- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gerner1 #3755 üzenetére
Akkor viszont, ugye felmerül a kérdés, hogy egy alapos 'mély+széles merítés' eredménye, mely elemek (??) valószínűségét erősíti/gyengít...
Bocs, de ezt a mondatot nem értem.
Az A52s eddig nálam elég konstans 8-9 órás SOT-okat hoz, ami ahhoz képest is jó eredmény, hogy soha ennyi üzenetküldő meg fiók (4 különböző Google fiók, telegram, Facebook, banki appok stb.) nem volt telepítve egyik korábbi telómra se, sőt, ahogy írtam, atomstabil a legutóbbi FW, jelenleg 26 napja megy a telefon újraindítás nélkül, és nem veszek észre lassulást vagy bármilyen problémát. Ilyenkor szoktam aggódni, hogy egy következő frissítés után behoznak egy új bugot, ami elrontja ezt, sajnos sűrűn előfordul.
-
válasz
gerner1 #3749 üzenetére
Mert az felső kategóriás, arra tudtommal nem jellemző.
Én eddig csak alsó-középkategóriás telefonokat használtam, azoknál tendencia, sajnos. Az utolsó, ami még megszivatott, az A3(2016) volt, hülye fejjel frissítettem... Az utána következő A3(2017)-nél már nem engedtem fel a frissítést, csak olvastam a rengeteg panaszt, miután felment rá az Oreo. Én Nougat-on 3 évig használtam gond és FR nélkül.
Ugyanez igaz a Tab S3 tabletemre (pedig az eléggé prémium kategóriás), ott a Pie tette be a kaput, én maradtam Oreo-n.
Igen, sajnos az appok egyre kevésbé vannak optimalizálva, ezért is kellett cserélnem az A3-at, pedig imádtam, szinte már egy böngésző is alig fért el a 2G RAM-on
Bezzeg a régi szép időkben... Első Android telefonom egy Galaxy Spica volt, 256MB ramon minden elfutott és 180(!)MB belső tárhelyen elfért 60+ alkalmazás... Akkoriban nem bloatware-eket fejlesztettek.
Még ma is telepítve van a telefonomon egy zseblámpa app abból a korszakból, 59,9kbyte(!) volt.
-
-
válasz
pinnacle #3688 üzenetére
VideoPad Video Editor <- ezt töltsd le, ez a free változat.
https://www.nchsoftware.com/videopad/index.htmlElég egyszerű és intuitív, és ha a fenti linkről töltöd, később is ingyenes marad, szemben az áruházból letölthető változattal.
-
válasz
gerner1 #3681 üzenetére
Nekem például annyira nem fontos a frissítés, hogy kifejezetten bosszant, ha új jön (amúgy se értem ezt a "frissítsünk mindent azonnal, bármi áron" hozzáállást, vannak 5 éve nem frissített appok a telefonomon, mert a későbbi verziók bugosak...). Az eggyel ezelőtti frissítés annyira stabil, hogy konkrétan azóta (~24 napja) nem volt újraindítva a telefonom.
-
-
válasz
Predatorr #3566 üzenetére
Nálam jó az AOD, úgyhogy hazudsz!!4!!négy
Csináltál már factory resetet? Mikori gyártású az a készülék? Nagyon fura ez az AOD mizéria nálad, utoljára A3(7)-en fordult elő nálam, hogy az egyik frissítés után villogott meg csíkozódott az AOD, mikor feloldottam a telefont ujjlenyomatolvasóval.
Lehet érdemes lenne újraflashelni. 🤔 -
Hát ennek a telónak tényleg van valami becsípődése a kábelekkel, mert a jó kis 2m hosszú baseus kábelemmel nem hajlandó gyorstölteni, amivel az A41 simán töltött, gyári töltőfejjel, tehát a kábel maga alkalmas rá. Szerencsére a 1,5m ugreen kábelt elfogadja.
A fél méteres gyári kábel tiszta röhej...
-
válasz
haiduo82 #3421 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy ezt a készülék magától csinálta volna. Inkább tudom elképzelni, hogy a belakás izgalmában a biztonság témához érve nem a skip-et nyomta a párod, hanem megadott valamit, aztán kiment a fejéből.
A hangerő le + power gombot 10+ mp-ig nyomva tartva nem lehet forszírozni az újraindítást? Gondolom amiatt várod, hogy lemerüljön, mert nem tudod kód nélkül kikapcsolni.
-
válasz
Dello79 #3413 üzenetére
Attól már csak a 18:9-es kijelző feleslegesebb, ami ezen a telefonon is van.
Átlag 16:9es videó nem tölti ki, vízszintesen böngészésre meg hasonlókra nem jó, mert olyan, mintha a levélbedobó nyíláson keresztül próbálnék kinézni
Áldom a fejem, hogy még idejében beszereztem egy Tab S3-at, kottaolvasáshoz (elektronikus kottaállvány), az utolsó 4:3-as 10"-os tablet (legalábbis Android fronton). -
-
A kolléga is ezzel szenved ha jól értelmezem. Érdekes.
Nekem is tűnik, hogy maga a home screen (launcher) fagy ki nálatok, nem hardveres a hiba, hiszen bizonyos részek működnek (értesítési sáv, feloldás).Milyen widgetek vannak kitéve a home-ra? Van vmi 3rd party widget rajta?
-
válasz
Sajti84 #3329 üzenetére
A gyári Samsung tok! Mindenben megfelel a leírásnak. Olyan tapadós szilikon, mint a konyhai sütőformák, ami nekem pont előny, mert nem csúszik se le, se ki sehonnan, 45°-os lejtőn is megáll.
Én az ingem zsebében vagy a kabátom belső zsebében hordom, ezzel nyugodtan le tudok hajolni a cipőmet bekötni vagy mittomén, nem esik ki a zsebemből.
-
válasz
pitör84 #3318 üzenetére
Alkalmazások/Speciális hozzáférés/Megjelenés legfelül
Ebben a menüben nézd meg, mik vannak. Nem adtál engedélyt valamilyen letöltött programnak, hogy eltakarja a képernyőt? Nem töltöttél le és tettél ki vmi widgetet a home képernyőre, amitől az lefegyhat? Ezekre tudok gondolni. Szinte biztos, hogy egy általad letöltött program okozza, ha nem hardverhiba. -
válasz
Batistuta7 #3298 üzenetére
Miért, az milyen hang?
Nekem a rendszerhangok el vannak némítva teljesen, lehet emiatt nálam nincs olyankor semmilyen hang. Próbáld ki, hátha megoldja. -
válasz
Dr Bubo #3284 üzenetére
Nem, igazából egyrészt már megszoktam a hangját, másrészt tegnap a régi telefonommal folytattam egy hívást, amikor is rádöbbentem, hogy mennyire gagyi hangszóró volt abban a telefonban!
Szóval szerintem az van, amit korábban írtam, hogy a sztereó zene/kihangosító funkció miatt kapott a telefon egy részletes hangszórót, ami nem fedi el a gyönge minőségű hívások háttérzaját, mint az "átlag" beszédhangszórók.
Az EQ beállítása, amiről írtam, úgy tűnik nem befolyásolja a beszédhívást, csak a zenelejátszásnál van szerepe.
-
válasz
Mutterbever #3235 üzenetére
Szia! Ha jól tudom, az Android többé-kevésbé szabványos Linux kernelre épül, tehát elvileg az eszközt kéne tudnia kezelni.
Valószínűleg a telefonba dugott USB-C átalakító nem OTG képes, nekem is van olyan USB-C - microUSB átalakítóm, ami csak töltésre használható, próbálj másikat keresni. Bár nem igazán tudom, hogy mire jó egy vezetékes netre kötött mobiltelefon
Esetleg próbáld meg az átalakítót fordítva is bedugni, ha még nem próbáltad, volt már a kezemben olyan USB-C eszköz, amiben az adat lábak csak az egyik irányból voltak bekötve.
Az is lehet (nem igazán értettem a leírásból, hogy pontosan mi mibe is van dugva, de) ha jól értem van egy USB-A - USB-A toldó a képletben, ami ha elég hosszú, és esetleg gyengébb minőségű, vagy kontakos, lehet nem kap az eszköz elég tápot ahhoz, hogy rendesen elinduljon. Ez esetben közvetlenül kellene az USB-C átalakítóba dugni, toldó nélkül. -
válasz
Dello79 #3227 üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel a pentile-lal. Az S3 óta minden Samsung Amoled kijelző diamond elrendezésű, pentile mátrix az S1 meg a Wave kijelzője volt. A kék színű LED élettartam problémája miatt találták ki, de ezt azóta rég kiküszöbölték. Az RGB Amoled (Super Amoled Plus fantázianéven) volt az S2, meg néhány Nokia, amiről én tudok. Olyanom is volt, valóban annak volt szerintem is a legszebb képe, mai napig megcsodálom anyámnál, mert neki adtam. A színhelyességet hagyjuk
egyrészt az amoledet nem amiatt szeretjük, hanem a telt színek meg a betekintési szög miatt. Az IPS meg nem képes feketét meg tiszta alapszíneket előállítani, mert mindenben van egy kis fehér a szivárgó háttérvilágításból.
-
válasz
Dello79 #3206 üzenetére
Az a helyzet, hogy amíg az IPS kijelző pixeleinek a területe a kijelző méretével arányosan nő, addig az Amoled pixelei kvázi ugyanakkorák, viszont a köztük lévő távolság nő, távolabb esnek egymástól. Közelről nézve, vagy pl egy 3D szemüvegben használva feltűnő a köztük lévő fekete rács, emiatt olyan, mintha tompább lenne (valójában az is). Nekem is feltűnt, amikor az A41 mellé tettem, aminek a mérete ugyanekkora felbontás mellett csak 6,1", hogy élénkebb a kijelzője, mint ennek.
Nem kell mellé tenni, és akkor szép. -
-
válasz
Sajti84 #3155 üzenetére
Üdv a klubban!
a keret nekem is "kotyog" kicsit pár ponton
Azt csak beképzeled.
horpad befelé a hátlap (iszonyat vékony lehet az anyag)...
Ezért speciel pont nem tudok haragudni a gyártóra, amiatt annál inkább, hogy bizonyos készülékekre üveg
hátlapot tesz, mert az teljesen feleslegesen növeli a készülék súlyát és vastagságát. A műanyag télen nem hideg, nem csapódik rá ki a pára, hogy csúszós legyen tőle a készülék stb.
a méretét és az anyagminőségét vissza fogom sírni már látom.
Az A41 után furcsa módon elég gyorsan megszoktam a méretét, talán közrejátszik az is, hogy nagyon kézreálló formája/vastagsága van. Egész jól megy a fél kezes használat, bár ehhez a Gboard fél kezes beállítása és a home gomb dupla megnyomására bekapcsolódó egykezes nézet is sokat segít (lásd a screenshotot)
-
válasz
gerner1 #3148 üzenetére
Persze, mondom, hogy például zenelejátszás terén nagyon is jól teljesít a beszédhangszóró (talán túl jól is, nagyon csipogós
), emiatt jön át minden zaj beszédhívás közben.
De most, hogy reseteltem az EQ-t, újra ki kell értékelnem a telefon hangját.Az előző telefonomnak eléggé doboz hangja volt, ezt próbáltam az EQ-val kompenzálni (hangminőség és effektek menü). A beállítás átjött az költözéskor, ahogy korábban írtam, úgy, hogy nem tudtam róla. Gyanús, hogy a beszédhívás hangminőségét is befolyásolta, mert most mintha jobb lenne, de még többször kell tesztelnem. Most viszont kihangosítva (zenelejátszásnál) lett kissé doboz hangja, szóval
-
válasz
gerner1 #3133 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy van, aki hallja az mp3 tömörítési zaját, van aki nem. Aki hallja, annak valószínű jobb minőségű lehallgató rendszere van (füles, erősítő), amin kijön. Ugyanez lehet a hangszóróval. A Samsung felelőssége szerintem annyi, hogy szoftveresen szűrhetné a gyengébb minőségű kodekeket, mert a hangszóró nem teszi meg helyette.
-
válasz
gerner1 #3130 üzenetére
Én ezt nem nevezném hibának, se széria, se egyedi. Egyszerűen a dolgok együttállása ezt hozta létre. Az emberek füle a lágyabb (=felhangszegényebb) hangzást szokta meg, mert egyszerűen eddig ez volt a bevett gyakorlat. Ez a hangszóró érezhetően rajzosabb, nyilván a zaj is jobban kijön rajta, de a minőségi kodek is jobban érvényesül. Mivel még dolgozom, azóta nem tudtam kipróbálni, hogy az EQ tehet-e valamiről, de délután fogom tudni tesztelni.
-
Eszembe jutott, hogy van equalizer a menüben, mi lenne, ha ott próbálnám korrigálni a hívás hangját.
Megnyitottam, és észrevettem, hogy benne maradt az előző telefonom egyéni beállítása, áthozta a smart switch.
Visszaállítottam normálra, kíváncsi leszek, hogy ezek után milyen lesz a hang. Lehet még rosszabb lesz. -
válasz
gerner1 #3118 üzenetére
vagy valóban van néhány szerencsésebb embertárs, akik audiofil -ek.
Ha az számít, zenész vagyok
Biztos, hogy az van a dolog mögött, hogy nem szokás ilyen minőségű hangkeltőt beépíteni beszédhangszórónak, mint ami ebben a telefonban a sztereó kihangosító funkció miatt benne van. Az átlag telefon minőségű hangszóró max 8kHz környéki átvitellel rendelkezik, ami jótékonyan elfedi azokat a zajokat, ami ezen gyönyörűen átjön.
-
Ez nagyon jó, én meg nemrég pont azt akartam beírni ide, hogy túl halknak találom maximum hangerőn a beszédhangszórót, hanghívás közben
Néha engem is zavar a hangminőség. Amikor éppen a HD codec aktív (VoLTE) akkor elmegy, de a hagyományos, "nem HD" hang elég borzalmas, egyik korábbi telefonomnak se volt ennyire furcsa (talán tömörítési zajos?) a hangja. Főleg ahhoz képest, hogy ugyanez a hangszóró kihangosítva, zenelejátszáskor milyen minőségi hangot ad ki magából.
Gondolom olyasmi oka lehet, mint hogy az LCD tévéken az analóg TV adás nézhetetlen, mert a HD minőségre vannak optimalizálva... -
válasz
gerner1 #3050 üzenetére
Így van, annyit tennék hozzá, hogy érdemes csinálni egy Samsung accountot, ha még nincs, és azon keresztül menteni minden adatot a felhőbe, mert az vissza tudja állítani még a kezdőképernyő elrendezést meg a legtöbb app beállításait, játékállásokat stb, amelyik app ezt engedi (nekem 2 kivételével sikerült mindet menteni). Meg persze ott a Google szinkronizálás.
-
"képernyővédő funkció"
Ez egy CRT monitor korszakból itt ragadt, mára értelmét vesztett funkció. Asztali gépen tovább él, mint képernyőzár, de hogy telefonra mi az ördögnek honosították, arra nem tudok rájönni.
Eleve van képernyőzár az androidon, minden másra ott az AOD. Szóval egy redundáns funkció, legfeljebb eye-candy-nek lehet használni, ha van ilyen igényed.
Egy biztos: a képernyő védelmében semmi szerepe, az OLED-nek nincs szüksége ilyesmire. A plazma tv a CRT-hez hasonlóan viselkedett beégés szempontjából, a szerkezete is hasonló, és bár az OLED is hajlamos a beégésre, a Samsung telefonokon évek óta nem tapasztaltam.
-
Ne haragudj, felületesen olvastam el az első írásodat
Ha a fólia okozná a problémát, vagyis polarizálna, akkor eleve rontaná a kijelző láthatóságát, tehát szabad szemmel is látható lenne, hogy gyengébb a fénye.
Az, hogy vízszintesen jobban látod szemüvegben, és a tény, hogy az autórádiót is jól látod, azt jelzi, hogy az előtét polaritása valószínűleg nem a megszokott, a rádió pedig lehet, hogy minden szögből látszik.
Illetve még az a kevésbé valószínű eset is előfordulhat, hogy - feltételezve, hogy a Samsung nem gyárt fordított polaritással kijelzőt - a szemüveg és az autórádió kijelzője is fordított.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged