Hirdetés

Samsung Galaxy Note Edge - a holnap határán

Bevezető

Mindegyik gyártó igyekszik a jövőbe látni, és mások előtt piacra dobni valami olyan szokatlant vagy újszerűt, amelyre harap a közönség és a konkurencia is állva marad. Az utókor persze csak a sikerekre emlékszik (lásd a Sony PlayStation sorozatot), a bukások már kevésbé (Betamax, MiniDisc), mindenesetre még egy óriásvállalatnak is óvatosnak kell lennie, amikor a kutatás-fejlesztésre szánt dollármilliárdokat házon belül szétosztja.

Fura és egyedi látvány a Samsung Galaxy Note Edge
[+]

Az elkövetkező két-három év tuti sikerterméke az okosóra lesz, mi is rengeteg ilyen kütyüt tesztelünk mostanság, a Samsung és az LG azonban már az évtized végében gondolkodik, és hajlítható, feltekercselhető és összecsukható kijelzős eszközök piacra dobásán munkálkodik. Az első lépés, azaz a hajlékony panelek megalkotása már évekkel ezelőtt megtörtént, ilyen termékkel pedig a Mobilarena hűséges olvasótábora is többször találkozott (LG G Flex, Galaxy Round, Gear Fit és Gear S), ám továbbra is hátravan a komolyabb formaváltozást kibíró akkumulátorok, hardveres komponensek és kijelzővédő burkolatok megalkotása.

A Samsung Galaxy Note Edge hátulról olyan, mint a Note 4
[+]

A Samsung Galaxy Note Edge, amely a Note 4-gyel egy időben, Berlinben mutatkozott be, leginkább a jövő erődemonstrációjaként fogható fel a jelen technológiai lehetőségeit igénybe véve, és azt hivatott mintegy előzetesként bemutatni, hogy miként lehet (majd) a hajlított kijelzőkhöz újfajta funkciókat kapcsolni – a tavalyi ívelt telefonok ugyanis pont ebben nem hoztak semmi érdemlegeset. A jobb szélre lekerekedő kijelzősávot persze a Note Edge is ismert funkciókra használja (értesítések, ikonok), ám akad egy-két meglepően hasznos és érdekes megoldás is. Minden másban viszont egy különleges Note 4 variánst kapunk, éppen ezért jelen írásunkban a feláras fivér egyedi megoldásaira koncentrálunk, az alapfunkciók bemutatására pedig ajánljuk saját magunkat.

Visszafogott a Samsung Galaxy Note Edge csomagolása
[+]

Magyarországon a Note Edge hivatalosan még nem mutatkozott be, és 2014-ben már nem is fog, az XXL GSM jóvoltából azonban hozzájutottunk egy ilyen nehezen beszerezhető készülékhez, dobozával és tartozékaival együtt. A világos színű, elegánsan visszafogott papírszerkezet fedelén méretes E betű jelöli a készülék (vagy készüléksorozat?) kezdőbetűjét. A dobozba belekukkantva egy 2 amperes, tengerentúli szabványú töltőfejet, egy microUSB kábelt, egy agybadugós headsetet, némi leírást és persze a lekerekített oldalú különlegességet pillanthatjuk meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés