja a pixeleket. Ja, persze.
A beégés igenis létező probléma, és ha megtörténik, akkor szerintem rögtön oda az AMOLED előnye az IPS-hez képest. Értsd: megette a fene a szuper kontrasztarányt, meg a gyönyörű feketét, ha a kép közben "vízjeles". -
Ijk
nagyúr
válasz Parallaxis #61 üzenetére
De legfőképpen az ára miatt, mivel nem lehet gazdaságosan nagy méretben gyártani.
OLED monitor sem lesz egyhamar még, és nem azért mert az 1:1000-es kontrasztú IPS panelek olyan hihetetlenül jók, hanem mert egy tömeggyártásra jól felfuttatott technológia. Egész más 4-5"-os 10", 30"-os és 50+"-os kijelzőket gyártani.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
falijja
őstag
válasz Parallaxis #61 üzenetére
Telefonokról volt szó...
-
ctvagyok
őstag
Csak annyit mondok szerintem tévedésben élsz. Olvasd el a displaymate Note 5 tesztjét. APL 67% alatt már az amoled nyer meg az iPhone 6-tal szemben is. Egy honlap 85-60% körül van. És abban bőven van fehér. Szóval ha nem hóember építő szimulátort játszol jobb az samoled.
Beégéssel ijesztegetni meg vicces. Legtöbben észre sem veszik, mikor bekövetkezik.
[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
Miért is nem? Pont hogy akkor is jó. Ha nincs fehér háttér és betűk akkor az samoled jobb. De még ha facebook megy egész nap sem vesztes sokat az IPS-hez képest. És most az egyik legjobb IPS-hez viszonyítok, ami az iPhonokban van. Egy 2k IPS kijelzőt lehet le is aláz a Note 5 panelje. Például azt ami a G3-ban van.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
nyakamat tenném rá hogy az LG már dolgozik a telefonokba szánt WOLED-en ami az IPS utódja lehet
-
Halkow.
senior tag
Én úgy gondolom hogy, amikor játszik az ember a telefonján akkor látszódik legjobban az Amoled előnye. Mellesleg hajlamosabb a beégésre és idővel öregszik.
Kevesebb fogyasztás? Max ha fekete lesz az ios 11...
Habár nehezen tudom ezt egyenlőre elképzelni -
A guru
addikt
válasz Parallaxis #37 üzenetére
Bezzeg majd ha az alma is QHD-t fog használni akkor majd jön a hú de király meg az ehez hasonlók
-
TeeJay
félisten
röhögnék ha közben az LG WOLED kijelzőket dobna ki telefonokba ami jobb lenne mint az AMOLED... ugye fehér OLED háttér fény előtt RGB színszűrő. megnézném mit hozna telefonokba!
-
csongi
veterán
Vicc
Kozben meg egymas gatyajat is leperelnek egymasrol
Amugy meg latszik a samu iranya, szepen lassan a mobilagazatba alkatresz gyartas lesz, es licencek. Marad par keszulke, a piacon, a kutatasok fejlesztesek azokba jelenik meg, es aztan mehet a licenceles -
ctvagyok
őstag
válasz Parallaxis #37 üzenetére
A belinkelt fogyasztása adatok szerintem nincsenek kijelzőméretre visszaosztva. Vagy igen?
Legalábbis te azt állítod, hogy a felbontásnak nincs nagy jelentősége IPS esetén. Amivel nagyjából egyet kell értenem. Nyilván a gyártás technológia miatt van az eltérés leginkább.
Mégis az iPhone 6 és a 6+ között van egy "kis" eltérés. Ez nyilván azt jelenti, hogy nincs leosztva területre.
Félrevezető így feltüntetni.Bár ha azt becsülöm, hogy a fogyasztás egyenes arányban nő a fényerővel, akkor tényleg ki lehet számolni, hogy legrosszabb esetben zseblámpaként 2,1-szer többet fogyaszt az amoled a Note 4 esetében. De ez így nagyon nagyon nem pontos.
Attól még nem igaz, hogy normál használattal a kétszeresét fogyasztaná. Fehér képernyővel rohangálni nem az. Vagy menüben görgetni, ami látom sokaknak nagy kedvenc lehet.
Tartalom fogyasztás, vagy játék közben tisztán nyer az AMOLED. Maximum böngészés közben vagy pdf olvasás közben van előnye az IPS-nek. De ott sem biztos, hogy minden esetben. Azért elég színes szagos a web manapság. -
Ijk
nagyúr
válasz Parallaxis #3 üzenetére
Még az is lehet hogy az iOS-nek sötét színvilága lesz 2018-ra.
Persze előfordulhat hogy ez is kőbe van vésve az Apple szentélyében, mint anno a3,5"4"-os telefonkijelző és a az ideális 10"-os tablet méret.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Parallaxis
addikt
Beégés: Ilyen szinten nincs is.
Eddig az összes AMOLED-es készülékemnél előfordult (S1, S2, Note 2, Note 3, Note 4), a Samsung szó nélkül javítja, cseréli. Nem véletlenül.
De ha beleolvasol bármelyik ilyen készülék topikjába, akkor láthatod, hogy egyáltalán nem ritka jelenségről van szó.
- Túlszaturált színek Ez nem a technológiából adódik (csak lehetőség), a vezérlésen múlik
Lehet trükközni (sőt ezek a trükkök már egész jól működnek), de valós RGB pixelezettség nélkül teljes színhűséget igen nehéz összehozni.
De hiába 520 nit a kijelzőm max fényereje, tűző napon alig látszik, semmivel sem rosszabb, mint pl. egy régi kis S3 olvashatósága.
Ezt szerintem te magad sem gondoltad teljesen komolyan.
Summa summarum, legyen csak minél több kijelző OLED
Nem vagyok én sem ellene, de ahogy te is írod, ez még egy fejlődő technológia, míg az IPS már egy kiforrott.
Az sem véletlen, hogy nem OLED-et használnak a méregdrága grafikus megjelenítőknél sem.Persze igazából nincs sok teteje ezeknek a vitáknak, mert egy mobil kijelzőjénél nincsenek olyan valós követelmények, ami miatt egyik, vagy másik technológia tulajdonsága létfontosságú lenne.
--
Személy szerint én a mobil eszközökben inkább valami fejlett, nagy felbontású és gyors e-Paper megoldást látnék szívesebben, ami háttérvilágítás nélkül is tökéletesen olvasható és nincs szüksége energiára, csak a frissítésnél. Hidd el, ehhez képest az IPS és az OLED is csak egy ócska, elavult valami lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz Lord Sidious #34 üzenetére
Tudod, hogy nem így értettem
-
rootmin
tag
Egyre gyakrabban előjön a téma, és nem értem... egyszerűen nem értem, honnan jön ez az AMOLED ellenesség. Érteni se kell hozzá, anyám is látja: ránézésre jobb képe van*, és a vélt hátrányok bagatellek.
*Nem, ne gyere azzal, hogy túlszaturált f*s. Be lehet színhelyre kalibrálni, úgy egy IPS mellé téve a kontraszt különbség miatt ég és föld a kettő.
- Beégés: Ilyen szinten nincs is. Üzletben kiállított, magára hagyott példányon kívül én még nem találkoztam ilyennel, pedig ha OLED-es telefon kerül a kezeim közé, ezt rendre csekkolom.
Nem mondom, hogy lehetetlen produkálni, de az emberek túlnyomó részénél ez nem hinném, hogy valaha problémát okoz, inkább csak egy olyan fantom-félelem, aminek még annyi alapja sincs, mint a plazma TV-knél volt... (pedig azzal se volt probléma a "kihalás" előtti szériáknál már)- Túlszaturált színek Ez nem a technológiából adódik (csak lehetőség), a vezérlésen múlik, láttunk már erre korrekt és kevésbé korrekt példányokat is (az újabb Samsungok azért egyre jobbak ilyen téren is)
A színhelyességre mindig sokat adó Applenél valószínűleg lesz majd viszonylag pontosan kalibrált profil a hype-gerjesztő, képernyőről lemászó, túlszaturált csoda mellett, amiért majd kajálja a nép. Csak ki kell találni valami hangzatos iColor Real Gamut Technology-t- Kevés fényerő:
Ott a pont. Kevesebb a max mérhető fényerő. De hiába 520 nit a kijelzőm max fényereje, tűző napon alig látszik, semmivel sem rosszabb, mint pl. egy régi kis S3 olvashatósága. Miért? Mert nem csak a fényerő számít ilyenkor, hanem a kontraszt. Innentől ez a méregfog is kihúzható...
- Fogyasztás:
Talán ez legkomolyabb ellenpont, de az előző hozzászólásban is látszik, hogy nincs többszörös különbség fehér téma esetén sem (sötéttel meg ugye lehet spórolni). Az LCD technológiával ellentétben az OLED még nagy ütemben fejlődik, elég valószínű, hogy éveken belül az LCD alá fog menni ezzel is.
Mondom mindezt úgy, hogy jelenleg egy Z3 Compactom, és egy Z3 Tablet Compactom van IPS kijelzővel, imádom a színeiket, de a brutál kontrasztot nagyon-nagyon irigylem.
Summa summarum, legyen csak minél több kijelző OLED. Egyértelműen ez a jövő. Szerintem. De tessék vitába szállni, hátha hallok értelmes érveket is az OLED ellen a sok picsogás mellett.
-
Parallaxis
addikt
Nem tudom hogy jött ki a fele
Igaz, hisz kevesebb, mint a fele
(Azonos fényerőn a Note 4 több mint kétszer annyit fogyaszt, mint az i6.)Viccesen 2K kijelzőket hasonlítani FHD vagy HD IPS-hez is vicces
Ugye tudod, hogy IPS esetén a kijelző fogyasztásának jelentős része nem a panel, hanem a háttérvilágítás, így a felbontásnak itt nincs túl nagy jelentősége.
Az meg legyen a Samsung problémája, hogy ilyen értelmetlen felbontást erőltet egy mobilkészülékben.Anandtech AMOLEd mérései
Én a Displaymate oldaláról idéztem, maradjunk annyiban, hogy az ő méréseik mérvadóak, az Anandtech-é nem annyira
[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
válasz Parallaxis #33 üzenetére
Nem tudom hogy jött ki a fele, koránt sem akkora a különbség ahogy leírod. A valóság inkább 30-40% inkább a legtöbb valós elképzelhető kedvezőtlen esetben.
Azért 2K kijelzőket hasonlítani FHD vagy HD IPS-hez is vicces. Hoppácska.
Ha csak a kijelző 60%-a fehér már egálban van a fogyasztásban az amoled. Azért az már nem olyan nehéz elérni. Még internetezés közben sem.
Koránt sem akkora hátrány az amoled, ahogy te beállítod.
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
Ami jobb az jobb...ez tény...
-
Lord Sidious
senior tag
válasz Parallaxis #33 üzenetére
-
Parallaxis
addikt
Gondolom egész nap fehér hátteret néznek az iPhone felhasználók
iOS-en sehol nincs inverz megjelenítés ami Androidon pont az AMOLED megjelenítők miatt lett divat.
Hozzáteszem még úgy is jobb a fogyasztása az AMOLED-nek, hogy ha világos a téma
Ez sajna nem igaz.
Maximális fényerőn, fehér megjelenítésnél pl.:
- Note 4: 1.80 watts (350 cd/m2)
- Note 5: 1.75 watts (412 cd/m2)
- Galaxy S6: 1.20 watts (348 cd/m2)
- iPhone 6: 1.07 watts (558 cd/m2)
- iPhone 6 Plus: 1.52 watts (566 cd/m2)Azonos fényerőnél minden esetben az IPS fogyaszt kevesebbet (akár a felét is).
[ Szerkesztve ]
-
rbertkrl
aktív tag
válasz Parallaxis #3 üzenetére
Gondolom egész nap fehér hátteret néznek az iPhone felhasználók.Hozzáteszem még úgy is jobb a fogyasztása az AMOLED-nek, hogy ha világos a téma. (azért mert Samsung nem kell be durcizni, sokan örülnének az OLED-nek, nem véletlenül.)
[ Szerkesztve ]
Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
törölt tag
Kicsit változtak a Samsung garanciális feltételek. Persze alapvetően cserélik a beégett kijelzőt csak nem annyira rugalmasak mint régen. Most mpl futár viszi el nem a házi cserebere megy. Most kezdődnek az első ilyen jellegű javítások, igazából tapasztalat még nincs. Hogy az Apple mit fog lépni a beégéssel kapcsolatban azt meg pláne korai lenne találgatni. Egyébként tényleg nem annyira jellemző már az amoledre a beégés.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz #67656192 #26 üzenetére
Hol jelentkezik ez valós problémaként, amíg a 2 éves gari alatt kicserélik?
Jó, oké, Samsungot ismerem (házhoz kijönnek, kicserélik, szevasz, újabb 2 év élettartam), náluk ez evidens, de gondolom, ebben az Apple is hasonló módon nyomná a szupportot, ha amoledre térnének át.[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Lassan a Samsung logó is felkerülhet a telefonra.
-
dinnje
aktív tag
És 2018 után senki sem lesz képes oled displayt gyártani a Samsungon kívül?
-
janeszgol
félisten
Igen ez igaz. Legjobb példa az öcsém. Fejlesztő, állandóan a kezében volt a note 3. Szinte többet volt bekapcsolva a kijelző, mint ki. Mikor el akarta adni, elkértem tőle és megnéztem a képernyőjét. Nyoma sem volt beégésnek.
Ha rendesen használva van a telefon, értem ez alatt, hogy sűrűn változik a kép tartalma és nem csak lesi az ember, akkor nem fog beégni. -
DithenS
senior tag
Hazugság,nekem egy sima ace 4em van,tehát nem is a csúcs amoled kijelző van benne és 1 éves de semmi baja.Minden nap legalább 3 órát nyomkodom,nyáron többet is a gagyi gépem miatt.Tehát 3 hónap napi 4-6 órás használat és semmi baja.Aki ettől fél az bolond mert semmi baja sincs 1 év után és biztos hogy még 2 évet kibírna intenzív használat mellet.Szóval nem kell félni,nagy eséllyel az IPS fanatikusok találták ki.Amúgy érdekes az amoled kijelző,sötét részeknél nem világít.Bár az Iphonok kijelzői is szépek amúgy,szóval oledből se engednek.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Az apple oled sokkal oledebb lesz minden olednel.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Xanax88
tag
iOLED... Innováció
Krisz
-
janeszgol
félisten
iPhone 5c-ig ismerem az ájfonyákat és azok kijelzői szerintem a legjobb minőségűek. Viszont marha sokat esznek és ahogy olvasom, ez a 6-os szériára is igaz.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem is olyan rég még azon vitatkoztunk, hogy miért is nem lesz egyhamar AMOLED a szifonokba, erre itt az újabb hír, hogy mégis lesz ...
Nyilván IPS és IPS között óriási a különbség. Viszont ami a szifonokba tesznek, azt meg lehet "magázni". Ahhoz képest nem fog sokkal többet nyújtani az AMOLED. Főleg úgy, hogy amennyit hoz, legalább annyit el is vesz (napfénybe történő olvashatóság). És ott van a sokat emlegetett beégés. Természetesen mindig lesz olyan felhasználó, akinél ez nem jön elő (vagy nem az alatt a 0,5-1 év alatt). Viszont elő fog, ez garantált. A mértékéről megint lehet vitatkozni. Egy szó, mint száz, én sem örülök ennek, mondom ezt úgy, hogy jó eséllyel sose fogok venni szifont.
-
kpal
nagyúr
Esetleg Iphone 8 lesz OLED-es
-
Lord Sidious
senior tag
Remelem nem. Szamomra eleg idegen az Amoled. Ikabb a massziv fenyero, es az iOS vilagos szinekkel operalo vilaganak sem az Amoled az optimalis valasztas.
-
Cannabis7
senior tag
Abban az IPS mindig obb lesz, de egyébként igen, már elég durván felveszik a fényerőt az új samuk pl, így már jobb mint régen.
De én inkább a fehérek szín meg a betekintési szög miatt hajlottamaz ips felé, de ha összehasonlítas egy S6-ot egy 6S-el a fehérek szebbek az amoleden. ami durva mert abban sokáig gyenge volt. -
munnergep
senior tag
-
Cannabis7
senior tag
Én inkább IPS párti vagyok, de azért el kell ismerni, hogy a legújabb amoledek már elég durvák.
-
félisten
Én már nagyon várom, semmi sem szórakoztatóbb, mint a meghasonult Apple rajongók, akik ezerszer leírnak valamit, aztán ha az Apple változik, akkor onnantól azt kezdik el nyomni.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
veterán
Remélem, ez nem fog megtörténni, mert ha igen, akkor majd a többiek is ezt majmolják, és nem szeretném, ha ez lenne a mainstream kijelző.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Parallaxis
addikt
A kis fogyasztás csak megfelelő képernyőtartalom esetén igaz, az iOS világos színvilága mellett pont, hogy magasabb lenne az AMOLED panel fogyasztása, mint a jelenlegi IPS-nek.
-
laci_csk
senior tag
Ez szuper, igy a samusok, akik amoledrajongok, is atte'rhetnek iphone-ra.
Xperia XZ3
-
Szakiii
addikt
Végre, én már vártam egy ideje. Vagyis várom..
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robogó, kismotor
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ukrajnai háború
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 12GB RAM Dual ÚJ, 2-ÉV GARANCIÁVAL, SZÁMLA + DOBOZ + TÖLTŐ SZETT!