Hirdetés
- One UI zápor esett a hétvégén
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Kíváncsi lennék,hogy járt e már így közülünk valaki..
A71-nél mondom védeni kéne a telefont a külső behatásoktól a lehető legjobban,jó minőségű tok és képernyő védő már megvan,de akkor már gondoltam magamba hogy legyen védve a hátlapi kamerasziget is.
Nos az utolsóval rontottam el! Felhelyezés előtt sötétben vakuval is szép képeket tudott lőni,de a felhelyezése óta viszont nagyon homályos a kép,ezért inkább leszedtem róla! Ha bekapcsoltam az elemlámpát akkor azt vettem észre,hogy világít körbe a fólia széle is a vakuval együtt,ami ugye fólia nélkül nem ilyen,nos gondolom ez zavarná be a kamerát sötétben és ezért lehet homályos az elkészített kép?
Lehet esetleg ezzel valamit kezdeni vagy inkább felejtsem el ezt a fóliát? Mert azért nem bánnám ha mégis rajta lenne és védené a kamerát is a külső behatásoktól. -
Chris0321
veterán
válasz
Pizzafutar #3992 üzenetére
Mondjuk én nem költöttem volna rá ha tudom, hogy kapok telefont. Főleg nem többet mint amennyiért el lehet adni. Most neked kell eldöntened mit szeretnél. Vagy buksz kb. 20.000 ft-ot és eladod a régit, vagy eladod az újat jóval drágábban de nem tudhatod meddig lesz jó a régi. Lehet kibírja míg megint kapsz telefont, lehet nem és vehetsz másikat.
-
Chris0321
veterán
válasz
Pizzafutar #3990 üzenetére
Szívesen, máskor is. Egyébként én inkább az új telefont tartanám meg a garancia miatt. A régi igaz most működik de nem tudhatod egy évet bír-e még, kettőt vagy hamarabb elromlik. Én is eladtam, 40.000 ft körüli áron az enyém.
-
Chris0321
veterán
válasz
Pizzafutar #3988 üzenetére
Szerintem ad nekem mindkettőt és megoldódik a probléma.
-
Pizzafutar
aktív tag
Nah, megérkezett az új céges telefon, az A54.
A két éves A71 teljesen rendben van, most cseréltem képernyőt, lásd kicsit feljebb.
Szerintetek melyiket tartsam meg? -
Csabi1984
addikt
válasz
Istvan2020 #3985 üzenetére
Biztos, hogy nem!
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok
Igaz nem A71 hanem A51
Kérdésem annyi lenne, hogy vissza e lehet rakni a régebbi android verziót? -
Csabi1984
addikt
válasz
Pizzafutar #3981 üzenetére
-
Csabi1984
addikt
válasz
Pizzafutar #3974 üzenetére
Vannak akik szerintm egybe lehet cserélni a telefon kijelzőjét és (lehet jobban szeretik ezt a módszert) de szerintem lehet csak az üveg részét is ha LCD nem sérült.
-
woodworm
veterán
válasz
Pizzafutar #3975 üzenetére
Csak ugye az 170e HUF és az 5G kivételével kb. helyben topi az A71-eshez képest. Nekem marad az A71, mindenben megfelel.
-
janeszgol
félisten
válasz
Pizzafutar #3971 üzenetére
Csak és kizárólag eredeti szevizbe vidd. Még a 70 ezer ft is megfelelő, mert ennyiért nem kapsz jó telefont. Ilyen speccel meg 130 felett kapsz csak.
-
Chris0321
veterán
válasz
Pizzafutar #3968 üzenetére
Ha nem ismersz valakit aki olcsón megcsinálja neked, szerintem nem éri meg megjavítatni. 70.000 ft-ért új telefont vehetsz ami 2 évig garanciás.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Pizzafutar #3968 üzenetére
Ha budapesti vagy, kérdezd meg az Allee-ben az LCD szervizt! Hátha nem kell egyben cserélni.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Pizzafutar #3966 üzenetére
Mennyi az árajánlat? Mit kell cserélni?
-
Pizzafutar
aktív tag
Sziasztok,
Sajnos tegnap este sikerült leejtenem a telefonom. Esett már máskor is ki a zsebemből, de most olyan szerencsétlenül ért földet, hogy összetört a kijelző.
A készülék bő két éves, megéri még javítani? -
csabi98
tag
Valóban igazad van.
Ezért is gondolkodtam a felhő alapú megoldásokban is,mint mondjuk ios-nél az icloud.
kb. 8Gb lenne az összes adatmennyiség,úgyhogy egy olyan felhő alapú tárhely lenne nekem leginkább megfelelő ami legalább 10Gb tárhelyet ad egy email címhez ingyenesen. -
csabi98
tag
válasz
woodworm #3961 üzenetére
Utána nézek,köszönöm a segítségedet!
Ha más nem marad,most jutott eszembe hogy van egy 16Gb-os micro sd kártyám itthon azt előkeresem,belerakom a telefonba arra átmásolok mindent és már meg is van a biztonsági mentés.
Laptopban meg van kártyaolvasó úgyhogy így a problémám meg is oldódna.
Esetlegesen,ha bennehagyom később a telefonban az sd kártyát akkor itt vajon át tudom állítani hogy a képeket azon tárolja? Ez azért lenne jó hogy később ne kéne manuálisan másolni a belső-külső tárhely közt.
De persze ha nem kivitelezhető akkor is együtt tudok élni a másolgatás lehetőségével. -
csabi98
tag
válasz
GEPESZ66 #3959 üzenetére
Sajnos akárhányszor próbálkoztam,nem ismeri fel.
Többnyire elkezdi tölteni a telefont usb-n keresztül és ennyi történik.
Felül a telefon is csak azt hozza ki hogy eszköz töltése.
Nem jön be az a menü ahol az adatátvitel/fotó átvitel jönne be.
1x valahogy sikerült behozni,de utána az az egész menüpont kiszürkült és azóta semmi.
Type C-normál usb adapterrel ha pendriveot csatlakoztatok hozzá azt sem ismeri fel sajnos.
De a másik A71-nél minden hibátlanul működik!
Gyári visszaállítást nem merek csinálni,pedig az lehet megoldaná a problémámat,csak attól félek hogy így a képek is oda lesznek.
Végső soron az marad hogy kb. 6gb a rajta levő képek mérete és kerítek egy minimum 8Gb-os sd kártyát,belerakom átmásolok mindent arra és utána csinálok egy gyári visszaállítást és utána megpróbálom megint hogy felismeri e a pc. -
csabi98
tag
Sziasztok.
Jelenleg már ott tartok,hogy kivágom ezt a készüléket az ablakon,gépestől,kábelestől.
Szóval: Biztonsági mentést szeretnék készíteni a rajta levő képekről a laptopomra és kábelesen ha rácsatlakoztatom,sehogy sem sikerül felismertetni a Windows-sal
Van a családban egy másik A71 is,azt gond nélkül felismeri ez a pc bármelyik usb kábellal.
Próbáltam már másik gépen,másik kábelekkel,de sehogy sem jutok megoldásra a képekre pedig szükség lenne. Megnéztem a töltő csatlakozót is,nem koszos,nincs benne semmi sem.
Ha valaki tud erre bármiféle megoldást,akár felhő tárhelyest vagy ami kábel nélküli megoldás és későbbiekben is majd hibamentesen tudnám alkalmazni azt megköszönném. -
szarvasx
csendes tag
Telekomos készülékre is megjött OneUI 5.1 frissítés.
-
woodworm
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #3954 üzenetére
Én azt értem, de a modem a soc része tudtommal, az pedig snapdragon. Tehát akkor a (egyes) smapdragon lapkákban exynos modem van?
-
woodworm
veterán
Ez elég furcsa, tudtommal az A71 nem exynos modell.
Magyarul: Figyelmeztetést adott ki a Google, nagy bajban lehetnek ezek az androidos telefonok
-
thboxx
aktív tag
Hali!
Asszony ma frissítette le az A71-ét és valami app cloud kiabál neki folyamatosan valami rendszer frissítéssel kapcsolatban. Mi a rosseb ez az Appcloud? Ki lehet kapcsolni, azt megnéztem. Kell ez nekünk? -
gyu456
tag
Kíváncsi leszek hogy itt nem lesz-e majd ez a gyors merülés, mint ami az S szériában volt
-
arpivw81
tag
Biztonsági frissítés is jött vele? Hány mega?
-
Dan77
tag
Nekem is. Mondjuk sok változást nem tapasztaltam.
-
sziluboy
tag
Most dobta fel a OneUI 5.1 frissítést a teló.
(A71 4G XEH)
-
Chris0321
veterán
válasz
arpivw81 #3936 üzenetére
Hello.
Nekem olyan problémám lenne, hogy az a71-emen mindig kaptam az értesítést a facebook appból és amikor messengeren rámírt egy ismerős akkor a kijelzőn megjelent a kis ikon ki írt rám és rányomva bejött az üzenet. Vettem egy a53-ast nemrég és azon nem jönnek a facebbok értesítések és messenger üzenet esetén van egy üzemetjelző hang, majd később a felső sávban az óra mellett jelzi az üzenetet. Ezeket hol tudnám beállítani úgy ahogy régen volt? -
Puma K
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Érdekes, mert kolléganőnek a telefonján október 1 van és hiába nyom rá hogy szoftverfrissítés keresése. A telefon nem talál semmit.
-
Puma K
nagyúr
Helló,
érdeklődöm, hogy az A71-re mikori a legutolsó biztonsági frissítés? Október 1?
-
thboxx
aktív tag
válasz
kokokka #3926 üzenetére
Nagyon szerencsés vagy akkor... Én sajnos nem. És meguntam velük a hadakozást széllel szembe...
@Chris0321: kínait már én se vennék. Volt Xiaomim... elegem lett belőle. Pedig még a legelején negyon jó volt (Redmi Note 2). Most már fontosabb a szftveres támogatottság és stabilitás. Ezért is maradtam Samsung vonalon. Iphone-t se vetném el, de azok ára már bőven túlvan az én határaimon. Rajtuk kívül meg csak a Samsung, aki odafigyel ezekre a dolgokra. Ahol én dolgozom tényleg gyalázat a térerő. De mások is a fórumon panaszkodtak erre a samsungnál. Nyilván nem akkora a baj vele hogy buybreaker legyen... de ezen picit még reszelhetnének. Pl nekem nem volt térerőm a 200+k samuval ahol kollégámnak feles volt egy bk 4éves hüvellyel... ilyenkor azért az ember okkal ráncolja össze a szemöldökét szerintem. Mindezek ellenére én csakis ajánlani tudom a Samsungot bárkinek is.
-
Chris0321
veterán
Összességében a térképek alapján a Telekom-nak egyáltalán nincs rossz lefedettsége. Persze ott is lesznek kisebb helyek ahol nem elég jó, de 100%-ost nem lehet elérni. Az a53-omról csak a Prohardver tesztet olvastam el, ott nem igazán írtak róla semmi problémát csak pl. a audió csatlakozó hiányát. Tavaly márciusban jött ki így bőven lesz még szoftveres támogatása mivel kb. 2 évre tervezek vele. Az árkategóriában amit hajlandó vagyok telefonra költeni ez volt és az a33 amin nincs always-on kijelzés így inkább a kicsivel drágább a53-ast választottam. Nézhettem volna mást is, de vagy kínai telefonok vannak amit nem szeretnék venni, vagy apple amit drágállok és az androiddal teljesen meg vagyok elégedve.
-
kokokka
addikt
Én is Telekomos vagyok. Sok helyen használtam már és használom ma is az országban, de soha nem volt olyan, hogy ne működött volna normálisan a mobilnetem. Ha egy szállodában gyenge a wifi (sajnos elég sokban az) akkor inkább saját netet használok, az ég világon semmi baja nincs vele.
-
thboxx
aktív tag
válasz
Chris0321 #3924 üzenetére
Pedig sajnos térerőben nem túl erős a készülék. De nem csak ez, hanem úgy maga a Samsung. Nyilván lefedettség kérdése is, de ahol én dolgozom ott elég gyalázat a térerő (trékom). Vettem összehasonlításképp pirosaktól kártyát és jobb valamivel a vétel. Jeleztem több alkalommal a problémát a szolgáltatómnál, hogy én nem ilyen minőségű szolgáltatásra fizettem elő. Akkor egy Mi Note 2-m volt. Azt javasolták vegyek tőlük készüléket,mert az biztos támogatott a hálózatukon. Először egy Nokia 8.1 volt, majd az A71. Egyik sem aratott elsöprő sikert. Ezt többször jelezvén kb le se sz@rtak. "Ott ahol nincs(?) térerő, használjak wifi hívást" egyszer egy hasonló javaslatot kaptam tőlük. Szerinted? Ja és a kérdőjel ugyan így benne volt. Ennél a flegma lekezelő szövegnél pattant el nálam a cérna. A témához: most S21FE van. Én az A71 után erre váltottam tavaly a kuponhalmozós akcióban. Nagyon elégedett vagyok vele, bár mint mondtam térerőben ez se erős. De legalább kevésbé sugároz, mint kínai társai. Ezt el kell dönteni sajnos, kinek mi a fontosabb. Én egyébként az A71 után ezt a készüléket javaslom, aközépkategória nagyjából erre a szintre lép idén. Ha nem kell neki a 3 látószög, meg az 5 év droid frissítés, qi... stb akkor viszont jó még az A53 is. Mindattól függetlenül, hogy a MA tesztben lehúzták...
-
e72pali
tag
válasz
Chris0321 #3917 üzenetére
Telekomos vagyok..... Mindenkinek Full, vagy
3-4-es térerőn a vonalak, de nekem 2- vonalak is gondot okoz még mobil neten is akadozik, de kint a szabadban elviselhetőbb többször elérnek telefonon, amúgy sokszor csak bent wifin.... Lehet árnyékoltabbak a helyek, de akkor a családnak vagy másnak miért nincs ugyan ez a tényező? 🤔Egyébbként más gondom nincs a készülékkel....
-
Chris0321
veterán
válasz
arpivw81 #3915 üzenetére
De ő nem ott van. Előfizetői kedvezménnyel a Telekomnál is olcsóbb a telefon mint normál boltban, persze attól is függ mennyi kedvezményt kapsz, hogy mekkora csomagra fizetsz elő. Plusz kamatmentes részletfizetés is van, én is arra vettem a telefont. Arról nem is beszélve, hogy odaírta két évre írna alá.
e72pali: Kollegámnak is a71-ese volt, ő is panaszkodott a térerőre mert mikor horgászni volt nem mindig tudott telefonállni. Nem tudom melyik szolgáltató. Nemrég vett ő is egy a53-ast azzal azt mondta nincs ilyen gondja.
-
Chris0321
veterán
Hello.
Én inkább új telefont vettem, nem tudom mennyi ideig bírná az A71 még és elég rosszul esett volna ha pár hónappal a hűségidő kezdete után bemondja az unalmast és ott maradok telefon nélkül. Nem szívesen fizettem volna ki az A53 teljes árát, nagyon olcsó telefont pedig nem szeretnék venni. -
Dan77
tag
Olvastam, hogy ki milyen telefonra váltana, illetve nem váltana. Nekem tavaly augusztusban járt le a két év a yettelnél, prime maxban fizetek 19eztet korlátlan minden a munkám miatt kell. (Jó, az sms nem muszáj) Most választhatok, hogy aláírok még 2 évet, marad az A71, és akkor lemegy 16 ezerre a havidíj, vagy választok a kínálatukból és akkor marad a 19ezer. Ti mit választanátok? Csak samsungban gondolkodom, és igazából egy fityinget sem költenék pluszban.
-
viccaa
csendes tag
Közben csináltam mindent töltöttem le alkalmazásokat... nem váltak be es a végén valamit sikerült elállítanom. Elvileg az összes alkalmazást le is töröltem amit most töltöttem le ilyen app zárolósat, de amikor újra indítom a telefont a rendes sim pinen kívül kér egy masikat is amit az appokhoz állítottam be 6 jegyű számot. Sehol se találom ezt hol állíthatom vissza.
Segítsetek légyszi -
viccaa
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni hol tudom zárolni az alkalmazásokat? Messenger, facebook, képek... nem találok ilyet ,....esetleg ha nincs is ilyen lehetőség tudtok ajánlani nem fizetős megbízható appot? Köszönöm -
nicu71
addikt
válasz
bbattila92 #3905 üzenetére
Én is szerettem anno,és csakis az ip67 valamint a nagyobb akku,jobb audio és némileg jobb kamera miatt váltottam a72re .Egy darabig le nem cserélem,amíg bírja ,marad.
-
bbattila92
csendes tag
válasz
kokokka #3892 üzenetére
Szia! Teljesen egyetértek. Most is itt lapul a zsebemben egy 3 éves A71 és pár kisebb karcot már begyűjtött, a mai napig tökéletesen meg vagyok vele elégedve. A kamerája olyan, amilyen, de használható, akksi még épp bír két napot akkukímélő 85% maxról. Ha valamiért megfeküdne a telefon, fogalmam sincs, milyen készüléket néznék a helyébe, amin van jack dugalj, microSD kártya foglalat... ráadásul a hátsó felemnek sem kell 90-120 Hz-es kijelző, illetve 5G-t sem tudnám kihasználni... (Árakról nem is beszélve). Szóval nagyon remélem, hogy még sokáig húzza a csöppem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Persze hogy elég, ha önmagában nézzük. Ha viszont az elődmodellt használjuk referenciaként, akkor már nem biztos.
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest