- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyamaci73
tag
válasz
bigdady #2849 üzenetére
Android 7.1.1 gyári rom (J5 2016 rom portolva és gyomlálva) telepítésének menete J5 2015 (SM-J500F) telefonra:
Letöltés: https://mega.nz/fm/8EAnyDrY
1. A telefon akku legyen legalább 60% töltöttségű. Laptopon szerencsésebb lehet a telepítési művelet áramszünet esetén.
2. Az android 7.1.1 rendszerre android 6.0.1 rendszerről lehet frissíteni. Ha régebbi az android rendszerünk, akkor először a 6.0.1 rendszert kell telepíteni az Odinnal.
- Nyissuk meg az Odin flash programot. Ha szükséges telepítsük a Samsung USB driver for mobile phones fájlt, hogy fel tudja ismerni a PC a telefont letöltési módban.
- Indítsa újra a telefont a letöltési módban (kapcsolja ki a telefont, nyomja le és tartsa lenyomva a hangerő-LE gombot és a Home gombot, miközben nyomja meg és tartsa lenyomva a Bekapcsoló gombot, majd engedje fel az összes gombot, amikor megjelenik a Download Mode, majd nyomja meg a hangerő-FEL gombot a letöltési módba való belépéshez).
- Csatlakoztassa a telefont PC-hez az USB kábellel.
- Várjon, amíg megjelenik a kék com port jelzés az Odinban, jelezve azt, hogy a PC érzékelte a csatlakoztatott telefont. Tallózza be a J500FXXU1BQH1_J500FOXX1BQG2_J500FXXU1BPF2_HOME.tar.md5 fájlt az Odinban az AP fülnél.- Odinban az options-nál vegye ki a pipát az auto reboot mellől.
- Kattintson a start gombra és rövid idő múlva az Odin telepíti a gyári 6.0.1 romot, zöld PASS jelzéssel tudatja hogy kész. CSAK ekkor a telefon USB kábele lecsatlakoztatható a PC-ről, a telefon csak az akku kivételével kapcsolható ki, majd indítható újra (kb. 5 perc).
3. Ha már android 6.0.1 rendszerünk van, akkor először telepíteni kell a recovery.tar.md5 (TWRP by ZONIK with Aroma Support (6.0.1) For J5 2015) fájlt.
- Töltse le a TWRP recovery.tar.md5 fájlt.
- Nyissuk meg az Odin flash programot. Ha szükséges telepítsük a Samsung USB driver for mobile phones fájlt, hogy fel tudja ismerni a PC a telefont letöltési módban.
- Ügyeljünk arra, hogy a telefon legalább 50% feletti töltöttségi állapotban legyen.
- Indítsa újra a telefont a letöltési módban (kapcsolja ki a telefont, nyomja le és tartsa lenyomva a hangerő-LE gombot és a Home gombot, miközben nyomja meg és tartsa lenyomva a Bekapcsoló gombot, majd engedje fel az összes gombot, amikor megjelenik a Download Mode, majd nyomja meg a hangerő-FEL gombot a letöltési módba való belépéshez) .
- Csatlakoztassa a telefont PC-hez az USB kábellel.
- Várjon, amíg megjelenik a kék com port jelzés az Odinban, jelezve azt, hogy a PC érzékelte a csatlakoztatott telefont. Tallózza be a recovery.tar.md5 fájlt az Odinban az AP fülnél.- Odinban az options-nál vegye ki a pipát az auto reboot mellől.
- Kattintson a start gombra és rövid idő múlva az Odin telepíti a TWRP-t, zöld PASS jelzéssel tudatja hogy kész. Ekkor a telefon USB kábele lecsatlakoztatható a PC-ről, a telefon csak az akku kivételével kapcsolható ki.
- TWRP indítása: nyomja le és tartsa lenyomva a hangerő-FEL gombot és a Home gombot, miközben nyomja meg és tartsa lenyomva a Bekapcsoló gombot, majd pár másodperc múlva (Samsung Galaxy J5 felirat megjelenésekor) engedje fel az összes gombot. A TWRP beállításaiban magyar nyelv is választható.
- Mielőtt bármit telepítenénk a legfontosabb a biztonsági mentés készítése a telefon particióiról,SD kártyára,hogy ha baj van, legyen mihez visszanyúlni. Különösen igaz ez az EFS partíció biztonsági mentésére (sérülése esetén ugorhat a telefon IMEI száma).4. android 7.1.1 telepítése:
- másoljuk fel a telefon sd kártyájára a J5 16 Port v2.5.zip fájlt,
- kapcsoljuk ki a telefont,
- TWRP indítása: nyomja le és tartsa lenyomva a hangerő-FEL gombot és a Home gombot, miközben nyomja meg és tartsa lenyomva a Bekapcsoló gombot, majd pár másodperc múlva (Samsung Galaxy J5 felirat megjelenésekor) engedje fel az összes gombot. A TWRP beállításaiban magyar nyelv is választható.
- a twrp-ben a telepítés-t választva tallózza be a J5 16 Port v2.5.zip fájlt, majd indítsa el a csúszka elhüzásával alul a rom telepítését, majd a rendszert újra indítjuk.- az új rom első indulása kb. 5 perc.
Akinek sikerül a telepítés az jelezzen vissza, hogy működik,ezzel is bátorítva a többieket.
Jó telepítést, élvezzétek az új 7.1.1 android rendszert!
-
bigdady
nagyúr
válasz
Sanyamaci73 #2848 üzenetére
Esetleg az összefoglalóba egy szájbarágós lépés leírást nem tudnál osszedobni itt mindenkinek?
-
Sanyamaci73
tag
válasz
csabi10 #2847 üzenetére
Frissítésre került időközben a rom. Már beépítésre kerültek időközben a mappában lévő javítások a 2.5 verziójú rom portba.
https://mega.nz/fm/QUJEmBpS
A fenti mappából letölthető a J5 16 Port v2.5.zip fájl.
ChangeLog:
Version 2.5
-Fixed Camera (Video recording bug exists)
-Fixed Flashlight
-Fixed Proximity Sensor bug
-Added Floating Messages
-Added Call Recording and other CSC features
-Added UHQ upscaler in SoundAlive
-Added HDR mode in Camera
-Added addons in aroma
-Added AppLock in Settings
-Added Network Speed Meter option in Settings
-Enabled performance modes in Device Maintainance -
csabi10
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #2843 üzenetére
A mappában található camerafix és volte fix-et is fel kell tenni?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Sanyamaci73 #2845 üzenetére
Az szép. Sajnos elég bonyolult nekem felrakni
Még 6-ra sem tudok frissíteni mert nincs rajta annyi hely... -
bigdady
nagyúr
válasz
Sanyamaci73 #2843 üzenetére
Mennyi szabad hely marad?
-
Sanyamaci73
tag
A J5 2016 (J510F) mobilra megjelent android 7.1.1 nougat gyári rom portolásra került a J5 2015 telefonra, melyet az alábbi link Rom mappájából letölthettek.
https://mega.nz/#F!wBBBGQZZ!FFE_yM7T2KwF71sCCP-Q2QA frissítendő telefonon a gyári android 6.0.1 romnak kell lennie. TWRP recovery-be való belépést követően telepíthetitek fel a rootolt J5 2016 Port.zip fájlt, majd egy gyári alaphelyzetre állítást követően indulhat az új Samsung Touchwiz rom (kb. 5 perc az első indulás).
Leírás: https://forum.xda-developers.com/galaxy-j5/development/rom-j5-2016-port-j500f-fn-09-nov-2017-t3702355
Features::
-No Fancy Modifications Just Pure Stock Rom
-Android 7.1.1 Samsung Experience 8.5
-PreRoot Via Latest Magisk 14.3
-Deodexed
-Zipaligned
-Debloated
-DeKnoxed
-Fast & Stable
-Much faster than Stock Marshmallow
-Tweaked for best performance
-Powered by Leviathan Kernel by Bulgaricus -
Babetta-X
senior tag
Olyan jó lenne ez a telefon, ha értelmes méretű belső memóriája lenne... Vagyis van akinek ez elég, de amúgy nagyon gyér.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Sanyamaci73 #2840 üzenetére
-
Sanyamaci73
tag
válasz
bigdady #2839 üzenetére
Az alábbi linken a TWRP by ZONIK with Aroma Support (6.0.1) For J5 2015 mappában megtalálod a recovery telepítésének menetét.
https://mega.nz/#F!wBBBGQZZ!FFE_yM7T2KwF71sCCP-Q2Q
Az Android rendszer alapját egy Linux kernel képezi. Ez a kernel végzi a munka ordas részét, nélküle a telefon és az Android használhatatlan alkatrész és fájlkupac lenne. A kernel vezérli a telefon hardverét, végzi a I/O feladatokat, felcsatolja a meghajtókat, kezeli az érintőkijelzőt, a hangot, a grafikát, szinte mindent. A gyári kernel cseréje lehetővé teszi az extra beállításokat, a hardver sebességének növelsét stb...
A recovery egy olyan szoftver, ami a kernel után töltődik be, de még az Android rendszer előtt. Szoftveres hiba esetén, amikor a telefon nem indítható el, ennek a segítségével megkísérelhetjük kijavítani a hibát. Ameddig ehhez hozzáférünk hiba esetén addig még csak „Softbrick” (szoftveres meghibásodás, szoftveres tégla,) állapotban van a telefonunk, ilyenkor még megnyugodhatunk elvileg könnyen orvosolható a probléma. Ha a rendszer nem tud sikeresen betölteni és több percig is csak a betöltő képernyőt látjuk vagy a folyamat közben szemmel láthatóan újraindul a telefon, akkor azt bootloop-nak nevezzük.
Az Androidos telefonok rendelkeznek bootloaderrel is. Ennek már szokott grafikus felülete lenni, de minden eszköznél eltérő az elérése. A gyártók előszeretettel zárják le ezeket a szoftvereket, hogy a felhasználók ne módosíthassák a telefon szoftverét. A legtöbb probléma forrása a sérült bootloader, amit házi eszközökkel nagyon nehezen vagy sehogy nem lehet megjavítani.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Sanyamaci73 #2838 üzenetére
Köszi. A recoveryt hogy telepíteni odinnal? Hová kell tallózni? A stockholmi romot a PDA alá azt tudom.
Illetve a kernel miért kell? Köszi -
Sanyamaci73
tag
válasz
bigdady #2835 üzenetére
Szia!
Stock (gyári) rom, valamint recovery feltöltése Odinnal, custom rom viszont csak recovery-ből megy fel.
Kernel van stock romhoz és custom romhoz is. (a telefon hardverlehetőségeinek jobb kihasználása).
Bootloader (5.1 vagy 6.0 android) telepítése (Odinnal) a custom romok esetében lehet szükséges, ahol a bootloader telepítése után a custom rom telepítésekor elhitetjük a custom rommal, hogy 5.1 vagy 6.0 rendszerre települ (nem kell egy komplett 5.1 vagy 6.0 android gyári romot feltelepíteni a custom rom telepítése előtt, mivel a bootloader telepítése jóval rövidebb idő).
Recovery újratelepítése Odinnal indokolt lehet ha nem tudsz belépni recovery módba és elzöldül a képernyő.
Javasolnám egy gyári 6.0 rom telepítését Odinnal, majd TWRP recovery telepítését Odinnal, az app eltávolító zip fájlt a gyári romból recovery alól, kernel (pl. Kraken R3 vagy R4) telepítését recovery alól, root telepítését recovery alól. Ha megvan teló újraindítás után mehet a Kernel Auditor apk fájl telepítése a telefonra és a kernel finombeállítása... (mint a PC-n a BIOS)
-
bigdady
nagyúr
Közben leesett hogy a recovery-ből lehet ilyet viszont a rootolt telómon hiába próbálok belépni a recovery-be kifagy meg zöld lesz a képernyő. Miért? Valaki?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Sanyamaci73 #2823 üzenetére
Köszi.
Én csak a legkisebb leggyorsabb ROM-ot szeretném felrakni amin van szabad hely. Pontosan melyiket rakjam fel? És kell-e még valami ezen custom rom odinnal történő felrakásán kívül?Ui: ezeket a bootloadereket meg kernel dolgokat nem értem mik
-
-
abyssc2
tag
Köszönöm, még azt valaki meg tudná mondani, hogy az APP2SD mennyire jól használható?
Ezzel tényleg bármit át tudok rakni SD kártyára és onnan futtatni gond nélkül?Olvastam, hogy létezik olyan megoldás is, hogy az SD kártyát beállíthatjuk belső memóriának, de ezt a legtöbb telefon esetén letiltják, és ehhez is root kell, ráadásul annyira nem is egyszerű elvileg, így gondolom ezzel nem érdemes próbálkozni.
-
abyssc2
tag
Ha rootolom a telefont és felrakom az APP2SD-t, akkor bármit át tudok tenni sd kártyára?
SM-J500FN-em vanMi a legjobb módszer rootoláshoz?
Illetve ha megjelenik novemberben a 7.0 az fel fog így menni? -
Sanyamaci73
tag
válasz
SoulReaver #2825 üzenetére
A PC-n legyen telepítve a Samsung Mobile usb driver és a telefonon a csatlakozás után a felbukkanó ablakban a hozzáférést az eszközhöz engedélyezni kell.
Üdv.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Egyik ismerősömnek ez a j5 van és nem tudja összekapcsolni a gépével... Előhoztam neki a fejlesztői menű-t, abban bekapcsoltam az usb hibakeresőt, meg kiválasztottam neki a media transfert, de nem látja a gép akkor sem. Win7 sem, meg a kis laptopján az xp sem. Azt hiszem, hogy 6.0 android van rajta, de ebben már nem vagyok biztos.
-
csabi10
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #2823 üzenetére
Köszi.
-
Sanyamaci73
tag
Samsung Galaxy J5 2015 (J500F) root, recovery, stock rom, custom rom telepítés
Sziasztok!
Mivel velem együtt sokan másokat is érinthet a J5 2015 (J500F) telefon szűkösre szabott belső memórája okozta anomália, ezért az alábbi elérhetőségen
https://mega.nz/#F!wBBBGQZZ!FFE_yM7T2KwF71sCCP-Q2Q
összegyűjtöttem a telefonra
- recovery (TWRP) telepítéséhez,
- root telepítéséhez,
- stock rom és custom rom telepítéséhez,
- script fájl a 6.0.1 stock rom felesleges, helyet foglaló gyári alkalmazásainak eltávolításához,
- a MicroSD kártya belső memóriaként való használatához szükséges fájlokat,
- valamint a kernel beállításainak (root joggal) mélyebb módosítására szolgáló Kernel Auditor alkalmazást.További angol nyelvü instrukciók a https://forum.xda-developers.com/galaxy-j5/development oldalon.
Csak saját felelősségre!
Jó telepítést kívánok!
-
bigdady
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2821 üzenetére
Itt nincs ilyen memória kártya gond. A hely hiány igy is fennáll. Sajnos használhatatlan a teló kb az állandó hely hiány miatt
-
válasz
bigdady #2790 üzenetére
Kedvesemnek is ilyen problémája van.
Mondtam neki...dobja el és vegyen olyan telefont ami legalább 32GB (ROM) -os
Tök alap dolgai vannak...csak FB-t meg messengert használ és ki írja neki a telefon, hogy frissítés nem lehetséges, mert nem áll rendelkezésre elegendő hely....WTF!? Én vettem neki bele memória kártyát, majd csináltam helyet a telefonban (mindent amit lehetett, athelyeztem külső memória kártyára) kamerát beallitottam, hogy külső kártyára mentsen...stb...ja és sokszor van úgy, hogy a kártyát hibásnak jelzi (kamarás mentési beáll.automatán atkapcsol tel.memóriásra) aztán telefon kikapcs, memória kártya ki/berak, majd telefon bekapcs és minden jó... (vagy a telefont ki sem kell kapcsolni, csak a "hibás" kártyát a beállítások résznél kiadatni és a kártyát ezután kihúzni és vissza betolni...(és minden jó egy ideig) ami nem sok idő..(kb.pár nap, vagy következő ki/bekapcs ideje)MD
L -
Win-T
őstag
válasz
Csaby25 #2818 üzenetére
Én mikor a LineageOS-t telepítettem ki volt írva a leírásban, hogy csak a Lollipop bootloaderrel működik, egyébként nem indul el flash után, tehát akinek már a 6-os android volt fent (nekem is) visszak kellett rakni előbb egy ötöst. Gondolom az MM/LL a Marshmellowt és a Lollipopot jelenti, tehát az már támogatja mindkettőt, bár akkor a Kitkat-el nem tudom mi a helyzet. Vipernél és AOSP-nél nincs esetleg említve ilyen?
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
J500F-ről van szó.
A ViperOS és az AospExtended ugyanazt csinálja: flash után, indulásnál elzöldül a logo, pixel hibás lesz és indul újra.
A LineageOS-el működik, de a kamera lassú, szar képeket csinál és nem működik a vaku.
Gyári 6.0-ról indultam, legújabb twrp-t tettem fel odinnal, utánna full wipe és flash..
Van ötletetek hogy oldjam meg a pl. a ViperOS működését.
Annak hogy a LineageOS működik lehet köze ahhoz, hogy a leírásában ez szerepel: "Supports both MM/LL bootloaders"?Köszi!
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Van egy J5 SM-J500F DS telefonom. Az lenne a kérdésem, támogatja a 4g-t? Beruháznék a telenor korlátlan mobilinternetére, de nem tudom hogy milyen jól menne vele. -
válasz
Csaby25 #2812 üzenetére
Ha úgy vesszük semelyik sem hivatalos, mert nincsenek a Samsung által jóváhagyva. De ilyen esetekben ez annyit jelent, hogy pl. a LineageOS csapatának nincs köze az adott kiadáshoz, hanem azt valaki külsős állította össze, az ő munkájukra alapozva. A stabilitás, funkcionalitás és a támogatottság ezáltal kérdésesebb. Értsd úgy, hogy pl. te is összerakhatsz ilyeneket, de attól még nem lesz hivatalos, nem fog bekerülni ide.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Én is egy letisztult stabil romot keresek.
Úgy látom a ViperOS és az AospExtended "OFFICIAL", a LineageOS pedig "UNOFFICIAL".
Ez jelent valamit?Köszi!
-
csabi10
senior tag
Sziasztok!
Megtudjátok mondani hogy melyik 6.0.1 Romot érdemes felrakni és milyen kernel kell hozzá?Köszönöm.
-
angelius
aktív tag
Az igaz hogy aki eredetileg fejlesztette a LineageOS 14.1-et az már nem csinálja tovább de van belőle új fejlesztés LineageOS 14.1 bár még nem próbáltam de majd rá veszem magam. Bár már több romot is kipróbáltam én a Viper Os-t kedvelem. Már egy jó ideje ez a rom van fent és nagyon megvagyok vele elégedve.
-
(jan)
őstag
AospExtended ROM V4.5 Ez se tűnik rossznak. Próbáltad esetleg ?
-
Win-T
őstag
Nekem az van... jó, gyors, tárhely marad utána bőséggel (belakva most még mindig van 2 GB szabad hely a belső memórián), de lehet külső SD-t is használni tárhelyként. Fogyasztás rendben volt az elején, de mostanában valami beakad az agyába a drágának és akkor elkezd kajálni rendesen amin újraindítás és/vagy cache wipe segít, akkor egy-két napig megint jó... de ez lehet egyéni problémám.
Bluetooth audió átvitel nem működik, ezt rá is hagyta a fejlesztő, nem foglalkozik vele tovább ha esetleg erre szükség lenne.
Összességében én elégedett vagyok vele. -
(jan)
őstag
Hasznal valaki lineage ost? Ha igen mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreaiak középkategóriás terméksorozatának új tagja a Super-AMOLED kijelzővel, az előlapi vakuval és a 1,5 GB-nyi RAM-mal hódíthat, ráadásul szolgáltatói kínálatban is elérhető.
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest