Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bobace

addikt

válasz buborekosviz #313 üzenetére

Úgy látom general probléma a soft reboot, valamit elkureszoltak samunál: [link]
    Valszeg eddig is jelen volt, csak 5.1-ben még se SD kártya üzenet nem volt, sem password kérés, így nem tűnt fel..

• bobace

addikt

válasz buborekosviz #313 üzenetére

Tapasztaltam én is, nekem az üzenetekben jött elő. Írom az SMS-t, és akkor kilép, és kéri a kódot. Rebootnak nem nevezném, mert kb 3 másodperc az egész, csak kiírja, hogy az SD kártya csatlakoztatva meg ujjlenyomat helyett jelszót kér. Bár nekem ezt az 5.1-el is eljátszotta néha, hiába volt FR a 6.0 telepítés után, most is kijött..

• cryingdr4g0n

aktív tag

válasz buborekosviz #228 üzenetére

"Érdeklődnék hogy szuperál Lollipop a telón!?"

Lehet hogy másoknak más a tapasztalata, a sajátomat leírom azért.
    Szuper a Lollipop. :) Most már :D Előtte inkább csak 'LOL' volt.
    Szóval volt "némi" előfeltétele, hogy azzá váljon. Nagyságrendileg kb. 100+ db feleslegesen aktív processz, bloatware és felesleges funkció kikapcsolása.
    Alapból mikor megvettem a telefont, elmondanám, reggel 6-kor levettem a töltőről, reggel 8-ra 85%-on volt az akku. Úgy hogy hozzá se nyúltam! Katasztrófa! Erre számíts Lollipoppal.
    A nap végéig nem bírja ki. Tehát nem hogy 1 napot (=24 óra), hanem 12 órát se nagyon.
    Na most, ebből elegem lett, mivel BlackBerry Passportról "érkeztem", és megszoktam, hogy 2-2,5 napot röhögve kibírt.
    Úgyhogy én a rootolás rögös és nemtelen útjára léptem, rászántam egy napot, és kipucoltam mindent. Ebben segítségemre volt pl. a Titanium Backup is.
    (A másik út a hivatalos gyári 4.4.4 visszatétele lett volna, nem azt választottam, már nem tudom, miért. Ja de: a Samsung hivatalos oldaláról sok-sok óra úlva jött volna le a firm, és meguntam.)

Mostanra úgy áll, hogy minden notifikáció megjön (az edge screenre is), ami nekem kell, minden szépen fut a háttérben (pl. Viber, Skype), sőt, push email is 0-24h-ban, ellenben amit nem akarok, az nem. (Ezekkel játszani kellett, mert az elején túl szigorúra vettem a figurát, aztán nem jött semmiről notifikáció, még az sms-ekről sem, olyan processzeket is letiltottam, amit nem kellett volna :D)
    A jelen helyzet az, hogy fantasztikusan penge gyors a rendszer. Szombat délelőtt 10-kor vettem le töltőről legutóbb, és ma pár perce tettem fel úgy, hogy 15%-on csipogott, hogy alacsony a töltés. Ez testvérek közt is egészen kereken 3 nap, ami a 3000 mAh-s akkutól és a rendszertől elég szép szerintem. Sőt, a 15%-kal még estig kihúzta volna simán, ha nem sokat nyektetem. Nem használok semmi energiatakarékos módot, hozzáteszem. (Vannak ezek az "energiatakarékos" meg "ultratakarékos" módok).
    Skype, Viber, push email folyamatosan megy a háttérben nálam, átlag napi kb 1 órát beszélek (voip alapokon), ha pedig engem hívnak, az kb. 10 perc naponta. Wifi folyamatosan bekapcsolva. Helymeghatározás be. Bluetooth ki, NFC be, 3G/4G ki (szigorúan 2G). Ezt csak azért, hogy lehessen látni, mit és mennyit használom(k).
    Ha a fenti eredmény nem elég valakinek, akkor még lehet játszadozni tovább a Greenify-jal, vagy a kernel is piszkálható, lehet szerényíteni az órajelen a Device Control vagy hasonló progival (on-demand, battery saver, stb. módok), persze annak ára van.

Hát kb. ez a helyzet, de majd mások is nyilatkoznak, hogy ők mit tapasztaltak. :)
    Processzeket letiltani (némelyeket) root nélkül is lehet, de én jobban szeretek mindenhez hozzáférni. Ennek ára viszont, hogy a Knox flag 0x1 lett, ami garivesztős mutatvány. Bár erre is van már workaround, ahogy néztem, na meg engem nem különösebben izgat a garancia. De ez egyéni preferenciák kérdése.

Így most már összességében mondhatom, hogy brutális a készülék, nagyon el van találva. Így már használható is, nem csak nézegetni lehet hogy jajdeszép. :)

• Djatis

senior tag

válasz buborekosviz #228 üzenetére

Szia!

Szerintem elég szar a lolli sokkal jobb volt a 4.4!
    Sajnos nem villog és még nem is találtam rá normális app-ot!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés