Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz flegga92 #28648 üzenetére

Ugyan ezt a teszt programot írtam a hsz.-emben én is, de végül "megoldódni" látszik ez a probléma, mert most már (pár hét tárolás/pihenés után) 3 féle olvasóban 2db pc+ S4+Ace2 sem látja a kártyát, szóval tesztelni sem tudom, nemhogy használni... :((
    Ez a kártya ennyi volt, megnézzük mit szól hozzá az eladója a lifetime garanciájával.... :F

• Laca 012

őstag

válasz flegga92 #28633 üzenetére

Sajnos nem találom az SD tesztprogramot ezen az oldalon amit linkeltél... tudnád esetleg direktben likelni légyszíves?

• Laca 012

őstag

válasz kali #28629 üzenetére

Köszi a gyors választ. Gondolom előtte minden adatomat le kellene mentenem, névjegyek...stb?
    Lehet valami olyan mentést eszközölni, ami pl. a néjegyeket és az sms-skype-viber-stb. üzeneteimet is lementi egyben?

flegga92: Megpróbálom ezt a progit is, de szerintem nem fake, mert egyrészt előtte már volt dolgom fake kártyákkal, amik eredetileg 2GB-osak voltak, csak a fejlécet átbabrálták és 64GB-osnak látszott, de egy másik tesztprogram kapásból csak 2GB-ig tudta írni-ellenőrizni, aztán csak hiba minden szektorra. Szóval ezekkel a fajtákkal már képben vagyok. De persze semmi sincs kizárva, csak fura, hogy ez a kártya az elején formázható/tesztelhető volt mind a 64GB Fel is töltöttem szinte fullon filmekkel-videoklippekkel (kb 10GB üres hely maradt amire fényképeztem-videoztam és csak pár hónap után adta be az unalmast.. Azóta egy 16GB-os medion van benne, de néha ez sem 100-as, veszett már el róla úgy kép, hogy látszólag ott van, de sem előnézeti kép, sem megjeleníteni nem lehet, pedig mikor a kép készült visszanézhető volt...

• Laca 012

őstag

Sziasztok, már 3napja csak olvasok, mert nem szeretek lerágott csontot szopogatni, de nem találtam semmit a problémámról ami segíthetne úgyhogy végső elkeseredésemben írok..

A telefonom UK-ben vásárolt i9505 a Three nevű szolgáltatótól.Mivel itt élek, ezzel a kártyával használom és eddig nem is buheráltam semmit, csak a google play áruházból töltöttem le pár alkalmazást..
    (Persze néha ennyi is elég ahhoz, hogy megölje a rendszert ha vmi sz*rt tölt le az ember, de ugyanezek az alkalmazások működtek az előző telefonomon is ami s3 volt és az nem akadozott)
    Ez a telefon is elég jól működött hónapokig...

Viszont kb.(nem 100%) amióta a szoftver frissült 4.2.x-ről 4.3-ra, a telefon akadozik, belassul.
    Amit először észrevettem, sms írásakor, vagy bármi olyan esetben amikor gépelni kell, 2-3 sor gépelés után megfagy a kijelző és amikor feléled egyszerre "pörög be" amit ezalatt gépeltem, meg a leütésenkénti klattyanás is mint a géppuska...aztán pár szóig ok és megint csinálja..
    Ez állandó probléma, sohasem tudok megírni egy sms-t anélkül, hogy ne jönne elő ha az több mint 1-2 szó.

Aztán video lejátszásakor a kép meg-megakad kb.1-1,5másodpercre (a hang/zene folyamatos). ezt csinálja SD-kártyáról is, saját memóriából is, de online a Youtube-ról is.

Videofelvételkor több esetben kiírta, hogy aktív hívás alatt nem tudok videofelvételt indítani, de persze soha semilyen aktív hívás nem volt és csak a restart segített. Aztán néha szintén videofelvétel esetén úgy csinál, mintha elindulna a felvétel (piros pötty megjelenik..), de a számlálók nem mozdulnak, az idő 00:00-n marad, természetesen a felvétel sem készül el...

Aztán észrevettem, hogy van egy S-health nevű alkalmazás, ami a "battery" menüben a második akkufogyasztóként szerepel a kijelző után.. (Kijelző 59%, S Health 9%, Android System 6%, Android OS 5%, a többi 2-3%)
    Pl. ez az alkalmazás hiába is bökök az ikonjára, el sem indul, hanem lefagyasztja a telefont, majd kb egy perc után megkérdezi, hogy várok-e még, vagy kilövöm, de hiába bökök arra, hogy várok akár 3-4-5-ször is, akkor sem csinál semmit. (akkor mi a fenének van ott??)

Előtte semmi bajom nem volt vele, soha nem akadt vagy lassult be, nagyon meg voltam elégedve, de lassan megöl az ideg ettől az akadozástól.. Csinálja SD-nélkül azonnal bekapcsolás után, ha RAM-ot ürítek utána is, mindig.. :O
    Mi a teendő, ha amúgy is zavar a felesleges sok sz*r amit a szolgáltató rakott rá (és persze nem tudok letörölni), szoftvert kellene cserélnem, vagy ez más lehet amin a szoftvercsere nem segít?
    Persze gariba visszavihetem, de nem tudom itt mennyit ülnek rajta, én meg naponta használnám a google map-et, meg a bankos alkalmazásomat, amit már amikor s3-ról s4-re váltottam, akkor is csak miután a bankba bementem, akkor sikerült átrakni erre a telefonra és feléleszteni.. Szóval lehet megpróbálkoznék egy szoftvercserével, csak pl. azt nem tudom, hogy erre a UK-s telefonra melyiket lenne érdemes feltolni és az segítene-e..

Másik bajom, hogy vettem hozzá egy Kingston 64GB-os microSDXC kártyát. (előtte 3db hamisat, de ezt most hagyjuk.. :((( )
    EZ működött kb 2 hónapig, aztán néhány fénykép elkezdett csak félig megjelenni (konkrétan függőlegesen a hibás képek jobb fele látszott, a bal fele meg szürke.)
    Próbáltam a kártyát formázni a telefonon, utána az eredmény ugyan az, aztán Winfos alatt, normál (nem gyors) fomázással, hogy ne csak a fejlécet írja át, de elakad és nem tudja teljesen leformázni.
    A kártyához vettem egy gyári Kingston MobileLite G3 USB 3.0 olvasót, azzal sem formázható végig. Gondolom pár szektor az örök vadászmezőkre költözött.. Kérdés mit szólnak hozzá, ha garanciába visszaküldöm.. Ráadásul online vettem, szóval ez sem egyszerű...
    Meg mi lesz a következővel, azt is megöli 2 hónap alatt a telefon, vagy ez nem jellemző? :F

• Laca 012

őstag

válasz fojtviki #4649 üzenetére

Ezért vettem közvetlenül a three-nél, mert ott nincs deposit. 50font befizetés volt, meg a havi 37..
    (Nekem csak havi 36, mert az enyém az s3-as vásárlásakor kötött szerződés..) Én is kérdeztem a carphone-t mindkét vásárláskor, de csak sokkal rosszabb ajánlatokat adtak..(mindegyik szolgáltató honlapján szereplő ajánlataihoz képest)

Zenét metrón, buszon én is vezetékkel hallgatok egy (szerintem) elég prémium fejhallgatón ami még utcára elviselhető méretű és kivitelű volt számomra, de bukósisakban sokkal kényelmesebb vezeték nélkül.(Ráadásul a hely is korlátozott)
    Mivel naponta minimum 30-40-szer le kell vennem, ezért amíg vezetékkel használtam többször elfelejtettem kihúzni aztán mindig elakadtam, megrántottam és attól féltem egyszer a 3.5jack aljzat fogja bánni a telefonban.
    Különben 90%-ban énnis .flac -et hallgatok, csak ha valamit nem tudok megszerezni így, akkor elégedek meg esetleg a minimum 256-320kbps mp3-mal.. Igazából sosem értettem azt akinek elég egy 64kbps bitsűrűségű mp3 ami veri a zsigulik koppány kipufogójának fémes hangját...

• Laca 012

őstag

válasz fojtviki #4631 üzenetére

Mi is a three hálózatát használjuk, a párom a féléves S3-asommal, én meg mostmár 3hete az S4-gyel.. A three "all you can data" valóban korlátlan, havi 13-15GB-az adatforgalmam és mivel motorral futárkodok, non-stop webrádiókat hallgatok. Itt Londonon belül elég jó a lefedettség. Mondjuk eBay-en vettem egy 5000mAh-s külső USB-s akkut, mert anélkül max. 10-11órát bírt kb. a bluetooth-os stereo headsettel.

Viszont van pár nyűgöm az S4-gyel..
    Az S3-on alapból be lehetett állítani a zárolt képernyőre az időjárást (az animált szélkerekekkel) de ennél ez eltűnt, és az accuweather widgetjén is a megszokott "normális" nap-felhő ikonok helyett snassz vonalrajzok vannak az előrejelzésnél is.. Persze enélkül lehet élni, meg lehet sokak szerint csak egy giccs, de én szerettem..

A másik sokkal zavaróbb, a fényképezésnél ha ellenfény van..
    Hiába állítom át spot mérésre és állítom a keresőmezőt a sötét tárgyra, akkor sem világosodik ki a kép, hanem olyan mintha csak a legvilágosabb részen tudna fényt mérni és ahhoz állítana.. Lehet hogy én vagyok a hülye, de van egy DSLR Nikonom is amivel manuálban is szoktam fényképezni, szóval nem magával az ellenfényben való fényképezés ismeretének hiányával küzdök.. Letöltöttem pár camera app-ot, hátha az segít, de mindegyikkel ezt csinálja sajnos.. (az S3 is..)
    Kipróbáltam egy Galaxy camera GC100-ast is, azzal persze nem ez a szitu, pedig az is android is meg galaxy is..
    Nagyon zavaró, amikor egy épület homlokzata lenne a fontos, ehelyett az égbolt és a felhők fényereje a jó, pedig az csak a kép harmada..
    Még arra gondoltam, hogy a keresőmezővel csak az autofocus helyét tudom változtatni, de fényméréshez köze sincs..
    Valakinek van ezirányú infója-tapasztalata esetleg??

Új hozzászólás Aktív témák