Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

Bevezető és tartozékok

Teher alatt nő a pálma, tartja a mondás, és a Samsung mobilos részlegén hatalmas nyomás volt, hiszen a felső vezetés megelégelte a céges profitok riasztó csökkenését. Az Galaxy S III sikerét követő visszaesés persze érthető volt: akkor a Samsung letarolta a fiatal androidos piacot, azóta viszont mások is belelendültek, sokrétű készülékekkel hódítva el piacot a koreaiaktól, elég csak a Xiaomi kirobbanó sikerére gondolni. Aztán ott az Apple, amely az iPhone 6-tal és 6 Plusszal a Samsung nagyképernyős territóriumára lépett, és az elmúlt két negyedévben bizony oda is pirított az eladásokban, ne is szépítsük a dolgot. Nincs mese: az S6-nak KO-s győzelemre volt szüksége.

Különleges és meghökkentő Samsung Galaxy S6 edge formavilága
[+]

Amekkora aggodalommal várhatta a Samsung a márciusi bemutatót, olyan nyugalommal távozhattak a vezetők Barcelonából: az S6 és két oldalán lekerekedő fivére, az edge lett a show két legnépszerűbb terméke, a szolgáltatóktól húszmillió előrendelés érkezett, az elemzők ötvenötmillió darab elpasszolására számítanak, és az Unpacked esemény elég vizuális és technikai eye-candyt bevetett, hogy a divatra és a specifikációkra éhesek is fokozott izgalmi állapotba kerüljenek – a Samsung végre odapakolt.

Prémium anyaghasználat a Samsung Galaxy S6 edge legfőbb jellemzője
[+]

A Project Zero jelző, amivel házon belül az S6 duót emlegették, mégsem helytálló: az edge és fivére nem újrakezdés, hanem a részletekre és a gyártó erősségeire való kényes odafigyelés, ami a kicsit bohém és kaotikus Galaxy hangulatot valami egyszerűre és impozánsra cserélte. Erről szólnak a kerekded ívek, a finoman csiszolt fémkeret és a kétoldalt lehajló megjelenítő, a változásokhoz pedig a TouchWiz is igazodott. Nem járt azonban áldozatok nélkül a generációváltás: az akkumulátorméret meglepő módon csökkent, és a Samsung védjegyének számító microSD foglalat is a múlté, úgyhogy nem mindenki repesett az örömtől, amikor a szemrevaló készülékeket meglátta. A következő oldalakban azt vizsgáljuk meg, hogy a Samsung túl tudott-e lépni saját árnyékán, vagy okkal kopogtat egyre több vásároló más gyártók ajtaján.

 Samsung Galaxy S6 edge
Ívek másképpen: az S6 edge domború formái az LG G Flex 2 homorú kijelzője mellett [+]

A két készülék csak április közepén jelenik meg, így a kiadás előtti szoftvert futtató mobilok meztelenül, csomagolásuk nélkül futottak be hozzánk, viszont elkísérte őket néhány tok és két vezetékmentes töltőelem, mert ugye az új S-telefonok ilyet is tudnak. Mégsem lennénk Mobilarena, ha ne tudtuk volna kideríteni, mi lapul majd visszafogott, fehér dobozban: egy új dizájnú agybadugós headset, egy nagy teljesítményű töltőfej, egy microUSB-kábel, egy a SIM-tálca előhúzásához használatos tű és némi leírás. Akkumulátor ugyebár nem, hiszen az a készülékben pihen, a felhasználótól elzárva. Sajnos ezúttal is a fehér készülékeket kaptuk tesztelésre, pedig a szép S6 edge mondjuk feketében vagy zöldben egyenesen vadító, de az arany/ezüst variáns se semmi visszafogott csillogásával, bár ezek a színezett variánsok előszeretettel gyűjtik az ujjlenyomatokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés