- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ Note 3
Olvasd el a topik összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci0530
senior tag
válasz hunluigi #36150 üzenetére
Én is váltottam Note 3-ról S7 edge-re, elsőnek kicsinek tűnt a kijelző, de hamar hozzászoktam. Az S-pen annyira nekem nem hiányzik (bár a Note-ban jó, hogy van), ami húsbavágóbb, az az infra nem léte, a gyerekeket rendszeresen instruáltam a tv-n való mesekapcsolgatással, telefonon egyszerűbb volt. Ja, és ebben már nincs mhl funkció, a miracast pedig csak root-tal menne valószínűleg. Minden másban jobb (ill. néhányunknál, akik előrendelték a telefont, a hátsó kamera bal oldalán a hátlap kisebb nyomásra kattog, ezt majd a prémium szerviz megoldja valamikor). A kamera fókusz iszonyat gyors (bár az első firmware-ekkel kicsit torzít, de erre már jönnek ki a frissítések), a menürendszer villámgyors, akadás, uram bocsá' újraindulás, fagyás nagyon ritkán fordul elő, a kijelzője tűéles, az akku kb. 6-8 óra kijelzőidőt tud. Nem bántam meg egyszóval, de a Note-ot is szerettem persze, nagyon fasza telefon még ma is. A Note 6-ra kíváncsi leszek azért, ha megfog, lehet, hogy idő előtt lecserélem az edge-et. Olyanok, mint az ujjlenyomatolvasó, vízállóság, 4 GB ram az edge-nél számomra már csak hab a tortán.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Tav-Csoves #34856 üzenetére
Boldog új esztendőt, micro sd slot-tal és cserélhető akksival megtűzdelt Note 6-ot hozzon nekünk 2016! :-)
-
laci0530
senior tag
Egy kis offtopic: Note 6 hírek.
Kicsit Asus Padfone (remélem, jól emlékszem a készülékre) féle megoldás, csak pepitában, no meg kapcsolható windows-zal a dokkban.
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34201 üzenetére
Ehh.. igen, az mindenképpen kell. De ha megcsinálod valamikor, mennie kell majd.
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34198 üzenetére
Készítettem egy képernyőmentést a kivitelezési módról (angol nyelvű):
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34198 üzenetére
Sikerült? Csak egy pontot látok a szerkesztett hozzászólásodban. Amióta írtam, nem szakadt meg a kapcsolat, folyamatos, mint kábellel. Késés a képben egy leheletnyi van, nagyon minimális, filmnél a kép-hang szinkron is kifogástalan.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34195 üzenetére
Meg is van a megoldás, mostmár tökéletesen működik. A system/build. prop fájlt kell szerkesztésre megnyitni, és a fájlban utolsó sorként hozzáadni ezt:
wlan.wfd.hdcp=disable
Utána indítsd újra a telefont és tökéletes lesz.
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34195 üzenetére
Igen. Van eredeti Samsung mhl-es hdmi kábelem is, azzal tökéletesen megy a screen mirroring, de az ugye vezetékes. Ebben pont az lett volna a jó, hogy wireless, de csak a dlna-t tudja, az meg az xbox-omon is volt eddig is, csak nem használtam. Na, mindegy, hátha lesz valamilyen patch vagy update erre a problémára.
-
laci0530
senior tag
válasz laci0530 #34192 üzenetére
Megnéztem, nálam sem megy Miracast módban. Amint eljut az állapot addig, hogy "kijelzésre kész", rögtön visszaugrik "kapcsolódásra várva" státuszra, végtelen ciklusban (újraindítás mindegyik eszközön megvolt, próbálgattam a screen mirroring menüben a Note 3-ban minden kombinációt, de egyikkel sem megy).
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34191 üzenetére
Igen, abban sikerült. Persze, de nem ígérem hamar, két kisgyerek mellett nem nagyon van olyan idősáv, amikor a szabad akarat érvényesül. De ahogy lehetőségem lesz, kipróbálom, engem is érdekel.
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34142 üzenetére
Ahogy tegnap ígértem, írok, ha megérkezett a Miracast adapter. Egy Samsung tv-vel csatlakoztattam, UPC-s wifi-vel, nekem létrejött a kapcsolat, a Note 3 gyári galériájából tudtam képet, a gyári videolejátszóból videót tükrözni a tv-re, bár ez utóbbi a telefonnal készített full hd videóknál kicsit szaggatott. Többet próbálgatni (pl. a telefon kijelzőjén lévő tartalmat egy az egyben a tv-n megjeleníteni) nem volt időm, mert a kisebbik lányom, akit most hoztam a bölcsiből, már erélyesen követelte elindítani a mesét a külső háttértárról. De a lényeg, hogy - ha részben is - biztos, hogy működik a dolog, a kapcsolat megvan, simán be kellett csak írnom a böngészőbe a számsort, amivel a Miracast menüje felugrik és a kapcsolat létre is jött. Ja, 5.0 Lollipop az android verzióm, N9005XXUGPOF3.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34176 üzenetére
Igen, ugyanennyiért hozatom én is. Hacsak nem függ az android verziótól, valszeg akkor nekem se fog működni, de megírom, ha ideért.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz gipsztigris #34142 üzenetére
Asszem rendeltem ilyet is black friday alkalmából, de még nem érkezett meg. Kíváncsi leszek..
-
laci0530
senior tag
válasz twollah1976 #33737 üzenetére
A hiba napszaktól függetlenül ugyanúgy fennállt, lehet, hogy nem feltétlenül a hangalapú hálózati terheléstől függött. Viszont lényegében nekem már nem számít, nem is kell gondolkodnom rajta, ettől függetlenül remélem, valamikor javítják és abbahagyják a struccpolitikát.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Peterson_ #33734 üzenetére
Hantáztak, persze, a hálózatuk egy kalap kaki, én is próbáltam 2G, 3G, WCDMA állítgatást is, mindegyikkel ugyanaz a hiba jött elő. Az adatkapcsolat nyilacskái egy idő (kb. fél-egy perc) után elkezdtek csak felfelé irányba jelezni, lefelé nem jött semmi. Ha nem kapcsoltam ki-be az adatforgalmat, akkor percekbe telt, amíg helyreállt és elkezdett lefelé is jönni adat (persze addigra a korábban megnyitni akart lap már "timed out" lett.
Olyan érzés volt, mintha a kocsival minden pár száz méter után először le kellett volna állítani a motort, hogyha el akarok kanyarodni valamerre, majd újra beindítani, a következő kereszteződésnél megint, és ezt állandóan, újra és újra. Borzalom.
Az viszont kiderült, hogy nem a Note 3-ban van a hiba, hanem a T-mobile-nál, mert az UPC (Vodafone) hálózatán nyoma sincs ilyesminek, remélem, így is marad.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Luissimo #33723 üzenetére
Szerencsére érezhető is a változás, ezzel egyelőre nincs probléma, megváltás az állandó "állapotsor le, adatkapcsolat kikapcsolás, adatkapcsolat visszakapcsolás, 10-15 másodparc várakozás, majd újabb, kb. fél perces időtartam után ugyanezt a végtelenségig művelés" után, ha neadjisten több oldalt szerettem volna egymást követően, elolvasás után megnyitni.
#33724 Az Egyetlen1: az hagyján akkor, itt fokozatosan romlott a helyzet, a gyakorlatilag teljes használhatatlanságig. Nem tudom, hogy függ-e tőle, de belvárosi irodában dolgozom, a lakásom is közel van, sok lehet a felhasználó egyszerre a hálózaton, de akkor lenne egyszerűen lassabb a net, nem pedig percekig "letiltva", csak akkor jött vissza fél percekre, amikor újra és újra ki- és bekapcsoltam az adatkapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Tav-Csoves #33725 üzenetére
Kaptam, sim méret változás miatt (vettem másik készüléket, amibe nano sim kellett), és nem ez az egyetlen T-mobile-os, net előfizetéses sim kártyám volt, készüléktől függetlenül, cserélgetve, más megyékben, Budapesten is kipróbálva, mindenütt ugyanolyan használhatatlan volt. Meg kellett adnom a telefonos ügyfélszolgálaton konkrét helyszíneket, időpontokat a kivizsgálás során, amikor ezt a rohadtul idegesítő, sokszor - külső helyszínken - a munkámat is akadályozó, állandósult hibajelenséget tapasztaltam (gyakorlatilag az utóbbi hónapokban már nap 24 órájából tetszőlegesen bármikor, amikor T-mobile-os hálózaton szerettem volna igénybe venni a szolgáltatást, amiért úgy kellett fizetnem, mintha az tökéletesen működött volna, holott használhatatlan volt), és a kivizsgálás eredménye az lett, hogy náluk minden szuper és fantasztikus a dinamikusan fejlesztett hálózatukon, én miért használok gyárilag hálózatfüggetlen készüléket, mit egyénieskedem (T-mobile-os készülékkel is ugyanez a jelenség volt, a szolgáltatóváltás előtt a rend kedvéért kipróbáltuk).
Piacgazdaságban ilyen cinikus hozzáállást szolgáltató (főként, ha van alternatívája) nem engedhet meg magának, mert az ügyfél egyszerűen, ahogy lehetősége van, mást választ. Eszerint jártam el, egy idegességgel (pontosabban igazából sorozatos, állandó idegességforrással) kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz stranger28 #33721 üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam a T-mobile-nál kb. két évig, az utóbbi hónapokban gyakorlatilag használhatatlan lett az internet "szolgáltatásuk". Többször jeleztem, kivizsgálták, de valahogy az ő oldalukon nem tapasztalták a hibát. A legnevetségesebb az volt, amikor az ügyintéző fiatal hölgy azzal igyekezett magyarázni a jelenséget, hogy nem a T-mobile által forgalmazott, hálózatfüggő készülékkel akarom igénybe venni a szolgáltatást, hanem gyárilag független telefonnal.
Akkor végleg a szolgáltatóváltás mellett döntöttem, ugyanazzal a telefonnal, ugyanazon a településen (Nyíregyháza) a váltás óta - október közepe - egyáltalán nem tapasztaltam ezt a jelenséget, pedig igencsak aktív felhasználó vagyok. (UPC mobilszolgáltatásra váltottam egyébként, eddig nincs hiba vele.) -
laci0530
senior tag
válasz vodrosjozsi #33652 üzenetére
Én sem érzem szükségét, pedig ezelőtt alig vártam, hogy kijöjjön a csúcskategória gyártónként következő tagja és szemezgessek, mi legyen az utódja az épp aktuális telefonomnak. Most nincs abszolút ilyen érzésem. Talán majd a Note 6, ha rájönnek, hogy csak kell az a bővíthető memória és cserélhető akksi. A Note 3-mal mindkettőt emberesen kihasználom, nincs kímélve ilyen téren a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Na így már hátha beágyazható a kép:
-
laci0530
senior tag
Srácok, külső háttértárat/pendrive-ot mekkora méretig kezel a telefonunk usb otg-n? 256 GB még megvalósítható?
-
laci0530
senior tag
válasz twollah1976 #32208 üzenetére
A Note előtt pont S III-am volt, én szerettem azt is, de ez a mostani irány.. csalódott vagyok.
-
laci0530
senior tag
válasz Jano_023 #32181 üzenetére
+1 teljesen egyetértek. Már az asszonynak odaígértem a Note 3-at, gondolván váltok hamarosan az 5-ösre, de nem gondoltam, hogy tényleg meglépik a pletykált butításokat. Ha idén valóban nem kezdik meg Európában a forgalmazást vagy nem rukkolnak elő valamiféle updatelt verzióval, ahol legalább a micro sd bővíthetőséggel és egy - ha nem is cserélhető, de - nagyobb kapacitású akksival számolhatunk, lehet, hogy én is búcsút intek egy ideig a Samsungnak, amíg ezt az Apple-féle butított, a korlátozásokat csiricsáré funkciókkal és külön megideologizált, a felhasználói igényeknek meg nem felelést kitekert baromságokkal magyarázó, vallásos iBaromságok beleerőltetésével elkendőzni hivatott irányt ki nem javítja.
-
laci0530
senior tag
-
-
laci0530
senior tag
válasz Amalgam #31055 üzenetére
Nálam teljesen jól működik 5.0 alatt a Gear S-sel és a Gear Circle-lel is (egyszerre a kettővel szintén).
A bluetooth párosítás rendben végbement a Note és a Gear között, ill. ha nem, akkor a csatlakoztatni kívánt készülék láthatósága be volt kapcsolva, és ha látták egymást a készülékek, akkor a csatlakozási kódok kölcsönösen el lettek fogadva?
-
laci0530
senior tag
válasz bbubby00 #30859 üzenetére
Szerencse, hogy ilyen mentalitású emberke találta meg. :-) Mi is előfordult már, hogy találtunk ezt-azt, telefonnál volt a legkönnyebb visszaadni, csak felhívtuk róla az "Anya" bejegyzést, és pár perc múlva jöttek is érte fülig érő szájjal (azt sem vette észre addig a gyerek, hogy elhagyta).
-
laci0530
senior tag
válasz Hauptmann #30618 üzenetére
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (Nyíregyháza belvárosában is) ezt csinálja a T-mobile hálózata. Bluemobile-os kártyám van, megrendelem legutóbb hozzá a legnagyobb netcsomagot (6.050,- forint/hó, 8 GB adatmennyiség) és használhatatlan, állandó újraindítást igényelt. Ha jól emlékszem, négy alkalommal tettem panaszt, kivizsgálták, "természetesen" nem észleltek hibát a saját hálózatukban. Sim kártyát is cseréltettem, a vadiúj micro simmel is ugyanezt csinálja. Minősíthetetlen a szolgáltatás, ha nem lenne millió más dolgom, legalább a cinikus és dilettáns, "nem a hálózatunkban van a hiba, csak akkor tudjuk garantálni a szolgáltatás zavartalaságát, ha nálunk vásárol telefonkészüléket" - az enyém gyári független, micsoda arcátlan eretnekség a részemről - hozzáállásért kijárnék nekik egy bírságot.
szerk.: telenor-os simmel valahogy tökéletes a net, azzal nem hibás a készülék, a blue kártyával is sok hónapig megfelelően működött.
#Peterson: azta*****mindenit. Már megint hatalmasat alkottál!
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Vettem ma egy Gear Circle sztereó bluetooth headsetet, a Note-hoz azt kell mondjam tökéletes választás volt, kényelmes, a hangminősége is igen kellemes, aki ilyen kiegészítő vásárlásán gondolkodik, érdemes egy próbát tenni. :-)
-
laci0530
senior tag
válasz laci0530 #25535 üzenetére
Eléggé off, de anno - a válaszban hivatkozott hozzászólásomban - tettem egy ígéretet, hogy tájékoztatást adok a fejleményekről: visszakaptam a hibás temék árát az emag.hu-tól.
(pontosabban: a kb. 8-900,- forintos termék helyett felajánlottak egy 1.000,- forint értékű vásárlási utalványt, pár százassal kipótolva rendeltem belőle egy praktikus, összecsévélhető micro usb kábelt, hamarosan ingyenes kézbesítéssel ki is szállítják, remélem, gond nélkül ezúttal, kíváncsian várom) :-)
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Van esetleg olyan közöttetek, aki a Note 3-at bluemobile sim-mel használja netezésre? Megrendeltem a legnagyobb csomagot (8 GB adat/hó) és állandóan megszakad egy-két oldal betöltődése után az adatfolyam (Dolphin, Facebook app, gyári böngésző, mindegyik netet használó alkalmazás ugyanezt produkálja, van, hogy a 3G vagy H+ jel is eltűnik egy időre, de olyan is előfordul, amikor csak a felfelé mutató nyilacska aktív az állapotsorban, de meghal a net ettől függetlenül, aztán kb. fél perc, vagy egy újraindítás után visszajön és kezdődok előről). Telenor és voda sim-mel a telefonon a netkapcsolat tökéletesen működik, egyedül a t-mobile hálózaton tapasztalom ezt a hibát. Igazán idegesítő, amikor pl. netbankon utalnék pénzt, a netkapcsolat elmegy, a böngészőablakból nem lehet kilépni adatkapcsolat híján, újraindítást követően pedig nem lehet belépni, mert elvileg már be vagyok jelentkezve, csak ugye a netkapcsolat megszűnt..
Nálam ez a hiba kb. két hete áll fenn, előtte semmi gondom nem volt a bluemobile nettel, sem ezen a telefonon, sem előtte az S III-on. Lehet, megérett a szolgáltatóváltás (tettem észrevételt, majd panaszt, szerintük a Note a hibás, mert nem náluk vásároltam LOL -- évek óta akkor miért volt jó ezidáig?), az UPC korlátlan mobilnet szimpatikusnak tűnik, de lehet, hogy az a kert is csak kívülről zöldebb, mindhárom nagy szolgáltatót megjártam már jópár évet lehúzva ügyfélként. :-)
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz muratomi1 #30205 üzenetére
A kamerán kívül talán még az "androidossága" hiányzik, a tizen rendszerre elhanyagolható mennyiségű az appok száma eddig. Mondjuk a fotózást, videózást eddig is a mobillal magával szerettem megoldani, de ha belepasszíroznak néhány éven belül egy legalább 8 megapixeles, optikai képstabilizátoros lencsét egy órába, androidos alapokon, arra - persze ha az akkori lehetőségeim is engedik - vevő leszek.
(szerk.: pluszban még a micro sd bővíthetőség lehetne a hab a tortán )
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz muratomi1 #30193 üzenetére
Utoljára az ezredforduló előtt hordtam órát, annyira nem éreztem szükségét a mindig kezem ügyében lévő telefon miatt.. igazából most sem volt létszükséglet, de amióta megjelent az első Gear, meg a Moto 360, izgatta a fantáziámat az okosóra világ. A többi modellből viszont hiányoltam a saját sim (önálló hívásindítás és fogadás) lehetőségét, ebben viszont ez megvan (igaz, kamerát pl. nem kapott). Szóval a mindennapi folyamatos stressz ellentételezésére megleptem kicsit magam, néha ilyen is kell, nemcsak a hajtás, odaadás, másokért élés.
-
laci0530
senior tag
Kicsit off: vettem ma egy Gear S okosóra kiegészítőt a Note 3-hoz (a T-mobile-nál most akciós áron 87.400 magyar kemény valutát kérnek érte). Egész jó cucc, korrekten működik Lollipop alatt is a Note 3-mal, kezel saját sim kártyát is, de a Note-ban lévőről is lehet hívást indítani/fogadni, ha párosítva vannak az eszközök.
(Ami még pozitívum: bár a T-nél vettem, telenoros simet belehelyezve - előtte nano sim szabványra vagdosva - is ugyanúgy működik, mintha a szolgáltatóé lenne benne, egyszóval hálózati korlátozás nincs rajta.)
-
laci0530
senior tag
válasz bbubby00 #29937 üzenetére
Ez pech (nekem asszem 10 év járt rá, nem gondoltam, hogy ki is kell majd használnom.) Tokot én egy kínai egy-kétezer forintosat használok már lassan fél éve, kutya baja, bírja a strapát, csak a hátlapi kitámasztó része (asztali használathoz megfelelő, bár főképp a gyermekeim képei mennek rajta diavetítésként olykor) lazább egy kicsit.
Túl nagy jelentőséget ne tulajdoníts neki, ezek használati eszközök, előbb-utóbb tönkremennek, persze bosszantó, amikor bekövetkezik és az ember idő előttinek érzi.
#29939 geryboro: nem nagy ügy persze, de megnyugtató volt, amikor az orrom előtt szó nélkül szétvágták a kérésemre, nem kellett bevizsgálással, stb. az időt húzni, szerződések, fordításaim, családi fotók is voltak rajta (azóta ami fontosabb, .rar-ban tömörítve, kóddal védve tárolhatom), nem szerettem volna, ha más kezébe kerül, akkor inkább benyeltem volna azt a kb. húszezer forintot, amiért egy újat vehetek.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz bbubby00 #29896 üzenetére
Ugyanígy jártam nemrégiben én is a 64 GB-os cl. 10-es kártyámmal, először nehezebben ment a másolás rá (róla tökéletesen), aztán írásvédett lett, végül megformázni sem lehetett. Szerencsére garanciás volt, szó nélkül cserélték.
(Szerk.: még a szemem előtt ketté is vágták, hogy a személyes fájljaimhoz, amiket nem lehetett róla eltávolítani sem, illetéktelenek véletlenül se férjenek hozzá.)
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Nyilván nemcsak ebből az aspektusból írtam ilyen véleményt, a Knox/root mizéria is ezt az irányt erősíti. Abban igazad van viszont, hogy egy negatív tapasztalatból nem lehet az összes jövőbeli garanciális ügyintézésre következtetni, de ahogyan az érintett is írta: fekete pont..
-
laci0530
senior tag
válasz Pamacstdob2 #27116 üzenetére
Nekem ma is frissült, de a korábbi verzióban is elérhető volt már a magyar nyelv (regular fülön belül férfi és női hanggal).
-
laci0530
senior tag
Az xda-n írják, hogy feltették, az első hozzászólónak hívás közben nem volt hang utána és a MyMagazine alkalmazás fagyogatott, a következő hozzászóló szerint nála minden rendben megy.
# 27013 banhammer: a korábbi programverzióknál előfordult nagymértékű akkumerülés, én akkor kukáztam, azóta változhatott a helyzet.
-
laci0530
senior tag
válasz tome0001 #26997 üzenetére
Ha egy töltési ciklus alatt kb. 2-3 óra (nem netes) videót is nézek, vagy ebook-ot olvasok (mellette a helymeghatározás nem aktív, viber nincs, facebook messenger és hangouts, valamint gmail van, szinkronizálás aktív, wifi-vel vagy mobilnettel), kb. 1/2 és 2/3 fényerősség között mostanában 6 vagy 6 és fél óra kijelzőidőt teljesít. Ha csak netezek, üzeneteket írok, erőforrásigényesebb alkalmazásokat futtatok, akkor kb. 4 óra körüli kijelzőidőket produkál, jellemzően 1/2 kijelző fényerősségre állítva (manuálisan, nem automata módban).
-
laci0530
senior tag
válasz allein #26864 üzenetére
Egy Sennheiser CX 300 II után, aminek elhalkult az egyik oldala, majd ki is múlt, a régi Samsung Galaxy S III fülhallgatójával használtam. Nemrég viszont beszereztem egy Xiaomi Piston 2.1-et (mikrofonos, távirányító gombos headset), ez felülmúlja a Sennheisert is hangzásban (ha mobilarénás cikket írnék róla, "különösen ajánlott" címkét kapna )
-
laci0530
senior tag
válasz torrente777_ #26454 üzenetére
Ez melyik app?
-
laci0530
senior tag
válasz bbubby00 #26452 üzenetére
Semmi gáz.
#torrente777: nagyon megnyerő a többablakos módban, hogy bármilyen alkalmazással működik, így pl. simán lehet a Dolphin browsert és a galériát futtatni (pl. én mindig lefényképezem a lottószelvényeket, amit feladok, így kényelmesebb ellenőrizni sorsolás után).
A szürkeárnyalatos mód se kutya, pláne, hogy gyakorlatilag ugyanúgy megy a wifi, stb.. tehát használható marad a készülék, nem válik feltétlenül "butatelefonná".
-
laci0530
senior tag
válasz torrente777_ #26448 üzenetére
Köszi. Szeretek próbálgatni, állítgatni, de egy idő után általában visszatérek az alaphoz.
#bbubby00: a torrente777 fórumtárs által készített custom rom beépített hívásrögzítőjére gondoltunk. Külső app-pal megy, igen.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz torrente777_ #26445 üzenetére
Igen, most flasheltem. Ez vissza is vonható egyébként (mármint az akkus program, óra középre)?
-
laci0530
senior tag
válasz torrente777_ #26443 üzenetére
Feltettem, tényleg szép munka, egészen elszoktam a romolástól az S III óta.
Wipe-ot nem nyomtam neki, sem factory resetet, 5.0-n voltam előtte is, eddig nem dobált hálistennek hibajelzést.
Egy kérdés még: a hívásrögzítést lehet valahogy automatára állítani? Nem találtam ilyen opciót, csak a hívás közben aktiválhatót.
Még egyszer: remek romnak tűnik, köszi az áldozatos munkát!
-
laci0530
senior tag
válasz torrente777_ #26432 üzenetére
Egy kérdés: az megoldható lenne esetleg, hogy az ultra power saving mód önmagában a kijött leak 5.0-ra portolható legyen?
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
válasz #24536576 #26370 üzenetére
Knox számláló módosulás nélkül nem lehet jelenleg Lollipop alatt root jogosultságot adni a rendszernek. A frissítés előtt szkeptikus voltam kicsit, terveztem is visszatenni a bloatware mentesített KitKat-et, de mostmár eszemben sincs, marad a frissebb verzió, üdébbnek hat a telefon használata tőle egy darabig még.
-
laci0530
senior tag
válasz bandeevw #26350 üzenetére
Néhány kérdésre válasz:
-volt olyan akinek frissítés után eltűnt a recovery, az mitől lehetett?
Nem tapasztaltam ilyet, de ha az xda-n vagy más szakmai fórumon felvetették a problémát, talán érkezett már rá válasz.-knox-ot ha jól értem nem ugrasztja, mert gyári leak
Igen, ezt megerősítették.-pit file betallózás csak a 32 gb-os verziónál legyen?
Igen, itt a Re-Partition-t is be kell pipálni, míg a 16 GB-os verziónál nem. A saját pit fájl külön mentésére készítettek egyébként egy win alól futtatható parancssort:adb shell su -c "dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/My-N9005.pit bs=1 skip=17408 count=4244"
adb pull /sdcard/My-N9005.pitez az xda-s telepítés leíró oldalon (bocsánat, mobilról linkelek, így nekem most egyszerűbb:
http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/general/guide-t2983873) is megtalálható, de talán már külön program is készült rá.-ha jól értem, új bootloader lesz, miért nincs/nem kell pipálva lenni a Phone Bootloader Update-nek?
Ezt nem tudom pontosan, hogy az Odin-ban bepipálandó fülekre érted-e, viszont ott a leak teljes telepítéséhez a BL fájlt is be kell tallózni (a PIT, AP, CP és CSC-vel egyetemben, megjegyzem, az xda-n írtak szerint nem mindenki tette ezt meg).-downgrade nem lehet knox ugrás nélkül, akkor hogyhogy visszarakható az itthoni legfrissebb XEH ROM?
Erre sajnos nem tudok saját tapasztalaton alapuló választ adni, nekem régóta Knox 0x1-en áll a számlálóm, vásárlás után nem sokkal rootoltam CF Autoroot-tal, javarészt azért, mert akkor KitKat alatt még másként nem működött a hívásrögzítés.Még egy dolog, ami számomra lényeges volt: mivel a micro sd kártyára való írás, onnan törlés, fájlmódosítás Lollipop alatt is alapból korlátozott volt a leak 5.0 telepítése után, a root-ot követően (a rootolás is kerülőúton, cwm alól működött egyelőre, Odin alól még nem) telepítenem kellett a Google Play-ről az SD Fix nevű alkalmazást, ami a lefuttatását követően már teljes hozzáférést biztosított.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Tav-Csoves #26315 üzenetére
Igen, az appgratis-nál ez azért előfordul..
Az Amazon saját alkalmazásboltjának is telepítve kell lennie az ingyenességhez, azt azért nem preferálom annyira..
-
laci0530
senior tag
válasz Tav-Csoves #26308 üzenetére
Köszi a tippet, le is töltöttem, a gyerekeknek pont a napokban "alkottam" módosított képeket, jól szórakoztak rajta. :-)
Van olyan oldal - az appgratis, bár asszem korábban volt már linkelve -, ahol naponta adnak ajándékba egy Google Play alkalmazást, vagy ha speciális promóció keretében árcsökkenés van, akkor jelzik, az sem rossz.
-
laci0530
senior tag
válasz killerjohn #26281 üzenetére
Igen, lehet, de Knox ugrással.
szerk.: már torrente777 fórumtárs is írta, nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz laci0530 #26208 üzenetére
Megvolt a próba, működik a bluetooth hangfelvétel a Call Recorder alkalmazással (rootolt telefon). Annyi szépséghibája van, hogy a másik oldal a felvételen sokkal hangosabb, azaz inkább az én oldalam volt túlságosan halk. (Az összes felvételi módot végigpörgettem, volt, ahol csak zajt rögzített, volt, ahol semmit, az alapbeállítás működött csak; az Alsa mixer alkalmazást nem telepítettem külön, azzal lehet, hogy más lenne a helyzet, de nem küszködök vele most).
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Tibcsi68 #26196 üzenetére
A Google Play-en a Call Recorder alkalmazás oldalán fel van tüntetve egy xda-ra mutató [link] a trial verzió letöltéséhez, és itt hibáztam, mert már fenn voltam az oldalon, és az xda-n egy, a keresőmotorjuk által kidobott másik linkről töltöttem le. Viszont most pár perce pontosan az itt átlinkelt legfrissebb béta trial-t raktam fel, ezzel 15 napos használatot engedélyez, ha holnap lesz időm, kipróbálom még egyszer a bluetooth kihangosítóval a kocsiban.
-
laci0530
senior tag
válasz keccsa #26171 üzenetére
Kipróbáltam, az Automatic Call Recorder bluetooth kihangosítóval (bluetooth kapcsolat alatt engedélyezett hangfelvételi módban) csak gépi zajt rögzít (a telefon rootolt).
#Tibcsi68: letöltöttem a Call Recorder próbaverzióját ismét, de azt írta, hogy a mai napon lejár (és sajnos nem is lehetett működésre bírni egyáltalán, egy felvétel erejéig sem). Elképzelhető, hogy a korábbi telepítésnél online elmentette a fejlesztő rendszere a készülékem vagy fiókom azonosítóját, így (megvásárlás nélkül) legálisan, trial verziójú alkalmazást már nem tudok futtatni ebből a programból.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
Igen, az S III-ról pl. nem is beszélve, megvettük méregdrágán és a KitKat-et már hivatalosan nem tette rá elérhetővé a Samsung (ICS-sel jött ki, JellyBean volt az utolsó frissítés rá, azzal a bullsh*t szöveggel, hogy az 1 GB ram miatt a TouchWiz felület nem futna rajta megfelelően KitKat alatt, holott annak pontosan az egyik sarokköve volt a rendszeroptimalizálási szándék).
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest