- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Nem igazán értek egyet a véleményeddel. A touch id már az első pillanatban olyan állapotban volt, hogy kiválthatta a jelkódot. a Face ID meg olyan állapotban, hogy leválthatta a toch id-t a samung megoldása azonban nem tudja kiváltani a régebbi megoldásokat, mert az arcalapú feloldás nem biztonságos, az új ujjlenyomat-olvasó meg bizonytalanabb és lassabb mint a régi.
Abból is látszik, hogy a face id-val kapcsolatban sokkal kevesebb negatív tapasztalat érkezett, mint most pl az s10 leolvasójával kapcsolatban. lásd 1468 akár.
-
rgabesz55
kezdő
Ez sem igaz így teljesen. 5s-ről váltottam az S10-re, szóval viszonylag frissek az emlékeim.
Az 5s ujjlenyomatolvasója valóban "lassan" old fel, de szinte soha sem téveszt. Maximum vizes kéz esetén.Jelenleg ott tartok, hogy egy bizonyos szögből (teljesen szemből - így regisztráltam) 10/10 felold az S10 fóliával, de ha eltérek ettől, akkor 8/10. Ez elég bosszantó néha, de már az első frissítés is sokat dobott rajta. Szoftveresen megoldják a kezdeti problémákat rövid időn belül.
Hogy mennyit számít a szoftver, arra tökéletes példa számomra a tavaly vásárolt Zenbook pro laptopom. Az ujjlenyomatolvasója viszonylag lassú volt és egy ponton nem is akart tovább működni, ami nem kicsit cseszett fel. Kiderítettem, hogy bizony a szoftver a ludas és telepítettem egy jobbat. Most ugyanazzal az optikával sokkal gyorsabban old fel és soha nem téveszt. Kb csak ráteszem az ujjam és bent is vagyok. Csupán csak ennyit számít a szoftver...
Nyilván minden előrendelő tisztában van vele, hogy egy új technológia esetén az eltérő használatból adódóan akadnak még gondok. Ezt laboratóriumi körülményekkel nem mindig tudják szimulálni, de az első felhasználók által küldött statok alapján sokat tanulnak a gyártók. Idővel ezeket mindig megoldják, szóval én a legkevésbé sem aggódom. Főleg, hogy a készülék bitang jó.
-
nozs23
addikt
"Samsung megoldása pont annyira jó mint az Apple-é volt az iPhoneX-ben."
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Szerinted mi köze 1 darab szelfikamerának ahhoz a 4 szenzorhoz, amit az Apple használ, hogy megoldja ezt: 30 000 láthatatlan pontot vetít ki, az adatok elemzésével domborzati térképet alkot az arcról, valamint egy infravörös képet is készít róla. A chip neurális motorja átalakítja a domborzati térképet és az infravörös képet matematikai leképezéssé, és ezt összeveti a regisztrált arccal kapcsolatos információkkal.
Szerintem senki nem várt face id-t a Samsungtól. Azt viszont igen, hogy egy szar megoldást ne rakjanak bele.
-
joey04
titán
Az 5s-ben lévő leolvasó nagyon jól működött, a második generációs meg csak gyorsabb lett, pontosabb nem, igaz az elsővel sem volt gond. A második viszont már túl gyors is lett, voltak erről cikkek. Face ID szintén, sőt az elemzések szerint csak a soc miatt gyorsabb picit, mint az első generáció. btw saját tapasztalataim is alátámasztják ezeket. Az a gond ezzel a megoldással a samunál, hogy beleraktak egy nem biztonságos arcalapú azonosítást, meg egy nyögvenyelős, bétás ujjlenyomat-olvasót. Mások vagy megtartották a kezdetleges pofafelismerés mellett a klasszikus leolvasót, vagy a nem túl jól sikerült képernyőbe épített leolvasó mellett beleraktak egy korrekt arcalapú azonosítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Energiaital topic
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- TCL LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest