- Realme GT 5G - versenyképes
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolvaj!
őstag
és (#6199) rozsi71
a független romon is kevés a memória. amúgy éppen most húztam le a telómat a gépről. magyar hivatalos
JB-re ráeresztettem a ruszki függetlent! és jeeeee 624 ram és száguld mint a villám! majd megvárom hogy kijöjjön valami hibajavítás a magyarra aztán lets go. -
quailstorm
nagyúr
válasz
revesz0123 #6174 üzenetére
Sikeresen felpakoltam vele az oroszt a telójára, megmaradtak az appok, meg minden, root, fstab csere megvolt, RAM624. MB4 óta nem kellett újra belakni, nem rossz. Portugál baromságok meg eltűntek.
-
CJKrisz
tag
Újraindítás után hajlamos kicsit laggolni, de némi használat után nekem normálisan működik, nem lassabb, mint a GB volt. A telefonkönyv megnyitása kb. ugyanannyi idő, mint a GB-nél volt.
Hozzá kell tennem, hogy én nem nyúzom egész nap a készüléket, Wifi-re is csak pár alkalommal ugrok fel, hála az égnek keresni sem szoktak túl gyakran, a kéretlen hívásokat meg kezeli a Call Blocker. Ilyen használat mellett a GB nekem naponta 16-18%-ot merült, ergó hozzávetőlegesen hatnaponta kellett töltenem. -
baitsee23
őstag
válasz
Danielsson #6190 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Még várok, és figyelem a topicot.
Én már visszaraktam a GB-t. Most tök strabil a telóm. Előtte minden JB verzióval (németig) volt valami buziság... -
Danielsson
tag
válasz
baitsee23 #6184 üzenetére
Nem, abszolút nem gáz, semmivel sem rosszabb, mint az elődje szerintem és azért van benne sok olyan változás, ami megkönnyíti a felhasználó életét. A telefonkönyv betöltése nem lett sokkal gyorsabb, de legalább lassabb sem. Legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint.
-
CJKrisz
tag
válasz
#85552128 #6180 üzenetére
Tök érdekes, hogy még azonos készülék és szoftver esetén is eltérések lehetnek. Én a gyári telenoros GB-t frissítettem KIES-sel JB-re és nem jelentkezik ez a probléma. A háromból csak a GPS van kikapcsolva, a másik kettő be van pipálva, ennek ellenére az elmúlt éjszaka 2%-t merült. Szinte pont 24 órája van fent a JB, de nem látom, hogy gyorsabban merülne a telefonom, mint GB-vel.
-
ekko98
tag
Ha vissza akarom rakni GB-t a leirásban valo repartos romot akkor a product kodot előtte vagy miután felraktam a telenoros GB-t Kell állítani?
-
baitsee23
őstag
Srácok!
Nem nagyon látom a tüzijátékot, meg az örömködést, hogy van már magyar JB-nk!
Ennyire gáz? -
ekko98
tag
Azt az akarom felrakni mert a telenoros JB szar felrakhatom a JB-re éd az 1fájlos?
-
ekko98
tag
A telenoros JB-re felrakhatom az orosz JB-t felfog állni a hálozatra?
-
törölt tag
Azt hiszem az alvó merülésre megvan a hiba forrása: BetterBattery Stats szerint az "nlpcollectorwakelock" csinál partial wakelockokat, 1 óra alatt 200-at...
Ez a helymeghatározáshoz kapcsolódik, vagyis a beállításoknál ki kell kapcsolni az összes (3) lehetőséget (GPS, hálózat/wifi alapú és a google alkalmazások helyhozzáférése).
Ez nem a ROM, hanem a jelenlegi Google appok hibája, mert más készülékeknél is jelentkezik, egyes fórumokon a Google Now kikapcsolását is javasolják.
Éjszaka (6 óra üresjárat és offline mód alatt) így merült 1%-ot, míg korábban 1 óra alatt 4-5 % is megvolt. -
Danielsson
tag
Sziasztok!
Nekem Kiessel tök simán és nem is túl sok idő alatt (nem mértem a perceket) feltelepített mindent.
A kérdésem az, hogy ha Odinnal csináltam volna, akkor több memóriám lenne most? Jól értettem?
Amúgy a rendszer nem tűnik rossznak, illetve semmivel se rosszabbnak, mint a GB. Nekem jelenleg állandóan azt írja, hogy 0 MB helyem van a belső tárhelyen és ezt előtte egyszer sem írta a GB..... programot se telepítettem azóta a telóra, úgyhogy ezt kicsit furcsállom. -
GEPESZ66
veterán
Írtam egy pár hozzászólással ezelőtt, rákérdeztem egy Samsung szervízben a garancia kérdésre.
Azt válaszolták, hogy ha a T-Mobile-s telefonra (eredeti GB van rajta) Odin-al rárakom a független magyar JB-t, akkor nem ugrik a gari.
Tegnap este én is rászántam magamat, s Odin-al frissítettem.
Minden rendben volt.
Telepítés után a telefon indulásakor beállítottam a Gmail fiókot. Ezt nem kellett volna, mert a Google Play fiókomban lévő korábbi alkalmazásokat elkezdte telepíteni.
Ezért csináltam egy gyári visszaállítást, s induláskor nem állítottam be a Gmail fiókot, csak azt követően.Így már nem rakta fel a korábbi alkalmazásokat.
A névjegyzék , úgy tapasztaltam, hogy semmivel sem lassabban jön be, mint GB esetében.
Érdemes-e felrakni a Chrome böngészőt, vagy maradjak a beépítettnél?
Eddig az Opera Classic-ot használtam. -
tolvaj!
őstag
válasz
revesz0123 #6174 üzenetére
Portugálra tedd rá az oroszt. Lehet én is visszaállok ruszkira, mert ez a magyar egy förtelem.
-
Pribi
senior tag
válasz
Runner_fxr #6143 üzenetére
Örülök, hogy segítettem
-
ekko98
tag
Az lenne a kérdésem hogy meglehet csinálni a Telenoros Jb-t lecserélni a függetlenre és ha lecserélem ott 624Mb Ram lesz?
-
revesz0123
csendes tag
Hello elég kezdő vagyok a témában az érdekelne hogy ha a portugál verzióra teszem rá a magyart vagy az oroszt esetleg a németet akkor az simán menne vagy esetleg brick lenne?
-
lanagii
csendes tag
válasz
janngson #6070 üzenetére
+1
A Kies 10 próbálkozás után is lefagyott az előkészítési folyamat után, és csak az akku ki és berakása(ami persze nem jutott eszembe miután már uninstall/installáltam és teló ki/bekapcsoltam..) után volt hajlandó tenni a dolgát. A Lite-nak ez a legfőbb célja, és még ezt sem tudja normálisan ellátni.. -
bizke
csendes tag
KIES-en kívül milyen programok vannak, amivel fájlokat lehet felmásolni telefonra? Valami megbízhatót ajánljatok, amit ti is használtok/használnátok!
-
hotibi
aktív tag
@ tolvaj
@ szabonagyurtelefon egyben maradt. most egy uccsó próba kiessel. köszi a türelmeteket.
-
Soja
aktív tag
válasz
szabonagyur #6158 üzenetére
Oké, köszi
Akkor hagyom úgy, ahogy van. -
hotibi
aktív tag
pfu léygszi valaki mondja meg mit tegyek 30 perce processzál KIES.
-
hotibi
aktív tag
válasz
szabonagyur #6152 üzenetére
de most komolyan 15 perce nem történik semmi :-( a fenét csináljak?
-
Soja
aktív tag
Sziasztok!
A letöltött független romot odinnal lehet is feltolni telefonra?
A dll-t be kell szúrni odinba bárhova, vagy nem kell?Illetve másik kérdés: Van akinek a 482MB memóriánál több lett bármelyik magyar frissítéssel?
-
hotibi
aktív tag
válasz
szabonagyur #6149 üzenetére
nekem is hasonló :-) szinte semmi nincs a telcsimen. kies frissités kicsit nyögvenyelős. a firmverfrissités elemeinek előkészítésa már vagy 5 perce csak processzál. Csak nem fog elszállni?
-
sickb
tag
válasz
szabonagyur #6149 üzenetére
Köszi, várok tovább
-
sickb
tag
miért nem tudok Kiessel frissíteni JB re ? Stock t-mobil ace2 XXLL2 es verzió van fenn.
-
buzuss
tag
Stock GBről felraktam a telenoros GB-t, elég akadós, de ahogy használom egyre kevésbé akad.Az egyetlen gondom h az SD-n lévő zenéimet és képeimet nem jeleníti meg a zenelejátszóban és a galáriában?Ez mitől van, és hogy kéne orvosolni?
-
Hotfiles-on kívül nincs más letöltési hely?
-
ekko98
tag
Ha azt nézzük a RAM-mal nem is kéne foglalkozni hiszen az androidnak a memóriakezelésel megoldja.Egyáltalán örülni kéne hogy kaptunk Jb-t.
-
hotibi
aktív tag
válasz
szabonagyur #6142 üzenetére
én nem utálom KIEST most restartol product kód után a telcsim. Veszem a következő lépést mindjárt. És teszem fel hun JB-t. Van olyan pörgös szerinteg mint GB ?
-
Nagyon király ez a Folder player. Köszi. Végre úgy működik a telóm mint a legegyszerűbb mp3 lejátszó, rámásolom a mappát mint egy pendrive-ra és azt úgy lejátssza abban a sorrendben, ennél több nem is kell.
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy kijelző védő fóliából van olyan típus/márka amit érdemes venni, vagy teljesen mindegy melyiket?
-
hotibi
aktív tag
válasz
szabonagyur #6137 üzenetére
rendben már csinálom. ha fent van ujra gyári GB.. product kód átállítva, akkor ha odinnal teszem fel JB xeh-t szintén nem fogja kies frissités szempontjából felismerni? ahoz az kell hogy JB xeh kiessel menjen fel?
-
Neeeeee, nézem, 102 új üzenet tegnap óta a topikban, na mondom biztos flame megy, mert nem lehet, hogy megjelent a magyar ROM.... ÉS DE!
-
szabonagyur
félisten
-
tolvaj!
őstag
válasz
#85552128 #6132 üzenetére
nem jobb az üzemidő. nekem mindíg online van a készülék folyamatos szinkronnal... merül, de nem csak úgy, hanem nagyon. óránként másfél két % ot. megnéztem battery statszal és a kernel ébresztgeti. a ruszki MG2es jobb.
(#6139) szabonagyur
GB vel megvolt a 3és fél nap készenléttel. nekem ez nem jó. bocsi ez szubjektív de én akkor sem találom megfelelőnek.
-
szabonagyur
félisten
Igen így csináltam, de arra figyelj, hogy GB alatt a product code-t is állítsd vissza, ahogy pár hozzászólással feljebb írták.
Ez látod jó kérdés, hogy hol tudod. De ha GB-t felrakod meg visszaállítod a product code-t akkor KIESt engedd rá vagy OTA és tuti magyar JB lesz rajta.
-
hotibi
aktív tag
válasz
szabonagyur #6135 üzenetére
köszi. akkor vissza kellene állítamon full GB re és akkor onnan mehetne rá most JB XEH? Te is igy csináltad? Hol tudom ellenőrizni hogy most JB xeh van és nem megint oroszt tettem fel? Mert lehet rosszat tallóztam be
-
tolvaj!
őstag
egy időszakban mi is ezt godoltuk, hogy jobb lesz majd a rendszer.... de sajnos az idő és a tesztek rácáfoltak. jobb ha kevesebb jut a rendszernek és több a programoknak. valahogy "smooth-abb" lesz az egész teló. ezért is gány hogy MG2 buildet MG1 kernellel kaptunk. ugyan az mint a német MF1. lassú és szaggat. a ruszki MG2-MG2 na az istenkirály rendszer volt...én h@ülye meg feláldoztam a hivatalos frissítés oltárán
. mindegy, kint van a hivatalos nemsokára talán jönni fognak a javítások is....( jövő ilyenkor megbeszéljük
)
-
baitsee23
őstag
válasz
szabonagyur #6111 üzenetére
Szabonagyur, hol lehet azt a szerencsétlen productkódot állítani?
-
ronin79
addikt
válasz
Ha készítettem egy romot igyekeztem a legfrissebb appokat belepakolni, egy részt nekem sem lett volna kellemes telepítés után alkalmazások frissítésével kezdeni és gondolom azon felhasználóknak sem akik letöltötték a romjaimat. Play, térkép vagy samsung apps nem szokott napi szinten frissülni, de ez nem annyira gáz úgyis összedobok majd egy tuning verziót saját szájízre szabva már csak az odex miatt is.
(#6112) pepperhaj
Én ezzel rootoltam simán cwm-ből (pl. 6.0.2.8-temporary) install zip.
(#6114) janngson
(#6106)-ban leírtam
(#6123) bizke
Én TB-vel jegeltem szinte az összeset amit felsoroltál.
(#6124) hotibi
Igen de még lenyomhatod a wipe cachet is.
-
hotibi
aktív tag
válasz
szabonagyur #6099 üzenetére
végül teltettted magyar JB-t vagy maradtál orosznál? Recovery teljesen gyári telón is lehetséges ha igen Recovery-ből (hangfel+home+bekapcs nyomva tart) egy wipe data/factory reset ugyanaz mint futo op rendszer alól menüben FR et csinálni? bocs a sok kérdésért
-
bizke
csendes tag
Úgy látom van lehetőség pár alkalmazás letiltására az alkalmazáskezelőben. Ezek közül melyiket nem ajánlott tiltani: ChatON, Game Hub, Google Csevegő, Google Play Zene, Internet böngésző, MCM, Music HUB, Yahoo Finance, Yahoo Finance Daemon, Yahoo News?
A tiltás menete: kényszerleállítás --> tiltás? -
Colos1
őstag
válasz
#85552128 #6120 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, erre voltam kíváncsi
Ezek alapján, ha kevés ramot "lát", több jut a GPU-nak, illetve a kernelnek, ami viszont bizonyos esetekben előny is lehet.
Most töltöm le, szerintem ODIN -al frissítek, mert mindenki azt ajánlja. Meg hányingerem van a KIES -től. Csak még azt nem döntöttem el, hogy a Telenorost, vagy a függetlent telepítsem fel.
1. Ha a függetlent felteszem, az átírja a product kódot, hogy utána az XEH -hoz dobálja a jövőbeni frissítéseket,
ha lesz még?2. Ha nem a Telenorost, hanem az XEH -t teszem fel, akkor elveszik a gari?
-
törölt tag
Valamennyit kap a GPU, valamennyit a rendszer, viszont a rendszer szerintem amúgy is el tudja venni magának ha kell...
624 MB-vel kb. 520 MB köré áll be a használat egy idő után (boot befejeztével kb. 380 MB), viszont jobb a multitasking és nem szaggat (annyit).És ez alapján nem értem, hogy 482-nél ha (768-482=)286-ot lefoglal magának akkor mi az a másik 400 mega amit felhasznál, mert ebből max. 100-150 az alkalmazás gyorsítótár.
-
kew
senior tag
válasz
Nincs rootolva a telefon, az kellene a product kód állítgatáshoz, nem? Ha csak simán odinnal rárakom erre a gb-re a I8160XXMG2_I8160OXXMG1_XEH romot, az működhet? (pit nélkül, csak a pda-t)
-
GyaxyBoy
csendes tag
Ez mennyire igaz és mennyire kell félni tőle?
-
törölt tag
válasz
pepperhaj #6112 üzenetére
Innen letöltheted azt is: i8160 dropbox stuffs
-
pepperhaj
tag
A fenti ismertetőben a JB 4.1.2 rootolásnál a roothoz szükséges zip file linkje nem jó. Vagy én vagyok muja :S valaki tudna adni másik linket!? köszi
-
-
kew
senior tag
Sziasztok,
Látom, megjött végre a magyar rom
Nekem most nggabi "vész esetére" GB romja van fent, erre Odinnal simán rátehetem az új MG2-es JB pda file-ját?Kies azt mondja most, hogy "Az eszköz nem támogatja a Kies rendszerén keresztül végrehajtott szoftverfrissítést"...
köfi!
-
szabonagyur
félisten
Most komolyan mi ez a memória mizéria mindenkinél?
Windows topikokban is ez megy, hogy minek fogyaszt ennyit minek annyit stb.
Azért van, hogy használja. Alsó-középkategória a telefon most már. Memória igényesebb alkalmazáshoz az 550 vagy 682 is kevés lehet már szóval teljesen mindegy.Ne akarjuk megmondani a Samsungnak, hogy mennyit használhatunk, ez is csak egy véletlen dolog, hogy egyes romoknál többet lát a rendszer. Ha mindenhol 480-at látna vagy kevesebbet akkor senki sem problémázna. Ennyi erővel lehet sírni, hogy minek nem 1 Ghz-n megy a proci amikor S Advance-ban tud annyit.
@ (#6106) ronin79 Amikor a ROM elkészült gondolom ezek voltak a legfrissebb dolgok. Van alkalmazásom ami napi szinten frissül néha.
-
ronin79
addikt
válasz
[P]laci #6096 üzenetére
KYRILLOSv8 **Fast n' Lite volt előtte, az előtt meg az ukrán amiről egy függetlenítésig visszatettem GB-t úgyhogy 2 nap alatt ha counter számolná a flashelést biztos nem kettőt mutatna
(#6099) szabonagyur
Nem állítottam semmit, egymás után flashelgettem de valahogy nekem az ukrán MG2-MG2 vállt be a legjobban, lehet visszateszem és ha azbukával indul no para
Ami enyhén bosszantó ezeknél a friss kiadásoknál, ha már most jöttek ki akkor legalább az alkalmazások is lehetnének frissítve. Telepítés és google fiók megadása után egyből 5 vagy 8 frissítés áll rendelkezésre a Play meg marad 4.1.10-nél mikor már hetek óta 4.2.3 is van
(#6101) bizke
Kinek a pap kinek a papné
Nekem GB-től van hányingerem
de 4.2.2-höz vagy CM10.1-hez képest enyhén szegényes a rendszer.
-
pepperhaj
tag
Sziasztok! most kaptam meg a telefont. Gyári GB-re raktam a gyári magyar JB-t. 482mb memória, és szabadon csak ilyen 80-90van..
elég karcsúnak érzem! Fel tudom még erre rakni az orosz verziót? Elérhetem vhogy a 600+mb memóriát? Gari élni fog ha visszrakom a gyári GB-t? köszi!
-
bizke
csendes tag
válasz
szabonagyur #6103 üzenetére
Köszi, megtaláltam a feladatkezelőt!
Nagyon kevés ez a 482 MB RAM, az 550 MB még épphogy elég volt... -
sdd2
veterán
Üdv!
valaki össze tudná foglalni, hogy a JB-vel milyen hibák vannak és hogy milyen vele a telefon? (üzemidő, kamera, ilyenek)
köszönöm
-
bizke
csendes tag
Frissítettem KIES-en keresztül én is. Ha most csinálok egy factory resetet, akkor mi történik?
A feladatkezelő hova tűnt a menüből??
Egyébként nekem nem jön be ez a JB.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy Ace utódja szinte minden téren javult: erősebb hardver, nagyobb felbontású kijelző és jobb szoftveres tulajdonságok jellemzik.
- Realme GT 5G - versenyképes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest