- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
30z.Samu #4481 üzenetére
Én mindig azon az állásponton vagyok, hogy ami nem romlott el, azt van szabad megjavítani.
Ha nincs valami orbitális biztonsági rés, amit be kell tömni, vagy új funkció, amiért érdemes kockáztatni, akkor én legszívesebben sosem frissítenék, ha egy FW jól működik...Gondolom majd javítják.
Persze
-
válasz
kaliczrob84 #4466 üzenetére
3 telefon, 3 töltő, 3 fólia, és mindig ugyanaz történt.
Sajnos úgy néz ki, hogy ezek szerint a kezed romlott el.
-
válasz
kaliczrob84 #4458 üzenetére
Hmm... Talán mégis készülék probléma. 🤔
-
válasz
kaliczrob84 #4438 üzenetére
Megtennéd, hogy kihúzod a töltőfejet a konnektorból, és visszadugod fordítva, hogy úgy is csinálja-e? Illetve másik szobában, másik konnektorban, másik épületben? Ez nekem inkább tűnik elektromos hálózati problémának.
Valamelyik régebbi telefonom csinált egyébként hasonlót, hogy asztalra téve töltés közben meghülyült a digitizer, de annál kézbe véve megszűnt.
-
válasz
lypen99 #4378 üzenetére
egy 1000-1200 hsz-t azért elolvastam.
Ezért külön respect
Nekem ez a második olyan telefonom, amiről első pillanatban éreztem, hogy hosszútávú kapcsolat lesz (ha nem töröm össze vagy nem veszik el). Az előző egy A3(7) volt, 3 évig nyúztam. Remélem ez is kitart legalább addig.
-
válasz
lypen99 #4365 üzenetére
Nem akartam lehúzni félre értés ne essék senki felől.
Nem értettem félre.
Nekem pont a kamera volt az egyik szempont, többen is javasolták, és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz eddig olcsóbb kategóriájú telefonjaim voltak, így nincs összehasonlítási alapom, hogy milyen egy felsőkategóriás kamerához képest.
-
-
Én a mozdulatra gondolok! Én feloldáskor teljesen merőlegesen teszem rá az ujjam, egy határozott mozdulattal, úgy, hogy az első tizedmásodpercben picit se csússzon el rajta, amikor éppen beolvassa. Akkor szokott nem sikerülni, ha pl. nagyon száraz a levegő meg a bőröm, és nem tapad rá elsőre az üvegre. A másik, amikor izzadt vagy zsíros, de nálam az ritkábban fordul elő, kényszeres kézmosó vagyok (már a covid előtt is az voltam).
Az is fontos, hogy a teljes szenzort lefedje az ujjad.Nálam az AOD aktív, rajta folyamatosan látható az olvasó helye.
Az összefoglalóban olvasható trükköt megcsináltam (com.samsung.android.biometrics.app.setting appra ráböksz > Akkumulátor > Nem korlátozott), kicsit jobb lett vele a találati arány. -
Szívesen megnézném, hogy egész pontosan hogy teszi rá az ujját az üvegre az, akinek nem jó a találati pontossága.
Kb. 3 napja merült fel a téma, azóta direkt figyelem, hogy hányszor fordult elő, hogy nem oldott fel elsőre a kijelző, és jelentem, hogy 3 nap alatt egyetlen egyszer fordult elő, fürdés után, mikor kicsit fel volt ázva az ujjam.
-
válasz
Kiss4ever #4338 üzenetére
a pentile vagy diamond matrixos pixel subpixel elrendezésen a samsung több mint 10 éve nem tud túllépni, sajna szövegeknél nekem igenis zavaró hogy látom hogy szőrösek a betűk, xiaomi gondolom rendes rgb volt ott tűélesek voltak a szövegek.
Nem tudok róla, hogy bárki is gyárt jelenleg RGB elrendezésű Amoled kijelzőt.
-
válasz
DrKapocs #4294 üzenetére
Nálam a jobb hüvelykujjat akkor olvassa nehezen, ha nem takarom le teljesen a szenzort, és ha túl száraz az ujjam, vagyis mikor ráteszem, beolvasás közben picit elmozdul. Úgy van nálam beállítva, hogy egészen az ízülethez közel, a párnás részt szoktam rátenni, így nagyon jó a találati aránya.
A felvételkor fontos, hogy különböző szögekben is be legyen szkennelve a minta, mert azt hittem elég okos a szoftver ahhoz, hogy felismerje elforgatva is az ujjat, de elég limitált e téren. -
válasz
kmarci25 #4252 üzenetére
Hát ezt nekem pont jónak mondod.
Én az AliExpress-t is böngészőből használom, asztali nézetben, teljes funkcionalitással, 6,5"-on egész kényelmes. Nem tudom megérteni, hogy minek kell minden weboldalnak saját app, ami csak egy wrapper a böngésző motorhoz (Chrome motor), ami aztán megjeleníti ugyanazt a weboldalt, amit mobil nézetre jól lebutítottak, a telefonom tárhelye meg tele lesz velük.
Persze "de gustibus non est disputandum".
Ha nem hivatalos már nem is lehet jó?
Dehogyis nem, csak egy weboldal nem mindig nézi jó szemmel a 3rd party wrappereket, bármikor letilthatja, és a működése sem garantált.
-
válasz
aprokaroka87 #4234 üzenetére
Hát én nem bíznék semmiféle személyes adatot egy olyan böngészőre, ami nem a play áruházból tölthető le...
-
válasz
kmarci25 #4228 üzenetére
Azért van pár dolog a megszokáson kívül is, pl. a rengeteg Chrome-ban elmentett bejelentkezés, meg a tény, hogy a Samsung böngészőt jelenleg csak Facebookra használom, hogy a Chrome-ban ne kövessen mindenhová
Ráadásul amire eddig használtam még ezen túl, hogy néha videókat néztem és mentettem le vele, de ez utóbbi funkciót meg nemrég kivették belőle
-
válasz
kaliczrob84 #4222 üzenetére
Ezt az idegesítő csipogó hangot hívásnál már én is észrevettem, de csak amikor a feleségem hív
-
Nem kell hozzá 8 óra
Nekem 15-20 perc netezés (Chrome böngésző) után már érezhetően meleg a kijelző, középen, kb a "hangerő le" gomb magasságában, és kb. 20-25%-kal csökken az üzemidő, ennyit "fűt el" a magasabb frissítési frekvencia.
Mondjuk a legújabb rommal még nem teszteltem, megnézem, hátha változott.
Ha ez tényleg csak nálam jelentkezik, az újabb kérdéseket vet fel a gyártási minőség szórását illetően.
-
válasz
gippazoid #4203 üzenetére
Hardverhiba lesz az...
Az A52s -nél is vannak megmagyarázhatatlan anomáliák, van aki pl az AOD-re panaszkodik, van akinek a névjegyzék bolondult meg... Van akinek meg semmi problémája vele. Úgy látom elég nagy a szórás gyártási minőség terén, van aki péntek délutáni modellt kapottszóval lehet nálad is ez a helyzet.
-
Ha topikon belül nyomsz rá, akkor topikon belül keres. Ha azon kívül, akkor pedig a topik címek között.
A jövőre nézve: ha egy új topikba mész, mielőtt felteszel egy kérdést, célszerű legalább néhány oldalt visszaolvasni, a te kérdésed például az elmúlt két hétben többször is felmerült.
-
válasz
vscotina #4112 üzenetére
Nekem két gyanúm van. Az egyik, hogy telepítettél valamilyen zenelejátszót vagy fájlkezelőt a telefonra, ami a csengőhang kiválasztasakor valahogy összeakad a rendszerrel. A "Csengőhang" nyomása után dobná fel a választást, hogy mivel szeretnél csengőhangot választani. Nálam ezt dobja fel.
Az "i' betűre nyomva ezt az infót adta:
Én szétnéztem az alapértelmezett alkalmazások menüben, de nem lettem okosabb...A másik gyanúm, hogy feltöltöttél a telefonra egy zenét, aminek van valami speciális karakter a nevében vagy az ID3 tagban, ami kiakasztja a rendszert.
-
válasz
30z.Samu #4070 üzenetére
Én még nem vettem észre ilyen összefüggést, majd figyelni fogom.
Időnként érdemes ahogy a kolléga írta, a task-váltó listájáról az "összes bezárása" gombbal kilőni, amiket nem használ az ember, én naponta többször szoktam használni, plusz ki van téve az eszközkarbantartó RAM tisztító widgete is a launcherre. Ezen kívül megszoktam, hogy az appokból nem a vissza gombbal szoktam kilépni, hanem a task-váltóról kézzel kisöpröm.
Ezen túl ajánlom a NiceLock "Home Up" modulját, amivel az alig használható, egész oldalas task-váltó átváltoztatható a régi jó függőleges listává, ami gyorsabb és sokkal informatívabb. -
Nem rossz dolog ez szerintem, hogy vizes csatlakozóval nem enged tölteni, az aljzatot és a kábelt is korrodálhatja, vagy tönkreteszi az adat lábakat, ha azokon keresztül zárja rövidre a töltő 15W-nyi energiáját. Inkább hallgass rá.
Én úgy szoktam tartani a telefont, hogy az egyik ujjammal az usb csatinál szoktam alulról támasztani, simán lehet, hogy egy kis só bekerül az izzadsággal, ami aztán megköti a vizet a levegőből, és kész az elektrolit. Szóval megázás nélkül is lehet alapos oka az ilyen hibajelzésnek.
-
válasz
emzeperix #4049 üzenetére
Korábbi vízálló telóm akkor csinálta ezt, amikor por (kosz) került a csatlakozóba, ami a levegő nedvességét megkötötte és néha kiírta ezt az üzenetet.
Az volt a megoldás, hogy hosszában ketté hasított gyufát (olyan vékonyra kell vágni, hogy beférjen simán az usb csatlakozóba) alkoholba mártottam, és megdörzsöltem vele picit az usb érintkezőit. Fémes dolgot nem szabad bedugni, mert az OTG miatt feszültség alatt vannak a tüskék, zárlatot okozhatsz. -
Ha már felmerült a fényerő, tudtok ajánlani vmi programot, amivel kicsit intelligensebbé lehetne tenni az automatikus fényerőt? A korábbi Samsung telefonjaimon úgy működött, hogy a fényerő csúszka egy középértéket állított, a gyári beállításhoz képest tudtam szabályozni, hogy világosabbat vagy sötétebbet szeretnék, és az úgy is maradt. Ezt én nagyon szerettem. Most valahogy sosem sikerül jóra beállítani, mindig visszaállítja magát arra, amit gondol.
-
válasz
pinnacle #3977 üzenetére
Nem próbáltad ki a videó szerkesztő apk-kat, hátha köztük van az S20-ra készített?
És ha az MKVToolnixal levágnál a felvételek elejéből meg a végéből 1-1 másodpercet, a hang akadás nem szűnik meg? Gyanítom a kép és a hang közt valahol van egy kis szünet.
-
válasz
miben89 #3951 üzenetére
9-10 óra közötti SOT jön ki nekem két feltöltés közt, ez főleg Chrome böngésző használatból szokott összejönni, automata fényerővel.
A kamerával én is nagyon meg vagyok elégedve. 👍 Nappal a saját appját használom, gyenge fényben a gcam talán kicsit jobb munkát végez. A fázisérzékelő AF meg az OIS miatt üdítően sok az éles, jól sikerült fotó gyengébb fény mellett is, leszoktam arról, hogy mindent 5x fotózok, hátha 1 kép jól sikerül. Az OIS pedig a videókra is jó hatással van.
A szelfi kamerája sajnos pont az ellentéte, nem túl acélos, nagyon nehéz vele használható fotót lőni.
-
Köszi srácok, ezen a thread-en (#3940-#3950) jóízűt röhögtem így este
-
Én is a Samsung emailklienst akartam javasolni megoldásként, én kb 8 éve azt használom gmailre is, nagyon szeretem, és azzal nincs ilyen probléma.
Egyébként a fiam Huawei telefonján is megfigyeltem már ilyet, hogy a Huawei emailklienst beállítva ugyanarra a Gmail fiókra sokkal előbb kapta meg az értesítést a klienstől, mint a Gmail apptól. Gondolom mivel a Gmail egymaga lát el cca 1,5 milliárd felhasználót, vagy optimalizál, vagy egyszerűen csak néha kicsit akadozik a szolgáltatás.
-
Szia! Az alkalmazásokon belül külön minden appnál van akkumulátorkezelés, ott mit látsz ezeknél az appoknál? Bár gondolom amit a Never sleeping apps-ban látsz, annál itt a "nem korlátozott" van beállítva (miért használod angol nyelven a telefont?). Más ötletem nincs.
Illetve nemrég nálam is előfordult ilyesmi, szerintem a Google backend gyengélkedett. Esetleg ha wifin produkálja, indítsd újra a routert. -
válasz
Bogyi007 #3810 üzenetére
Én nem igazán érzem a 4k létjogosultságát, nincs is itthon olyan eszköz, amin vissza tudnánk nézni teljes felbontásban. A tárhelyet is feleslegesen foglalja.
Ahol több részletre van szükség, ott zoomolok, azt hiszem 2x-es zoom mellett még tudja a teljes fullhd felbontást.
A 60fps-t is ezért nem használom, feleslegesen foglalja a tárhelyet, és zavaró szappanopera hatású lesz tőle a videó. -
válasz
pinnacle #3807 üzenetére
Az az igazság, hogy én szoktam videózni, de videót (és főleg a hangot hozzá) pc-n vágom össze, célprogrammal (videót azzal, amit a múltkor linkeltem neked, hangot meg Audacity-vel), mert komoly munkát nem lehet ezekkel a telefonos appokkal végezni. A videóvágót szoktam ugyan használni a galériából, ha lusta vagyok felállni a kanapéról
de az is ott vágja el a videót, ahol neki tetszik, nem lehet frame-re pontosan beállítani.
Hogy a gyerekek nem vennének fel videót? A nagyobbik fiam tegnap volt számháborúzni az osztályával, a fejére tett egy akciókamerát és felvette az egészet, itthon meg ő maga vágja, effektezi, feliratozza, aztán tölti fel a youtube csatornájára az osztálytársainak. 12 éves.
Arra viszont én nem tudom rávenni őket, hogy programozzanak, mert az meg az én hobbim.
-
válasz
donhellner #3785 üzenetére
Már késő, megrendült a bizalmam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kompakt vízhűtés
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Mobil flották
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest