Samsung OLED kijelző kerülhet a 2018-as iPhone-okba

Az Apple a mobiltelefonoknál és a táblagépeknél az IPS kijelzőt használja, ami kiváló betekintési szögekkel és fényerővel rendelkezik, ám fogyasztása jóval nagyobb, mint az AMOLED paneleké. Ezt a hírek szerint az almás vállalat is felismerte, ám egyelőre a következő pár évben nem lehet változásra számítani. Kérdés persze, hogy meddig lesz ez így, a döntésre egybehangzó jelentések szerint 2018-ig kell várni.

A Samsung Galaxy Note5 Super-AMOLED kijelzője piacvezető
[+]A Samsung Galaxy Note5 Super-AMOLED kijelzője piacvezető

A legújabb információk egyébként a Samsung Display egyik vezetőjétől származnak, aki szerint a jövőben készülő iPhone-ok Samsung kijelzőt kapnak majd: "A Samsung Display újabb tárgyalásokat kezdett az Apple-lel, hogy kisebb méretű OLED kijelzőkkel lássa el az iPhone készülékeket a következő években, valószínűleg 2018-tól kezdve." A dél-koreaiaknál dolgozó szakember szerint a jövőben szét kell választani a divíziót, hogy kimondottan a Samsung, vagy éppen más cégek számára fabrikálnak megjelenítőket. "A Samsung Display által készített AMOLED panelek az összes Galaxy zászlóshajóban megtalálhatók. Ez azonban nem nyújt elegendő bevételforrást, hiszen a piac változik, így a Samsung Displaynek különböző szerződéseket kell kötni biztos partnerekkel."

Az Apple iPhone 6s Plus képernyőjének fényereje kiváló
Az Apple iPhone 6s Plus képernyőjének fényereje kiváló [+]

A dolog persze ennyire azért nem egyszerű, hiszen az LCD-nek számos előnye van. Az egyik, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb a gyártási folyamat, éppen ezért az Apple még erőltetni fogja ezeket a kijelzőket, méghozzá a nagyobb nyereség miatt. Ez egyébként az LG Displaynek is jól jöhet, hiszen ők a cupertinóiak legnagyobb beszállítói jelenleg. A váltás tehát indokolható, de egyáltalán nem szükséges, és az is biztos, hogy nagy csata zajlik majd le a következő esztendőkben a kijelzőgyártók között.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés