-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szpisti
addikt
-
apaszka
veterán
Most próbáltam a szobában! Bekapcsoltam,és zseblámpával rávilágítottam.
Felnyomta a fényerőt,és mikor kikapcsoltam a zseblámpát 2-3 mp után vissza is vette.Csreenrecorderrel nem tudom ugye rögzíteni sajna . De közben nézem,3 ból egyszer nehezebben veszi vissza,vagy is több idő kell hozzá.
Ez valami BUG?
szerk
Csak fullra húzva volt kicsit lasabb.
Az egyszer volt kicsit lassú,már 100% os mindenhol.
Talán poros az érzékelőtök?
Nálam jó,igaz én nem használom az automatát! -
Egy mobiltelefonnak annyira kicsit a nyugalmi áramfelvétele, hogy szerintem nyugodtan tölthető bekapcsolva is. (Ami ugye jellemzően ellenjavallott a lítiumos akkuknál, de ilyen kis áramnál nem igazán van jelentősége. Képernyős üzemnél, esetleg nagy processzorterhelésnél már tényleg nem erőltetném.)
MaCS
-
Egészen nyugodtan használhatod a gyári "gyorstöltőt" a telefonhoz, pont ugyanúgy tölt, mint bármilyen más, jó USB-adapter. Feltéve persze, hogy a telefonban kikapcsolod a gyorstöltési opciót.
A gyorstöltés lényege az, hogy a telefon a töltőtől a töltés jelentős szakaszára 9 voltos feszültséget kér -- és kap. Ez pedig nagyobb töltőáramot tesz lehetővé.
Az, hogy a Samsung (és kitudja még, hány másik márka) nagyobb töltőfeszültséget enged meg, független a fali adaptertől, az csak az 5 voltos tápfeszültséget biztosítja (esetleg 9 voltot, ugye), de az sosem jut el az akkuig. Az okosság a telefon töltőprogramjában van, annak meg a 9 voltos extra lehetőségen kívül mindegy, hogy adja a delejt -- de ismétlem, a 9 volt sem éri el az akkumulátort, csak a nagyobb áramerősséghez kell.
A gyorstöltés egyértelműen kikészíti az akkut, hiszen melegíti, ami a lítiumakkuk egyik legnagyobb ellensége -- szerencsére azonban menüből kikapcsolható.
A lítiumakkuk egy másik nagy ellensége a túltöltés, azaz túl nagy feszültség. A könyvek szerint 4,2 volt a racionális plafon, de egyes lítium-polimer, illetve extra anyagpárosítású cellák eleve nagyobb feszültségen dolgoznak, ami legitimálhatja a nagyobb biztonságos töltőfeszültséget.
Ehhez sajnos nem értek, azt viszont milliónyi helyen olvastam, hogy a Samsung a kedvezőnek reklámozható üzemidő miatt (beáldozva nem kevés akkuélettartamot) túlhúzza az akkukat, azaz egy tized volttal feljebb engedi a töltőfeszültség plafonját. (Ami ugye független a fali adaptertől, de még a gyorstöltéstől is.)
Ez ellen úgy védekezhetünk, ha nem megyünk el 100%-ig a töltéssel. Ha általában 90%-nál levesszük a telefont a töltőről (néha a statisztika miatt érdemes 100%-ig tölteni és szinte 0%-ig meríteni), megduplázzuk az akku élettartamát. 3,92 volt fölött ugyanis minden 0,1 volt felezi az élettartamot.A gyári töltőt tehát nyugodtan vedd le a polcról és használd, mert az egy nagyon jó minőségű darab, és néha azért jól jöhet a györstöltési lehetőség -- csak ne legyen stabilan bekapcsolva, és ha nem vag rászorulva, érdemes nem 100%-ra tölteni.
MaCS
-
-
Pedig ezzel a töltési eljárással fokozottan amortizálod az akkut. A Samsung 100%-a (amint azt többen leírták) bőven túl van az akkukímélő tartományon. 3,92 volt fölött minden 0,1 volt kétszeres igénybevétel, ami kb. 4,2 volt fölött rohamosan fokozódik.
A telefongyártók a hangzatos üzemidőben és a garanciaidő utáni gyors akkucserében érdekeltek.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged