- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Visszatér a Pebble
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz Lajcsika #13097 üzenetére
89-ért vetted? ... oké, szerintem nem vagyok képben az árakkal, lehetőségekkel (kuponok, egyebek), de én ugyebár sosem ennyivel számoltam, hanem 200k-val inkább.
De azzal nincs is semmi baj, amit írsz, hiszen minden(!) bukó, amit az ember egyszer megvesz, majd idővel eladja (ha tudja), tiszta sor! A nagyságrendek és értékrendek, már inkább egyéni preferencia, de aki ügyesen összekuponozza az újat, a régit pedig korrekt áron adja el, tűrhető "bérleti díjat" tud magának összehozni és így mindig a legújabbat viselni.... mindettől függetlenül, én még mindig bújom a topikokat, hogy meglássam, hol is az a bestbuy paraméter a kettővel újabb generációnál, az a csalogató paraméter, amitől nekem(!) megérné a váltás. Még nem találtam meg (örülök is, meg nem is).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Luigi962 #13082 üzenetére
35?! ...az kemény! nekem ugyan 46-os Classic van, de inkább földhöz vágom (meg utána magamat is), ha 6-ra váltás miatt ennyiért kellene eladnom (és utána ugyebár hozzáfizetni 160k-t).
De ez mindenki saját dolga, nem kritika volt részemről, félre ne értsd , szóval ez csak az én véleményem volt....de lesz ez még (sokkal) olcsóbb is, még idén (!)
-
axlfsi
veterán
válasz TomPack #13083 üzenetére
Szerintem nem! Inkább most jártál jól... nézd csak meg mennyiért mennek el a GW4-ek és mennyi a 6-os (aztán olvass bele bátran a GW6 topikjába, ahol kb a talajok is leírják, mennyire semmi újdonság nincs, ahhoz képest, hogy két generáció van a 4 és 6 között (többen is 4rol mentek 6ra)).
-
axlfsi
veterán
válasz Luigi962 #13078 üzenetére
Köszönjük a beszámolót, egy kérdésem maradt: mennyiért visznek el gyakorlatilag egyik napról a másikra egy használt GW4-et? ...csak kíváncsiságból, mert ugye korábban írtam itt arról, hogy mekkora ráfizetés a váltás...
u.i: ezeket amúgy imádom:
(forrás Reddit)...honnan a picsből szednek a hanyatló nyugaton össze ennyi kedvezményt?!
-
axlfsi
veterán
válasz vilmose33 #13020 üzenetére
...azért valljuk be, ez így 150 ezer forintot még nem ér (ami egy használt GW4 és új GW6 között lehet...tippre, de kb.).
Nagyobb az akksi, de erőforrásigébyesebb is a vas. A többi (szenzorok, stb) még parasztvakítás kategóriába sem sorolhatók. Sajnos.
Majd, talán a GW7...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz bodorjanos #12917 üzenetére
Igy van, semmi újdonság, csak security patch (ettől függetlenül, nem értem miért nem jön az összesre egy időben).
Ez az enyém: link
Ez pedig egy másik GW4 classic (fogalmam sincs, mitől más) linkAz egyém még áprilisi frissítés, a másik tegnapi
-
axlfsi
veterán
válasz Vitaqo #12769 üzenetére
Ez konkrétan kék fény szűrős! ... élettani szempontból, jótékony hatású ezt a színt kiszűrni az életterünkből azokban az időszakokban, amikor már lent van a nap - hogy így fogalmazzak, de azért kíváncsi lennék mennyire módosítja az összképet általánosságban. Félek egyes óraszámlapoknál bosszantó lenne...
Nekem az óra lenne az utolsó utáni ilyen szempontból, ahol kiszűröm (s mondom ezt úgy, hogy telefonon, monitorokon évek óta szűrőm, a szemüvegem is alapból).ui.: Majd azért írd le milyen.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Hidd el(!!!), mi itt mindannyian szeretnénk 1 hetes üzemidőt (=igényünk nekünk is van rá), de azt is tudjuk, hogy okosóra 2023 nyarán még nincs(!) cca. (nagyon szűk) 2 napi üzemidőnél többel, ami valóban okosóra és okosóraként is van használva (és nem a sokrétű tudását korlátozva/kikapcsolva, ahogy sokan szokták, hogy nyerjenek vele esetlegesen pár óra üzemidőt). Ezek amúgy a Samsung és az Apple órái, az többi csak sport- és fitness karperec/óra, de még a Huawei órái sem igazi okosórák.
Ennyi. Pont. Ezek tények. Aki a rövid akkuidővel nem tud megbékélni, természetesen ott vannak az egyéb kategóriák, amiket soroltam (igen, nekem is van egy Xiaomi Smart Band 7-esem...).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz DrDobos #12648 üzenetére
Ugyanezt a minőséget (több darab 1000 Ft körül) vásároltam én is. Valóban pár hónap után (talán van az fel év is) elkezd felemelkedni. Nem értem miért, de anno az S3 frontieren "márkás" (brandelt!) üveget tettem (Spigen talán,... nem emlékszem) és ugyanez történt vele.
-
axlfsi
veterán
válasz cintula187 #12644 üzenetére
Lófenéket! Aliról pár100ft több darab ... ha kell, keresek neked linket, pár hónapja vásároltam!
Hibátlan tepmpered glass, a karcoktól véd és ütésektől is, ahogy azt kell; elnyeli és "szétteríti" a behatás erejét. Pont.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz st3v3np3t3r #12633 üzenetére
Jó, oké, részletkérdés (számomra). Régi berögződés ...
A lényeg, hogy 1 vagy 2 év nem kis különbség, pláne egy ilyen műszaki cuccnál (és én gariztattam is 24 hónapon belül és még sokan mások is...).
Én nem engedném el a 2 éves jótállás lehetőségét.
-
axlfsi
veterán
válasz cintula187 #12629 üzenetére
Nem teljesen csak azt bukod! ... legalábbis emlékeim szerint az órára 2 év a gyártói gari...
Tévednék? ... benne van, akkor megkövetem magamat, de még a Watch Gear S3 Frontier órámra 2 volt, amikor utoljára gariztattam, évekkel ezelőtt.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Na, eddig nem éreztem késztetést az 5re váltani, ezután sem fogok; hamarosan itt a 6 és újra lesz lünetta, kis szerencsével talán jobb akkuidő is (habár a jelenlegi technológia eszköztáraink sok pluszt nem tudnak már hozzátenni, amíg nem jön egy igazi energia-forrás reform).
-
axlfsi
veterán
Ha már itt tartunk: nekem néha, random elindul a Komoot (látom, mert alul megjelenik a pici ikon, mint a letöltés ikon az előző kommentnél), ...de pár mp után el is tűnik (bezárul?).
Azért is furcsa mert zárt térben, nyilván edzést sem szimulálva... szóval, nem értem mi ez ilyenkor.Aki használ még Komoot-ot, tapasztalt hasonlót?
-
axlfsi
veterán
-
-
axlfsi
veterán
válasz PedroPascal #12129 üzenetére
90$?
...szerencse, hogy lehet kapni!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Szpisti #12015 üzenetére
Jó kérdés. Ez ilyen.. Gyárilag
Ebben úgymond a túlzsúfoltsága a szép. Már akinek, de nekem bejön illetve az is, hogy inverzbe is megadhatom a színeket így fekete alapon (egy nagyon halvány szürkével, ami az "LCD" sziluettjét ábrázolja, fehér számokkal (piszkos fehér) a számlap. Egész akku-barát így.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz niklebi #12001 üzenetére
...bárcsak igaz lenne! számtalanszor bekérte nálam, és sosem vettem le. Annyira bosszantó és fárasztó volt, hogy el is felejtettem inkább az órával való fizetést.
Korabban volt téma többször. Akit érdekel, keressen vissza a topikban. Rkhadtul nem működik konzekvensen a képernyőzár˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz PedroPascal #11878 üzenetére
Nekem ez inkább hátrány, azok után, amiket csináltak a frissítésekkel az elmúlt 1 évben ..
-
axlfsi
veterán
válasz st3v3np3t3r #11756 üzenetére
Nem tudom milyen verzióra szeretnél frissíteni, de nekem ezek vannak, amit a képernyőfotón is látni, de nem is kínál fel frissítést.
Szerintem nincs is (és azért nem sikerül, ... mert nincs mire frissíteni. Más kérdés, hogy akkor miért szenved vele. Mondanám, hogy appcache és data törlés, de uptoyou).[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Barthezz2 #11653 üzenetére
Speciel bekapcsolom, de egyáltalán semmi köze a monitorozáshoz. Az csak annyiról szól, hogy ha benyomod, akkor melőzi addig az értesítéseket (és a telefonomat is arra az időre átváltja amolyan grey (fekete-feher, szürkés) módba.
Az alvás monitoring teljesen automatikusan működik... azaz, kellene.
link
link...és igen, a MiBand pl gyönyörűen mutat minden ciklust, ha rá nyomok, -tól -ig, míg a Samsung Health Sleep csak odatol neked egy grafikont és te szemmel próbált kisilabizálni, hogy mikor, mi történt... ez ilyen sajnos. Én sem értem, miért nem fejlesztik - legalább ezen részét, ha már az EKG- és vérnyomás mérés elérte a "technológiai kapacitásának csúcsát" ebben a hardverben.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Em sem értek, mi a gyászról írjak, ha nem arról, amikor valami gondom van és megkérdezem, hogy ki, mit tapasztalt?! Pl. akár TE IS, kedves Zitta, leirhattad volna, hogy nálad milyen az alvás naplózás...
Amúgy meg lassan minden funkciójába bele lehet kötni - sajnálatos módon. Elhiheted, h nem örülök neki, mert az első GWatch óta veszem az órákat, de a GW5 kimaradt és lehet meg is szakad ez a szép Samsung vonal... a vérnyomás és EKG részét el is tudom engedni (habár mindkettőt használom és nálam sem hibátlan, de tisztában vagyok vele, hogy ez még mindig csak egy óra, nem orvosi műszer..., na, de azért a szerencsétlen alvás monitorozást már 10-ed áru karkötők is jobban mérik - MOST. Nálam. Ezt tapasztalom... ehhez vártam volna , akár ellenvéleményeket és akkor talán tovább lépek, elfogadom, hogy talán valami baja lett, nyomok egy hardresetet vagy a falhoz vágom - akármi,... de engedtessék már meg, hogy akinek baja van vele, igenis leírja!
UI.: most éjszaka is gyalázatosan pontatlan volt:
1. nem 1:18-kor aludtam el, hanem éjfél után pár perccel (rohadt nagy tévedés!!)
2. 3 és 4 között nem voltam fent annyit, csak pár perc mosdó volt és másodpercek alatt álomba zuhantam mosdó után.
íme:
link
link
Hétvégén tolok rá egy gyári visszaállítást, ha nem javul meg, megy apróra... mehet, nem? hiszen ez így a jó, csak én spirázom túl, mi?[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sokat téma a vérnyomás mérés és annak pontossága,... de én manapság az egyszerűnek tűnő és amit már sok más óra, fitness karkötők, gyűrű is mér, alvás monitorozással nagyon nem vagyok megelégedve... és nem alaptalan az észrevételem,.ugyanis a másik csuklómon egy MiBand7 van, szintén mindent (amit tud) monitoroz. Annak az alvásmegfigyelése most mérföldekkel jobb egy ideje (pontosan nem tudom mióta, de egy ideje már így van).
Egyrészt a napközbeni szunyókát (nap), akár a több órásat sem rögzíti (MiBand7 igen, illetve régen emlékeik szerint az óra is mérte), másrészt az éjszakai is olyan pontatlan kezdett lenni, hogy ihajj. Jó példa erre akár a most éjszaka; egyszer voltam ébren, 5 percet talán (ez lehetett 03:18-kor), csak, hogy tényleg visszaaludtam mint a tök azonnal, az ébrenlétem nem lehetett több 5-8 percnél, ehelyett azt mérte, hogy 05:22-ig el sem aludtam...
link
linkNem tudom Ti mennyire kíséritel az alvásotok, de aki igen, kíváncsi lennék miket tapasztal (46mm classic, bt). Természetesen kellően szoros a csuklómon az óra és még szőrszálak sem zavarhatják a mérést, szóval minden adott, hogy jól végezze a dolgát, de nem teszi...
-
axlfsi
veterán
válasz PedroPascal #11617 üzenetére
Melyik típusra?
46mm classic bt verziónak jó régen nem jött...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz PedroPascal #11613 üzenetére
Kérdés az, hogy mi nálad az új frissítés?
Nekem még mindig GVK7 verzió van fent, újabbat nem talál.
Neked?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Sokadik generáció óta használok watchot, most éppen a GW4 classic 46mm bt verziót... de én soha nem vettem észre, hogy melegedne, meg alkalmanként, kis időre sem.
Szerintem ne izguld túl, hanem hazsbakd és élvezd 🙃[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Na igen, ezt én magam sem értem! Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy annyira kicsinyes köcsögök lennének, amikor is arra menne ki a jatékuk, hogy ezáltal páran esetlegesen pont kicsúsznak a gariidőből, mert mire észbe kapnak, megkérik a garijegyet és mire kiküldésre kerül, ugyebár azon idő alatt lejár a gari. Ez kizárt, hiszen azért mégsem a sarki zöldségesek ők, hanem A Samsung! ... ennek ellenére, legalább annyira gáz az, ami a valószínűsíthető történet, hogy egyszerűen ennyire szervezetlenek és nem tudják előrelátni azt, hogy a vásárlás során átadásra kerüljön az érvényesített garanciajegy is, miután azt adott esetben követelik is, ha úgy van.
Ez egy kabaré, hogy nekünk kell utólag hívogatni, írogatni és kérni azt, amit az első naptól oda kellett volna már adniuk. Ezzel az erővel egy tartozékot is lefelejthetnének már a megvásárolt termék mellől. Tényleg vicc!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz autotaxmo #10716 üzenetére
Pedig sajnos ütik a tamtamot, hogy kell a garijegy; az S22U topikban is éppen téma volt ... miközben meg vásárláskor nem kapod meg automatikusan, úgy kell kérni.
Vicc!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Ghostman78 #10601 üzenetére
Én kíváncsi lennék, hogy milyen eszköz kapcsán tetted fel a kérdésed... Hónapok óta a bal csuklómon W4 classic 46bt, a jobb kezemen pedig egy MiBand7 ... ez utóbbit azért vettem, mert annó még, amikor W3-at használtam, nem mért éjszakai véroxigént, ... illetve, megszokásból már, de rajtam maradt azóta is.
Viszont valami katasztrófa, hogy néha mennyire szarul méri a pulzust! ... és biztos vagyok benne, hogy nem a W4, hanem a MiBand7, mert edzés közben voltam és az óra által mért 130 volt a reális, miközben a MiBand7 80-83 között mért ... és nem csak néha, hanem végig... nagyon gáz!
-
axlfsi
veterán
válasz zoltan6 #10551 üzenetére
Csere vagy visszahívás?!
Ugyanmár! Már régen a 6-os watchon dolgoznak, a 4-es frissítési problámáját pont leszarják!
Aki éppen gariztatja, megteheti, nyilván intézik is, de sokaknak már lejárt a gari, ...biztos vagyok benne, hogy ennek most nagyobb a füstje, mint a lángja.
Persze, én könnyen beszélek, nem is voltam naprakész infókkal, amikor csuklóbol ráengedtem a frissítést és csak utána olvasgattam be a fórumra,... szerencsére, nálam minden baba (GW4 Classic 46mm)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz helixP #10080 üzenetére
Ketten is írtátok, de tévedés; régen Swype volt a funkció neve, de mára már megváltozott. Legalábbis a Google - gondolom marketing fogásból, de - átnevezte ezt a funkciót és GLIDE az új neve.
A lényegen nem változtat; nálam továbbra sem működik, hiába kapcsolom be...🤷
-
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Használtok GBOARD bill-t az órán? Én nagyon szeretem, mert ügyesen lehet neki diktálni (anno Tizenre meg is vettem - ott még fizetős az app).
Működik is a diktálás, de a "glide" typing nem (amikor a betűkön csúsztatva az újjadat írsz). Legalábbis, magyar nyelven nálam nem működik (angolt nem próbáltam).
-
axlfsi
veterán
Azt észrevettétek, hogy ha az akku 15% alatt van, soha nem lesz sikeres a vérnyomás mérés? Amiért bosszantó - ha már ez teiviakis kellene, hogy legyen - egyáltalán miért kezdi el a mérést és helyette miért nem figyelmeztet, hogy hülyegyerek, nem fog menni, alacsony akkuidő! ...mostanában tűnt csak fel, de rájöttem, hogy nem véletlen (illetve, amit a mérés vége előtt kiír tippeket, hogy mit csináljak), hanem egyszerűen belé van kódolva, hogy nem mehet végig a mérés 15% akku alatt, ... de akkor már igazán meg is kímélhetne az illúziótól, hogy hátha és nem szivatna azzal, hogy hagyja, próbálkozzam
-
axlfsi
veterán
Most tűnt fel nekem egy elég béna hiányosság;
- órával mérek vérnyomást, majd a vérnyomás értékhez megjegyzést fűzök a Samsung Health Monitor appban,
- az értékeket szinkronizálja a Samsung Health appDE!
... a mérésekhez fűzött megjegyzéseket már nem szinkronizálja át (!)
...és nem azért, mert a másik appban mondjuk nincs "notes" mező, mert, hogy - kapaszkodj meg! - van ott is!!!Ennyire, hogy lehettek inkompetensek, hogy az óráról szinkronizált adatokkal nem viszik át a különböző mérésekhez fűzött megjegyzéseket?!
Ultra gagyi! ...pedig egy ugyanazon ökoszisztéma
Nem tudom megérteni ...UI.: vajon GW5 is ilyen vagy ott már "figyeltek" erre?
-
axlfsi
veterán
válasz szilasz007 #9184 üzenetére
Igen, jól tartja, ha egyáltalán nincs használatban. Habár nyilvánvalóan minimálisan ugyan, de kikapcsolt állapotában is(!) vesz fel valamennyi delejt az akkuból, bármennyire is hihetetlen.
Az elektronikai részletekbe most inkább ne menjünk bele, aki nem hiszi, ne higgye, egyáltalán semmi bajom azzal, szíve joga
Tehát, igenis függ mennyire van gyárilag feltöltve (ami olyan 50% körül szokott lenni, 40% általában, szinte bármilyen beépített akkus termék eseteben),... hogy ez jelen esetben az órának mennyire elég kikapcsolt állapotban,... fene se tudja. De le lehet tesztelni, ha gondolod.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Ami engem illet, meglepő talán, de annyira nem is vagyok egy nagy lünetta-fanboy! Tetszik-tetszik, elegáns is, de nem tekerészem állandóan - sőt!
Én csak egyszerűen elvből nem akarok némi plusz mAh-ért, zafír üvegért és titánium házért +70-100ezret kiadni (már nem is tudom mibe állna meg a csere, de ennyi minimum).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
...viszont, az alvás közbeni testhőmérséklet, annak alacsonyan tartása, illetve ébredéskor mérés, szintén egy fontos, egészségügyi paraméter, mutató. Érdemes követni. Kíváncsi vagyok mit építenek majd rá, beleviszik -e valamelyik algoritmusba és lesz-e igazán értelme. Remélem igen!
-
axlfsi
veterán
Valamit félreérthetsz velem kapcsolatban. Tisztában vagyok vele, hogy mennyit fogyaszt manapság (kezdetek óta) egy okosóra, mely nem(!) összekeverendő holmi fitnesz karkötőkkel, vagy pár integrált gyári appos játékkal (pl a huaweiek).
Kezdetek óta hordom a Samsung órákat. Sőt, éjjel is rajtam az óra, monitorozok mindent IS, szóval ha valaki, én aztán tudom, mi az, hogy fogyasztás, naponta töltés... az az említett pár hetes akkuidő csak egy példa volt, mintegy viszonyítási alap, hogy ha majd jön egy akkora reform az energiaforrások terén és a WearOS/AW oprendszerek maxon pörgetve több hetet kibírnak egy töltéssel, na majd akkor el fogok ájulni, addig meg pont nem érdekel (=nem mérvadó. nekem!), hogy másfél naponta vagy 2.5 naponta töltöm.Ez nem önigazolás, én sajnálom a legjobban, hogy csak ennyit kaptunk az új GW5 órákkal, mert elsők között vettem volna, ha legalább egy valami lenyűgözőt az orrunk alá tesznek,... de (szerintem!) nem így történt. Ennyi. Szubjektív, saját véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Akit annyira nem érdekel, hogy figyelmesen végignézze, a lényeg (számomra, és itt, a GW4 topikban örvendetes); több ponton is a GW5 jött ki pontatlanabbnak(!).
UI.: hja, és még az akku is gyorsabban merült a GW5-ön (ugyanazon telefonhoz csatlakoztatva)... na mindegy. Nem kell további hitvita, de összességébben azért szomorú, hogy az újabb, nem feltétlenül jobb - sőt! (engem pont nm izgat, de ideges lennék, ha váltottam volna és számítanának ezek a paraméterek. Nekem számítanak. Jobban, mint, hogy naponta teszem töltőre az órát. Ha lenne 2-3 hét különbség, azt mondom; ez már valami! 1 nap? Vicc ).[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Ő kicsit kevésbé szubjektívan szokott tesztelni, inkább szorosan a tényekre és a gyakorlati teszteredményekre hivatkozik és mutatja be azokat. Akit érdekel:
Samsung Watch5 vs Watch4 : Software over Hardware!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz $atirka #8893 üzenetére
Erről az "eszközvezérlés"-ről tennél be egy képernyőképet? Generációk óta SWatch és valamilyen Samsung telefont használok, de nekem még nem települt ilyen.
Ha matatni akarok valamit a telefonról, akkor Samsung Wearable-t indítok. Ez az értesítési sávról dolog érdekelne...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Na, látod, ezért nem akartam belemenni!
Nem, nincs semmi baj azzal ha eladod. Igen, egyébként is eladnád és az külön jó, ha nem irreálisan alacsony áron veszi meg tőled valaki (most speciel ez a Samsung).
Én csak azt írtam, hogy nem szabad úgy tekinteni rá, mint egy kuponra és ezzel az eladási összeggel is kevesebbel számolva, leírni, hogy: "jajj, hát így már csak alig ötvenennyimennyi". Nem, nem annyi. Annyit fizetsz hozzá (!), plusz a régi, karcmentes, 60-at érő karórád, azaz, olyan 120 környéke lesz, hogy elengeded a lünettát, nagyobb, de még csak feltételezetten(!) dupla akkuidős, de cserébe már hőmérsékletet mérős, szinte ugyanolyan készülékre cseréled.
Ha nem értitek, nem tudom másképp elmagyarázni...Ha pl vennél egy ingatlant 200MFT-ért, a sajátod ér 50-et és a Blikkből pár kupont kivágva levontak neked a végösszegből még 100-at, akkor az az új ingatlan nem "csak 50 volt", hanem a sajátod+50 (vagyis, ha úgy tetszik, pontosan 100).
Mindegy, engedjük el, szerintem értitek, csak mondjuk nem akarjátok vagy másképp nézitek.
(...mondtam én, hogy jó marketing fogás ez a beszámítás!).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Párszor már én is le akartam írni, de nem volt erőm a napkoban erről vitatkozni, ha valaki esetleg nem érti.
Nagyon kényelmes ez a "beszámítjuk a régit" (ami egyébként karctalanul ér annyit, amennyit), de valójában egy jó marketing fogás, neked kényelem, nekik meg deal; azt ugye nem gondolja senki, hogy majd bezúzzák ezeket! ...el fogják adni, akkut cserélnek benne, alapos (gépi) takarítás és újra matricázás után. Nagy tévedés úgy tekinteni rá, mint egy kuponra. Biztosan sokan értik, de azt is hiszen, hogy a mai, magyar impulzusvásárló nem feltétlenül így gondolja át a dolgokat.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Persze, valamilyen frissítés biztos lesz, nem is kétlem, de még emlékszem, hogy amikor még a feleségem Active Warchjára már nem érkezett a frissítéssel olyan szoftver, ami kiaknázhatta volna a hardver adta lehetőségeket, pedig tudta az (most meg nem mondom már pontosan mi volt, évekkel ezelőtt, de valamilyen pulzus, véroxigén vagy alvás monitor lehetett...)
-
-
axlfsi
veterán
Maximálisan adom a véleményed; én is maradok a 46mm-s lünettás ezüstnél (habár még az esetleges új szenzorokra kíváncsi leszek, ...).
Azt szokták csinálni, hogy majd szoftveresen kap a jövőben "kevesebbet" a 4 és majd az 5-re érkeznek az újítások (s így lesz majd "mesterségesen" hájpolva az új és motiválva a vásárló a váltásra, hiába az elenyésző hw-es különbség).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
-
axlfsi
veterán
válasz junkhead #8211 üzenetére
Prémium vagyok én is, de csak Prémium+ -tól ingyenes egy csomó minden (sms-ek, utalások). Csekket mi az, hogy ki fizet még? Több szolgáltató is azt küld még (pl. hulladékszállítás) és nincs is más opció avagy pl. a riasztósaim utalásos megoldással működnek. Na mindegy, majd megoldom ezeket valahogy, de kár, hogy pl. a Revolut csak IBAN-ra tud utalni...
-
axlfsi
veterán
válasz ShadowX #8197 üzenetére
Ha nem nagy titok, ki lett helyettük? ... én is nagyon hosszú idő után ezt tervezem, amint rendezem a lakáshitelt...
Befejeztem velük! Akármilyen utalás (akár bankon belül is!!) 250ft /alkalom (!) ... gyerekeknek zsebpénz 250/gyerek, csekk befizetés utalással 250/csekk, stb, stb, stb... úgy, hogy nagyon komoly csomagban vagyunk btw.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Floyd80 #8119 üzenetére
Hát, végül beigazolódott, hogy ez így nem igaz, mert az este megcsináltam; elindítod a kalibrációt, megy a visszaszámláló és kér, hogy indítsd a felkaros mérőt, de te fel sem húzod: csak az óra mér(!). Amint megvan, kéri, hogy írd be a felkaros mérővel mért adatokat. Ekkor rányomsz, hogy beírod (ha nem így teszel, pár perc után "timeoutol"), majd felpattintod a felkaros mérőt és mersz egyet, majd az értéket beviszed. Felkaros mérő le. Majd ezt újra még kétszer.
-
axlfsi
veterán
Srácok!
Most akkor végülis az ugyanazon karon történő vérnyomás mérés kalibráció működik, van értelme?
-
axlfsi
veterán
Szerintem megvárok egy következő frissítést, utána egy fr, és ha ez sem oldja meg, beadom szervízbe. Szinte biztos, hogy teljes csere lesz, mert én még nem láttam, olvastam sehol konkrét megoldást, választ a hiba okára...
-
axlfsi
veterán
válasz ratcache #8095 üzenetére
Mivel sűrűn mérek vérnyomást is és a pulzusmérés is mindig aktív, valamit az alvás monitoring, én már régen megszoktam, hogy alapvetően meglehetősen szorosan van a csuklómon.
Szóval a feszességből adódó hibalehetőseg teljesen kizárt, úgy gondolom.
-
axlfsi
veterán
válasz Sirandrish #8088 üzenetére
Habár nem ez volt a téma, ... de ezeken mindig meglepődök; 2-3 nap?!
(bezzeg, ehhez képest az most a legnagyobb hír, hogy majd a GW5 elvileg 2 napot is bírni fog hivatalosan,... ).
Sose hittem, hogy ha valaki el 2-3 napot bír az akku, ott minden okos funkció használatban is van. AOD nekem sincs, de minden más igen; folyamatos pulzusmérés, éjszakai alvás monitoring+horkolás+véroxigén, akkurátus GPS, stb...[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz $atirka #8080 üzenetére
Nem hinném, ...
De azért tisztázzuk: Ti, akik használjátok az órával való fizetést és beállítottatok mintát a feloldásra, egyszer feloldod és onnantól kezdve nem kéri be többet, amíg a csuklódon van?
Vagy ha bekéri, mikor, milyen esemény (vagy esetleg mennyi idő - ha az) után? Mégis, hogy teszteljek és mit, hogy egyértelműen megállapítást nyerjen, hogy hibás?[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz $atirka #8070 üzenetére
Igen, jól emlékszel, még anno, amikor legelőször beállítottam a fizetést, akkor is olyan volt.
Sokat nem is használtam fizetésre,... pár alkalom volt csak. Ezért, és mert azóta em változott sokat, most vettem a fáradtságot és ki is kapcsoltam, megvagytok az órával fizetés nélkül...Mindenesetre furcsa, hogy nem képes érzékelni, hogy miután egyszer feloldottam - és akkor a csuklómon volt - azóta is ott van, "senki nem tépte le onnan Bangkok belvárosában" - igazán megtehetné, hogy többé. én kéri be (jó sokáig).... de gyakorlatilag, képernyő elalvás után, be-be kéri (ehhez szerintem a közelség érzékelőnek sem kellene, hogy bármi köze legyen).
Sőt, a folyamatos pulzusmérés is aktív! Hát nem látja és érzékeli, hogy a csuklómon van folyamatosan?!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Én ezt az órával fizetést végleg elengedtem mostanra.
Egyrészt, mert a telefonom mindig a jobb kezemben (vagy zsebemben), az óra nem LTE (csak órával, telefon belül, nem megyek sehova) és agyamra ment, hogy kb percenként képes volt bekérni a biztonsági mintát a telefon; pont pár. napja volt, hogy kezembe vettem és a menüben lépkedtem, majd pár másodperc után - ahogy a screen timeout lejárt (15sec) - a készülék képernyője kikapcsolt, majd egy újbóli érintés után, már megint kérte a mintát. Agyfaszt kaptam ...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest