- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Realme GT 5G - versenyképes
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
peti0726 #7597 üzenetére
Az alkalmazáskezelőben, ahol felsorolja az összes telepített appot. A gyárilag telepített appoknál van egy Disable (magyarul franctudja) gomb. Ha már lett updatelve, előszőr uninstallálni kell az update-t.
Ez ICS óta minden Androidban alapból benne van. Nem kell hozzá se root, se semmi más.
-
coyote55
őstag
válasz
ronin79 #7594 üzenetére
Nem érted, amit írtam: van swap partíció!
A Swapper2 rákérdez, hogy mi a "neve" a swap partíciónak (szerinte /dev/block/mmcblkOp3 ) de ez nem jó, mert ez a /system. Egyszer elfogadtam, teljesen lefagyott a rendszer, kénytelen voltam az akksit kivenni, és az egész rendszert újra telepíteni, + root + kernel felrakása + SD elérési útjának felcserélése. Jó móka volt.Mi az, hogy régi D-kernel?
-
ronin79
addikt
Üdw, egy röpke kérdés a magyar repartos romhoz, ezt te dobtad össze vagy csak valahol lenyúltad és közredobtad?
(#7593) coyote55
Gondolom még a régi D-kernel, a swappal fölösleges tökölni, nem sok érezhető javulást hoz, de ha mindenképp kiakarod próbálni akkor hozz létre egy swap partíciót recoveryben vagy Partition Mini Toolsban és azt csatold ne a Fat részen lévőt.
-
coyote55
őstag
Én is mutatok valamit:
MG2-es ROM, D-kernel, 256 MB swap-file (sajnos a kernel ugyan támogatja a swap-ot, és az SD kártyán ott figyel egy swap partíció, de nem tudom használni, mert a rendszer nem találja), ami a kártya FAT32 partícióján lett létrehozva. A "belső SD" és a fizikai SD elérési útja meg lett cserélve
TW kiirtva, helyette Next launcher van.
A telefon nincs még egy hetes sem... -
Osiris
őstag
Aki használja az nggabi féle romot, az nem tapasztal olyat, hogy youtube videotól a telefon belassul majd újra is indul? Nekem ezt teljesen reprodukálható módon csinálja, pedig többször wipeoltam a telót a telepítés után, és full tiszta rendszerrel indultam.
Lehet ezt valahogy javítani? -
Hát srácok, búcsút mondok az Ace 2-esek táborának, beszereztem egy Nexus 4-et.
-
törölt tag
Annyi idő alatt Koreába a Samsunghoz is eljut
Ugyanúgy a repartos JB romot rakják fel ott is, emiatt felesleges szervizbe vinni.
Valaki egyébként írta is, hogy a netről szokták letölteni a szervizesek is (nyilván valamilyen erre a célra kialakított szerverről), nem értem milyen fájlokat vár... -
pex
csendes tag
válasz
matka00 #7582 üzenetére
Érdemes, de nem is csinálják meg mindegyik szervizben. Szinte már nevetséges... Bevittem a szegedi szervizbe. Azt a választ kaptam, hogy ő még nem kapta meg a szükséges fájlokat, így nem tudja lefrissíteni. Felajánlotta, hogy elküldi Budapestre, de arra persze várni kell 1-2 hetet.
-
matka00
csendes tag
Most már elég sok idő eltelt a frissítés kiadás óta. Szerintetek érdemesebb bevinnem szervizbe? Jobban fut azoknak, akik ott csináltatták meg? Vagy a lassulás és a fagyogatás ott is megmutatkozik?
-
peti0726
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat a rootos dologhoz.
Hát nekem is lenne olyan amit kurvára nem használok és idegesítene, hogy fennt van... Nem is kevés pl: gamehub, email,chaton,hangouts,google+, musichub,googlefotok, play könyvek,google play zene
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #7575 üzenetére
Figyelj, engem nem érdekel, én csak segítek neki minél problémamentesebb JB-t összehozni, az meg az ő dolga hogy mit és hogy csinál, helyette ne dönts. Aki meg nem akar többet hozzányúlni, az meg bele se kezdjen. Vita vége, PONT.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #7575 üzenetére
Ja ez nem a mi problémánk...
Láthatod, hogy nem két soros dolgokról van szó, éppen ezért azt sem kellene elvárni, hogy minden egyes újdonsült moddolni vágyó (ám olvasni kevésbé akaró) tulaj "Hogyan kell ezt és ezt ?" hozzászólására elölről kezdjük el magyarázni az egészet (nem is fér annyi egy hsz-be...).
Mindenkinek saját érdeke, hogy jól működjön a telefonja és megmaradjon a grancia - segítség pedig bőven van hozzá, egy helyen az összes dolog ami szükséges lehet, még vissza sem kell olvasni... -
törölt tag
válasz
szabonagyur #7573 üzenetére
Pont ezért jó, hogy ott van a kiemelt hsz-ben a frissítést és több dolgot is részletesen bemutató cikk, csak pár pontot idéznék:
"A frissítés garanciavesztéssel járhat, nem megfelelő telepítés miatt a telefon meghibásodhat, esetleg használhatatlanná válhat!"
"A rootolás miatt nőtt a flash counter, ez pedig garanciavesztéssel jár, ha vissza akarod kapni a garanciát, nulláznod kell, a következő módszerrel ezt megteheted."
-
szabonagyur
félisten
válasz
quailstorm #7571 üzenetére
Amúgy ti elolvassátok amit a másik ír egyáltalán?
Azokról az emberekről írtam akik nem rakják egyik ROM-ot a másik után fel hanem egyet felraknak és kész eltűnnek a fórumról.
Azok akik mondjuk most jönnek fel a fórumra és eddig gyári ROM volt rajta azokat lehet igenis érdekli a garancia dolog mivel egyet felraknak és kész nem foglalkoznak vele, pont azért jönnek ide, hogy a nagy okos emberektől tanácsot kérjenek és ahogy a ROM dologról, úgy az esetleges garancia elvesztésről sincs fogalmuk... -
törölt tag
válasz
quailstorm #7571 üzenetére
Ráadásul minden gond nélkül vissza lehet állítani a gyári állapotot, ha gariztatásra kerülne a sor, kb. 5-10 perc alatt, ha minden le lett töltve.
Ha működik a telefon (bekapcsol) csak arra kell figyelni hogy full gyári ROM legyen és a Flash counter 0 (NO) legyen.
Ha be sem lehet kapcsolni akkor szoftver részről nincs gond, mert úgyis újrarakják a szervizben, viszont akkor lehet gond ha az FC nem NO-t mutat (ezért ajánlott rögtön lenullázni, ha olyat rakunk fel ami megnöveli). -
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #7570 üzenetére
Figyelj, mondok mást.
Haver, már itt jelent volt, revesz0123 néven.Megvette az Ace2-őt, rájött hogy szar. Rájött hogy kevés 890mb háttértár, hogy a 2.3.6 régi, hogy az egész csak szaggat meg laggol, hogy a mali-400 miatt csomó játék glitchel, de leginkább ugye fel se férnek. Magyarul nem használta semmire.
Közben hajtogatta nekem hogy amíg garanciális azé nem lesz root, Utána meg azért nem mert nem garanciális. (pedig akkor függetlenítettem és alakítottam át W610-zé a K550-ét, cikkemben látható volt)Amikor kijött a JB beta, MB2 asszem, akkor 1 héten belül fenn volt neki. Nem bírta ki. Utána jött a root. Ekkor még elhozta. MB4-et ő rakta fel skype segítséggel. Portugált és oroszt már szinte egyedül. Root, tűzfal, tárhelycsere, microSD, játék, apptenger, smooth UI, alig lag. Örült mint állat.
Azt mondta hogy jobban érdekli az hogy tudja használni a készüléket, mint görcsösen ragaszkodni a kurva garanciához. PONT
-
szabonagyur
félisten
válasz
quailstorm #7569 üzenetére
Igen persze ez neked meg pár embernek triviális, hogy akkor megy vissza a gyári, de! azért sokan vannak akik csak benéznek ide, felrakják a ROM-ot és soha többé vissza sem néznek, főleg garanciális dolgok miatt nem jönnek ide hiszen minek is jönnének.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #7567 üzenetére
Ettől függetlenül ugyanúgy beleköthetnek, ha a szervizesnek úgy tartja kedve, mivel hivatalosan elfogadott módszerrel (KIES/OTA) erre a romra nem tudsz frissíteni.
Az megint más ha beviszed szervizbe és ott rakják rá. -
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #7566 üzenetére
nem az, ugyanabból a verzióból a független általában megengedett ha a függővel valami baj van, csak a régió stimmeljen
Azt mindenki tudja hogy a használaton olyat nem befolyásol ami károsítaná a telefont vagy a szolgáltatót.
-
JiM
tag
válasz
quailstorm #7564 üzenetére
Köszi!
-
JiM
tag
Akkor most mit csináljak?
Rakjam fel az oroszt, majd rá a T Romot? -
JiM
tag
válasz
quailstorm #7560 üzenetére
köszi
a SamFirmware-es 1 fileos. JB bootloader nincs abban ezek szerint? -
JiM
tag
Sziasztok!
Feleségem telefonján még 2.3.6 fut, tmobilos. Látom a Samfirmwaren van már 4.1.2 T-s, de nem akar OTA-n frissülni. Feldobom én ODIN-nal nem gond, csak kérdés az lenne, hogy ez is no-wipeos lesz, tehát minden megmarad, vagy a nagy verzió váltás miatt wipeolni fog? Van már valakinek ilyen tapasztalata?
Köszi! -
aelod
veterán
De csak MB2es JB-vel működik!
-
aelod
veterán
válasz
sebestyen93 #7544 üzenetére
de lehet
2 napja van fent
xda-n keress rá (jelenleg telefonon vagyok fent..)egész jó am a "fícsör"
-
Bagor1
csendes tag
válasz
szabonagyur #7543 üzenetére
Az Ace 2-t megkapom 1 forintért, az S3 Mini meg 35.000 lenne, szóval meggondolandó, hogy elég az Ace2 is, FELTÉVE, hogy lesz kb. annyira stabil a JB rajta, mint az S3 gyárija.
-
sebestyen93
tag
Az Ace 2-őn nem lehet úgy beállítani a képernyőzárat, úgy h ha hozzáérünk akkor hullámozzon a képernyő??
Úgy mint pl az S3 Minin 1:37-nél lehet látni, hogy mire gondolok
-
sebestyen93
tag
-
Bagor1
csendes tag
Sziasztok! Telefonvásárlás előtt állok, és felmerült, hogy stabil ez a JB az ACE 2-n, vagy vegyek inkább S3 Minit, annak jobb a gyári rendszere, mint ennek frissítve? Hardverben nagy különbség nincs köztük, a szoftver döntene...
Vodás telefonnal lehet gond? Mert valamelyik itteni ROM linken csak független, Telenor, és T verziókat láttam...
Előre is kösz! -
aelod
veterán
válasz
sebestyen93 #7536 üzenetére
hát eléggé laggol....
-
Pribi
senior tag
válasz
peti0726 #7533 üzenetére
Szia!
A root igazándiból arra való, hogy bele tudj matatni a rendszerbe. Pl. olyan alkalmazásokat ki lehet vele törölni, amiket egyébként nem. /rendszeralkalmazások/ Nekem egy Sony NeoV-m van. /Azért vagyok itt mert asszonynak van egy ilyen telefonja./ Ott benne volt a facebook, a maps, és hasonló, általam soha nem használt dolgok. Ezeket mind szépen letöröltem rootolás után, és nem foglalták a helyet.
Pribi
-
peti0726
csendes tag
Ehhez mit szóltok? http://www.youtube.com/watch?v=6JfmeCGTYsE
A videó alapján van 4.2.2 android ace 2-re és sokkal jobb mint a 4.1.2. Valóban van vagy csak szemfényvesztés??
CM 10.1? Nos én régebben rootoltam a telefonom mert annyian mondták, hogy ők is megtették, de azóta leszedtem mert nem láttam értelmét. Valaki elmondaná, hogy mi haszna van? Gyorsabb nem lesz tőle a telefon, nélküle is lehet telepíteni a megfelelő frissítéseket. Talán annyi a jó benne, hogy vannak olyan programok playen amit csak root joggal lehet leszedni. Ezen kívül? Valami számottevő hozzászólást szeretnék mert eddig sajnos nem olvastam a root nagyon nagy előnyeiről sehol.
Köszi! -
Stepo
aktív tag
-
sebestyen93
tag
Játékok mentési állását hogyan lehet lementeni?
-
edem96
senior tag
Mekkora a telefon belső tárhelye, ami felhasználható?
-
ronin79
addikt
válasz
lacora5 #7520 üzenetére
Elég lett volna 2-3 oldalt visszaolvasnod
Pl. ez is magyarul van és elég szájbarágós, nem tudom mit kéne ezen még részletezni.
Ami pedig a rootolást illeti, letöltesz egy CWM-et, pl. 6.0.2.8 temp, recoverybe bootolsz (home+hangerő fel+bekapcs), telepíted a cwm-et, cwm-ből pedig a root zipjét, pl. ez is használható Superuser..... [zip] -
lacora5
tag
Sziasztok!
Csak tennék itt egy próbát, hogy hátha valaki leírná nekem, illetve annak a pár embernek, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint én, egyszer és végre teljesen az egészet, egyetlen egy hozzászólásban, közérthető, sima egyszerű anyanyelvünkön, úgy, hogy még az is értse, és tudja követni a lépéseket egymás után, akinek eddig életében köze nem volt még csak egy firmware frissítéshez sem, hogy pontosan hogyan kell a KIES által feltelepített, lassú (fos-szar) 4-es Android helyett feltelepíteni valami sokkalta jobb JB-t, amiről itt szó esik össze vissza a fórumban, illetve rootolni az ACE 2-t. Előre is köszönöm, és ne mondja senki, hogy olvassak vissza, mert cirka 7520 hozzászólás van a témában, és a téma összefoglaló pedig már a legelső pontjában megbukott.
Előre is órási köszönet.
-
ekko98
tag
Ti találkoztatok olyannal hogy a böngésző indításánál google.com helyett goolgle.com jön be hiába allitom vissza a lapertelmezettre akkor is es mar nagyon idegesít
-
ronin79
addikt
válasz
zsoca028 #7492 üzenetére
"Valaki esetleg tapasztalt már ilyet valami megoldás erre?"
Mindenki aki cm10-et használ
Xda-n van rá orvosság már jó ideje, nézz be ide PolishVodka's Fixes Place és tedd fel a neked való fixet
-
ekko98
tag
Na most felraktam az nngabi féle JB-t majd tesztelgetem de eddig nekem egyik JB se hozzta azt amit a GB most remélem ez változik
-
sebestyen93
tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy Ace utódja szinte minden téren javult: erősebb hardver, nagyobb felbontású kijelző és jobb szoftveres tulajdonságok jellemzik.
- Óvodások homokozója
- Fotók, videók mobillal
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox Game Pass [2025] - A májusi lista
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Realme GT 5G - versenyképes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest