- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
válasz
buborekosviz #313 üzenetére
Úgy látom general probléma a soft reboot, valamit elkureszoltak samunál: [link]
Valszeg eddig is jelen volt, csak 5.1-ben még se SD kártya üzenet nem volt, sem password kérés, így nem tűnt fel.. -
bobace
addikt
válasz
buborekosviz #313 üzenetére
Tapasztaltam én is, nekem az üzenetekben jött elő. Írom az SMS-t, és akkor kilép, és kéri a kódot. Rebootnak nem nevezném, mert kb 3 másodperc az egész, csak kiírja, hogy az SD kártya csatlakoztatva meg ujjlenyomat helyett jelszót kér. Bár nekem ezt az 5.1-el is eljátszotta néha, hiába volt FR a 6.0 telepítés után, most is kijött..
-
bobace
addikt
válasz
buborekosviz #303 üzenetére
Éljen! És a DBT is jön végre.
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
buborekosviz #228 üzenetére
"Érdeklődnék hogy szuperál Lollipop a telón!?"
Lehet hogy másoknak más a tapasztalata, a sajátomat leírom azért.
Szuper a Lollipop.Most már
Előtte inkább csak 'LOL' volt.
Szóval volt "némi" előfeltétele, hogy azzá váljon. Nagyságrendileg kb. 100+ db feleslegesen aktív processz, bloatware és felesleges funkció kikapcsolása.
Alapból mikor megvettem a telefont, elmondanám, reggel 6-kor levettem a töltőről, reggel 8-ra 85%-on volt az akku. Úgy hogy hozzá se nyúltam! Katasztrófa! Erre számíts Lollipoppal.
A nap végéig nem bírja ki. Tehát nem hogy 1 napot (=24 óra), hanem 12 órát se nagyon.
Na most, ebből elegem lett, mivel BlackBerry Passportról "érkeztem", és megszoktam, hogy 2-2,5 napot röhögve kibírt.
Úgyhogy én a rootolás rögös és nemtelen útjára léptem, rászántam egy napot, és kipucoltam mindent. Ebben segítségemre volt pl. a Titanium Backup is.
(A másik út a hivatalos gyári 4.4.4 visszatétele lett volna, nem azt választottam, már nem tudom, miért. Ja de: a Samsung hivatalos oldaláról sok-sok óra úlva jött volna le a firm, és meguntam.)Mostanra úgy áll, hogy minden notifikáció megjön (az edge screenre is), ami nekem kell, minden szépen fut a háttérben (pl. Viber, Skype), sőt, push email is 0-24h-ban, ellenben amit nem akarok, az nem. (Ezekkel játszani kellett, mert az elején túl szigorúra vettem a figurát, aztán nem jött semmiről notifikáció, még az sms-ekről sem, olyan processzeket is letiltottam, amit nem kellett volna
)
A jelen helyzet az, hogy fantasztikusan penge gyors a rendszer. Szombat délelőtt 10-kor vettem le töltőről legutóbb, és ma pár perce tettem fel úgy, hogy 15%-on csipogott, hogy alacsony a töltés. Ez testvérek közt is egészen kereken 3 nap, ami a 3000 mAh-s akkutól és a rendszertől elég szép szerintem. Sőt, a 15%-kal még estig kihúzta volna simán, ha nem sokat nyektetem. Nem használok semmi energiatakarékos módot, hozzáteszem. (Vannak ezek az "energiatakarékos" meg "ultratakarékos" módok).
Skype, Viber, push email folyamatosan megy a háttérben nálam, átlag napi kb 1 órát beszélek (voip alapokon), ha pedig engem hívnak, az kb. 10 perc naponta. Wifi folyamatosan bekapcsolva. Helymeghatározás be. Bluetooth ki, NFC be, 3G/4G ki (szigorúan 2G). Ezt csak azért, hogy lehessen látni, mit és mennyit használom(k).
Ha a fenti eredmény nem elég valakinek, akkor még lehet játszadozni tovább a Greenify-jal, vagy a kernel is piszkálható, lehet szerényíteni az órajelen a Device Control vagy hasonló progival (on-demand, battery saver, stb. módok), persze annak ára van.Hát kb. ez a helyzet, de majd mások is nyilatkoznak, hogy ők mit tapasztaltak.
Processzeket letiltani (némelyeket) root nélkül is lehet, de én jobban szeretek mindenhez hozzáférni. Ennek ára viszont, hogy a Knox flag 0x1 lett, ami garivesztős mutatvány. Bár erre is van már workaround, ahogy néztem, na meg engem nem különösebben izgat a garancia. De ez egyéni preferenciák kérdése.Így most már összességében mondhatom, hogy brutális a készülék, nagyon el van találva. Így már használható is, nem csak nézegetni lehet hogy jajdeszép.
-
Djatis
senior tag
válasz
buborekosviz #228 üzenetére
Szia!
Szerintem elég szar a lolli sokkal jobb volt a 4.4!
Sajnos nem villog és még nem is találtam rá normális app-ot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple Watch 10 46mm Titanium/Hibátlan/2026.03.06.Apple Gar./Akku 100%/p4298
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Apple watch Ultra 2 black edt 2027.11.07 Apple jótállás+ Apple Care +
- új bontatlan Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia ajándék extra szíj
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest