Hirdetés

Samsung Galaxy A52 - royal cuvée

Talán a Samsung legsikeresebb telefonjai között van az A-széria közepére lőtt A50 és A51, az utód A52 pedig nagyon sokat fejlődött, de olcsóbb nem lett.

Bevezető

Amikor elkezdődött az új A52, A52 5G és A72 bemutatója, rögtön látni lehetett, hogy a Samsung megpróbált valamiféle filozófiát is hozzákölteni a középkategóriás szériához. Ennek az awesome lett a hívószava, amit magyarra nem olyan könnyű frappánsan lefordítani, de mindenképpen valami lelkendezős és pozitív jelző, isteni, klassz, bámulatos. Ezt annyira sulykolták nem csak a reklámfilmecskékben, hanem utána a termékbemutató további részében is, hogy szinte el sikkadt a másik fontos jelző, az affordable, amit magyarra leginkább úgy fordítunk, hogy megfizethető.

A52 és A72
A52 és A72 [+]

A lényeg tehát az, hogy frankó és nem túl drága mobilt kellene itt lássunk, a frankóság pedig alapvetően tényleg adott, a nem túl drága kitétel viszont önmagában nem állja meg a helyét (hiszen számos Xiaomi, Realme, OnePlus és Moto termék versenyez itt lényegesen kedvezőbb árfekvésben), ha viszont a csúcskategóriás Samsungok árát nézzük, akkor azoknál kétségtelenül megfizethetőbb. De alapvetően az a helyzet, hogy az A52 speciel egy olyan telefon, ami valóban tele van tömve fontos és hasznos funkciókkal, valószínűleg a felhasználók zömének bőven elég lesz a tudása, de mégsem kerül annyiba, mint egy csúcsmobil, miközben van rajta négy kamera hátul, optikai stabi, jack, microSD bővíthetőség és IP-védelem, szóval szinte minden olyan dolog egyszerre, amiből ez-az időnként hiányzik a jóárasított versenytársakból.


[+]

A52-ből kétféle modell lép mifelénk piacra, ugyanis ugyanebben a készülékházban elérhető egy 5G-s változat is, ami nyilván chipset oldaláról eltér (720G helyett 750G), valamiért a kijelző képfrissítési rátája is magasabb, de úgy amúgy minden másban megegyezik a most tesztelt masinával, viszont 30 lepedővel többe kerül, ami nem biztos, hogy indokolt, hiszen jelen pillanatban még nem okoz semmiféle hátrányt, hogy egy termék nem tud 5G hálózatokra kapcsolódni. Ez persze középtávon már változhat, ha a szolgáltatók 5G-s szubcellákkal foltozzák ki a 4G lefedettség hiányait főleg városi környezetben, de igazából mi 4G-vel elég jól állunk, szóval talán kiindulhatunk abból, hogy itthon inkább az olcsóbbik A52 lesz népszerűbb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A72 - kicsit király

    Kiegyensúlyozott kamerateljesítményt és remek kijelzőt ad ársávjában a Samsung, de az 5G nélküli változat kissé karcsú hardverrel érkezik.

Hirdetés