- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Edge - Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérünk olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bounty123
őstag
Nekem nincs gondom a 7-essel, pedig le se reseteltem a telót, még a cache-t se. Alkalmazás leállás nem volt. A gyorselérést ha lejjebb húzod 1-el, úgy mutatja már a wifi hálózatot, ezt gondolom dizájnosabbnak találták így. Az energiatakarékos üzenet kikapcsolható, vagy akár maga a funkció is, ha nem tetszik. Samsung applikációk eddig is voltak, letilthatók.
-
bounty123
őstag
válasz
attila199207 #7042 üzenetére
Gondolom, ha ezért egy szerződés keretei között vállalod írásban a felelősséget, akkor lesz olyan, aki bevállalja. "Bemondásra" épeszű ember nem fogja csak úgy elhinni, neked se javasolnám fordított esetben.
-
bounty123
őstag
válasz
zoli_suzuki #6641 üzenetére
Szokásos havi frissítés, októberi android biztonsági szintre. Előre szólok, hogy kb. 1 hónap múlva jön megint egy ilyen
-
bounty123
őstag
válasz
pajszer91 #6446 üzenetére
Mint olyan sok esetben, ha testreszabhatóság kell, ezt is külső appal lehet megoldani, pl. light flow.
-
bounty123
őstag
válasz
Cingáriusz #6286 üzenetére
A samsungnál állítható a színkalibráció, kérdés ugyanarra volt-e beállítva mindkét teló. Mindenesetre nekem ez az első amoled-es telefonom, minden eddigi saját és ismerős (pl. LG G4) IPS-es kijelzőjéhez képest ég és föld az S6 javára.
-
bounty123
őstag
Én LG G2-ről váltottam. Eleinte hiányzott a hátsó hangerőállítás és a szoft gombok, de hamar megszoktam és kárpótolt a telefon prémium külleme+belseje, az amoled képernyő (innen nincs visszaút IPS-re), a Qi töltés, ujjlenyomat olvasó. Jelenleg teljesen meg vagyok elégedve vele, ki is hagyom az S7 generációt, talán majd az S8-ot megpróbálom, ha jelentős fejlesztések lesznek. Vagy persze más gyártó újdonságát, nálam nincs olyan, hogy márkaellenesség/függőség, mindig az adott készüléket nézem, nem érdekel mi a címke rajta.
-
bounty123
őstag
válasz
csabyka666 #6205 üzenetére
Vannak T-s appok, de mit számít? A telefon kaszott gyors, nem lassul így se, én egyszerűen nem foglalkozom velük. Disable-re bármelyik tehető.
-
bounty123
őstag
válasz
Fehercsoki #6114 üzenetére
A gyakrabban, kisebb adagokban töltés a jobb az akksinak. Azzal pl. jót teszel neki, ha nem hagyod 30% alá menni és 80% fölé tölteni - de közben ha belegondolsz, így eleve úgy használod, mintha fele akkora akksid lenne, annyira pedig akármilyen töltögetéssel se romlik le évekig
Szóval azért nem kell túlzásba vinni az óvatoskodást, ez egy használati eszköz. A vezeték nélküli annyiban "árt" többet, hogy jobban melegszik a teló, a meleg a lithium akksik egyik nagy ellensége.
-
bounty123
őstag
válasz
freezespider #6016 üzenetére
Mivel legtöbbször cserélnek szerviznél, igazából ez inkább jelent előnyt szerintem, hisz új alkatrészek vannak a telóban, jó eséllyel tovább fogja bírni, mint egy használt
-
bounty123
őstag
Nem feltétlenül, normális (nem gyári) sms appokban be tudod állítani, hogy ne mms-ben küldje a túl hosszú üzeneteket, hanem tördelje több sms-re szét. Mondjuk én már szökőévente ha használok sms-t, úgyhogy elvagyok az alappal, de anno a handcent, go sms is tudott ilyen beállítást.
-
bounty123
őstag
válasz
Fehercsoki #5953 üzenetére
Szoftveres probléma, egyik frissítés után jelentkezett sokaknál, nem is csak S6-on, hanem többféle készüléknél. Valamiféle beállítás kombinációtól is függ, mert nem mindenkinél van gond, nálam pl. nincs.
-
bounty123
őstag
Most volt szó róla. A programokkal (screen off) lezárásnál nem lehet ujjal feloldani, kivéve néhány spéci módon működőt, nemrég linkeltem egyet, amivel jó.
Ja bocs az s6 topikba linkeltem, de akkor ide is:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iwashisoft.screenoffHa a power gombbal zárod le, akkor eleve nincs ez a gond. Sajnos valamit változtattak a biztonsági policy-ben, nem tudom feature vagy bug.
-
bounty123
őstag
Az én telekomosomra jött egy 407 megás frissítés, ami után a júniusi android biztonsági állapotra került. Viszont az ujjlenyomat azonosítás frankón elszaródott, minden esetben PIN-t kér helyette. Marhára nem szeretném factory resetelni és újraregisztrálni a 20-féle authentikátort, banki programot stb.
-
bounty123
őstag
válasz
::Trunks:: #5602 üzenetére
Nekem kizárólag újraindításnál szokta a pint kérni ujjlenyomat helyett, amúgy soha.
-
bounty123
őstag
Ki mondta, hogy nem használom? Nem rohangálok 100 felé egész nap, de a telefont attól még használom ezerrel. Ráadásul ha figyelsz rájössz, hogy itt a készenléti fogyasztásról van szó, amikor épp _nem_ használod a telefonodat, akkor is széttekeri nekik az android system.
Megjött a Qi töltő az aliexpresstől, nagyon ott van 10 dolcsiért, ez szerintem full eredeti, vagy ha nem, akkor iszonyú jó hamisítvány. Még a kábel is minőségi, vastag. Csak simán a PC usb-jére tudtam hamarjában tenni, úgy is tölt szépen.
-
bounty123
őstag
válasz
Stanbacsi #5373 üzenetére
Meg azt vedd figyelembe, hogy akinek minden jól megy, az nem írkál ide, de abból van a sokkal több
De most csakazértis beírom, hogy nálam frissítés után se kezdett el többet fogyasztani, nagyon jó a készenlét most is. A google és samsung backup nálam mindigis ki volt kapcsolva, készülékváltás előtt szoktam csak lefuttatni.
-
bounty123
őstag
válasz
::Trunks:: #5293 üzenetére
Én megpróbálnám másik billentyűzettel, pl. a swiftkey-t tudom ajánlani, eleve jobb a gyárinál.
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz
Solange0818 #4905 üzenetére
Én egy sima becsúsztatós bőrtokban szoktam hordozni, de amúgy se fólia, se állandó tok. A hordozótoknak megvan az az előnye, hogy betevés-kivételkor egyben le is tisztítod a telefont. Ja és nincs látható karc sehol a telefonon 1 év után se.
-
bounty123
őstag
Amin nagyon érezhető, az az ujjlenyomat felismerés, pöpec gyors lett. A play store is jobban pörög érzésre, semmi döcögés - de valóban eddig se volt lassú, szóval nem könnyű megítélni, hogy mik a tények is mi tudható be az újdonság varázsának. Pozitív, hogy minden beállítás megmaradt, a témát kellett visszaállítani meg a háttérképemet és minden megy, mint előtte.
-
bounty123
őstag
A rendszer stabilitásáról: 66 napja van bekapcsolva a teló, és továbbra se tervezem leállítani
-
bounty123
őstag
válasz
bubibaba31 #4320 üzenetére
Igen. Én ki merem jelenteni, hogy funkcionálisan az ég világon semmi haszna az edge-nek, legalábbis én végül már semmire nem használom - egyszerűbb, gyorsabb feloldani, mint simogatni a szélét. Viszont eszement jól néz ki, ezért bőven megéri
-
bounty123
őstag
válasz
madkiller #4318 üzenetére
Most direkt megnéztem, 2.4 megabyte-os a photos-ról leszedett kép. Nem tudnám megmondani laikus szemmel, melyik az eredeti és melyik jön a google-ről. Semmiféle effektet nem tesz nekem rá alapból.
Én amúgy azt csinálom, hogy alapból megy minden a photosra, kiskutya, gyerek, utazások pedig rendszerezve a onedrive-ra, azt szeretem benne, hogy lehet több szintű mappastruktúrát csinálni, ez a photosból hiányzik.
-
bounty123
őstag
Ez már inkább szubjektív dolog, kinek milyen méret, dizájn jön be, mi a fontosabb. Van, amiben G4 tud többet (cserélhető akksi, microsd, nagyobb kijelző, jobb multitask) másban meg az s6 (prémiumabb anyagok, vezeték nélküli töltés, gyorsabb proci, amoled kijelző, ujjlenyomat felismerés) de ezek közül is van, ami vkinek nem előny, pl. nekem az 5.5 méret már túl nagy, vagy pl. amúgy se használtam soha sd-t, dropboxon meg onedrive-on van mindenem. Tapogasd meg őket, lehet rögtön ráérzel, hogy melyik való neked, mert amúgy mind csúcs teló.
-
bounty123
őstag
válasz
bubibaba31 #4096 üzenetére
Még azt is beállíthatod, hogy megjelenítse vagy rejtse el az üzenetek tartalmát, programonként.
-
bounty123
őstag
válasz
tomee007007 #4030 üzenetére
Mivel a sapphire = zafírkék, ezért nem is olyan meglepő
Leginkább sötét zafírkéknek fordítható a hivatalos szín, semmiképp nem feketének, nem is az.
-
bounty123
őstag
Plexi a fenéket, akkor hónapok után nem 0 karc lenne a tok nélküli s6-omon. De ha por megy a tok alá és az mozog, a kvarckristályok bizony megkarcolják. Ugyanúgy egy kristály vagy gyémánt ékszer, fémtárgy is tudja karcolni, csodák nincsenek. A tok tervezési hibás volt, a fedőlapja könnyen elmozog, tudtommal.
-
bounty123
őstag
válasz
freezespider #3873 üzenetére
A fb messengernek van olyan beállítása, hogy minden kapott képet mentsen le a telóra. Az a tippem, hogy neked ez aktív. A galéria pedig minden képet mutatni fog, ami a telefon háttértárán van.
-
bounty123
őstag
válasz
::Trunks:: #3799 üzenetére
Javaslom pl. a nova launchert, ezen kívül még rengeteg hasznos, testreszabható lehetőség van benne.
-
bounty123
őstag
válasz
PindurAnna #3697 üzenetére
A smart manager samsungos app frissült csak, legalábbis nálam.
-
-
bounty123
őstag
válasz
SkyS1gn #3488 üzenetére
Ha a képek törlésére gondolsz, lehet törölni, többet kijelölni is a galériában, hosszú nyomvatartás egy képen. Akár mindet is egyszerre.
Nekem 2 féle (noname kínai) külső akksim is tölti simán és vezetéknélkülivel is, szóval ez passz. Színkalibráció éppenséggel van, sok más gyártótól eltérően. Meglepő módon a beállítások\kijelző (display) menüben.
-
bounty123
őstag
válasz
tomee007007 #3389 üzenetére
Megjön az értesítés, csak hiába olvasom el a gépen, nem tűnik el a telefonról, villog a led a végtelenségig. Persze mivel pl. gmaillel működik, ezért akár a messenger hibája is lehet, csak a firmware frissítés után jött elő.
-
bounty123
őstag
válasz
tomee007007 #3384 üzenetére
Pedig jó lenne, mert ezek a beragadó fb messenger értesítések rohadtul idegesítőek.
-
bounty123
őstag
válasz
Dr.FantastiK #3012 üzenetére
A gyorstöltő miatti túlmelegedéstől, a neten sokfelé olvasható, azt hiszem korai darabokat érintett. Aztán kihoztak egy szoftveres "javítást", amivel más szenzorokkal hidalták át a problémát, valójában nem is működött rendesen minden program utána. Ettől függetlenül, a meleg semmiképp nem jó a lítium akksiknak.
egy link pl.
apollo_21: teljesen rosszul tudod, amit írsz, az nem a lítium akksikra jellemző. A cikk által írak viszont igen.
-
bounty123
őstag
válasz
badxgirl #3002 üzenetére
Szerintem töltés közben is kényelmesebb a vezeték nélküli mód, csak felkapod és használod, aztán visszarakod. Kábelen lógva sokkal zavaróbb használni. Szóval pont az ilyen gyakoribb kis töltésekhez ideális, ami az akksinak is a legjobb. Más kérdés, hogy kicsit jobban is melegszik, de messze nem olyan vészesen, mint a gyorstöltéstől. Attól sok edge-ben anno besült a gyorsulásmérő
-
bounty123
őstag
válasz
bubibaba31 #2827 üzenetére
Rám is hasonló hatással volt, azóta is mindig rácsodálkozom a kezembe véve, hogy milyen gyönyörű
Látványra és érzetre is prémium minőség (sajnos az ára is az). A motorház alatt pedig kb. a piac jelenleg legerősebb alkatrészei vannak, úgyhogy nagyot nem csalódhatsz. Nekem nagyon bejött.
-
bounty123
őstag
válasz
Santantica #2781 üzenetére
Igen megy, végighúzod a tenyered a szélétől.
-
bounty123
őstag
válasz
Santantica #2778 üzenetére
Ezek a színes bigyók szerencsére csak akkor látszanak, ha az adott kedvenc névjegytől érkezett valami üzenet/hívás. Én az egész hóbelebancot kikapcsoltam, kifejezetten zavart, hogy mindig ott figyel oldalt egy fül. Külső programmal még jobban is megoldható (pie control, simple control stb. van választék a play-en).
Eleve nem tűnt gyorsabbnak oldalról behúzni, mint megnyomni a home gombot amire ott az összes app amúgyis. Én inkább azt állítottam be a pie controlban, hogy oldalról is behúzhassam a home-t meg a screen offot.
-
bounty123
őstag
válasz
Ferenc.v #2661 üzenetére
Sajnos ez nyomkodós, nem kapacitív gomb. Nekem is hiányzik az érintős, amit megszoktam az LG-nél. Végül a Pie Control progival kitettem oldalról behúzhatónak egy home gombot (más egyebek mellett), így egész kényelmes.
-
bounty123
őstag
válasz
kissadam22 #2588 üzenetére
Beállítások,hangok és értesítések, és azon belül értesítések a záróképernyőn. Valami ilyesmi, így megtalálod már. Ha nem a lock screenre gondolsz, olyant rendszerszinten szerintem nem lehet.
-
bounty123
őstag
Tegnap kellett először használnom a GPS-t, fantasztikusan gyorsan talál jelet, le a kalappal.
-
bounty123
őstag
válasz
tomee007007 #2452 üzenetére
Ennél szerintem kapásból jobb a Pie Control, szóval nagyon nem hiányzik.
-
bounty123
őstag
válasz
bandi0000 #2408 üzenetére
Azért ez a fólia dolog rendesen túl van parázva. Vágod, hogy a legfejlettebb gorilla glass 4 van a telón? Nem fog 1-2 nap, de 1-2 hét alatt se könnyen megkarcolódni, főleg ha vigyázol rá. Nekem pl.fólia nélkül 2 év múlva se lesz karc rajta, ahogy eddigi ennél gyengébb telefonjaimon se volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest