Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
anderledani #9721 üzenetére
Ha be vagy regisztrálva a Samsungnál és ezt már szeptember előtt megtetted, akkor még jogosult vagy házhozjövős szervizre. Nos ők nem javítanak, mert nem lehet a készüléket a ragasztás miatt megbontani lakáson, így azonnal cserélnek.
-
Parallaxis
addikt
válasz
halig12 #9025 üzenetére
Na megvan közben, be is regisztráltam a telót, ott kell kérnem
Ha még csak most regisztráltad be a készüléket, akkor buktad a házhozjövős szervizt.
Szeptember 30-a után regisztrált készülékekhez már csak szervizfutár kérhető, ami elviszi és javítás után visszahozza a mobilt. -
Parallaxis
addikt
válasz
TibChee #8645 üzenetére
Én általában úgy szedem le, hogy megőrzöm az eredeti hordozófóliát és azt óvatosan alá lehet tolni valamelyik saroknál és elemelni vele a kijelzőről.
De van aki arra esküszik, hogy ragasztószalagot tesz a fóliára és azzal emeli el (van, hogy gyárilag is adnak ilyen vékony szalagot, ami ugyan a pontos pozicionáláshoz való, de erre a célra is alkalmas)..Igen, bármilyen alkoholos törlőkendő megfelel a célnak, csak ne legyen benne semmilyen adalékanyag ami nem üvegtisztításra való, mert akkor foltot hagy.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Balathruin #8641 üzenetére
Nem ez az általános.
Brando fóliát már használtam 3 különböző készüléken is, egy sima lemosás után, üveg ment már attól is tönkre, hogy felrakáskor picit ferdén raktam le és visszaemeltem (de ezt ezen termékek leírásában is említik).
-
Parallaxis
addikt
válasz
Balathruin #8639 üzenetére
Pont, hogy csak fóliával lehet ezt megtenni, sőt van olyan fólia, amit még le is lehet mosni és utána is gond nélkül felrakható.
Az üvegnél ez nem megoldható, mert az a mikronnyi szilikonréteg, ami miatt fel tud tapadni, megsérül levételkor. -
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz
#67656192 #6643 üzenetére
Az is kiderült, hogy nem kimondottan az SD-kártya lassusága hanem inkább a gyorsabb gyártástechnológia vezérelte őket az s6 megalkotásakor.
Gondolom a desktop SSD sebességű háttértárat is csak ezért rakták bele
Elég nagy öngól lett volna, ha a villámgyors belső tár mellé megengedik az SD kártya lehetőséget, aztán hallgatják a felhasználói anyázásokat.. -
Parallaxis
addikt
válasz
#67656192 #6048 üzenetére
Ez a francia lolli nem csak valami időhúzós béta lolli? Nem valami stabil újdonságok sincsenek benne nagyon.
Nem, nem béta és nem leaked a francia.
Simán OTA-n is felmegy, vagyis teljesen hivatalos, végleges rom.
Újdonságokat ne várj, magán az alap rendszeren kívül más újdonság nem lesz, sajna a Samsung ilyenkor inkább elvesz, mint hozzáad.A stabilitással sincs gond, amikor felment utána a próbálgatások alatt kétszer restartolt, de egy cache törlés óta probléma nélkül ketyeg az is.
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz
#67656192 #6022 üzenetére
ez hülyeség mert a lolli is kint van rég de a kitkatot mégis agyon reszelték és még reszelik is, olvass vissza.
Igazad van, mert nem egyértelműen fogalmaztam. A Google-re gondoltam, mint fejlesztőre, no azok nem fognak nagyon reszelni a Lollipop-on, ha már kint lesz az M.
A Samsung még elreszelgeti a régebbi rendszereket is, de túl sok lényegi javulást attól se várnék már.Különben meg azt sem bánnám ha a lollipopit lehúznák a wc-n egy hatalmas bocsival és iperkednének egy jó mákosgubával.
Nem szokásom, de most +1
-
Parallaxis
addikt
válasz
#67656192 #5939 üzenetére
Igen de egy felhőbe szinkronizálni további forrásokat igényel az akkutól
A felhő-szinkron csak akkor igényel energiát az akkutól, mikor zajlik, egyébként nem. Az SD-kártya viszont folyamatos fogyasztó. Szóval fogyasztás szempontjából pont a kártya a rosszabb.
Az adatforgalom viszont már más történet.
-
Parallaxis
addikt
válasz
badxgirl #5631 üzenetére
gondolom olyan megoldás nincs amivel xef 4.4.4-et tudok varázsolni pc nélkül....
De van.
Ezzel átállíthatod a CSC-t: [link]
De három gond van:
- a fent lévő romnak tartalmaznia kell a XEF-es CSC-t (ha nem szolgáltatós a romod, akkor jó eséllyel tartalmazza)
- root kell hozzá
- factory resetet csinál a készülék az átállás során -
Parallaxis
addikt
válasz
maximilian4 #5216 üzenetére
A számlát mindenképpen el kellett volna kérned, vagy legalább a másolatát.
Egyrészt így igazolva lett volna a származása, másrészt a Samsung a második évben csak a számla megléte esetén biztosítja a garanciát, anélkül, csak 1 év gari van. -
Parallaxis
addikt
válasz
Jazzmedve #4530 üzenetére
Elvileg ezt a funkciót a Lollipop hozza meg az Alphára is.
Note 4-en is 5.0.1-től van ilyen lehetőség. Bár ott is alapból el kell dönteni, hogy lassított felvételt akarsz, de a rögzítés után a felvett videón belül szabadon állítható, hogy melyik része legyen normál és melyik lassított sebességű. -
Parallaxis
addikt
válasz
Prstin1 #4478 üzenetére
Elkérted valakitől?
Te vallottad be, hogy nincs ilyen telefonod.Neked tényleg valami nagyon komoly problémád van.
Igen, valóban, nekem nincs, mert jóanyámnak vettem karácsonyra, így én állítgatom neki és szinte napi szinten találkozom vele (ahogy látom, még így is több tapasztalatom van vele, mint neked).
DE, a lényeg, amit nem veszel észre: az, amit állítottál többszörösen be lett bizonyítva, hogy nem állja meg a helyét. Innentől, ha lenne némi műveltséged, meg jólneveltséged, akkor egy elnézést kéréssel le kellett volna zárnod a történteket és nem folytatni a kocsmában is pofánvágást eredményező paraszti alpári stílust, ami ebben a topicban eddig nem volt jellemző (igen, én már veled ellentétben közel fél éve itt vagyok).
A szerencséd csupán az, hogy rendkívül türelmes vagyok és soha nem azt nézem, hogy mit mond valaki, hanem azt, hogy ki mondja. Tudod, a stílus maga az ember.Más rég moderátorért kiáltott volna és már a megérdemelt pihenésedet töltenéd.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Prstin1 #4475 üzenetére
Mire vettél te tokot? Küldj róla fotót! Nincs Alphád, nincs neked tokod se.
Csak azért nem írom meg, hogy szerintem neked mid nincs, mert nem ér meg pár óra bant
De csak neked, itt pár kép a nem létező Alphámról, amit a nem létező Note 4-emmel fotóztam.
Gondolkodtam, hogy megér-e ennyi fáradtságot, de legalább más megnézheti, hogy milyen ez a fajta tok. (Nekem egyébként nagyon tetszik vele a készülék)
És csak ráadásnak itt a számla, hogy lásd, hogy biza a Telekomnál lehet ilyet kapni, bármit is mondtak neked a dilettáns kiszolgálók: [link]
A több ezer, a tokkal készült képet nem linkelném be, hogy lásd, hogy abszolút semmit nem zavar be a fotózáskor (ami alapból is eléggé érdekes feltételezés egy a Samsung által tervezett kiegészítőnél).
Ezek után minimum egy elnézést kérést elvárok, egyrészt, hogy tévedtél, másrészt az alpári stílus miatt, amit megengedtél magadnak.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Prstin1 #4468 üzenetére
Kicsit vitáztam velük, erre aT-nél előttem hívták fel a Samsungot, és miután tisztázták, hogy zárt tok csak egyféle létezik gyáriban de az vastagabb (mert benne van a vezeték n töltéshez szükséges kiegészítő) és itthon nem fogalmazzák hivatalosan.
Én a T-nél vettem az ablak nélküli tokot, eredeti Samsung és nincs benne vezeték nélküli töltési lehetőség.
Az, hogy neked hülyeséget mondtak attól még nem kell elhinned, ha konkrétan cáfolhatóDe csak hogy ébredj már rá, hogy olyasmivel vitatkozol, amihez nem értesz (bammeg, legalább a Google keresőjét használnád, mielőtt véleményezel valamit), itt a kép a tok dobozáról:
[link]
[link]Jót röhögtem rajta az s4 topikban.
Soha nem írtam az S4 topicba, de te tudod
A többit hagyjuk, mert parttalan a dolog, én csak azért írtam le a véleményem, hogy mást ne tévessz meg a falls információddal, az, hogy te nem tudsz a tokkal fotózni, mert ügyetlenkedsz, az legyen a te saját problémád.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Prstin1 #4459 üzenetére
Én csináltam a képet te szerencsétlen!
Az alsó képen látszik hogy nem süt már a nap, pont kellett az auto vaku, egymás után készült a két kép .Két észrevétel:
- ha nincs tudás és észérv, akkor nem kell személyeskedni, elég, ha csendben maradsz
- a vaku nem ott van, ahol a képed becsillant és egyébként is nyílt téren nappali fényben hülyeség bekapcsolni, mert semmit nem és a mobilfény (a valóság inkább az, hogy betakartál a kezeddel a vaku elé és az ujjadról visszaverődő fény okozta a problémát)A speedshop nem hivatalos gyári forgalmazó, flippes tokot nem illik ugy-t venni.
Olvass és értelmezz, én a Telekomban vettem a tokot a készülékkel együtt. Ennél hivatalosabb forrás nincs.
A Speedshop is eredeti gyárit forgalmaz és ott látszik a készletinfó, ezért linkeltem, mivel írtad, hogy nem találtál.Itt nem vagy kompetens, be is fejeztem veled.
Bocs, de szemmel látható, hogy nálad sokkal kompetensebb vagyok (az gondolom nem zavar, hogy már más is megírta, hogy a tieddel megegyező tokkal sincs semmi gondja a fotózásnál), de semmi gond, fejet a homokba...
Egyébként még egyszer: van Alpha a családban, napi szinten használom én is, szóval lehet, hogy érdemesebb lenne neked magadba nézni, mielőtt személyeskedve leugatsz valakit, aki segíteni akart.
Kerestem neked egy tutira vakus képet: [link] no szemmel látható, hogy semmi nem csillanik, meg homályosít el semmit, pedig a tok az első pillanattól rajta a készüléken.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Prstin1 #4455 üzenetére
Te aztán tudod. Nincs is Alphád.
A családban van, sokat van a kezembe.
Jó, hogy nem meghazudtolsz.
Nem hazudtollak meg, csak te egy hibás fotót megpróbálsz olyannal magyarázni, aminek ehhez semmi köze, de ha visszaolvasol, akkor ezt más is megerősítette.
(Meg a képet megnézve egyértelmű, hogy semmi köze a vakuhoz, vagy annak nyílásához.)Egyébként ilyen tok gyáriban csak ablakos van(papiron létezik zárt, de hivatalos forgalmazónál még nem volt)
Nem csak papíron létezik, hanem hivatalos forgalmazónál is legalábbis a Telekom nekem eléggé hivatalos, mivel ott vettem. Egyébként, bár nem tudom, hogy a Speedshop mennyire számít hivatalos forrásnak, de ott jelenleg is van: [link]
-
Parallaxis
addikt
válasz
Prstin1 #4436 üzenetére
Nekünk is ilyen tok van, csak nem ablakos kivitelű, de semmit nem zavar be a fotózásba.
A képeden is látszik, hogy tutira nem az volt a gond, mert a becsillanás sem onnan jön, ahol a vaku van (főként, hogy értelme sem lett volna, hogy ilyen fényviszonyok között működjön).
-
Parallaxis
addikt
válasz
tuzpenge #4283 üzenetére
Ezzel amit írsz nincs is gond, de vannak emberek, akik megveszik a 2-300 ezres készüléket és telefonáláson kívül semmi másra nem használják, nincs mobilnetük, nem használnak wifi kapcsolatot, nem telepítenek semmi alkalmazást, az SMS küldés már űrtechnológia számukra és még a címjegyzékük is a SIM-en van, mert "az a biztonságos". Viszont megveszik az "okostelefont" mert az a divat és a kollégának is az van.
No ezeket az emberkéket nem tudom megérteni. -
Parallaxis
addikt
válasz
Prstin1 #4119 üzenetére
Öröm az ürömben, hogy most az ios hívők sem picsoghatnak. Az is egy kalap sz@r.
Az még mindig sokkal jobb, mint a Lollipop... iOS-nél inkább a régebbi készülékek tulajai szívhatnak, de a 8.2 után ott is megjavult a sebesség (Androidon nincs ilyen gond, mert a régebbi készülékek meg sem kapják a frissítéseket).
Én párhuzamosan használom a iOS 8.2-t egy régi iPad 3-on és az 5.0.1-et Note 4-en és biza a 3 éves deszka sokszor még mindig jobban teljesít, mint az Android csúcsvas.
Mondjuk az Alpha is lazán gyorsabb és stabilabb, mint a Note 4.
-
Parallaxis
addikt
válasz
kengyel #3185 üzenetére
Senki nem állította, hogy nem gyártják tovább, a gond ott van, hogy mint termékvonalat nem folytatják tovább.
Az Alpha volt ennek a termékvonalnak az első és utolsó tagja, amit ezen tanultak azt a tapasztalatot átvitték az A sorozatba, csak sajna ez csak a felhasznált anyagokra és design-ra vonatkozik, teljesítményre nem, így az Alpha egy középkategóriás termékvonalban él csak tovább. -
Parallaxis
addikt
Pl az emailjaitt van hogy nem tölti be. Ki kell lépnie meg be 3x hogy rendesen letöltsön egy mellékletet.
Hát nem tudom, nekem a közel 3 éves iPad 3-mam is gyorsabban kezeli az e-maileket, mint a Note 4-em. Mire a Note jelez, hogy jött e-mail, addigra a deszkán már rég elolvastam.
Az IOS a közép, közép kategóriás Androidos készülékeknél tényleg sokkal kimagaslóbb, de egy felső kategóriás készüléknek a nyomába sem érhet.
Ez egy Androidos készülék topicjában persze, hogy jól hangzó kijelentés, de sajna semmi valóságalapja nincs.
A fent említett iPad 3-mon gond nélkül játszom akadás nélkül, míg a Samsung flagship Note 4-en ugyanaz a játék be-be laggol (Real Racing 3, Asphalt 8 stb.). Pedig hardveresen a Note 4 vagy 5x fejlettebb, mint az iPad 3.---
Mindettől függetlenül az Alpha valóban a Samsung jelenleg legjobban sikerült készüléke, ami még a Note 4-nél is simább működést produkál (fel is merült bennem a csere gondolata, csak a nagyobb kijelző még mindig vonzóbb számomra).
-
Parallaxis
addikt
válasz
Fritz Teufel #1751 üzenetére
Remélem, hogy ez csak egy beatuiful beginning a részükről...
Sajna nem, az Alpha egy sorozat első és egyben utolsó darabja, a Samsung nem folytatja ezt a szériát.
Amit itt elkezdtek, azt az A sorozatban kamatoztatják, de ott inkább a külsőségekre mennek rá, mint a belbecsre (belépő és középkategóriás vas minőségi burkolatban). -
Parallaxis
addikt
válasz
Palika71 #1519 üzenetére
Persze, hogy szebb, hisz a pentile miatt jóval gyengébb LPI-jű az Alpha, de ez használatnál nem igazán feltűnő.
A zenéket ne hasonlítsd össze, mert a Google nem ad lossless zenét, míg az Apple igen (igaz a saját formátumában) és MP3-ban is jóval jobb minőséget nyújt.
A Google Music olcsóbb, de nagyjából Sokol rádió minőség az iTunes Match-hez képest. A választék szintén az Apple oldalán a nagyobb.A szebbség relatív, nekem mindkettő tetszik
-
Parallaxis
addikt
Ördög ügyvédje üzemmód ON:
a 16 gigás modell a telefonáláson és a villogáson kívül semmire sem elég.
Ésszel használva ez persze nem igaz.
Az appok pedig drágák és sok helyet foglalnak.
A fizetős appok sokszor olcsóbbak, mint az Androidos változatok és sokszor lényegesen fejlettebbek (sajna a fejlesztők még mindig elsősorban iOS-re dolgoznak, Androidra meg csak portolnak). A helyhasználat meg nagyjából azonos alkalmazásnál hasonló.
Az ingyenes appok mennyisége is hasonló, ami a droid felé billenti a mérleget appok szintjén, az kizárólag a warez.
Ettől függetlenül az iPhone egy jó telefon, de egy ilyen kaliberű droid mint az alpha, nevetve hozza azt a gördülékenységet
Várjuk meg a Lollipoppot ezzel, a KitKat azért még elég szépen képes megröccenni, de tény, hogy droid fronton az Alpha az egyik legjobban teljesítő készülék.
A samsungnál nem szokott gond lenni a szoftverfrissítésekkel, ahogy én tapasztalom, előbb vagy utóbb megkapja a legtöbb készülék
Én mondjuk tartok tőle, hogy mivel az Alpha egy termékvonal első és egyben utolsó tagja, így komoly frissítésre az 5.0 után már nem számíthatunk.
főleg úgy hogy az Alphában már a samu legújabb exynos procija ketyeg
Negatív, az a Note 4 Exynos-os verziójában ketyeg, az Alpha SOC-a egyel régebbi
-
Parallaxis
addikt
nálam még mindig gyors-merülés gondok vannak.
Nem véletlenül UPC-s wifin lóg a készülék, mikor merül mint a Titanic?
Nálunk ez volt a probléma, a UPC-s vackot bridge módba rakva és mögérakva egy normális routert megszűnt a készülék abnormális merülése (előtte 4-5 óra alatt lemerült úgy, hogy senki nem nyúlt hozzá
).
-
Parallaxis
addikt
Kipróbáltam az Alphát is, de vicc... most G2-vel tudtam összemérni, annak baromi erős fehér fénye van, ami sötétben szépen beterít mindent, az Alpha ahhoz képest halvány őszi rózsa
Ne a gyári lámpa widgettel próbálkozz, mert az le van korlátozva, nagyjából fele fényerőt enged csak. Tölts le a Play-ből külsős zseblámpa alkalmazást, azzal normális fénye van.
-
Parallaxis
addikt
Írtam, hogy a családban lévő Alpha merül mint a Titanic, akármit is csinálok.
Nos azt hiszem rájöttem, hogy mi okozza, de a megoldásra tippem sincs.Feltűnt, hogy a Note 4-em akku görbéje is meredeken zuhanni kezd, mikor anyáméknál vagyok, de ez a jóval nagyobb akkukapacitás miatt nem volt annyira feltűnő. Az egyetlen közös pont az, hogy ilyenkor mindkét készülék a UPC wifis modemére csatlakozik. Kipróbáltam, hogy más wifi esetén, vagy kikapcsolt wifinél nincs erőteljes merülés, szép egyenes az akku merülési görbéje és lazán hozza a specifikációban megadott értékeket.
A kérdés az, hogy mit lehet ezzel csinálni?
-
Parallaxis
addikt
Érdekes ez az Alpha..
Csomó restart, cache törlés után 1! töltési ciklusig hozta a normál formáját, majd 4 óra kijelző idő és több mint 2 nap készenlét. Aztán azóta ismét merült mint a Titanic, óránként 10%-ot, akkor ha hozzá sem nyúlt az ember.
Most kapott egy factory resetet éééés, semmi változás, ugyanúgy merül. A Google szolgáltatás nyalja le az aksit két pofára, pedig már a teljes szinkronizáció ki van kapcsolva!Én ezt nem értem...
-
Parallaxis
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy 4-5 óra alatt lemerül az Alpha még akkor is, ha senki nem nyúl hozzá?
Az aksinál a Google szolgáltatások látszanak, hogy aktív volt.Volt már restart is, de semmi változás.
-
-
Parallaxis
addikt
válasz
Rhino666 #252 üzenetére
Egyszer kipróbálnál egy normális Androidos telefont, biztos messze hajítanád az összes eddigi iPhone-t.
Tudnál mondani a Note 3-nál, vagy a Nexus 5-nél normálisabb Androidos telefont?
Mert ezeket használva is az a véleményem, hogy az iOS sokkal kezesebb és reszponzívabb.Úgyhogy valószínű Note 3 után nem Note 4 jön, hanem iPhone 6 Plus.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.
- Milyen notebookot vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.