- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz szalai112 #27852 üzenetére
De nem kell, ha most azonosak! Előbb nézd meg! Megnézném én is, csak most nem tudom.
Jó eséllyel azonosak, és akkor nem kell újratenned!
Egyébként a Frijában látod, hogy mit akar letölteni. Nézd meg, hogy különbözik-e az ILO és a XEH! Ha nem, akkor nem kell újra letöltened, mert bitről bitre ugyanaz jönne le!
Az azonosságot három dologból is láthatod: a firmware 3 kódja (mindháromnak egyeznie kell, mert van, hogy csak egy tér el), pontos kiadási dátum, valamint maga a fájlnév. Ezek persze nyilván összefüggenek. Ha az egyik egyezik, akkor a többi is.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz szalai112 #27850 üzenetére
Nem attól függ, hogy Odinnel tetted fel a romot, hanem a régiókódtól és az adott build számtól, ami fent van.
Az összes független rom ugyanaz. Vagyis alapvetően ugyanaz, mert néha előfordul, hogy az egyik régióban kiadnak közben egy olyan frissítést, amit a többiben nem, vagy épp fordítva, egy kimarad. Az OTA frissítés növekményes, tehát számít, hogy honnan, hova mész. Ha netán a XEH kóddal lekért verzió éppen nem jött ki az ILO régióra, de te közben átváltasz arra, akkor arra nem fogsz sosem kapni OTA frissítést, mert az az adott build szám épp kihagyásra került az adott régióban. Ettől nem kell megijedni, ilyen van, de ettől még az összes régió ugyanaz a független alap rom.
Tehát két lehetőség van: nem érdekel, hogy jön-e OTA, mert amikor bármelyik régióban kijön egy frissebb verzió, akkor feldobod Odinnel.
A másik, ha később szeretnéd, hogy legyen OTA frissítésed, akkor a biztonság kedvéért eleve azzal a kóddal kéred le, amelyikre be fogod állítani a készüléket. Akkor tuti, hogy olyan lesz rajta, amit kiadtak ott, hiszen azzal a kóddal kéred le. De ez csak a "biztonság kedvéért eset", mert azért jellemzően ezek az eseti kilengések ritkák. Azért ellenőrizd, hogy jelenleg az ILO milyen build számon van, az egyezik-e a XEH aktuális build számával. Ha igen, nincs teendőd. Ha nem, akkor két lehetőséged van: leszeded ugyanezt a független romot, de ILO kóddal kéred le, hogy az a kiadás legyen a készüléken, ami kijött az ILO régióban. Vagy a másik, hogy majd legközelebb, amikor a következő frissítés kijön, akkor felteszed Odinnel (home_csc-vel, hogy adatait megmaradjanak)! Ez utóbbi egyébként bármeddig működhetne, ha nem akarnál foglalkozni az OTA frissítés megvárásával. Szóval ha kell az OTA, akkor egyszerűen legközelebb felteszed az ILO régióban is kiadott buildet. A művelet egyébként ugyanaz, mint amit korábban leírtam: ILO kóddal kérd le a Frijában, akkor biztosan megfelelő verzión leszel![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz szalai112 #27847 üzenetére
Persze, hogy van. Csak a CSC régiókód lesz más. Viszont ha arra átállsz, akkor érdemes ellenőrizni, hogy az ILO régió jelen pillanatban ugyanazon a builden van-e, mint a XEH. Ha nem, akkor a legközelebbi frissítést is Odinnel kell majd feltenned, mégpedig egy olyan verziót, ami az ILO régióban is kijött, hogy legyen OTA frissítésed. Vagy ha nem egyezik, akkor akár már most is leszedheted az ILO kóddal a romot, és akkor már később nem kell erre figyelni. De ez csak akkor kell, ha most nem érdekük egyeznek (kicsi az esélye), illetve ha később mindenképp OTÁ-n akarsz frissíteni.
-
sgeza
veterán
Szerintem próbáld meg valahogy eltalálni belül a nyomógombot, hátha működik az. Én azt tippelném, hogy nem megfelelően nyomod meg, de persze nem biztos, hogy így van.
Vagyis nem biztos, hogy jól értettem: a műanyag "gomb" nincs meg, vagy belül letört a nyákról maga a tényleges nyomógomb?[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Ha úgy dugod rá a gépre, hogy közben nyomod a hangerő le és bixby gombokat, akkor belép download módba. Viszont az a baj, hogy innen kimenni vagy egy rom flashelés után, vagy a hangerő le és bekapcsoló gomb hosszan történő együttes megnyomásával lehet. Szóval szerintem sok lehetőséged nincsen. Javíttasd meg!
Vagy próbáld óvatosan úgy megnyomni, hogy működjön.
Egyébként mi a tünet? Mert maga a gomb nem nagyon szokott tönkremenni úgy, hogy meg se bírd nyomni semennyire. -
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27816 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy természetesen ezzel a módszerrel igény szerint bármilyen másik régióra átállítható a készülék. Hogy biztosan kapjunk OTA frissítést, célszerű azzal a régiókóddal lekérni a romot, amire szeretnénk állítani (ahogy írtad is a XEH esetén).
Erre akkor nincs szükség, ha ez nem érdekli az adott felhasználót, mert bármikor máskor szívesen felteszi odinnel az adott frissítést.
Viszont eladás előtt mindenképp célszerű ellenőrizni, hogy olyan builden vagyunk-e éppen, amit az adott régióban kiadtak! Különben kiszúrhatunk a vevővel. Mert a nem kiadott verzióról nem fog érkezni OTA frissítés. Ilyenkor odinnel fel kell tenni egy olyan buildet, ami kijött az adott régióban. Praktikusan a készülék aktuális (első helyen álló) CSC kódjával kell lekérni a legfrissebbet a Frijával! -
sgeza
veterán
-
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #27808 üzenetére
Már túl van rajta.
-
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27798 üzenetére
A Telekom APN-t ki kellett volna választanod! Azt elvileg utolag is tudod valahol a kapcsolatok között. A mobilnethez és az MMS-hez kell.
Nem XEH vagy BTU romot töltesz le, hanem a függetlent kéred le az adott kóddal, mivel mind ugyanaz a független sorozat.
Egyébként így jó, tehát működik a dolog, XEH lett a CSC kódod! Ha ezzel a kóddal kérted le a romot, akkor biztosan lesz OTA frissítésed!APN kiválasztás elvileg itt van: Kapcsolatok - Mobilhálózatok - Hozzáférési pontok neve
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27793 üzenetére
A telekomról mindenképp sima CSC-vel menj a függetlenre!
Viszont szerintem XEH kóddal kérd le, ha arra akarsz váltani. A kolléga pont az OTA frissítés miatt javasolta a BTU kóddal történő letöltést, hogyha arra a régióra menj, akkor biztosan egy olyan kiadáson legyél, ami kijött abban a régióban. -
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27791 üzenetére
Szerintem igen, a XEH-hel szedd le, és próbálj meg átállni!
Egyébként ha úgyis tudod, hogy mit kell kezdeni a Frijával és az Odinnel, akkor végülis teljesen mindegy, hogy melyik CSC kóddal kéred le, jön-e OTA vagy nem, mert később, egy újbóli frissítést ismét fel tudsz tenni Odinnel, immáron home_csc-vel, reset nélkül!Annyit csinálj már CSC váltás előtt, hogy módosíts valamit, amiből egyértelműen látszódik, hogy történt-e gyári alaphelyzet vagy sem!
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27789 üzenetére
A Frija a jó! De igazából mindegy, mit írsz CSC-nek. Bár én inkább azt a CSC-t adnám meg, amelyikre majd átállsz! Ennek csak abból a szempontból van szerepe, hogy biztosan egy olyan verzión legyél, amit kiadtak az adott régióban, hogy majd jöjjön róla OTÁ-n frissítés. Ez a jelenlegi BTU esetén pont nem áll fenn! Az most egy olyan kiadáson van, ami nincs kiadva a többi régióban, így a XEH-ben sem.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27779 üzenetére
Előbb fel kell rá tenned a független romot! Utána váltod arra, amelyik neked szimpatikus!
Neked most TMH-s romod van fent, ezért csak telekomos régiók között tudsz váltani. Ezért kell feltenned a független verziót! Azt meg engedd el, hogy az utolsó TMH. Én a helyedben azt nem piszkálnám, meg nem is kell! Ott már necces lehet a gari, a fenti esetben viszont nem.
A lényeg, hogy független rom legyen a telón, utána a CSC váltással már csak a számodra megfelelő régióra váltasz.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27774 üzenetére
A független ROM a telekomos telóra fel, azzal BTU lesz. Majd a Google tárcsázós megoldással átrakod XEH-re. Az utolsó kód nem érdekes, azt nem kell piszkálni!
Viszont ha megnézed, szólj már légyszi vissza, hogy egyrészt működik-e, illetve valóban nyom-e gyári alaphelyzetet![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Igen, de azt mondtad, hogy DTM-et tettél rá, miközben a függetlent tetted fel DBT kóddal lekérve. Ami egyébként teljesen mindegy, mert mindegyik független CSC-vel ugyanaz a firmware jön le.
Épp ezt beszéljük és beszéltük már régebben is, hogy a telekomos sima S10 valamiért csak BTU-ra hajlandó beállni, nem pedig a SIM kártyád szerinti régióra, amire egyébként kellene.
És pont erre jött most a kolléga által a megoldás a Google tárcsázós módszerrel! -
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27773 üzenetére
Á zseni vagy! Én most ezt megnéztem, és bár nem nyomtam rá, de tényleg behozza a CSC váltás lehetőségét!!!
Egy komplett lista, ahol ki lehet választani, hogy melyik CSC-re akarsz átállni, utána csak egy megerősítés kell!Ez annak is jó, aki mondjuk ILO-ra akar állni a rögzítés miatt például, mert így nem kell hozzá az izraeli SIM! Illetve bármilyen egyéb régióra is lehet így váltani, éppen kinek, milyen kedve van!
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz stefi68 #27769 üzenetére
Van a Samsungnak is a One hand operation+ alkalmazása, az is tud sok extra dolgot egyéb engedélyek nélkül. A kikapcsolás funkció is beállítható rajta például. A navigációs sáv pedig egyébként is eltüntethető a beállításokon belül.
A rom letöltéséhez a Friját célszerű használni, azzal korlátozás nélkül le lehet szedni a legfrissebb romot.
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27768 üzenetére
Nekem úgy rémlik, mintha pont ezt akarta volna a múltkor a srác megcsinálni, de nem ment, mert a készülékről valamilyen infót elküldött a szerverre, ahonnan már egy elkészített kódsort kapott vissza. Így nem jutott eredményre, de azért próbáljátok meg ti is! Kíváncsi lennék!
Bár én már megvárnám a 11-et, hátha azzal nem lesz ez a jelenség![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27760 üzenetére
Igen, ezt kihagytam az írásból. Neki a leírás szerint működik így. Tehát elvileg valahogy át lehet állítani, de a konkrét megoldás nem ismert, csak ez a fizetős opció.
Vélhetően valamilyen ADB paranccsal oldja meg, de úgy rémlik, hogy egyéb titkosítási információ is kellhet hozzá.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27758 üzenetére
Igen, pontosan ez a lényege!
Habár a mentéshez annyit hozzáfűznék, hogy az a romolástól függetlenül kellene, hogy legyen! Jó eséllyel pótolhatatlan dolgok is lehetnek a készüléken, főként fényképek, videók (tananyag)! Egy hordozható készülékkel fokozottan történhetnek problémák amellett, hogy szimplán el is romolhat: leejted és eltörik, elveszted, ellopják, stb.
Nekem alap, hogy folyamatosan van róla biztonsági mentésem készítve.
Szomorú hallani időnként, hogy "valami lett a telefonnal, de kellenének róla a gyerekről készült képek, amik csak ezen voltak meg", és hasonlók.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27744 üzenetére
Nagyjából a többiek leírták, de azért összegezve a négy kód:
1. Aktuális CSC; 2-3. SIM kártyák szerinti régiókódok; 4. Eredete. Ez utóbbi sosem változik, a 2-3. értelemszerűen a SIM kártyáktól függ, az elsővel pedig lehet babrálni. Alapvetően normál használat esetén ez a SIM kártya szerinti régióra áll be, e régió szerinti időben fog frissülni. Ennek módosítása így ezen okból történhet (főként szolgáltatói rom használata esetén), de másik ok lehet az adott régiókban engedélyezett vagy tiltott funkciók használata. Például sokan izraeli (ILO) kódra váltanak, hogy az egyébként EU-ban tiltott natív telefonbeszélgetés rögzítés müködjön. Aki egyébként is független romon van, annak pusztán a frissítések kiadási idejének különbsége miatt nincs jelentősége, hogy CSC-t váltson, mert Frijával letöltheti, és Odinnel felteheti a valamelyik régióban már kiadott, azzal a kóddal lekért független ROM frissítést (mivel a különböző független, OXM csoportba tartozók régiók ugyanazt a firmware-t kapják - leszámítva az eseti kilengéseket egyes régiókban, de attól az még ugyanannak az alap verziónak a része).
Ahogy írták már a kollégák, van egy speciális eset, amit nem ért senki: a sima S10 telekomos szolgáltatói kiadása, melynek utolsó CSC kódja TMH, valamiért a független ROM felrakása után nem hajlandó XEH-re vagy épp az aktuális bármilyen SIM kártya szerinti kódra beállni, kizárólag BTU-ra. Ezzel együtt kell élni annak, aki ebben a szituációban van. Ettől még az ugyanaz a független ROM, csak BTU kódon. -
sgeza
veterán
válasz Istvan2020 #27713 üzenetére
Feltételekkel lehet visszafelé menni. Attól függ miről mire akarsz.
Állítólag ha közben váltott bootloader verziót, akkor nem lehet menni visszafele. Ennek verzióját elvileg a build szám tartalmazza (talán hátulról az 5. karakter, ami egy szám). Ha azonosak, akkor lehet menni. De ezt én is csak másoktól kapott információkból vélem igaznak. A felelősség csak a tiéd!De amúgy miért akarsz visszafele menni?
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Istvan2020 #27709 üzenetére
Ha régebbi verzióra akarsz visszamenni (amúgy minek?), arra nem jó a Frija. Az mindig a legfrissebbet tölti csak le. Egyébként verziófüggő, hogy visszamehetsz-e egyáltalán egy adott verzióról egy másikra. Ennek azért nézz utána!
-
sgeza
veterán
válasz jano_77 #27692 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy az alkalmazáson belül kell hozzáadni, nem a telefon BT menüjében. Nekem hasonló van, majd megnézem, de most nincs nálam. Az is lehet, hogy az S10-hez még nem is használtam sosem. Talán az S8-hoz volt még valamikor párosítva, azzal működött rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Köszi mindkettőtöknek! Majd kíváncsiságból megnézem mégegyszer mért adatokkal, így már értelmet kapott a dolog.
Szerintem az offnak ellenére ez ennyit belefér még.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz dkovizoli #27683 üzenetére
Na kipróbáltam kíváncsiságképp. Hát természetesen a készülék saját érzékelőjével értékelhetetlen eredményt produkál. Eleve nem ad (mivel nem is tudhat adni) abszolút systole és diastole értékeket. Egy kezdeti méréshez képest valamilyen százalékos eltérést mutat bárminemű dimenzió nélkül.
A másik két lehetőség, ha kézzel beírod egy külső készülék által mért értékeket, vagy csatlakoztatsz egy kompatibilis eszközt, amit ismer az alkalmazás.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz dkovizoli #27683 üzenetére
Még nem orvosi módon sem fog semmi értékelhetőt mérni, az hétszentség (nem azt vonom kétségbe, hogy ne írna ki eredményt). Magát az alapelvet nem képes produkálni önmagától. Lehet, hogy ír ki valamit eredményül, de én lefogadom, hogy igen laza kapcsolatban van a valósággal.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz gabber01 #27550 üzenetére
Teljesen jól működik. Sokminden beállítható, így az is, hogy miként viselkedjen az értesítések esetén: csak egy ideig legyen AOD vagy egy feltétel teljesüléséig. Ez utóbbi is lehet többminden: képernyő feloldásáig vagy amíg ott van az értesítés. Ráadásul alkalmazások szerint is lehet választani, hogy melyeket mutassa, melyeket nem. Azt is lehet állítani, hogy a folyamatos (vagyis nem kipöckölhető) értesítések ne kezdeményezzék az AOD bekapcsolását.
Nem tudom, hogy a pro mit ad pluszban. Előbb nézd meg anélkül, aztán meglátod![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Micsurin #27543 üzenetére
Így van, az aodNotify például jó erre. Én ezt használom, egészen jól konfigurálható. Meg is vettem a Prót, bár ez nyilván senkit nem érdekel. Azt viszont nem tudom megmondani, hogy mennyi akkukidőt jelent.
És igen, az en bloc! Láttam már mindenhogyan: unblokk és társai.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Ez a változás, amit említesz vélhetően egy nem sokkal korábban említett beállítás miatt van. Olvass vissza, most nem emlékszem pontosan, hogy melyik okozza!
Szerk.: talán a #27510-es hozzászólásban leírt beállítást lehet esetleg. De lehet, hogy más is befolyásolja, nem tudom. Próbáld egyelőre ezt ki!
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Ugye nem screenshottal akartok képernyő színeket összehasonlítani??!! 🤦
Viszonyításnak sem jó! Nem, hogy nem adja vissza rendesen, hanem semmi köze a valósághoz!Amennyire én tudom egyébként, egy alapvető látványbeli különbség az amoled és IPS között (eltekintve az esetleges gyártási hibáktól): az amoleden a fekete nagyon fekete, ellenben a fehér nem túl szép fehér. Az IPS ennek pont az ellenkezője, azon a fekete nem túl szép, a fehér viszont elég szépen fehér.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
-
sgeza
veterán
válasz migabi24 #27483 üzenetére
Ez a kékfényszűrő, és állítható (akár ki is kapcsolható). Azt nyilván észreveszi az ember. Azt nem feltételeztem, hogy ezt van, aki nem ismeri, és furcsállja a jelenséget. Ez azért elég látványos. Gondoltam, hogy ettől eltérően beszéltek valamilyen alig észrevehető hibáról.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz mihail38 #27452 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de azért ez az érvelés nem állja meg a helyét! Rendkívül sokszor fordul az amúgy elő - teljesen függetlenül a jelenlegi történettől -, hogy pont a többség tud valamit rosszul. Én személyesen is tapasztalom ezt, és nem csak véleményként, hanem tényként.
Mindazonáltal szerintem néhány készüléknél előfordulhat. Az S6-omnak rózsaszínes volt a kijelző egyharmada. Nekem rögtön feltűnt. Nem minden készüléknél fordult ez elő, de soknál igen. Egyikük sem vette észre, amíg nem szóltam. -
sgeza
veterán
válasz dancsuri #27397 üzenetére
A "Hívő nevének felolvasása" részre rá lehet még nyomni (ne a mellette lévő kapcsolóra). Azon belül lehet állítani, hogy mikor olvasson fel (csak BT vagy mindig).
Ugyanakkor nem tudom, hogy neked miért olvas fel, ha nincs BT eszköz csatlakozva, és az a beállítás jelenleg, ami a képernyőmentésen látszódik. Tuti nincs éppen kapcsolódva valamilyen BT eszközhöz? Mert olyankor is felolvassa a hangszórón is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest