- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lootolok
tag
válasz
UfoZoli #27057 üzenetére
Rendszerhangok/értesítések volt eddig nekem a beállítás. Mas telefonokon jól működött. Itt nem ez a módszer, ezt nem tudtam valóban. Nem vagyok telefon guru, nem ez az életem. Nekem csörögjön, működjön, és kész.
Minden (számomra) felesleges működési hangot kikapcsoltam kezdéskor, ez azért megy :) -
scavy
tag
válasz
UfoZoli #26923 üzenetére
Köszönöm az infot és a videót is. A mobilex.hu -nál mind a weboldalon, mind telefonon úgy közlik hogy hivatalos gyári gari van az összes Samsung készülékre, 2 év. Nagyon sok helyen csak 1 évet adnak rá. Bár ha az alzánál lejjebb menne az ára, biztos hogy inkább ott venném, mivel van egy spéci gari kiegészítő szolgáltatásuk, a termék kb. 10%-áért, felajánlják ha bármi garanciális probléma merülne fel, akkor azonnal cserélik a terméket, és ha nincs már olyan, akkor a gari szolgáltatás árát + a termék eredeti vételárát is visszaadják. Így inkább erre költeném a plusz pénzt, minthogy olyan helyen vegyem meg ami "hivatalos" viszonteladó, de mégis van hogy sokszor 100 ezer forinttal többe kerül egy telefon ott, mint az átlag piaci ár.
Egyébként a videó alatti kommentelők egyikével maximálisan egyetértve, talán betömhetnék már ezt a hézagos jogszabályt, és akkor nem a vásárlónak/fogyasztónak kellene óraákat kutakodni a neten hogy mégis hol vegye meg a terméket amit szeretne. -
Micsurin
nagyúr
válasz
UfoZoli #26923 üzenetére
Azért tudtak szerezni feketét mert még gyártásban van a 10-es de értelemszerűen nem prior mennyiségben nyomják már.
-
scavy
tag
válasz
UfoZoli #26916 üzenetére
Micsurin: Köszönöm az infot!
UfoZoli:
Félreértesz, egyáltalán nem akarok kétes helyről beszerezni egy 200+ -os telefont. S10-est akarok venni, nem S10+-t, ami nehezebb és nagyobb is. Ha lenne kompaktabb telefon az s10-nél ugyanilyen kamerával ami kisebb, szívem szerint olyat vennék.
Egyébként is a MM-nál 290 most az S10+, az euronicsnál és edigitalnál pedig 240 és 230. A sima S10-es pedig csak az euronicsnál van az említett 3 eladó közül, ott is 220-ért. Azért 40 ezer forint különbség azt gondolom számít, még egy drága terméknél is. Sajnos hiába lenne készülékkedvezményem a Telekomnál (ahol van a cég és a magántelefonom is) mert ott már nincs a kínálatban, elfogyott. És ugyanaz a bibi, az S20 ami lenne már jóval nagyobb. Talán így hogy már összehajtható telefonok jönnek ki újra, megváltozik a tendencia és újra olyan telefonokat terveznek ami kényelmesen elfér a farmerzsebben. -
dkess
őstag
válasz
UfoZoli #26315 üzenetére
Nagyon szívesen.
S8 -al nincs tapasztalatom. Amennyire jól emlékszem fórumon írták (ebben a topikban is), hogy a gyakorlatban az S10 -et nem éri el aksiidőben. S9 -el minimális tapasztalatom van - amíg beállítottam illetve tesztelgettem annyi ideig volt nálam. Emlékeim szerint az S10 azt simán hozza. Ugyanakkor vegyük észre, hogy a teszt szerint is a különbség (arányaiban) nagyjából mérési hibahatár.
Ergonómiában az S9 mindent visz (az S8 ahhoz áll közelebb) - kivéve a hátlapi ujjlenyomat olvasót, mert azt én nem szeretem (aki viszont igen, annak tökéletes). Nekem S6 Edge volt az S10 előtt - 4 évig használtam. Azt nehéz volt megszokni eleinte, de aztán nem volt gond azzal se.
Nos ezen 5,1" -os (igaz ez 16:9 arányú) S6 Edge olyan széles, mint a 6,1" S10 ... Az S10 kicsit vastagabb és nem annyira "éles" -ek a szélei, mint az S6 Edge -nek - így kb. nulla idő volt átállni rá nekem. Én is a "kisebb" telefonokhoz vonzódom. Nadrágzsebben az S10 kényelmesen elfér, kézbe is jó tartani. Ahogy mondtam nem annyira, mint az S9 -et (S8 -at), de abszolút szokható illetve jó.
Én nem repülőzők éjszaka. Ugyanakkor másnap reggel sem indulnék el pl. 40% -al (vagy akármennyivel ami nem 100%) otthonról . Így naponta töltöm. Egyébként vállalható az S10 aksija. Valóban - nincs is nagy választék ebben a mérettartományban ...
A black friday -el azért vigyázz, mert már kifutó típus. Írták ezen fórumon is, hogy pl. a Telekom oldalán is írták, hogy "Kifutó" és az utolsót is lehet eladták már (új rendelés ennek fényében nem tudom). A SES -ben is már csak két szín közül lehet választani és egy-két hete nagyon akciózzák. MM -re ránéztem - egy-két szín van az országban egy-egy boltban elszórva (persze rendelni is lehet - ez inkább arra utalás, hogy mennyi lehet Nekik). Persze itt is akciós lett a SES -el egyidőben. Lehet nem nagyon tervezik a típust futtatni az S20 utódjáig (jövő tavaszig) ... Persze "sufni-GSM" -ben lesz jövő ilyenkor is, de amennyiben jól értem/sejtem nem onnan vadásznád a típust.
@Nimda,
Köszönöm az S10e dex -el kapcsolatos kiigazítást.
-
dkess
őstag
válasz
UfoZoli #26308 üzenetére
Szia,
Előre bocsájtva, hogy az S10+ -t és S10e -t nem ismerem, de azt javaslom azt válaszd, amelyiket kényelmesebb kezelned. Amennyiben ki tudsz szállni a S10+ -ből, akkor érdemes lehet váltani.
Igen, az S10+ valamivel jobb aksiidővel bír, mint az S10. Ugyanakkor a felhasználási szokások sokkal többet számítanak. Úgyhogy én erre annyira nem stresszelnék rá. Nekem az S10 megfelelő. Édesanyám S9 -ből 2,5 napokat hoz ki (pedig ez a teló 2 éves) telefonálással, FaceBook, Messenger, Viber -el (de cserébe nulla böngészés és YouTube egyebek). Komolyan mondom nem hiszem el, ha nem a saját szememmel látom. Én naponta töltöm az S10 -et, de cserébe van "nyaggatva" rendesen ...
Azt nem tudom, hogy 'icemad' alapján hogy lehet az S10e aksi szinten az S10+ szintjén. A kisebb felbontás (a gyakorlat alapján ez annyira nem számít) és a kisebb kijelző méretnek ennyire nem kellene számítania - különösen mivel akkumulátor szinten így állnak:
- S10e - 3100 mAh
- S10 - 3400 mAhAzaz valószínűleg az S10 szintjét hozza, de szerintem az S10+ -t már nem.
Fizikai méretek. Amit vegyél figyelembe, hogy az S10e nem kerekített edge panellel rendelkezik és szélesebbek a kávái. Így hiába csak 5,8" a képernyője, de pl. a szintén 5,8" -os képernyős S9 fogásra és ergonómiára például agyonveri a S10e -t (az S9 az azonos képernyőméret ellenére 1,2 mm -el vékonyabb az S10e -nél és számomra a fogása is jobb) ... Hogy értsd - én egy majd 190 cm -es meglett férfiember vagyok - nekem ez a véleményem ...
Amire ki szeretnék lyukadni, hogy az S10e szélességre és fogásra bizony a 6,1" -os S10 -hez áll közelebb. Alig vékonyabb a S10e a S10 -nél ... Persze próbáld megfogdosni a kettőt. Nekem nem volt kérdéses, hogy akkor a nagyobb méretű és felbontású kijelzős S10 kell, mely alig szélesebb ...
Meg persze az alábbi indokok - ezeket javaslom gondold át, ha S10e és S10 között válogatsz. Szerintem az S10e mellett igazából az ára szólhat, illetve, ha kell a fél mm szélességben - esetleg a hibahatáron belül jobb aksiidő ... Minden másban az alábbi szempontok alapján dönts még esetleg:
- elég a FHD+ a QHD+ -hoz képest,
- a 'sima' kijelző megfelelő a nagyobb kávákkal, mint a 'edge' képernyő,
- elég a 5,8" a 6,1" helyett - úgy, hogy érdemben nem vékonyabb a S10e,
- amennyire jól tudom dex lehetősége sincs az S10e -ben,
- a 6 GB RAM elég a 8 GB RAM helyett,
- eggyel kevesebb hátlapi kamera elég a S10e -ben.
- S10e -ben az ujjlenyomat-olvasó a bekapcsológombba integrálva (ami nincs jó helyen) - nekem az S10 a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasójával semmi gondom pedig csak egy ujjam van egyszer rögzítve.Nálam nem volt kérdés az S10 ezek alapján. Nem bántam meg ...
-
sgeza
veterán
válasz
UfoZoli #25759 üzenetére
Természetesen csak akkor tudja, ha az autó fejegysége is tudja (nem tudom, hogy a 3 FL tudja-e, de gondolom igen). A készülék/alkalmazás egyébként valóban tudja, már régóta benne van az a lehetőség. Korábban a fejlesztői menüben lehetett bekapcsolni, most már simán a normál menüben is megjelent.
-
sgeza
veterán
válasz
UfoZoli #24274 üzenetére
Köszi, de mindenféle nagyképűség nélkül mondhatom, hogy azért ezen a szinten túl vagyok, hogy ne tudjam, hogy kell az IMEI számot megnézni.
Ahogy csorbajeno kolléga is írta, a probléma az, hogy az adott alkalmazás nem fér hozzá, ami más azonosítási követelmény mellett szintén szükséges a bejelentkezéshez.
Szüksége lenne a "READ_PRIVILEGED_PHONE_STATE" engedélyhez, amit csak akkor tudnék megadni neki, ha root jogom lenne, illetve az alkalmazás sem tudja ezt megkérni magának a 10-es droid óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest