- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
Mercutio_ #11103 üzenetére
Azért ez nem egy reprezentatív minta. Az a nagyon sok ember, aki elégedett, az nem írja le, hogy minden rendben van. Nekem csak egy újraindítás kellett (pár hete már biztosan nem volt előtte restart). Nálam minden flott és stabil (mondjuk frissítve nem volt a OneUI 4.1 óta).
-
DrKapocs
őstag
Szerintem valami más van a háttérben. Én megmaradtam Android 12-es OneUI 4.1-nél és nálam sem futott le 1-2 bixby rutin, illetve pár macrodroid macro sem. Ezek eddig minden gond nélkül futottak. Nem lehet, hogy valamilyen Google rendszerfrissítés kavart be? Újraindítottam a készüléket, most látszólag jók a rutinok.
-
DrKapocs
őstag
válasz
orso0355 #10937 üzenetére
Nekem volt gondom a töltéssel, de ezért az elsőként vásárolt A52s-hez kapott gyári töltő és/vagy kábel volt a felelős. A második készülékhez kapott töltőt és kábelt ki sem bontottam. Helyette vettem egy ilyen Blitzwolf töltőt és egy ilyen kábelt. Nem innen és közel sem ennyiért. Mióta ezt és a régebbi a Blitzwolf töltőmet használom, soha nem volt olyan jellegű kiírás, hogy "a várható töltési idő 23 óra".
Magánál a töltésnél/akkukímélésnél egyébként nálam is csak néhány szabály van:
- Kocsiban, navigáció során lehetőség szerint nem töltöm a készüléket. Nem lenne probléma, ha lemerülne, 2 készülékem van; bár olyan hosszú útra még soha nem sikerült mennem. Lehetőség szerint úgy rakom a tartóba a készüléket, hogy ne süsse a nap, illetve a szellőzőrácsra, ahol a klíma által befújt hideg levegő közvetlenül éri. Ha ismerem az utat, akkor kikapcsolom navi során a képernyőt; ha újra kell a segítség, akkor pedig be. Hanggal navigál kikapcsolt kijelzővel is (legalábbis a legtöbb navi, pl. official iGO, Sygic, Waze, Maps).
- A szabadtéri kondiparkban nem teszem tűző napra a készüléket.
- Gyorstöltést nem igazán használok, bár ennek nem aggódásbéli oka van. Egyszerűen ráér töltődni, felesleges számomra.Ennyi, egyébként akkor és úgy töltöm, ahogy megkívánja a kábelt.
-
DrKapocs
őstag
Már megbocsá', de nektek valami akku/töltés fétisetek van?
Egy "ici-picit" túl van lihegve ez a töltés téma szerintem. Egyetlen telefonomban sem halt meg ideje korán az akku, kivéve, ha felfőztem navigációval. De 2-3 évig azon görcsölni, hogy majd egyszer tönkremegy az akku és így-úgy 85%-ra, optimalizálva töltöm, na ez nekem sok. Hát majd kicserélik, ha tönkre megy. Amúgy is, a többség eladja, mire tönkre menne benne az akku.
-
DrKapocs
őstag
Tud esetleg valaki megoldást arra, hogy hívás fogadásakor automatikusan kihangosítsa a készülék a hívást? Nem az automatikus fogadás a kérdés, azt megtaláltam, hanem a kihangosítás. Ahogyan láttam, még réges-rég volt erre megoldás az S-voiceban. Bixby rutin vagy bármilyen megoldás érdekelne. Autóban jól jönne egy ilyen opció.
-
DrKapocs
őstag
válasz
thomasvold #10687 üzenetére
Az a gond, hogy csak az official app tudja kezelni a Miband 6 NFC fizetés részét. Hiába teszek fel más appot, nem tölti fel tokennel (remélem jól írtam ezt). Mert ugye lehet vele fizetni telefon nélkül, de pár alkalom után csatlakozni kell a telefonhoz/hivatalos apphoz. Ahogyan olvastam a MiBandage, stb appok nem csinálják ezt a hang mizériát, viszont számomra ez nem jó. Pont azt az egy funkciót veszteném el (fizetés), amire vettem, használom.
Részemről soha többet Miband, Xiaomi óra, stb.
Új app nem csinálja: várd ki a végét, volt, hogy én is korán örültem. Aztán random előjött a legrosszabbkor.
-
DrKapocs
őstag
válasz
thomasvold #10685 üzenetére
Részletes "élménybeszámolóm" az appról.
Azóta kiderült, hogy a kompatibilis összes régebbi és talán még a legújabb verziója is csinálja. Van megoldás?(a törlésen kívül). Én pl. csak a másodlagos telefonomra raktam fel az appot. Másra úgysem használom a Mibandom, csak fizetni. Piszok kellemetlen, mikor megcsörren a telefonod, pedig tudod, hogy levetted a hangot.
Én emiatt soha többé nem veszek Mibandot, ha ez tönkre megy. Inkább adok több pénzt érte, nem érdekel.
-
DrKapocs
őstag
válasz
thomasvold #10679 üzenetére
MiFit, Xiaomi Wear, Life (vagy ami épp most a neve) appod nincs véletlenül?
-
-
DrKapocs
őstag
Nekem van otthon egy ilyen.
Olcsóbban is fenn van: KN318 bluetooth-ra keress. A kocsiban van usb csatlakozóm. Kulcs be, áramot kap, a telefon pedig már csatlakozik is. Használtam korábban néha zene átküldésre is (nálam ment), de most a vezetés bixby routint kapcsolja be. Nekem zene lejátszás most nem kell, illetve a hívást sem küldöm át. -
DrKapocs
őstag
Én biztosan kérdeztem, de letettem róla. Nem a kivitelezés tűnt bonyolultnak, inkább értelmetlen volt. Már egy kisebb lakás egyes részein is gyengébb a wifi jel (néztem appal), így nem túl sok értelme lett volna kínlódni vele. Szóval én letettem róla.
Macrodroiddal: Ha csatlakozik az otthoni wifire, akkor repülő üzemmód be. Ha arról le, akkor ki.
Kell még hozzá Mcray iránymutatása is:"Készíts egy makrót, aminek az eseménye -
Lebegőgomb
A művelet pedig legyen - Rendszerbeállítások - Global
- Itt bökj az "Ismert kulcsok" alatt a "Válassz az
alábbi..."-ra majd válaszd az "airplane_mode_radios"
lehetőséget. Ezután az értéknél töröld ki a Wifit és a
hozzá tartozó vesszőt (ügyelj, hogy a felsorolás
vesszővel elválasztva maradjon meg!) Okézd le és
mentsd el a makrót. Futtasd a makrót a Lebegő
gombbal és utána kapcsold be a Rep.Módot.
Elméletileg nem szabad, hogy kikapcsoljon a Wifi." -
DrKapocs
őstag
válasz
sanyci #10453 üzenetére
Idősödő, nyugdíjas szülőmön (is) látom, hogy "szereti" a kisebb problémákat, amivel hosszasan lehet foglalkozni, morfondírozni, gondolkozni rajta, lehet róla beszélni. Ezek többnyire semmiségek, amiket esetenként pár perc alatt lehet megoldani, meg is tettem többször. De ezzel nem tettem jót, sőt, rosszat. Arra jöttem rá, hogy nem a probléma megoldása a lényeg, hanem maga a probléma, amivel lehet foglalkozni. Ha megoldottam pár perc alatt egy ilyen semmiséget, akkor azzal csak a baj volt, mert ugye kellett keresni egy másikat, amivel újra lehet foglalkozni. Ez egyfajta vágy arra, hogy a probléma által meghallgattassék, foglalkozzanak vele; vágy a figyelemre.
-
DrKapocs
őstag
Lehet csak én éltem sötétségben, de ti tudtátok, hogy a Bixby rutinok között van olyan, hogy "Vezetés"? Ezt elindítva nem fog a képernyőzár bekapcsolni. Így, ha az oldalsó gombbal kikapcsoljátok a képernyőt pl. navigáció közben (pl. a Waze épp nem kell, mert "30 percet menj egyenesen"), akkor nem kell ujjlenyomattal, kóddal feloldani, ha újra kell a vizualizális navigáció is. Mert a képernyőzárral való bűvészkedés nem túl biztonságos vezetés közben. Hogy mik vannak, nekem pont erre volt szükségem.
-
DrKapocs
őstag
Nem vettem észre soha sem, hogy jelentős fogyasztása lenne, de bevallom patikamérlegen soha nem néztem. Bár valószínűleg azért nem figyeltem, mert nem volt vele gond. Sok éve használom, még az A50-re vettem meg. Akkor sokkal többet tudott, mint a gyári AOD, de szerintem még mindig jobb.
Nem kell kapcsolgatni a gyárit, intézi az app. Ha értesítés jön, nálam csak akkor kapcsol be az AOD.
-
DrKapocs
őstag
Aki számít, veled tart. Aki nem, annak nem is vagy fontos. Én megcsináltam... utáltam a Messenger hibáit, azt is utáltam, hogy a munkámból adódóan minden ismeretlen ismerős megtalált/zaklatott a hülyeségeivel. Egyszerűbb volt rám írni, mint 1 percet gondolkozni, google keresni. Én nem tartok a nyájjal...
-
DrKapocs
őstag
válasz
Gregor37 #10315 üzenetére
Napi 2-szer? OMG! Nálam 2 napig ketyeg általában. Én azt látom olvasgatva a kommenteket, hogy többeknél a készülék nem fizikailag kopott el, nem a teljesítménye lett kevés, hanem erkölcsileg avult el, fejben; egyszerűen újabbra vágyik. A töltési sebességtől eltekintve nincs lényegi különbség a két telefon között, sőt, némely paraméterben visszaléptél. Én ugyan megmaradtam a 4.1-es OneUI-nál, Android 12-vel, most flasheltem újra és csak akkor frissítem az appokat, ha kell (kivéve pü-i appok), de én semmi lassulást nem veszek észre.
(Esetenként már-már gyanús egyes kommentek állandó károgó stílusa, aminek célja a telefon egyértelmű lehúzása... nem lehet, hogy ezen nickek célja az erkölcsi avultatás gyorsítása? Kis összeesküvés elmélet...)
-
DrKapocs
őstag
Nekem többször is útban volt a hívásrögzítő widget, bárhová tettem. Mivel nálam sincs napi használatban, így áttettem az értesítési sávra. Legközelebb nyilván kellett volna az autóban és persze, hogy nem tudtam - meg sem próbáltam - az értesítési sávról levadászni a rögzítést. Én főleg emiatt tettem fel az XID-t.
-
DrKapocs
őstag
Szerintem ne sajnáld rá az időt, tegyél fel egy XID firmware-t. Azt írtam itt, hogy várok, de megcsináltam a második A52s-emen is. Backupból gyorsan ment az újbóli belakás. Ég és föld a Cube és a gyári hívásrögzítő, a gyári minőségben is jobb, de sokkal kényelmesebb. Régen a kínai belpiacos Xiaomi mi2s-emen volt ilyen patika hívásrögzítőm.
-
DrKapocs
őstag
Az vajon garanciavesztést von maga után, ha egy XEH helyett egy XID-t firmwaret teszek fel Odinnal? Mondjuk, ha szervíz előtt visszateszem, akkor biztos nem. Miért tenném fel: a gyári hívásrögzítő számomra sokkal jobb és kényelmesebb, mint az ACR.
-
DrKapocs
őstag
válasz
vodrosjozsi #10039 üzenetére
Az a gondom, hogy mindegyik revanced eredetinek írja magát, mégis eltérő oldalakról lehet letölteni. Ráadásul valahol patch kell, máshol nem. Kvázi nem tudom honnan rakjam fel, ami "biztonságos" (máramennyire egy 3rd party, playen kívüli, senkinemtudjakicsinálta app az lehet).
-
-
DrKapocs
őstag
Használ valaki iGO-t A52s-en? Én rendszeresen. Mi a gondom? Egyszerűen nem hajlandó kikapcsolt képernyővel, vagyis a háttérből navigálni. Próbáltam Pal, Avic és Luna verziókat is. Érdeklődtem iGO-s csoportban, a sys.txt-ben minden háttérnavi bejegyzés megvan. A készüléken minden energiatakarékossági opció ki van kapcsolva, engedélyek megadva. Régen volt olyan készülékem, úgy emlékszem, ahol ment a háttér navi. Próbáltam a Waze-t, ott simán megy. Egyszerűen nem értem. Megy itt valakinek az iGO háttérnavigáció vagy ne is törjem magam, mert esélytelen?
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #9810 üzenetére
Most ezt töltöm, szerintem ennek jónak kell lenni. Ugye?
-
DrKapocs
őstag
A Samoobile oldalról - elméletileg - leszedtem egy ILO firmware-t. Odinnal felflasheltem, de nem találtam benne a hívásrögzítőt. Egyszerű oka van, amiért nincs meg: a firmware nem ILO (csak a mapppa neve az), hanem XSR... Egyesült Arab Emirátus. Szívás, kezdődhet újra az egész folyamat.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Wind-Storm #9759 üzenetére
Nekem van zsír új, sohasem használt, eladó gyári töltőm és kábelem, amit a decemberben vett A52s-hez kaptam.
-
DrKapocs
őstag
De, tudsz hívást indítani és fogadni repülőgépes üzemmódban, ha aktiválva van a VoWifi szolgáltatás. Telekomnál a leírás szerint működik; kipróbáltam, megy. A gond nem is ezzel van. Tegyük fel, hogy a Macrodroidban beállítok egy feltételt: Ha kapcsolódik a készülék az otthoni wifi hálózathoz, akkor kapcsolja be egy rutin a repülőgépes üzemmódot. A gond pont ezzel lesz: a repülőgépes üzemmódra váltáskor a készülék kikacsolja a wifit és a bluetooth-t is. Vagyis nem fog menni a wifi hívás, mert az airplane mód kilőtte a wifit; újra be kellene kapcsolni a wifit. Így nem lesz jó a "Ha" feltétel, valami mást kell kitalálni. Szerintem ezzel sok naftát lehetne spórolni. Nem akarok itt offolni, felvetem a kérdést a macrodroid topicban.
-
DrKapocs
őstag
Vajon azzal nem lehetne akkuidőt spórolni, ha mondjuk hazaérve egy makró bekapcsolná a repülőgép üzemmódot és utána engedélyezné a vowifi-t? Így a mobiltoronnyal megszűnne a kapcsolat, de a wifin keresztül tudná a készülék fogadni a hívásokat. Próbált valaki valami hasonlót?
-
DrKapocs
őstag
"Elsőre kikapcsoltam a RAM PLUS-t
Érzésre minta fürgébb lenne, de majd elválik hogy az akkuval hogy bánik"Többször olvastam már, hogy a RAM Plust érdemes lehet kikapcsolni, mert lassabb/döcögősebb lehet tőle a rendszer. Nekem még a OneUI 4.1 van fenn mindkét A52s készülékemen és gondoltam kísérletezek egyet. Az egyik készülékemen 4 GB virtuális ram volt beállítva, a másikon 6 GB, egyiken sem éreztem korábban semmi problémát. Mivel a 4.1-ben nincs csúszka a virtuális ram kikapcsolására, így az adb shell settings put global ram_expand_size_list 0,1,2,4,6,8 paranccsal előhoztam a 0 GB lehetőségét a korábban 6 GB virtuális ramos készüléken. Átállítottam a 0 GB-ra az értéket és csináltam egy "clear system cache"-t is. Ezután egymás mellé tettem a 0 GB-os és a 4 GB-os virtuális rammal felvértezett készülékeket. Mivel a két készüléken ugyan azok az appok vannak feltelepítve, a két készülék egymás tükörképe, így össze lehetett hasonlítani a rendszer sebességét; egyszerre indítottam a appokat, stb.
Eredmény: semmi különbség nem volt sebességben a 0 GB és a 4 GB virtuális ram értékre állított készülékek között. A teszt alapján a virtuális ram kikapcsolását placebonak gondolom, legalábbis az én beállításaim, appjaim, stb. mellett.
-
DrKapocs
őstag
válasz
t72killer #9576 üzenetére
"A fizikával meg foglalkozzon a kedves gyártó is, ez egy való életben használt készülék, tessék olyanra tervezni ami bírja és nem a vékonyságot majmolja. De még így szerencsém is volt velük, hogy gariidő lejárta előtt kijött rajta a nyavaja."
OMG!
Az ilyen hozzáállást annyira, de annyira nem szeretem, mindig más a hibás; az ő, az ő, meg az ő hibája, de nem az enyém. Van ám erős önvédelmi mechanizmus, az tuti. Ráültem a telefonra, szétment a kijelző, de nem az én hibám, hanem a gyártó hibája, mert, mert, mert... ráültem, szóval sz@r készülék az A52s.
Szerintem farzsebben ráülni a készülékre, az minden, csak nem rendeltetésszerű használat, szerintem ebben kiegyezhetünk... az, hogy valamely (nem strapa) készülék bírja, az puszta véletlen és szerencse.
"kijött rajta a nyavaja": nyilván a gyártó és a szar telefon hibája, Neked nincs benne semmi szereped... Na hagyjuk!
-
DrKapocs
őstag
Nem tudom a választ a kérdésedre, de megoldás lehet az FTP-szerver a másolási gondokra.
-
DrKapocs
őstag
-
DrKapocs
őstag
A korlátlan beszéd nálam is határeset. A munkám miatt a 110 perc kevés lett volna. Úgy döntöttem, én nem figyelem a perceket. Egy-két hónapban biztos jobb, máskor rosszabb lesz a korlátlan csomag, mint a 110 perc korlátos. Az első 2 hónap jobb volt korlátlanként. Több dolgot is inkább telefonos ügyfélszolgálaton intéztem, nem mentem be személyesen. A Casco csomagmódosításom pl. 32 perc volt telefonon.
Az biztos, hogy a korábbi flottát megérte lecserélni. A Yettel a 2100 Ft-ért adott 200 perces csomagját megszüntette, 3200 Ft-ért adott 60 percet, amin még emelt 14.5%-ot. Ez 61 Ft-os percdíj lett volna... durva.
-
DrKapocs
őstag
válasz
domper2015 #9439 üzenetére
Az új szolgáltató neve ViktoFon lesz.
Nálunk egyébként volt a 14,5%-os emelés előtt 1651 Ft-os csomag (110 perc lebeszélhetőséggel, 100 SMS, flottán belül 0 Ft, kívül 11,43 másodperc alapon).
De átmentem a korlátlan csomagra, az az emelés után 4400 Ft lett. -
DrKapocs
őstag
Nem kell fizetned semmit sem. Én, ahogyan látható is, megkaptam az 5 eFt-ot a második A52s vásárlása után. Semmi csavar sincs benne. Gondolom együttműködnek az Erstével és kapsz 10%-os kedvezményt. Amikor én vettem, akkor 5% volt. A Samsung nyújtja az Erste felé, az Erstének semmibe sem kerül. Egyszerű árengedmény, bárkinek bármilyen jogcímen adható, most épp az Erste ügyfeleknek. Holnap lehet a szőke hajúak, azután a kék szeműek kapják...
-
DrKapocs
őstag
válasz
bwin.party #9251 üzenetére
-
DrKapocs
őstag
válasz
StaChys #8996 üzenetére
"némított üzemmódban is jelzi a bekövő hívásokat-üzeneteket, rezgéssel, valamint a bluetooth hanglejátszást is elnémítja, ami egy előadás közeben zavaró. Ezt hogy lehet megoldani?"
Úgy érzem, hogy irreális elvárásod van. Ha téged egyetlen rezgés megzavar az előadásod során, akkor a jelen lévők puszta létezése nem? 16 éve vagyok oktató, de szerintem nem a telefonban kell keresni a hibát, ha ennyi megzavar. Amit nem értek: ha - elfogadva azt, hogy téged zavar - miért nem repülő üzemmódra veszed a készüléket az előadásod alatt, ha semmilyen módon nem akarsz értesülni a hívásokról? SMS értesítést fogsz kapni a nem fogadott hívásaidról. A repülő üzemmód a "bluetooth elnémulásos" problémád is megoldja; nincs bejövő hívás, nincs némulás. De megint nem értek valamit: melyik oktató/előadó használja a telefonját pl. egy videó/hanganyag lejátszására, főleg bluetooth segítségével? Irreális. Odatartod a telefonhoz a mikroportot? Ha egy laptopot használsz, miért nem onnan jön a hang? Miért kínlódsz egyáltalán a telefonnal, az nem egy előadásra való eszköz. Vagy miért nem töltöd le előre a videót az előadás előtt? Mi értelme a bluetoothos hangküldéssel, lejátszással kínlódni? Szóval én elég sok mindent nem értek.
-
DrKapocs
őstag
Tudna valaki egy olyan appot javasolni nekem, aminek a segítségével nyomon tudnám követni a bejövő-, kimenő hívásaim (flottás, nem flottás) és smseim. Fontos lenne, hogy a flottás tarifa egyes paramétereit tudjam állítani (pl. 110 perc ingyen, ezután bruttó 11,43 Ft-os percdíj, másodperc alapú, stb). Tudtok ilyen appot?
Régen a Call meter-t használtam erre, de - mivel régen nem volt rá update - jópár paramétert nem lehet átírni.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Batistuta7 #8797 üzenetére
Én pedig úgy vagyok ezzel, hogy köszönöm szépen a leírást! Ha valaki segít, akkor azt meg kell köszönni. Kifogást találni könnyű, csinálj sokkal jobb leírást... Elnézést, nem szeretem az ilyen "panaszkodást".
-
DrKapocs
őstag
válasz
djalmasi #8713 üzenetére
Szerintem erre egyébként teljesen felesleges bármilyen rutin. Én a Google pay-t állítottam be alapértelmezett fizetési módnak. Az üzletben vagy még a boltba térés előtt bekapcsolom az NFC-t. Feloldom a kasszánál és odatartom a terminálhoz. A készülék pedig rendezi a többit. Nem kell megnyitni a wallet appot. Miért kellene ehhez rutin.
Ha ragaszkodsz a rutinhoz, akkor Macrodroidban megoldható könnyedén.
-
DrKapocs
őstag
-
DrKapocs
őstag
Pont ugyan így van nálam is. Relatíve sok app van a készülékemen, gyakorlatilag mindent (pénzügyek, irodai appok, szkenner, navigáció, netrádiók, podcast, rss olvasó, vásárlás, stb, stb) el tudok rajta intézni. Viszont nem minden app kell túl gyakran, viszont butaság lenne törölni, mert kelleni fog. Én ezeket az appokat mélyalvásba teszem, nincs értelme, hogy erőforrást használjanak. Az olyanok, mint a Aliexpress, Telekom, stb. appok - amik szeretnek indokolatlanul fontoskodni - szintén mennek aludni. Én is csak azoknak az appoknak engedem az értesítések küldését, ami valóban kell; a többit tiltom. Nem szeretem, ha minden app minden hülyeséggel zaklat és elveszek a 10-30 lényegtelen értesítés tengerében.Szerintem az ilyen finomhangolásokkal sok erőforrást lehet megtakarítani.
@Surplus #8518:
Én nem biztos, hogy piszkálnám a GPS beállításokat. Gyors és pontos (igo, waze), szerintem ott az általad használt appal van gond. -
DrKapocs
őstag
Hát, nem tudom. Néha ámulok és bámulok; nekem nincs semmi bajom a készülékkel. Se lag, se semmi. Nem lehet, hogy a laggoló appoknál kellene keresni a hibát? Attól, hogy a kacsa nem tud úszni, attól még nem a víz a hülye.
Nekem egyébként a virtuális proximity dologgal soha nem volt bajom. Nálam jól működik. Mondjuk én a Xiaomi mi2s-en a hibás proximityt is megszoktam. Ott a ragasztó engedett és az üveg síkja belógott a proximity elé.
-
DrKapocs
őstag
válasz
lindermen #8338 üzenetére
Szerintem az S21FE esetében is látsz majd mikrolaggot, ha szándékosan koncentrálsz a keresésére. Csak egy rövid próba erejéig nyomkodtam az S21FE-t, de nem vágódtam hanyatt tőle. Szerintem az általad említett mikrolag (amit én hétköznapi használat során nem igazán veszek észre, ha nem "nagyítóval" keresem szándékosan; biztos máshol van az ingerküszöböm) simán származhat az app optimalizálatlanságából. Én kb. hozzád hasonló irodai célokra használom a készüléket, erre az SD778G bőven elegendő, még talán sok is (szerintem).
Ha lezúzod a Messenger, Facebook, Insta, stb. appokat kevesebb mikrolagod és nyugodtabb életed lesz. :)
-
DrKapocs
őstag
válasz
Pietrosz #8261 üzenetére
Én az iGO és Waze futását határoztam meg feltételként. Az energiatakarékos mód pedig leveszi a CPU-t max. 70%-ra, más nincs bejelölve benne. Ha a két app háttérbe kerül vagy bezárom őket, akkor az energiatakarékos mód visszavonásra kerül. Ettől szerintem nincs egyszerűbb és stabilabb megoldás.
-
DrKapocs
őstag
-
DrKapocs
őstag
Szerencsére nincs ilyen gond, önmagától nem melegszik. Itt írtam a kiváltó okról. Nincs gond a hőmérséklettel, csak egyrészt megóvnám a készüléket (túl jó készülék, hogy ilyen butaság miatt gond legyen vele), másrészt időm is van foglalkozni vele. Érdekelne, hogy milyen hőfokra érdemes a makrót állítani.
@Breki: Betartom a cikkben tanácsoltakat. Nincs is gond vele. Pl. csak 1A-es szivargyújtó töltőrészt szoktam neki adni. Még a 2A-es részt sem kapja meg, az a dashboard kapja.
-
DrKapocs
őstag
Elég sok szó esett már itt az akkuról és töltésről, ehhez lenne egy kapcsolódó kérdésem. Navigáció során hol van az a hőmérsékleti pont, ahol már kellően melegnek tekinthető az akku és nem igazán kellene már tovább melegednie, mert az már nem igazán tesz jót neki? Csináltam pár makrót makrodroidban, hogy szóljon a telefon, ha az akku elér egy bizonyos hőfokot. A kérdés az, hány foknál szóljon? Én 38 és 40 fokot állítottam be, ha jól emlékszem anno ennyi volt a Gsam Battery appban. De csináltam olyan makrót is, amelyik navigáció során pár percenként naplózza az akku hőmérsékletét.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Predatorr #8150 üzenetére
Készítettem egy képernyő felvételt, erről a linkről letöltheted.
@Breki #8152: Vagy - mindenféle warez nélkül - használható a NewPipe, illetve a Ymusic app is.
-
DrKapocs
őstag
Nekem is mi2s-em volt, idén váltam meg tőle. Valóban tudott melegedni, néha elég komolyan. 2 akkut főztem fel benne navigáció során. Nálam kb. 10 évig szolgált. Antutun kb. 30 ezer pontot gurított, de használható volt a mai napig. Persze régi verziós appokkal. Én szerettem az SD600-at, jó volt az anno. Utána volt egy Redmi 4 Prime-om, abban SD625 volt. 4 és fél év után adtam el a kijelzője miatt, amoledet szerettem volna. Az SD625 zseniális volt számomra, középút az akkuidő és teljesítmény között. Ezután jött az A50. De a lényeg: számomra, az én szokásaimhoz az SD 6xx szériás processzorai elegendők voltak. Az A52s-ben lévő SD778G közelebb áll a felső kategóriához, mint a középhez, legalábbis több helyen így olvastam. Ha az SD6-os széria számomra elég volt, akkor a 7-es teteje sokáig elég lesz.
-
DrKapocs
őstag
válasz
vectras #8020 üzenetére
Csak, hogy legyen ellenvélemény is: én anno az S21FE, Realme GT 2 (Pro) és az A52s között hezitáltam. A Realmet a fórumban olvasottak miatt kizártam, nem volt kedvem a szoftveres bugokhoz. Mivel én nem játszok, viszont navigációra is kell a készülék (nem hátrány, ha nem egy melegedésre hajlamos processzor van benne), így az A52s mellett döntöttem. Ráadásul befért 120 alá, így még lejött 20 a készülékbeszámítás miatt. A legjobb vételem volt. Azóta páromnak is ilyen készüléke van, én pedig most cseréltem le a másodlagos A50-et szintén egy A52s-re. Mi nagyon szeretjük, jó készülék. Nyomkodtam S21FE-t, nem vágódtam tőle hanyatt. Nem igazán venni észre az erősebb processzort a hétköznapi folyamatoknál.
-
DrKapocs
őstag
Ilyen dashcam van az autómban.
-
DrKapocs
őstag
Én sem vagyok híve az akku túlféltésének. Mindig is 100%-ra töltöttem, arra is fogom. Most komolyan, mi aggódjunk, mikor más márkák már >100W-os töltést alkalmaznak?! A kocsiban lévő dashcam állandó töltésen van, nyáron kap 60 fokos meleget, télen -10-et, mégis bírja az akkuja már 6 éve. Akkor a telefonnak is bírni kell.
-
DrKapocs
őstag
válasz
kabala123 #7953 üzenetére
Talán a Makrodroid segíthet ebben. Megnéztem, de a Kihangosítás pontnál azt írja az app, hogy több készüléknél sem megy a váltás. (Esemény: közelségérzékelő közel, művelet: kihangosítás ki, feltétel: kocsi bt kapcsolódik - bár szerintem a makrodroid fórumban a szakértők ettől jobb makrót is tudnak javasolni neked).
-
DrKapocs
őstag
A tegnapi napon megérkezett a múlt héten rendelt A52s-em, mentazöld színben. 96-ért szerintem ez egy határozottan jó üzlet volt. Még egyszer köszönöm az itteni segítséget (itt olvastam róla, a készülék beszámításos értetlenkedésemben nyújtott segítséget is köszönöm - egyébként igazatok volt, nem kell elküldeni a régi készüléket)!
Így most a fő telefonom és a másodlagos telefonom is egy A52s. Az elsőként vásárolt fekete a fő, az új menta a másodlagos. A családban így van fekete, fehér és már mentazöld is. Határozottan jól néz ki a mentazöld is. Tudom, tudom, luxus egy A52s másodlagos telefonnak, én magam is így érzem. De... nekem már elég régóta mindig volt másodlagos készülékem, ez jellemzően egy régi telefonom volt. Ez sokáig az mi2s volt, amit beszámítattam az első A52s-be, készülékbeszámítási akcióban. Akkor ugye 20-at adtak érte. Egy kb. 9 éves 3G-s hibás készülékért nem volt rossz bolt. A Telekomnál így az 100-ból jött ki a 120 helyett. Ez a mostani, a menta most 96-ból. Időközben eladtam az A50-em, amiért kaptam 35-öt. Lényegében véve baja nem volt semmi sem, de azért mégis 3,5 éves volt már. És egy 3,5 éves telefonnak az akkuja bizony nem mai gyerek már. Azt mondjuk cserélték volna mindenestől egy 20-asból. Szóval ezért váltottam, ez egy jó lehetőség volt most, szerintem így nagyon megérte azt lecserélni. 96 az új és mínusz 35 az A50-ért, amiben azért várható lett volna már egy akkucsere. Szerintem jó biznisz volt, én így érzem. És... ne legyek mohó, de az Ersténél 5%-ot leszámítanak utólag a Samsung felé kifizetett összegből. Oké, az is ott van, hogy a kedvezmények nem halmozhatók, de soha nem tudni... hátha. Egyelőre ott van a Moneyback tételek között, aztán majd meglátjuk.
Ui1: azért egy zsír új készülékre nem mertem ILO firmware-t flashelni a gyári hangrögzítő miatt.
Ui2: nem kaptam garanciajegyet a Samsungtól, emiatt még írok nekik. -
DrKapocs
őstag
Beszéltem a Samsung ügyfélszolgálttal. Csütörtökön (12.01.) rendeltem az A52s-t, azóta eléggé áll a dolog. Egy visszaigazolást kaptam, de ennyi. Felhívtam őket és azt mondta az ügyintéző, hogy remélhetőleg a héten kiszállítják. Kérdeztem a készülékbeszámítást is. Azt mondta, hogy a beszámításra ígért készüléket mindenképpen el kellene küldeni (így biztosan megmarad a kedvezmény), de elfogadni már nem kell az ajánlatot. Visszaküldik és ezzel záródik is az ügy. Szóval nekem azt mondták, hogy el kell küldeni, addig ne adjam el másnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Futás, futópályák
- Házimozi haladó szinten
- Parkside szerszám kibeszélő
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest