Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
oggy71
tag
válasz Brain75 #37204 üzenetére
De van még símán a 72 órás csere vagy pénzvisszafizetés!
A Tesóban nemrég vettem egy dvd lejátszót ami hibás volt.
D.e. elhoztam és este visszavittem, ott teszt és hálisten negyed óra után produkálta a hibát, ezért visszakaptam a lóvét, automatikusan, mivel utolsó db volt. -
Ronny3
aktív tag
De van három napon belüli szabály!
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
-
félisten
Látom, éppen lemaradtam, de azért hadd maradjon itt:
A garanciális szabályokat a 151/2003. kormányrendelet szabályozza, aminek a 7. §-a a következő:
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
Fontos, hogy három munkanapról van szó, tehát a szombat-vasárnap akkor sem játszik, ha a bolt ekkor is nyitva tart!
Ez a lehetőség egyébként mindig is a meghibásodásokra vonatkozott, "nem tetszik"-jellegű okra hivatkozva elállási jog sosem volt a magyar jogban, ez csak egy közkeletű tévhit.A webáruházas nyolc napos elállási lehetőség is nyolc munkanapot jelent.
Üdv: MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...