- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gerner1 #10881 üzenetére
Én csupán az üzemidőhöz áltlánosságban kapcsolódóan jegyeztem meg, mint DiGi -s
Világos. Én meg mint Digis, már az átállás előtt is észrevettem a magasabb fogyasztást, ellenben azóta nem figyeltem.
Nem tudom van-e érteleme, az eltérő felhasználói szokásaink függvényében
Persze! Ha tudsz mondani egy külső műszerrel mért mAh vagy watt értéket (mivel én ezeket mértem), azt össze lehet hasonlítani. Továbbra sem érdekel a laboratóriumi/tudományos pontosság, és feltételezem, hogy te is lakásban töltöd a telefont, nem a hűtőszekrényben és nem teszed a napra töltés közben
Viszont segítene például kideríteni, hogy pontosan milyen hatásfokkal is működik a töltés ebben a telefonban.
-
válasz
gerner1 #10879 üzenetére
A 05.30 & 06.01 -et nem értem miért kapcsoltad össze
Dehát leírtam.
06.01.: DiGi átállás Vodafone hálózatra
05.30.: akkor írtam először, hogy vacak az üzemidő a frissítés után. Akkor még 2 nap volt az átállásig, de már 4 napja teszteltem a frissítést.Ja, az ujjlenyomatolvasó a frissítés óta lassabb lett és többet hibázik.
Accubattery kevesebb elhasználódast firkál ezen készüléken is(!), mint amennyit a belakott állapottal egyező (jelenleg, még..) eredményt adó két méresi módszerem új & korábbi értékeinek eltérései mutatnak.
Vagyis az általad műszerrel mért Ah alapján az akku jobban el volt használva, mint amit az AccuBattery írt? Tudsz esetleg egy pontos mérési adatot írni, amit össze lehetne hasonlítani? Ma reggel 1%-ról 100%-ra egy USB mérő alapján 19.5Wh töltés ment bele, 9.16V-on 2150mAh. Ha 5V-ról töltöttem volna az ~3900mAh lett volna, 95% hatásfok mellett pont kijön az a ~3750mAh kapacitás, amit az AccuBattery írt a töltés végén (előző töltés végén ugyanezt írta, szóval ha téved is, következetesen teszi). A hatásfokot természetesen teljesen hasból írtam
de egy jobb fajta buck konverter hatásfoka kb. ennyi. Az eldisszipált teljesítményről meg fogalmam sincs.
-
válasz
gerner1 #10876 üzenetére
Szerintem, azzal, hogy újraindítás után nem tapasztalod, tulajdonképpen meg is olodottad a kérdést.
Nem igazán, mert a tüneti kezelés nem azonos a probléma megoldásával. Továbbra sem világos, hogy mi okozta a problémát.
Emellett van egy rohadt idegesítő probléma, nevezetesen, hogy az ütemezett szemkímélő mód nem kapcsol ki reggel. Este bekapcsol, de reggel nem kapcsol ki, kézzel kell kikapcsolni. Másnál működik rendesen?Szóval, aki eddig szintén DiGi -t használt plö NET -re, az ne csodálkozzon, ha kvázi azonos térerő jelzés, és a korábbiakkal azonos 'felhasználói-szokásai' mellett, azóta, kevesebb az üzemdije.
Ez valóban lehet befolyásoló tényező, ellenben az átállás június 1-én volt, én viszont már május 30-án írtam, hogy mennyire gáz lett az üzemidő, így ezt a tényezőt ki is zártam.
Viszont az ügy pozitív hozadéka, hogy letöltöttem én is az AccuBattery appot, hogy ránézzek, mi is folyik odabent, és két feltöltés után elég biztosan állítja, hogy az akku állapota 86%-os, ami 14 hónap használat után ez ~havi 1% degradációt jelent.
Kíváncsi vagyok, hogy aki használja az akkukímélő töltést és nem tölti 80% fölé, annak vajon hogy áll ez a szám?
Persze önmagában ez sem indokolja azt a csökkentést, amit tapasztalok, az eredeti átlag 10 óra SOT helyett most kb 8 és fél órának kéne lenni, ehelyett a max 7 az azért nem túl acélos.
-
válasz
gerner1 #10873 üzenetére
Hmm... Lehet találtam valamit. 🤔
Be van nálam állítva egy bixby rutin, ami energiatakarékos módba kapcsolja a telefont, amikor megnyitom az egyik játékot. Az elmúlt pár napban feltűnt, hogy néha gyanúsan melegszik a telefon, mikor ezzel játszom, pedig nem kéne, hiszen visszaveszi az órajelet (is).
Ma egész nap gyanúsan lassan merült a készülék, el is kezdtem örülni, aztán elindítottam a játékot (ami egyébként egy sudoku játék, alapból sem nagyon pörgeti a procit, energiatakarékos módban pedig órákig tudtam eddig vele játszani), a telefon durván melegedni kezdett, főleg miután kiléptem, tehát a bixby rutin kikapcsolta az energiatakarékos módot, és úgy is maradt. Az akksi bukórepülésbe kapcsolt:Lehet, hogy a CPU governor beállítások körül pacsáltak el valamit? 🤔
Miután újraindítottam a telefont, mintha visszaállt volna a "normális" fogyasztás.Kéne valaki, vállalkozó szellemű, aki amúgy nem szokta használni az energiatakarékos módot, és kipróbálná, hogy nála is csinálja-e a telefon a fenti jelenséget, miután be, majd kikapcsolja!
-
-
válasz
Predatorr #10864 üzenetére
Akkor két malomban őrlünk.
Én azt kérdeztem, hogy az app cache-eket hogy lehet törölni, ez alatt az appok gyorsítótárát értem. Mondjuk Android 8 alatt még egy gombnyomással lehetett törölni az összes app gyorsítótárát egyszerre, tetemes tárhelyet felszabadítva ezzel, most viszont már csak egyesével lehet, külön-külön megnyitva az appok alkalmazásinfo oldalát.
-
válasz
gerner1 #10857 üzenetére
Hát ez az, nálam sem.
A régebbi gombos telefonokon, ahol a piros gomb volt a ki-bekapcsoló gomb, minden további nélkül elhiszem, hogy ilyen elő tudott fordulni, de ezeknél...biztonsági-öv csatja nyomta meg vezetés közben
Azért, hogy ilyen behatás érje, elég mostohán kell bánni a készülékkel. -
válasz
PirosHello #10853 üzenetére
Mégis hogy a fenében tud egy oldalsó gomb a zsebben benyomódni?
Fizikailag nem lehetséges.
-
Hát... Nem vagyok elragadtatva.
4 napja tesztelem. Megint 1 órával kevesebbet bír, mint a korábbi (február), ráadásul sokszor laggol, és bezárja az appokat a háttérben, ugyanolyan beállítások mellett. A szemkímélő mód nem kapcsol ki a beállított időpontban, pedig már valamelyik frissítésben javították. A bixby rutinok se működtek rendesen a frissítés után, de arra jött egy áruházi frissítés, azóta talán rendben vannak (kop-kop).
Lehet most kivételesen megpróbálom a cache tisztítást, hátha segít valamit. -
Csak hogy újabb követ dobjak az állóvízbe
Úgy látom a májusi frissítés óta mintha kevesebb lenne a panasz. A msngr-en kívül van valami anomália, vagy megszűnt mind (újraindulás, home screen/Bluetooth fagyás)?
Üzemidő hogy alakul? -
-
válasz
30z.Samu #10745 üzenetére
A kábel lesz ott a probléma, a "C" csatlakozó kezd tönkremenni, vagy piszkos lett, esetleg megtört a kábel. Én ilyenkor azt csinálom, hogy picit összenyomom körömmel a csatlakozó részt, ami a telefonba megy. Ez ad még neki egy kis időt, mielőtt cserélni kell.
Előtte ki kell húzni a másik végét a toltőfejből, különben zárlat lehet belőle, ha össze érnek belül a tűk a nyomás közben (utána nem fognak, ha nem nyomtad össze teljesen). -
Ezt sajnos nem én találtam ki
Viszont adtál egy remek ötletet! Ha nagyon sok időm lesz, kipróbálom, hogy mondjuk egy Raspberry Pi Zero-val össze lehet-e hozni a fenti képernyőmegosztó cuccot (elvileg Linux támogatott). Ha igen, akkor akinek otthon kallódik egy ilyen alig-valamire-jó cucc (mint nekem), az tud belőle csinálni dokkolót.
Mivel a Zero-n csak egy usb van, esetleg egy RPi 2B+ jobban megteszi, mert azon már egér+ bill-nek is jut usb port. -
válasz
falco1 #10704 üzenetére
Szerintem Te nem erről, hanem a Your Phone/Phone Link /Link to Windows dologról beszélsz
Naná, hogy arról.
A másikról nem is tudtam eddig, hogy létezik.
Egyébként miért jó a telefont PC-n tükrözni? A Samsung DeX lényege, hogy helyettesíti az asztali gépet. 🤔Windows-t is local account-al használom
Én is, de mivel csomó más dolog miatt (xbox, szülői felügyelet stb) amúgy is van MS accountom, a Link to Windows-t is tudom vele használni, meg amúgy is gyárilag integrálva van a telefonba.
-
válasz
falco1 #10702 üzenetére
Ez hasznos dolog, az összefoglalóban is elfér akár.
A Windows Connect app nálam otthoni hálózaton is működik, a gép vezetékre van kötve, a telefon meg wifin, de amúgy van olyan beállítás, hogy mobilnetről is menjen. Ettől függetlenül én 99%-ban szinte csak a vágólap megosztás miatt használom.
-
-
válasz
falco1 #10669 üzenetére
Ez nagyon érdekes felfedezés és hasznos.
Azt már én is észrevettem, hogy a RAM plus kapcsolgatásakor semmit sem változik a szabad tárhely, de ezt betudtam annak, hogy a rejtett Cache partíciót használja, a ZRAM eszembe se jutott.
3 dolog nem világos:
- nézte már valaki a Cache partíciót ilyen szemmel? Bár nem igazán tudom, hogy az pontosan mekkora is.
- ha 6GB RAM mellett 6GB ZRAM van beállítva, akkor gyakorlatilag a teljes RAM tömörítve van??
- a RAM plus kikapcsolásnak valamit jelenteni kell, kizárólag marketing szempontból nem tesznek egy ilyen funkciót a telefonba. Nem lehet, hogy például a swappiness értékét állítja ilyenkor? Ez utóbbit cáfolja, hogy nálam jelenleg elvileg ki van kapcsolva, gyakorlatilag meg azt írja, hogy 3GB-ból 2,5 swap foglalt:/storage/emulated/0 $ free -h
total used free shared buffers
Mem: 5.2G 5.1G 117M 30M 2.0M
-/+ buffers/cache: 5.1G 119M
Swap: 3.0G 2.5G 512M
/storage/emulated/0 $ -
válasz
PirosHello #10651 üzenetére
A legrosszabb, ami történhet ilyen esetben, hogy nem fog működni a módosítás.
-
válasz
vodrosjozsi #10638 üzenetére
Na ilyet még nem hallottam.
Másik kábellel is próbáltad?
-
válasz
szaboi6512 #10627 üzenetére
A H széria fölött elvileg már automatikusan csatlakozik a tévé.
Marad a router újraindítás. A tévén amúgy van net? Youtube stb működik rajta rendesen? -
válasz
szaboi6512 #10624 üzenetére
Először is indítsd újra a routert. Milyen tévéről van szó? A régebbi tévéken (pl. az F szériánál, ami nekem van) külön be kellett kapcsolni a tévén a tükrözést.
-
válasz
falco1 #10623 üzenetére
Te kezdted a conteo-t, hogy "csúnya gonosz multicég szándékosan tönkre teszi az akksit", és ezt olyan tárgyi tévedésekkel próbáltad alátámasztani, amit tételesen cáfoltam, majd beidézel egy cikket az akksik degradációjáról, ami ugyan némileg kapcsolódik a témához, de a tévedést magát nem teszi helyre, miszerint li-ion akksit nem használnak mobiltelefonokban, csak elektromos autókban, rollerekben, meg elemlámpákban, ahol rövid idő alatt nagy áramfelvétel van, illetve sokkal olcsóbb.
Azt, amiről a cikk valójában szól, hogy a 100% töltés csökkenti az élettartamot, azt egy percig sem vitattam, ez nyílt titok, a menüben van lehetőség 85%-ra korlátozni a töltést (csúnya gonosz multicég gyárilag biztosítja ezt a lehetőséget), problem solved.Nézd, tényekkel lehet vitatkozni, de nem érdemes. Én nem egy cikkből informálódtam, hanem mondjuk 50-ből, már sok hasonló beszélgetést lefolytattam nálam okosabb emberekkel, meg van mögöttem kb 25 év hobbielektronika tapasztalat, rendszeresen dolgozom li-ion és li-po akksikkal. Nyugodtan olvass / kérdezz a hobbielektronika topikban, ugyanazt fogják mondani, mint én, pedig nem beszéltünk össze.
Hogy nem vált alacsonyabb feszültségre a képernyő bekapcsolásakor, azt vicces, hogy említed, mert eléggé át lett tegnap beszélve: teszttel bizonyítottam, hogy tévedek, majd azt is megfejtettem, hogy miért.
És egyébként pedig az én apukám erősebb.
-
válasz
falco1 #10615 üzenetére
Az oldalt azért ajánlottam, mert - a többivel ellentétben - nem keverik fogalmatlanul a Li-ionnal a Li-polimer akkut (elmondja, hogy a párna formájú az polimer), sőt, látható szétvágva is pár ilyen akksi.
Képet én is tudok ide tenni:
Ez egy iPhone 12 max pro akksi. Valószínűleg ők sem tudják, hogy mit kell a telefonba tenni.Mivel láthatóan nagyon hiányos a tudásod a témakörben, tisztázzunk pár dolgot:
- A 4,2V nem egy hallgatólagos megállapodás eredménye, hanem az akksi ~4,25V-nál magától lehatárol. Hiába próbálod 4,4V-ra (vagy 4,35V-ra) tölteni, nem képes erre a szintre felmenni, illetve azt órákig megtartani, károsodás indul be, elkezd melegedni, zárlatos lesz, majd egyre több áramot vesz fel, végül kigyullad. Nemhogy 200-szor nem tudod ezt megtenni, hanem már másodszor sem.
- A 4,43V li-po akksi 4,2V-ra töltve nyilván több ciklust fog bírni, tekintve, hogy az kb 70%-os töltöttség. Ezzel szemben a tesztben 3V-ig merítették, ami a li-po akksinál mélymerítést jelent, szóval ebből a cikkből nem tudom mit lehet elhinni és mit nem.
- Az, hogy egy akksi 4,35V-ra van töltve műszer szerint, korántsem jelent 100%-os töltöttséget, már 70% körül beáll a max feszültségre. Javaslom ismerkedj meg a li-ion akkumulátorok töltési ciklusával, úgymint CC és CV szakasz.
A többiek kedvéért off-ba teszem, meg már én is unom.
-
válasz
falco1 #10612 üzenetére
A tévedés jogát fenntartom, de az általad linkelt két akksin jól látható módon fel van tüntetve, hogy Voltage: 3.85V, ez egyértelműen a li-polimer akksik névleges feszültsége. Én a technikai adatok alapján mondtam, hogy polimer, nem az ujjamból szoptam. Az is lehet, hogy mindkettőnknek igaza van, és li-ion, de polimer tulajdonságokkal, mert a két technológia összeért. (Hint: a Samsung a világ egyik vezető akkumulátorgyártója, lehet, hogy fejleszt is, nem csak gyárt)
Egyébként a Li-polimer feliratot inkább tartom PR fogásnak, hogy ráírják, technikailag ugyanúgy li-ion akkumulátor, mint a LiFePO4.Fingreszelés helyett írtam egy barátomnak, aki a Debreceni Egyetem kémia tanszékén éppen a lítium akkumulátorokat kutatja, hogy javítson ki, ha tévedtem valamiben.
Első körben ezt válaszolta:"Habár az ionos elterjedtebb, ezen specifikáció alapján lehet tényleg polimerről van szó. Szét kell szedni, és megvizsgálni az elektrolitot 😂"
Mivel utóbbitól inkább elzárkóznék, mondtam, hogy kérdezze meg a kollégáit.
Ha válaszol, közzéteszem. Addig is, olvasgass picit: https://www.ifixit.com/News/69041/how-batteries-can-catch-fire-and-how-to-prevent-it -
válasz
falco1 #10610 üzenetére
Köszönöm, hogy bizonyítékkal támasztottad alá, amit leírtam:
Segítek értelmezni:
Nominal voltage: 3.86V -> névleges feszültség
Typical capacity: 4.43V -> jellemző kapacitás: az a kapacitás, amelyet általában el lehet várni az adott terméktől.Mivel a li-po is technikailag li-ion, tök mindegy mi van ráírva, nem a feliratot nézi a töltést tervező mérnök, hanem a technikai adatokat. De tegyük fel, hogy tévedtem (
), és mégsem li-po: Samsung a világ egyik vezető akkumulátorgyártója, talán már csak elhisszük nekik, hogy az: annyi.
Csak ismételni tudom: hidd el, hogy nem hülyék tervezik ezeket.
Fun facts: a li-ion akksit úgy lehet legkönnyebben megkülönböztetni a li-po akksitól, hogy előbbi folyékony elektrolitot tartalmaz, emiatt egy merev falú fém kapszulába csomagolják, szemben az utóbbival, amiben az elektrolit gél állagú, ezért jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak, emiatt elég egy légmentesen záródó zacskó.
-
válasz
falco1 #10607 üzenetére
Lítium polimer, sokadik generációs fejlesztés. A li-ion névleges feszültsége 3,6V, max töltöttség 4,2V, az újabb li-po akksik névleges feszültsége 3,8V, max töltöttség 4,4V.
Ha figyelmesen nézted korábban ezt a menüt, láthattad, hogy 3,3V alatt kikapcsol a készülék, holott a li-ion akksik 2,8-3V környékéig meríthetőek.Hidd el, hogy nem hülyék tervezik ezeket. A note7 fiaskó óta meg főleg odafigyelnek.
-
válasz
gerner1 #10595 üzenetére
Kb 0 és 30-35% között tölt csak 45w al. Utánna szép lessan csökken. Én már leteszteltem. Viszont a legutóbbi frissítésben változtattak a bekapcsolt képernyő közbeni töltésen. Eddig csak 8-10watt volt engedélyezve most viszont hullámokban tölt már, gondolom a hőfokot figyeli
Bingo.
Mégsem képzelődtem. -
válasz
gerner1 #10585 üzenetére
Ja így értem.
Érdekes tény: megnéztem most USB-s mérővel, és valóban nem vált vissza 5V-ra akkor sem, miközben ezt írom. Furcsa, mert korábban teljesen biztos vagyok benne, hogy már néztem ugyanezzel a műszerrel. 🤔
Vagy az van, hogy valamelyik frissítéssel megváltoztatták ezt a viselkedést, vagy, ahogy írtad, a melegedéssel függ össze, és most épp teljesen hideg a készülék.
-
A fájlok letöltése/újraindulás után, telepítés közben, ha jól tudom, hiába van töltőre dugva, nem vesz fel töltést, bár ennek még méréssel nem jártam utána. Ilyenkor a fényerőszabályozás nem működik, a CPU erősen dolgozik, megnő a fogyasztás. Ha ilyenkor lemerül anélkül, hogy a másolást sikeresen befejezte volna, könnyen lehet drága levélnehezék a jó kis telefonból, vagy legalábbis egy bootloop, amit nem mindenki fogad kitörő örömmel.
-
-
Mondtam én, hogy hiányzik?
A telefon kihangosítóját használom, ha kell.
Inkább egy BT fejegység kéne, mert néha jó lenne zenét átküldeni, de még AUX sincs rajta. De erre a célra tartok egy FM transzmittert a kesztyűtartóban, csak azt meg rövid utakra lusta vagyok összerakni.
-
válasz
Predatorr #10427 üzenetére
Tiszta jóindulatból mondom: add el ezt a készüléket, és vegyél egy másik A52s 5G-t! Hónapok óta mondom, hogy a te készülékeddel valami nem stimmel. Van benne valami hibás hardverelem, az okozza ezeket a megmagyarázhatatlan hibákat. Lehet a flash chip hibás, vagy egy péntek délutáni processzor került bele. Más magyarázatot nem tudok rá.
Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy a telefon gyártása során különböző gyártók hasonló paraméterekkel rendelkező, ámde különböző alkatrészeit építik be (még nagyon régen egyszer volt egy cikk, még az S3 mini-vel kapcsolatban hogy teljesen véletlenszerűen vagy Sony, vagy Samsung kameramodul van beépítve, pedig az eléggé fontos része a készüléknek). A tavalyi ujjlenyomatolvasóval kapcsolatos táblázatból kisejlik, hogy például az ujjlenyomatszenzor minősége a gyártási idővel némi összefüggést mutat. Szerintem a frissítésekkel azért van probléma az egyik készüléken, és nincs a másikon, mert az egyik gyártó komponenseivel kompatibilis, a másikkal meg esetleg nem teljesen.
Ennek nem tudom hogy lehetne utánajárni...
-
-
válasz
PirosHello #10408 üzenetére
Akkor azzal érdemes lenne ránézni, mit is ír vajon akku hőmérsékletre.
-
válasz
Peterhappy #10374 üzenetére
Na akkor fogok én váltani.
Azt a kémprogramot én fel nem teszem...
-
-
válasz
PirosHello #10339 üzenetére
Akkor az.
-
-
and reverts back to 60Hz when you are not interacting with the screen
Ez pedig pont az, amit csinálnia kell: visszaveszi magát 60Hz-re, amikor nem nyúlunk a kijelzőhöz. Pont így van beállítva a MaxHz app, gyakorlatilag csak akkor pörgeti fel a kijelzőt 120Hz-re, amikor az ujjam a kijelzőhöz ér, mínusz a szövegbevitel, amikor ugye semmi szükség rá. Tehát amikor valami görgetni való van a kijelzőn, pl. weboldal vagy a telefon menüje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged