Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok! Csináltam egy visszaállítást az órán és azótra nem tudok csatlakozni a telefonhoz.....:-( az órán csak a "befejezéshez nézze meg a telefont" felirat jelenik meg . Bluetooth-on már párosítottam.. mi lehet a gond?
-
Roland861010
veterán
Szevasztok,
Van valami működő normális e-mail kliens, ami mobilneten képes e-mailt fogadni?
Az se baj, ha nekem kell rá frissíteni manuálisan, mint a Messenger appra. -
-=Starwing=-
tag
Igen, Erste MC a kártya. Igen, megadtam a kártya adatokat, rendesen kiküldte az SMS-t, aktiválta a Wallet-ben a kártyát. Rendben működik, csak az órára nem tudom rávarázsolni. Mert amikor az órán megnyitom a Wallet-et, kéri hogy adjam hozzá a kártyát (a telefonon),amit korábban regisztráltam/aktiváltam. De ahogy a képen is látszik, nem lehet kiválasztani a kártyát.
-
ACE-
addikt
válasz
-=Starwing=- #2045 üzenetére
Ez milyen kártya? Erste MC? Kártya adatokat megadtad Wallet-be és rendesen kiküldte az SMS-t? A Wallet-ben aktív a kártya? Működik is, fizettél vele?
-
-=Starwing=-
tag
A Wallet-ben regisztráltam a kártyát közvetlenül. Kiküldte az SMS-t a kóddal, amit begépeltem a telefonon, és aktiválódott a Walletben.
Ezután akartam az órán is betenni a kártyát a Walletbe. Az órán megnyitottam a Wallet-et majd kérte hogy folytassam a telefonon a beállítást. Magától megnyílt az alkalmazás a telefonon és kérte hogy válasszam ki a már meglévő kártyát, vagy adjak hozzá egy újat. De nem lehet kiválasztani a már beregisztrált kártyát! Nincs kiválasztási lehetőség!
-
ACE-
addikt
válasz
-=Starwing=- #2043 üzenetére
Gondolom a telefonhoz a George-ból adtad hozzá a kártyát... úgy nem fog menni. Töröld, majd kártya adatokkal kell hozzáadni, majd fel kell hívni az ERSTE ÜFSZ-ot, hogy aktiválják a Wallet regisztrációt, mert az SMS-es nem fog menni mivel nem küldi ki az SMS-t a kóddal. Szerintem utána vonalban is maradhatsz velük, mert utána az óráról is ahogy csináltad meg kell csinálni ugyanezt, és akkor azt a regisztrációt is aktiválni kell. Valamiért a Mastercard kártyákra nem megy ki a Wallet regisztrációs SMS. Erste Visa-val elvileg működik, legalábbis a MAX hitelkártyámmal ment.
-
-=Starwing=-
tag
Sziasztok!
Van egy Galaxy Watch 5 Pro-m és Google Wallet problémám van, hátha tudtok segíteni.
Telefonon rendben be tudtam regisztrálni az Erste bankos kártyát és lehet vele fizetni is.
Ezután az órán megnyitottam a Google Wallet alkalmazást, majd ugye kérte hogy folytassam a telefonon a beállítást. Magától megnyílt az alkalmazás a telefonon és kérte hogy válasszam ki a már meglévő kártyát, vagy adjak hozzá egy újat.
Itt szépen el is akadtam mert nem ajánlja fel a már beregisztrált és aktív Erste kártyát!
Ha pedig a másik lehetséges opciót választom és elkezdeném hozzáadni mint új kártya, akkor meg elakad mert ez már hozzá van adva...Töröltem a Wallet alkalmazást az órán és újra telepítettem de utána ugyanez az eredmény. Van valami ötletetek?
-
hcs57
addikt
Az előző órám (Gear Sport) automatikusan felismerte, ha kerékpározok.. a mostani Watch 5 pro nem.. el lehet indítani rajta a kerékpározást kézzel, de nem magától teszi. Nem értem, a GPS érzékeli, hogy mozgom, a kezem nem mozog (nem lendítem), mi ebben olyan nehéz?
Esetleg a számlap, vagy valami beállítás? -
szilasz007
aktív tag
válasz
bandigyerek #2033 üzenetére
Ledes pulzus mérésbe pontatlanabbak. Erőnléti edzésben, mint a Samsung nehezen követik a hirtelen változást. Ezt az alma valahogy megoldotta.
Persze, ha felveszel egy HR pántot, minden tökéletes. Sőt. Ha komolyan sportolnék, Garmint használnék. Tevékenységek szerkesztése terén sokkal jobb. Triatlon (értsd: több különböző tevékenység egyben), interval edzések kezelésében sokkal jobb.Pl. Fenix 7.. többszázezres óra... [link]
vs AppleWatch 8 [link]
A vége felé a tevékenységeknél van egy összehasonlító táblázat.Tény, hogy a legpontosabb mérés pánttal lehet. Ha az fontos, akkor az ember vegye fel. Én csak azt mondom, hogy ha többszázezerért az ember vesz egy órát akkor már legyen pontos. Legalább közel olyan pontos, mint a konkurencia. (Zárójelben, én a Fenix 7-en voltam meglepődve, hogy mennyire gyenge összehasonlításként. Pedig a Garmin nem ma kezdte és meg is kéri keményen az árát....)
-
bandigyerek
senior tag
válasz
szilasz007 #2032 üzenetére
Sportórákkal mi a baj?
-
szilasz007
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #2030 üzenetére
Persze lehet. Sőt, összeadni is lehet papíron, de lehet számológéppel is. Csak azóta volt egy fejlődés és más a világ
Én szeretem a kütyüket. Edzés közben követni a pulzust, és a pihenőket e szerint venni.
Én szeretem végén megnézni a HR grafikont edzés végén és a kalóriát. Persze mindent lehet érzésre azt csak hajrá.
Én így szeretem, kis gyerekes pozitív visszacsatolást.
Én ezért az óráért perkáltam rendesen. Annyit amennyiért Én örülnék, ha pontosabb, jobban használható lenne az Én céljaimra.
Remélem feltűnt, hogy szándékosan sok volt ebben az "Én". Egy percig sem vita. Ez csak az Én véleményem az órával kapcsolatban. Van amit szeretek benne, van amit nem. Remélem, hogy azért fognak ezen a téren is fejleszteni.Konkurenciával összehasonlítva, van tér. Pl: Szinte hihetetlen, hogy se a Garmin, se a Samsung nem tud olyan pontos pulzuskövetést megvalósítani, mint az Alma. Ha a 6-os sorozatban is ugyanez a chip lesz, szomorú leszek.
Ennyi. Béke és Haribo
-
válasz
szilasz007 #2028 üzenetére
Nem tudom nektek mi de nekem ebből a postból az jön le, hogy okosóra nélkül nem lehet manapság edzeni.
Milyen durva, hogy régen ilyen kütyük nélkül is tudtak élni az emberek. -
Rudiaszarvas
tag
válasz
szilasz007 #2028 üzenetére
Sajna igen, igazad van.. ezért is szeretnék megválni az órától...
-
szilasz007
aktív tag
válasz
Rudiaszarvas #2023 üzenetére
Az egy másik szívfájdalmam. Fél éve beletették az intervalt Hurrá. De csak szabadtéri futáshoz, meg kerékpárhoz.
Ergo ha futópadon akarod azt, hogy egy interval edzést letudj tolni, akkor a GPS-t használó futást kell külön elindítanod.
Ez is ilyen fogom a fejem.. Miért kell GPS egy idő alapú ismétléses programhoz? (A válasz azért, mert távot is támogat...)
Arról nem is beszélve hogy pl erőnléti edzéshez más óra a sorozatokat is jobban kezeli. Csak egy gombnyomás a feladaton belül. Itt meg az adott feladat esetén be lehet állítani, magától mérné a számokat, sorozatokat ilyen sacc/kb alapon. Általános workout-ot kiválasztva semmi konfigurálhatóság.
Most ki az az ember, aki edzés közben, arra vesztegel időt, hogy gyakorlatonként kikeresve az edzését egyenként elindítgatja?
Kicsit fordított a dolog. Te vagy az eszközért, ha használod és nem az eszköz érted.... -
Endr00
aktív tag
Hali.
sima GW5-öm van, és most olyan furcsaságot csinál, hogy az alsó gomb nem csinál semmit, tehát nem megy vissza, viszont bekapcsolja a kijelzőt, ha el van sötétítve. Tehát maga a gombnyomást érzékeli, de funkcionaltásban nem azt csinálja, amit kell. Másnál van/volt ilyen? -
Rudiaszarvas
tag
válasz
Rigormortiis #2022 üzenetére
Nem annyira, ennél még a Huawei Health is több beállítási lehetőséget kínál... Samsung Health nagyon puritán...
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Rudiaszarvas #2021 üzenetére
A Samsung Health-ben van futópados edzés is. Vagy ez nem jó?
-
Rudiaszarvas
tag
Hi mindenki! Tudtok nekem mondani egy jó alkalmazást futópadozáshoz? Köszi előre is!
-
Rigormortiis
veterán
Az mitől van, hogy ha elindítom az órán a Google térképet, csak annyit ír, hogy navigáció indítása... Aztán leáll.
-
hcs57
addikt
Itt a Samsung verő
[link]
-
Úgy felnyomja a nézők pulzusát ez az új horrorfilm, hogy bejeleznek tőle az okosórák.
Na teszteljük le, gyere Wacs5Próm.
-
bandigyerek
senior tag
A stressz-szintet úgy mér, hogy figyeli a pulzusod. Ha valamiért megugrik, és a mozgásodból nem derül ki, hogy sportolsz, futsz tudomisén, akkor feltehetőleg ideges vagy és szimplán felb...sztad magad. Egyébként meg valószínűleg a napi megfigyelésük alapján mentek orvoshoz, és úszták meg a nagyobb fost a delikvensek. Arra használták a kütyüt, amire való. Szerintem EKG-t, vérnyomást egyik sem mér magától, mert nagyon hamar letalpalna az aksi. Az EKG-hoz meg kell az ujjad is, hogy két ponton tudjon mérni. Egy rendesnél úgy bedrótoznak, mint a karácsonyfát. Ide elég ez is. Ha már harmadszor szól, hogy baj van... orvos. Majd az megmondja, hogy tényleg, vagy nem.
Addig meg eldöntöd, hogy milyen időközönként méred magad, vagy kihagyod.
AuraSync: a vízivást nem kell szó szerint venni. Igyál folyadékot. (ne pálikát meg kávét, az nem számít) A fürdés meg kultúránk része. Szappannal.
-
Az a különböző cikkek azok a 10 db amit lehet találni az egész világon?
És akinek semmilyen okosórája nincs az már nem is élhet rendes életet?Amúgy a lehetőség ott áll mindenki előtt át kell menni Ápülhoz (talán 1 millából kijön a teló + óra) aztán kész, lehet az órájával biztonságosan nyugodtam tovább élni.
Kár hogy nem véd meg semmi külső behatástól (balesettől) mert akkor tényleg tuti vétel lenne.
Ha meg nem ismered fel a téged súlytó esetleges betegséget az nem a Samu óra hibája.Én pont lesz@rom hogy az óra milyen random baromságokat generál egy Health app-ba.
Ami egyedül hihető az talán pulzus mérés azt slussz passz. Még a megtett lépésszám is csak sacc per kb sztem.A pohár víz ivási opciónak sem látom értelmét.. pohárból utoljára hétvégén ittam azóta sem.
Az a baj hogy ezek a gyártók azt gondolják, hogy mindenki egyformán él és táplálkozik a világon pedig ez roha.tul nem így van. Van valami átlag amit begépelnek a logaritmusukba aztán az alapján kalkulál az app vagy az óra pl Stress szintet.
És akkor még az alvási mérésről nem is beszéltünk.
Élj így egészségesen meg úgy egészségesen segít az okosóra, de az nem baj ha 24/7 rajtad van az óra és az alatt gyűlnek a baktériumok.
Gondolhatod hogy hogyan szellőzik a bőröd azon a területen.. kb sehogy.Na ezek az okosórák. Én ahogy hazaérek kapom is le magamról mert egyszerűen nem érzem magam "szabadnak" ha rajtam van.
-
Ben-Ce
kezdő
Különböző cikkekben lehet olvasni arról, hogy egy-egy ember életét megmenti riasztásokkal az okosórája. Általában Apple illetve Huawei órákat említenek, amelyek figyelmeztetnek nem megfelő szív-egészség értékeknél. Nekem úgy tűnik, hogy a mi Watch-unk nem tud ilyet. Az EKG csak akkor mér, ha az érzékelő gombra teszem az ujjam, de nagyon "optimálisnak" tűnik a grafikon, sőt ő maga írja a mérés után, hogy nem riaszt szívroham esetén. A szívdobogás nagyságát méri, de riasztást csak 120-as érték felett ad, ami meg sportolás miatt értelmét veszíti. Kihagyást, rendszertelen ritmust nem érzékel - vagy nem szól, ha gond van. A stresz-szint mérését nem értem, milyen értékekből kalkulál. Ezek után felmerül bennem, hogy e-célból érdemes volt-e megvenni.
-
Luigi962
őstag
válasz
Rigormortiis #2008 üzenetére
Innen kapsz rá kupont is [link]
-
Na akkor 1 nap használat után:
Hát a Face felhozatalban csalódtam és itt nem a mennyiségre vagy a minőségre értem hanem arra, hogy egyszerűen a fekete keretes órára nem találni értelmes Face-t ami jól is néz ki rajta. Vannak szépen kinéző Face-ek tényleg de nem erre az órára való hanem a Watch 4 Classic-ra mert azon néznek ki igazán jól.
Most arra értem hogy vannak olyan Face-ek amiknek az oldala nem fekete hanem mondjuk egy szín de már az is elég ha nem full fekete és hát amikor kivilágosodik a kijelző olyan szinten gagyi a hatása a megjelenített számlapnak hogy az valami hihetetlen.
Fél nap kutatás után találtam egy olyan számlapot ami jól néz ki az órán de az is csak azért mert a hátterét át lehet állítani feketére.
Nem tudom ti mit használtok rajta, de a letöltött 30 számlapból talán ha 4db jól nézett ki az órán.
Fizetős fizetős fizetős fizetős... hogy ennél a roh@dt Samunál minden fizetős. Az előző Amazfit órámra millió egy face volt és mind INGYEN volt és arra 30 számlapból 20 jól nézett ki.
De találtam olyan 690Ft-os számlapot is ami egyszerűen nem jelzi ki a lépésszámot mivel csak a Google Fit-ből tudja kiolvasni az adatokat az meg ugye nincs fent a telón mert minek legyen fent ha egyszer a Samunak van saját Health programja? Egyáltalán miért nem a Samu app-ját használja egy Samu órára kiadott Face? Ez rejtély.
Az 1200Ft-os számlappal is megszívtam és ráadásul itt ajánlották. Megvettem, felraktam a telóra rányomok, hogy install az órára erre bejön az órán a Face oldala és ott újra meg kellene vennem mert nincs olyan hogy Telepítés.
Teljesen mind1 hogy mit csináltam hiába vettem meg nem tudom az órára rakni mert azt írja nincs megvéve, hát ez kész komolyan...Visszatérítést kértem.
Az órát egy Samu Fit 2-vel együtt használom mármint úgy hogy azt csak a munkahelyemen kötöm fel magamra és a Wacs 5-öt fent hagyom a szekrényben.
Namármost van arra opció hogy automatán átkapcsoljon az aktuálisan viselt órára.
Hát ez nem működik akkor ha:
Utoljára használva volt a Wacs 5 aztán hazaérve Blutusz kikapcs.
Amikor a cégnél bekapcsolom a Blutuszt a már átvett Fit 2-vel akkor nem kapcsol át rá hanem továbbra is a Wacs 5-öt keresi a teló tehát manuálisan kell átnyomni rá a Wear alkalmazásban. Ez a funkció CSAK akkor működik rendesen ha soha nem kapcsolom ki a telón a Blutuszt akkor valamiért rendesen átvált az aktuálisan viselt órára.
Érthetetlen értesítési opciók amiktől a fejemet fogom. Van két opció... tehát ha a teló le van zárva akkor az órán jelenik meg az értesítés és a telón nem. Ha a teló fel van oldva akkor a telón jelenik meg az értesítés és az órán nem.
De hol van az az opció ami a Fit 2-nél tökéletesen működik hogy mind2-n jelenjen meg az értesítés függetlenül attól, hogy éppen hogyan van használatban a két eszköz.
Tehát ha a Fit 2 van rajtam és a telót nyomkodom jön egy értesítés az a telón és a Fit 2-n is megjelenik. Na ilyet a Wacs 5 nem tud vagy én nem tudom hol van erre a beállítás nem tudom.
Az EKG funkció nálam nem működik rendesen hiába szorítom rá a kezemre egyszer rendesen méri a dolgot egyszer meg mintha hulla lennék nincs szívverésem, hát ez marha jó. Tehát egyszer sem sikerült a visszaszámlálás alatt az, hogy végig rendesen megmérje a dolgot. Vérnyomást már ki sem próbálnám mert sztem hasonló eredményt kapnék.
A pulzus szám beállítása nekem hiányos és nem is értem miért lett ilyen szinten lebutítva.
Tehát vagy nyugalmi állapotban mér 10 perceként, vagy folyamatosan mér (ami nem tudom mit jelent mert nincs oda írva semmi időköz) vagy manuálisan lehet mérni.
Miért nem lehet manuálisan beállítani hány percenként szeretném, hogy megmérje az óra függetlenül attól hogy milyen az állapotom?
A Wifi hol működik hol nem. Felcsatlakozik. Aztán mikor egy app-ot frissítenék kiírja hogy nincs hálózat csatlakozzak a Wifi-re. Aztán fel le kapcsolódik MAGÁTÓL majd egyszer csak hirtelen jó lesz.
Ennyi negatív tulajdonsággal nem gondolom, hogy megérte a 110k-s árát az óra hát az 50k-s Amazfit-el nem volt semmi gondom a média lejátszáson kívül.
Amúgy az üzemidővel, a kijelző fényerővel és a hangszórójával is meg vagyok elégedve az órának.
A munkába járási használatnak valszeg 1 hét is lesz az üzemideje. -
ACE-
addikt
válasz
NvidiaRTX #2003 üzenetére
Nem, az óra csak a Google Pay és Samsung Pay (de nincs hivatalosan Magyarországon) szolgáltatásokat támogatja, tehát OTP kártyával nem fog működni, csak ha Curve kártya mögé teszed. Olvastam a fórumon hogy mégis valahogy a Simple-t be lehet hekkelni az órába, de nem tudom ez miben nyilvánul meg, majd kijavítanak.
-
Megérkezett az én Wacs 5 Pro-m is és már került is rá a sima Wacs 5 szíja így simán lehet vezeték nélkül tőtteni padon is a teló mellett.
Így első ~30 perc piszkálásra nekem ez tűnik a legértelmesebb okosórának amit valaha viseltem ennek függvényében meg is indul az akku lefelé.
Kíváncsi leszek az én napi használatom során hogy bírja majd.
Mindent kikapcsoltam amit tudtam és csak akkor kapcsolom be a dolgokat ha tényleg kell. Egyedül még a pulzus figyelés intervallumát nem néztem át.
NFC-re leszek kíváncsi az hogy működik? A telón a Simple app van beállítva akkor az óra is ezt fogja használni a telón keresztül vagy hogy van? -
DrDoktor
senior tag
válasz
szilasz007 #1953 üzenetére
heka vazzeg...........
-
ACE-
addikt
Valaki használ ilyen Spigen vagy ehhez hasonló tokot? [link]
Milyen fóliát, üveget használtok hozzá, ami a széleinél is szépen bemegy tok alá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Dupla akku, hőmérő és terepre szabott titánváz: kihívót kaptak-e az elit sportórák?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Akció! Paidashu 10600mAh, 22.5W Gyorstöltő PowerBank - Soha ne merülj le!
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Apple MagSafe Charger töltőkábel - Új, csomagolásbontott
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest