-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Most jut eszembe, párom volt telója (na milyen?
) kijelzőhibás, nincs kép, nem akartunk már vele foglalkozni, itt áll egy éve. De az akkuja emlékeim szerint még jó. Nagyon macera otthon cserélni? Vagy csak hajszárító + műanyag szerszám +csavarhúzó kérdése?
Gopro3 alaplapcserén és Redmi 4x kijelzőcserén már túlvagyok -
Márton
nagyúr
ha az akku csak 53%-ig töltődik, akkor akkucsere vagy lehet még valami szoftveres okossággal megoldani a problémát?
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39777 üzenetére
Igen, ez a ma vett "új", 3 nap garival
Párom végtelenül szomorú.
A régiről már lemondtuk, nem érdemes javítani, fotók lementve. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39775 üzenetére
A helyzet sajnos sokkal rosszabb. Fél óra használat után állandóan újraindul. Azt hittük az akku miatt, de 60%-os állapotban is ezt teszi
Megy vissza. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39773 üzenetére
No, volt factory reset.
Még csak a név beírásánál tartottam, de már jött olyan hibaüzenet, hogy "A gyors kapcsolódás leállt, Alkalmazás bezárása" Ez miez? Hisz még nem is telepítettem semmit. Bugos firmware? Magyar oldalakon semmit találat a problémára, de szerencsére külföldin meglett a megoldás, frissíteni kellett a Smartthings appot.
Most azzal szenvedek, hogy a teló nyelve magyar és a Samsung virt. bill-et szeretnénk használni, de csak angol és német nyelv van a listában, nem tudok mást telepíteni, frissítésre sem ad magyart. Ilyenkor mi a teendő -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39771 üzenetére
Igaz, csak 4millivel hosszabb.
De már mindegy, találtunk helyben egy ugyanilyen fehér S6-ot 30ért, garival.
Reméljük ez nem adja meg magát
S6 forever -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39768 üzenetére
Nagyobb méretűt sztem nem akar.. Ez is épp elég volt a kezéhez.
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39766 üzenetére
De! Épp ez jutott eszembe nekem is, ráraktam a Qi töltőre és felvillant a töltési LED.
Így vakon nyomogatva, pc-re dugva sikerült letölteni az 1000+ képet..
Még a fényképezője is megy, wifi is, mivel jöttek messenger üzenetek (hallottam a sok csipogást), de kép az sajna nincs. Akkor ez kijelző vagy alaplap. Hát igen, 20-30e alatt tuti nem úszható meg, abból meg kapunk már egy (talán jobb) használtat is.
Ha már másik: mit ajánlanátok helyette? Párom kezének ez picit nagy volt, tehát 5" alatt keresnénk, semmi extra, korrekt 2.4wifi, youtube, messenger menjen, vállalható fotók, csajos külső.. Esetleg type-c, mert mindig másodjára sikerül rádugnia -
Márton
nagyúr
Párom S6-osa egyik napról a másikra, pontosabban egyik YT videóról a másikra feladta a szolgálatot
Nem voltam itthon, állítása szerint videó közben egyszercsak bejött a 3 gombos képernyő, amit a bekapcsoló hosszantartása szokott előhozni (kikapcs, újraindítás..), és onnan pikkpakk elment a kép, akku meleg volt és azóta se kép-se hang, töltést nem veszi, stb. Le nem esett, akku jó állapotban volt, soha semmi baj nem volt vele. Van még esély a visszahozatalra? Fotók, stb. Lehet csak az akku szállt el? A bevizsgálás jellemzően milyen összeg? -
Márton
nagyúr
Ha a telo csak 70%-ig tolt az akkuhiba?
Restart volt, telepites semmi, tobb toltovel es kabellel is ilyen. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39722 üzenetére
nincs hozzáadva semmi kivétel.
de megoldottam, hívásátirányítással
köszi! -
Márton
nagyúr
Na, látom kb. már csak én használok S6-ost
de azért kérdeznék:
Live-olnék a telóval 4G-n keresztül és nem szeretném ha közben hívások érkeznének.
Viber értesítést már letiltottam, de ha felhívom a teló számát, hiába vagyok ne zavarj üzemmódban, jön fennt egy kisablak. Ezt le lehet valahol tiltani?
Repülő mód ugye nem játszik..
Android 6 -
Márton
nagyúr
Rootolásban van itt vki nagyon jártas?
Vagy egy linket tudtok adni ehhez, ami biztos nem téglásít?
G920F, Exynos 7420, 64gigás. -
Márton
nagyúr
válasz
Márton #39365 üzenetére
Megint előjött ez az igény, mivel napos időben a drónom élőképét alig látni, árnyék meg nincs mindig/nem tudok mindig arra fordulni.
A supermax-brightness mód tökéletes lenne, tehát ha direkt napfény éri a kijelzőt, akkor jól felnyomja a fényerőt. De amint picit is elfordulok, vagy a távirányító árnyéka a szenzorra esik, rögtön visszaáll normál max fényerőre a panel, ami már kevés.
Azt tudom, hogy xposed+root-tal megoldható a dolog, át lehet írni a szenzorértéket, engem az érdekelne, hogy root nélkül is van-e rá vajon app? Elvégre a gps-t is át tudom most verni fakegps-szelszerk: az most nem kérdés, hogy ez jót tesz-e a kijelzőnek, akkunak, stb. Azt a heti 2x10 percet csak kibírja..
-
Márton
nagyúr
Pár napja említette valaki, hogy nem tudott felhívni, biztos jól adtam-e meg a számom?
Mondom persze, ráadásul aznap végig otthon voltam, ahol full térerő van, és nem volt nem fogadott hívásom. Aztán tegnap kipróbáltam a vezetékesről megcsörgettem a mobilt, de valóban egy hang azt mondta, nem elérhető/kapcsolható. Mondom miva? Telefon restart és minden ok.
Ez mitől lehet? Egy háttérben futó app okozhat ilyet? Szolgáltatói hiba? Öregszik az S6?? -
Márton
nagyúr
Jé, egy kollega, akinek a 6-os jobban tetszik mint a 7-es
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39526 üzenetére
Bixby?
-
Márton
nagyúr
válasz
kekedi #39466 üzenetére
Bocs, ha nem voltam érthető.
De igen, így van. Egy másik telóba raktam a digi sim-et, aminek a netjét navigációra használnám, merthogy azért az autópályák mentén jó a lefedettség, és nekem főleg itt segítség, van-e dugó, hány km-es a sor, stb.
S6-ba nem rakom a kártyát, mert nem dual simes, telenoros vagyok és ennek 99% a lefedettsége.
Viszont használnám az "ingyen" diginetet, ha már van.
Akkor miért nem használom a másik telót navigációra?
Sorolhatnám az okokat. Mert az egy spéci teló, 3D kijelzővel, nem olyan fényes mint a Samsung, Qi töltést nem tud (az S6-ot csak rárakom a mágneses töltőre és nincs többé merülés), stb.
Tudom, ez így spéci eset, de hát ha megosztható a net, miért ne osszam? -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39462 üzenetére
Igen, az a tapasztalat, hogy a navi S6 -on wifivel jobban melegszik mint mobilnettel.
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39460 üzenetére
mobilnetes navigációval is megy a gps
megpróbálom, köszi -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39458 üzenetére
De otthon nem megy a waze 30-40% cpu-val
Így már, autóban érezhetően jobban melegszik mint mobilnettel. De az S6-on 500MB havi keretem van, ami csak vész esetén jó. Nem használnám, ha ott a digi 50GB.
(kár, h nem dualsimes) -
Márton
nagyúr
Valamilyen "energiatakartékos" wifi kapcsolatra van mód?
A helyzet az, hogy mivel nem dual simes a telóm, de digis vagyok, a havi 50gigás mobilnetet egy másik telón tudom használni, amin viszont a Waze nem fut igazán jól, régi adroid van rajta, stb, stb. A lényeg, hogy mobil hotspot-tal létrehozok eg wifi hálót, amire S6-tal csatlakozok, de ilyenkor a Samsung hamar forró lesz, főleg ebben a kánikulában. Sokkal jobban melegszik mint mobilnettel. Ezért gondoltam arra, hátha van valami olyan mód vagy trükk, hogy pl. ritkábban fordul a wifihez, waze esetén pl. elég lenne 5percenként lekérni az éppen aktuális forgalmi helyzetet. Ha nem gyárilag, esetleg a store-ban van-e olyan app, ami valahogy "visszafogja" a wifit, vagy beállítható, hogy x percenként kapcsolódjon?
Hülyeség? -
Márton
nagyúr
Azt hol tudom kikapcsolni, hogy az sms olvasás közben a hangerő gomb ne állítsa a betűméretet?
Néztem a beállításokat, de nem találok ilyet. -
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
Auto fényerő ki, energiatakarékos mód ki, adaptív mód ki, fényerő pedig fullon.
Mégis ha nap éri, szép világos a kép, amint árnyék éri a kijelzőt, kb. felére sötétül.
Kierőszakolható valahogy, hogy végig maxon menjen? Bicikli applikációt használnék,
igen bosszantó, mikor a berakom a térképtartóba a telót, hogy alig látok valamit. -
Márton
nagyúr
válasz
icemad #39350 üzenetére
Ácsi, épp azért tettem fel ezeket, mivel ugyan lassan, de merült navi közben.
Így végre láthatom, hogy mi, hol, merre. Még a vásárlásukon is elgondolkodtam.
Viszont a másik S6-omon, amin 7-es droid van, úgy tűnik töltődik közben.
Szóval hamarosan update
(csak az a fránya auto fényerő gomb bosszantó) -
Márton
nagyúr
válasz
kekedi #39348 üzenetére
Pontosan már nem találom az ebayen, de ehhez nagyon hasonlót.
Szivargyújtós adapterem 2A-es, azzal nincs gond, meg is mértem.
Az éjszakai mód tippet köszi, megnézem! Biztos jó, mert most ha 25%-ra veszem a fényerőt, már akkor is tölt, csak alig látok valamit
Egyben ajánlanám azt a kis free progit, amivel figyelem a töltés állapotát:
3C Battery monitor a neve. A bal felső sarokba ki tudom tenni, mennyi mA áram folyik, és piros ha merül, zöld ha töltődik. Cool tool-lal pedig figyelem a CPU használatot, szintén az értesítési sávban.Egyre inkább érik az Android frissítés
-
Márton
nagyúr
válasz
kekedi #39344 üzenetére
Nem, a 6-os. Akkor ez lesz.
Itt nem lehet felbontást sem állítani, pedig az S7-emen tudtam.
Ha felrakom a 7-est, esetleg tudok Fullhd vagy 720p felbontást állítani?
Amiatt kéne, hátha a Waze így picit kevesebb cpu-t eszik és autóban nem merül navi közben wireless töltéssel.
Most olyan 30% körüli a CPU terhelés és 10% / órával merül. Ha kilépek a főképernyőre (waze háttérben mondja a magáét) 10-15% a cpu és nem merül, hanem még tölt is. Ezért gondoltam, hogy a navi ne menjen QHD-ben, felesleges. -
Márton
nagyúr
Olyat lehet-e hogy az adathasználatnál csak mai nap forgalmát lássam?
A waze-t akarom ellenőrizni.
És azt, hogy az összes háttér adatkapcsolatot korlátozom, kivéve azt amit én engedélyezek? (pl. waze).
Semmi más ne töltögessen nekem a háttérben, ne fogyassza a mobilnetem úgy, hogy nem tudok róla.
Most ezt egyenként kell beállítani az appokra rábökve. Nekem pont az kéne, hogy az összes tiltva, kivéve ez meg az..
köszi! -
Márton
nagyúr
válasz
Gábor-KJ #39316 üzenetére
Fals, pl: HTC one X..
csorbajeno: az már legyen az én feladatom, hogy ha netes dolgot kérek tőle, akkor legyen net.
Hiába van mobilnetem, ha éppen térerőtlen helyen vagyok, nehogy már egy offline funkció ne működjön
(ne csak pusztára gondolj, egy megyeszékhely ipari parkjában lévő csarnokból sem tudok még telefonálni sem, olyan a tetőszerkezete..)
Nem tudom, nekem az "okos" nem feltétlen az online-t jelenti.Na mindegy, ha találok vmi használhatót a play-en, megírom.
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39313 üzenetére
"nem tudja előre, hogy "search on web" vagy "call" fog következni."
Pedig nagyon egyszerű: ha "call"-t érzékel akkor hívást szeretnék indítani, ne kelljen már net.
Ha pedig "search on web", akkor reklamáljon (jogosan) ha nincs net.
Számomra ezt (is) jelenti az "okos"telefon kifejezés. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39311 üzenetére
Hogyhogy honnan? Felismeri, hogy hozzá beszélek, hogy mit akarok (call), és hogy kit (van-e a kontaktlistámban ilyen nevű ember). Ehhez minek net
snowdog: köszi, nézem
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39305 üzenetére
nem tudom, nem ismerem
most engedélyeztem, elmondtam 3x az aktiválószót, de ha használnám hálózatért könyörög.
offline kéne -
Márton
nagyúr
üdv
arra van lehetőség, hogy hanggal kezdeményezzek hívást egy kontaktlistában lévő személyre?
Gyakran rácsörgök páromra, hogy jelezzem, itt vagyok, stb, de ez autóból a bt-os autórádión keresztül macerás, és a telefont sem nyomkodnám sokat, hiába van gyorsbillentyűre téve a név.
Olyasmire gondoltam, hogy egy app figyeli a környezeti hangokat és ha azt hallja "hívd fel XY-t", és van is ilyen kontaktom akkor felhívja. Az sem baj, ha nem figyel állandóan, csak ha elindítom ezt az appot és a háttérben azért figyel pl. Waze közben is.
Van ilyen? -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39220 üzenetére
Lehet.
A 39215-ben írtam: (BikeComputer Pro) -
Márton
nagyúr
Tehát olyan nincs, hogy ha autózok akkor egy gombnyomásra jöjjön be a waze, ne legyen zárképernyő, egyébként pedig, az autótól távol legyen, mert azért szeretem?
A bicós app (BikeComputer Pro) jól megoldotta, mert itt ha kikapcsolom a képernyőt, akkor egy gombra (mindegy, hogy főgomb, vagy bekapcsológomb), azonnal visszatér a térképez. Kár, hogy a waze nem ilyen, hanem még nyomkodni kell vezetés közben. -
Márton
nagyúr
Csak meglett a smart lock, nem kellett rendszer visszaállítás.
Ha a képernyőzár típusa "húzás", akkor nincs smart lock, még a menüben sem..
Azért ott lehetne, csak szürkén, hogy lássa a user miről marad le. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39187 üzenetére
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39101 üzenetére
Igen, az egy kijelentő mondat volt
Nekem az kéne, hogy naponta nullázza is a számlálót.
A gyártók ennyire bele tudnak nyúlni az android rendszerbe?
Egy Xiaomi tudja de egy nagy Samu nem, még akkor sem, ha ugyanaz a verziójú android van rajta?Lacno: a hozzászólásnak csak a 2. mondata volt kérdés
Figyeljetek az írásjelekre.
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39099 üzenetére
Őoő, az első mondatra gondolsz, aminek pont volt a végén?
-
Márton
nagyúr
Azt be tudom állítani, hogy a mobilnetes ciklusom a hónap melyik napján kezdődik és hány MB után figyelmeztessen. De azt meg lehet-e valahol adni, mennyi legyen a napi limit és azt elérve bontsa a kapcsolatot?
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39091 üzenetére
de mit jegyez meg?
auto módban minimumra teszem, beállít vmit. honnan tudja, hogy én még sötétebbre szeretném? -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39089 üzenetére
Csak a logikus magyarázatát nem értem, hogy miért tették lejjebb, elrejtve?
Nem volt útban, alig foglalt helyet."Magát a csúszkát meg tudod jelenítettni az értesítési sávban"
Persze, ezt tudom, még csak az kéne, hogy ez is eltűnjünAz auto mód tanítható? Azt tudom, hogy ha auto-n vagyok, attól még a csúszkával bele tudok nyúlni, hogy mennyire szeretném fényesnek a kijelzőt. Ez a tanítás? Mert hiába vettem ekkor minimumra, este a sötét szobában, mégis sötétebb lett, ha kikapcsoltam az auto-t és úgy vettem a csúszkát minimumra.
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39069 üzenetére
Buék
hehe, nem csak nekem hiányzik az auto brightness gomb.
Van amikor auto-n használom, de sokszor nem adja rá a kakaót, ekkor manuálisan kell maximumra tennem.
Vagy éppen még mindig túl világos a sötétben és minimmra szeretném venni. Ezt is sokszor eljátszottam már. Tehát nem beszélek mindig egy nyelvet az auto funkcióval.
Úgy néz ki külön app kell rá, ha nem akar az ember extra lépéseket tenni a ki/bekapcsolásához. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39067 üzenetére
Ok, van S6-om Nougattal is.
De a fő telefonomon szeretnék a 6-oson maradni, ha lehet.
Pl. hova tűnt a 7-esen a fényerő melleti "auto" gomb?
Miért kell ehhez külön még lenyitni?
Tudom, apróság, de bosszantó, ha egyszer már megszoktam valamit és most lassabb lesz.
És ez 1 perc utáni észrevétel. Mennyi ilyen lehet még
Ez se túl meggyőző.. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39062 üzenetére
Eddig csak néha jött elő, de az a baj (amitől féltem), hogy egyszer véletlen a frissítésre kattintottam, és mikor észbekaptam gyorsan lekapcsoltam a wifit. Tehát valamit már elkezdett letölteni, és mivel most ezt látja, minden wifi bekapcsolásnál feljön az ablak, rém idegesítő. Tehát ezt a megkezdett letöltést kéne eltüntetnem valahogy, vagy magát a frissítési szolgáltatást kikapcsolni. Ha nagyon nem megy, rootolok, nekem mindegy.
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39060 üzenetére
Az android rendszer.
Szeretnék maradni a jól bevált 6.0.1-nél.
(ha valami működik, nem nyúlok hozzá, ez nálam alapelv 30 éve)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adóbevallás
- Magisk
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest