- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*CGYC1) frissítést : XEH , és TMH régiókódokra (is) .
Ezzel, a BL-értke ismét változik .
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OXM (*BGYA2) frissítést : XEH régiókódra.
Biztonsági szint: 2025.jan.1. -
gerner1
nagyúr
Szerintem, annál is az lesz, mint most az A55 tesónál :
- 4db android főverzió frissítés.
- Az utolsó android főverzió kiadásának dátumától kezdődő 1évben = havi* frissítési gyakoriság.
- Az utolsó havi-ütemezésű frissítés kiadása utáni 1évben pedig = ¼ éves* ütemezésben, még biztosan érkezett/érkezik frissítés.
* Kivéve, ha valamilyen okból, szükség van az aktuális ütemezési-ciklustól eltérően, hamarabb/később kiadni valamit.Hogy ezek, összesen hány év pontosan ? ... - Arra nem lesz egzakt válasz.
Itt, az SM-A526B -nél is, némileg elcsalt valamennyit az anyacég azzal, hogy a főverziók kiadása 12 hónapnál rövidebb ciklusokban történt .
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "U" -jelölésű OXM (*BGXK4) frissítést : XEH régiókódra.
Ezzel, a BL-értéke, ismét változik.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Steve198310 #2121 üzenetére
-
gerner1
nagyúr
válasz
Steve198310 #2118 üzenetére
A Beállítások ⇒Fejlesztői beállítások ⇒Alapértelmezett USB-konfiguráció -nál, mi van beállítva ?
Alternatív megoldás lehet neked is:
- Samsung felhőbe mentés,
- egy USB-C -s pendrive használata, a támogatott file-rendszerek valamelyikére formázva (exFAT javasolt) . -
gerner1
nagyúr
válasz
Steve198310 #2116 üzenetére
Próbáltad az USB kábelt, átfordítva csatlakoztatni a teló aljzatába ?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Steve198310 #2113 üzenetére
ODIN .
-
gerner1
nagyúr
válasz
jano_77 #2111 üzenetére
Amennyiben, annak ugyan úgy előzménye a "nincs térerő..." , (kint, vagy bent...) akkor : szerviz .
Ugyanakkor, ha: nem... - akkor ez utóbb említett, egy egészen más okra visszavezethető szimptóma, ráadásul az, a vonal mindkét végén lévő feleket is érintheti együttesen, vagy külön-kölön is . Az ilyen hátterében, zömében a fallback áll.
-
gerner1
nagyúr
Az "stb"-k közül, akkor még ott van (pl) a helyi tornyot üzemeltető szolgáltató QoS -a, amely téged felengedett, azt nem .
Amennyiben a rádiórésszel gond van egy készüléken, akkor az konstans jelen van. Nem válogat. Szóval, a hazatérést követően is jelentkezett volna a szimptóma.
Avagy, itthon is tapasztalható mindaz ?
-
gerner1
nagyúr
válasz
jano_77 #2107 üzenetére
Például: lefedettségi elégtelenség, a beltéri térerőt adó freki túlterheltsége. Ezek miatti forgalom át-terelés más tornyokra , amelyek szezonban szintén terheltebbek, stb, stb...
Ezekből(⇑), itthon is van ám bőven (a többi szolgáltatóval is!) , csak veletek nem jött még szembe.Ott nincs Voda HU. Valamelyik helyi szolgáltatóval van roaming szerződése a Voda HU -val.
Cellmapper -en, meglehet nézni, hogy egy-egy geolokációt hány torony fed le, milyen(?) frekikkel, és mely szolgáltatók üzemeltetik az(oka)t .
Más freki(k)vel oldják meg ott is a beltéri térerőt, mint a kültérit, akárcsak itthon . Stb, stb .. -
gerner1
nagyúr
Amennyiben, még az első 14 -es release -n van a készülék (nem frissített tovább..), akkor van még lehetőség ODIN -nal visszarakni az utolsó 13 -as firmware release -t . Akár, újra belakás nélkül is...
Minden más esetben: már nincs .
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*AGXJ4) frissítést : XEH régiókódra.
-
gerner1
nagyúr
Elképzelhető.
Ugyanakkor, az eddigi gyakorlat (néhány újabb, olcsó kategóriás típust kivéve) az / az volt, hogy:
- Az utolsó főverzió kiadásának dátumától kezdődő 1évben = havi* frissítési gyakoriság.
- Az utolsó havi-ütemezésű frissítés kiadása utáni 1évben pedig = ¼ éves* ütemezésben, még biztosan érkezett/érkezik frissítés.*Kivéve, ha valamilyen okból, szükség van az aktuális ütemezési-ciklustól eltérően, hamarabb kiadni valamit.
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "U" -jelölésű OXM (*9GXH1) frissítést : XEH régiókódra.
-
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #2091 üzenetére
Igen. A szimptóma mögött, több hiba is lehet a háttrében, mint forrás. Ugyanakkor -módszertől függetlenül- bármit is lementeni: igen nehéz... - amíg annak minimumjai nem teljesülnek...
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*9GXG2) frissítést : XEH régiókódra.
-
gerner1
nagyúr
válasz
boborján2 #2078 üzenetére
"Az most kiderült hogy az odin-al felrakva ugyanazt ami rajta van, nem hozott eredményt. Illetve ugyanúgy restartol."
- Ezért írtam itt, a "Bár" -t ..."Kérdés hogy az egyel ezelőtti firmware felrakható e odinnal vagy sem."
-Amennyiben ( továbbra sem derült ki, hogy melyik fw.release -ről van szó...) erre: LINK frissített, akkor nem lehet visszatérni korábbira .
De, ha nem erről(⇑) van szó (hanem plö erről, vagy erről, stb...), akkor az csak korábbi lehet, amelynél esetleg előtérbe kerülhet a lehetőség (ehhez, megintcsak ismerni kéne pontos fw release -t...) ."Azt gondolom az még megérhet egy próbát és akkor máris a zsebemben maradt egy kis pénz."
- Amennyiben kiderül, hogy akkor, végül is melyik fw.release -n vagy, és az kizárja a korábbi OXM release -re való visszatérést. Akkor otthoni körülményekkel esetleg megpróbálható OXM helyett, egy másik firmware , például az OJM, [ amely plö "ILO" kóddal is lehívható (abban is szintén van magyar nyelv ..) ] , aminek (OJM release) azonos a BL-értéke a készüléken jelenleg futóddal ."Feltételezem szervizben is ezzel rakták volna újra a firmware-t"
- A hivatalos szervizek bármelyikében: nem.
Máshol pedig, amennyiben valóban felkészült, és profi a "szaki", akkor inkább a gyári box -szal (tehát nem -okosba- annak utánzatával...) ott is ... -
gerner1
nagyúr
válasz
boborján2 #2070 üzenetére
" ... sőt még túrok egy kicsot a neten és lehet megoldom magam) .."
- Persze, még otthoni körülményekkel, ODIN -nal lehet csinálni egy firmware re-flash -t. Bár ....A hivatalos Samu szervizek közül, melyikkel beszéltél ? ... TMX, Cordon, Oktogon, Strong & Unique, ... ?
-
gerner1
nagyúr
válasz
boborján2 #2068 üzenetére
"+ A neten nem egy írást találok ,hogy egy frissítés megölte a telót."
- Még több, az akku-hiba valószínűségét nagyságrendekkel valószínűbbé tévő infót fogsz találni, ha rákeresel az akku-hiba szimptómákra (érdemes eleve angolul... - gyártótól függetlenül lesz igazán érdekes). Utána jön a többi hardware -es hiba (arányaiban, nagyságrendekkel alacsonyabb mértékben) ...."Szóval ha ez hardverhiba ,akkor a csillagok nagyon együtt álltak ,hogy ez a frissítés pillanatában következett be."
- Nem Te leszel az első. De, mivel írtad, hogy végeztél keresést (az jó út), folytasd. Lesznek olyan találatok is, ahol nem az " X / Y " gyártó firmwre frissítés érkezésével egybeesően hasalt el (plö az akku), hanem ilyen-olyan 3rd-party APP (nagyobb méretű játék, stb) frissítésekor.Ugyanakkor, ami összefüggésbe hozhatja bármilyen frissítéssel, az, az a +melegedés, amelyet 1-1 nagyobb frissítés (legyen az bármi) okoz. A múltban például neked is biztosan volt olyan, hogy a google áruház nem egy tételt adott frissítésbe, hanem 20-25-30+ db -ot, és mire végére ért a készülék, a normál napirutinhoz visszonyítva felmelegedett.
Bent, a készülékházban ez még magasabb hő, és minden egyes ilyen esemény gyorsítja az akku degradációját, így eljön az a pont, amellyel már letérdel, függetlenül attól. hogy a hardware -t éppen mi hajtotta meg nagyobb terheléssel.
- Egyszóval :Igen. Van ez így (Üdv a klubban) . + Lehet érdemes volna számításba venni, hogy ha helytálló a feltételezés (fw frissítés okoz(t)za..), akkor, az, miért válogat ??
... - Van, létezik ilyen, hogy azonos architektúrán, ugyan az a programkód neki tetsző módon nem nullázza le az eladott készülékek zömét, csak egy ~nagyon keveset (mondjuk, ami épp neki "teccik") ? Nálad, mennyi a valószínűsége egy ilyesminek ?
Csak azért kérdezem, mert én sem látom (ebben a topikban sem) azt a panasz lavinát/cunamit, amit egy ilyennek ki kéne váltania itt is."Telekomból lett véve."
- 2év (de az nem Telekom, vagy más függvénye, hanem az eladási árhoz kötött) . -
gerner1
nagyúr
válasz
boborján2 #2066 üzenetére
Nem tudom milyen update ment neked tegnap fel, de az itthon hivatalosan forgalmazottakra a legutolsó Samu fw frissítést május 30-án kezdték el osztani, azóta pedig (egyelőre) nincs újabb.
Erről lenne szó, és Te csak most telepítetted, vagy másról?"Valami tipp esetleg , mi lehet ez?"
- A voksomat, cella-hibásra gyógyult akkura tenném. Ugyanakkor, kisebb eséllyel lehet más is ( RAM-hiba, alaplap BGA-hiba például farzsebben hordás miatt, stb...) ..
Amennyiben még van rajta hivatalos Samsung garancia (nem szürke importos..), akkor mindenképpen valamelyik hivatalos Samu szervizpontot keresném fel."Esetleg javítható de csak szerzívben?"
- Mivel, az FR sem segített, így, szerintem otthoni körülményekkel nem fogsz tudni mit kezdeni vele.
Tehát: szerviz . -
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*8GXE1) frissítést : XEH régiókódra.
-
gerner1
nagyúr
Segítek egy picit...
A témában, itt, ezzel a tartalommal voltál a ~'legközelebb' a realitás irányához. Vedd fel, a jelölt posztodból csak a zárójelbe helyezett tartalmad szerinti akkori "ülés-vonaladat", és ahhoz meríts még.
...- Akkor meglesz, hogy még miknek az adatait is figyeli, és hogy a v.proximity működésének alapjai közül, melyek ⇒milyen prioritással bírnak egymáshoz viszonyítva (az érintés sosem lesz első helyen...) .Ki kell próbálni ...:
-beütöm ezt a gyári Samu tárcsázóba:*#0*#
- majd Sensor
Ott, a v.proximity: - mikor aktív(?) / mikor nem(?)= tesztelhető .
* Amikor aktív: akkor a képernyő másik (zöld) színre vált ( a kijelző legfelső részét tapizva plö ujjbeggyel tesztelhető).
● Érdekes módon, többek közt.... - az asztalon fekve (a síkon, nyugalomban, stb...) sem megy a trigger ...Azt követően jöhetnek a kérdések, hogy plö, akkor milyen feltétel rendszer szerint működhet az az opció, amely a zsebben történő véletlen feloldást (lenne) hivatott megakadályozni (OS -ben lévő menüpont az is), ha csupán a kijelző érintés lenne a primer. Stb, stb...
Valami egyebekből ugyanis, ki kell tudnia silabizálni, hogy éppen zsebben van ( -e még) vagy sem, vagy adott esetben például a gyári fliptokban annak fedele a kijelzőre hajtva van, vagy sem. Ahogy az sem ugyanaz ezeknél (és más helyzetnél sem), hogy éppen nyugalomban egyhelyben van éppen, vagy plö a zsebemben járásközbeni mozgás.
... Mert másképp kell tudnia reagálni amikor egyértelműen zsebben/táskában van, és más helyzetek, amikor nem.
Amíg, a készülékekben volt fizikai proximity, addig ezeknek hatékonyabb megvalósítása egyszerűbb volt. Ugyen ezeket, most a virtuális próbálja meg megállapítani & eldönteni többféle adatból. -
gerner1
nagyúr
Már jelzetem neked korábban, hogy milyen előzményekre tekintettel nem számoltatsz el. Ezt, most is fenn tartom.
Lássuk sorban:
- a zsebemben, bekapcsol a kijelző (tévesen),
- elindul a feloldáshoz beállított biztonsági elem (feleslegesen),
- amennyiben plö PiN-kód van beállítva feloldáshoz, akkor minden egyes hibásan beadott kód után egyre növekszik az idő a következő próbálkozási lehetőségig.Szóval, venném elő a zsebemből, és fogad az eddig ismeretlen szitu. + Annak nem ismerése, hogy eladdig, hány alkalommal történt hibás feloldási kísérlet. Nyilván többször, ha engem már ½ órával örvendeztet....
Mindezeket azonban előzi (!), a funkcióját -olykor- elégtelenül teljesítő virtuális-közelségérzékelő. Ami, ha mindig megfelelően működne, akkor ugyi be sem kapcsolna zsebben (tévesen) . Ebből pedig következik, hogy akkor feloldási-szekvenciával sem foglalkozna (feleslegesen) ....
Tájékozódnod kéne ebben a témában is, mert ha megtetted volna, akkor tudnád, hogy nem 6.1 a probléma, és nem csupán az A52 szériát érinti, és főleg nem ~hete....
-
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #2041 üzenetére
Nálunk is minden OK.
Üzemidő, ezzel sem lett jobb, se rosszabb. Az ~újdonságok (megjelenés, stb..), vagy megszokhatóak, vagy kompenzálhatók mással. 👍
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "U" -jelölésű OXM (*7GXD3) frissítést : XEH régiókódra.
-
gerner1
nagyúr
Ki is hagyhatod éppen, nem kötelező egyik sem.
Ugyan ennyi esélye lehet annak is, hogy az év eleje óta keletkezett torlódást dolgozzák le, vagy plö javítanak hibákat . & ugye, egyikkel sem változott a BL-értéke, tehát egy esetleges kritikus helyzetben -akár- vissza is lehet térni korábbira...
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OXM (*6FXC4) frissítést : XEH régiókódra .
-
gerner1
nagyúr
Aki esetleg korábban CSC -t váltott THL -re a natív hívásrögzítő miatt... - szintén megkezdődött az azt a régiót (is) lefedő OLM firmware aktuális havi (*6FXC1) frissítésének az osztása.
-
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OXM (*6FXC1) frissítést : XEH régiókódra .
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OXM (*6FXA1) frissítést : XEH & TMH régiókódokra (is).
Ezzel, a BL-értéke ismét változott .
-
gerner1
nagyúr
válasz
DrDobos #1980 üzenetére
Az OTA -szerverek elkezdték osztani az SM-526B -hez tartozó droid14 -es új főverziót. Így az az OXM release ( *5FWK4) már néhány régiókóddal letölthető (plö: ROM = Romania) , telepíthető (akár masikra is ODIN -nal...) .
A hazai XEH & TMH régiókódokkal is pár napon belül elerhető lesz.👍
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S"-jelölésű OXM (*5EWJ5) frissítést ⇒XEH & TMH régiókódokra (is) . Biztonsági szint: november.1.
-
gerner1
nagyúr
Más, korábbi tesókon, mi már cseréltettünk. Az A52s -n, most terveztem, bár a saját mérés szerint (26 hónaposan) 21% az akku-elhasználódás, ami még nem tenné indokoltá (más aspektus miatt gondolkodunk rajta..) . Arra, nekem, az eddig látogatott helyen (SES Westend) ~23e -t mondtak .
Ugyanakkor, a Fixshop -nál kapható (kb ~minden) alkatrész. Ami biztosan kell(het) :
- eredeti Samu akku / vagy utángyártott,
- hátlap profil-tömítés
- ha törik, akkor új hátlap,
- stb ... -
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #1967 üzenetére
Ugyan ez az "S" jelölésű OXM update (*5EWJ1 ) éppen TMH régiókdra is osztásra került. 👍
-
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #1964 üzenetére
Elképzelhető.
Átlag használat, és ezzel együtt teljes töltési ciklusok és töltés/használat közbeni hőmérsékletek mellett: 0,8⇔1,1% közötti a normál havi akku degradáció. Értelemszerűen, például a felhasználási körülmények & annak jellegei függvényében (is), ettől (⇑) eltérő is lehet lefelé is, és felfelé is. Szvsz, nem lehet egzakt választ adni.
Én, SOT -ot mérek '~statikus" módszerekkel & a kapott eredményt hasonlítom össze egy korábbi azonos módon (+stb) mért eredménnyel, de ez nálad valszeg nem opció...
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S"-jelölésű OXM (*5EWI1) frissítést ⇒XEH & TMH régiókódokra (is) . Biztonsági szint: szeptember.1.
Ezzel, a BL-érték, ismét változott.
-
gerner1
nagyúr
válasz
DrDobos #1954 üzenetére
Sajnos, a virtuális-közelségérzékelőhöz köthető a megjelenés óta, ennél a típusváltozatnál is. Te, éppen most találkozol vele.
Más, hasonló megoldást tartalmazó tesók topikjaiból is az szűrhető le, hogy a kapcsolódó beállítások finomhangolásával némileg tompítható a szimptóma gyakorisága, ahogy display -jel kifelé zsebre vágva, vagy flip-tokot használva is.👍
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "U"-jelölésű OXM (*4EWGB) frissítést ⇒XEH & TMH régiókódokra (is) . Biztonsági szint: augusztus.1.
-
gerner1
nagyúr
Leírtam mindannyiunktól független tényeket (továbbra sem az én igazságom..), és hogy mi az én megközelítésem, és miért. Azt is, hogy akkor legyen az én korlátoltságom, stb. Akárcsak, hogy felőlem Te oda könyveled, ahová neked jól esik. Ezt javaslom most is (többedjére) : tedd. Jeleztem, nem kell egyetértenünk, vidd tovább azt a vonalat, amelyet a posztjaid tartalmaznak.
A többire, az előzmények ismeretében az elszámoltató lendületre (ahogy az volt a korábbi témáknál is..), stb, inkább: no comment....
-
gerner1
nagyúr
Ne állíts valótlant, amíg azt a másik sem teszi.
Kaptál elég infót, de ha valóban merítettél volna, akkor máshol is ezek kösznnek vissza, ez ilyen. Így, ha neked, azokból, ez továbbra is mint hiba kerül a polcodra, akkor tedd.
Az infó kiírás mikéntjét én elfogadom, és nálam is rendben, amikor annak érthető a késleltettet & a késleltetési mintavételezési körülménnyel folyamatosan korrigált értéke. Főleg DS -be, amikor eleve magasabb a priorítása annak, hogy minden -a készüléket (M)DS(/M) -be nem engedő- process is aludjon legalább a mintavételezési intervallum következő pontjáig, persze továbbra is figyelembevéve a degradációval való összefüggéseket (is).
Mert ugye, egyikünké sem új, így az átlagos értékként fellelhető (neten, többfelé..) ~0.8-1.3%/hó értéket is summáztam.Te pedig másképp értékeled.👍 Nekem rendben, én egyikkel sem voltam/vagyok FOR-ban, se fordítva...
-
gerner1
nagyúr
Amennyiben a félresöprésen kívül, továbbra sem vagy hajlandó megvizsgálni, és megértni (aminek menni kell, ha meglobogtattad a fejszámolási kvalitást...), hogy itt, az, milyen módon és összefüggésekkel van az megoldva, akkor, Te, továbbra is az elvárásodtól távolinak & hibaként fogod értékelni. Tedd.👍
-
gerner1
nagyúr
Nem. Nem polrozom sehogy. Ez a teló is ha meleg, nem fog annyival tölteni, mint optimális esetben, és fordítva. Az, hopy nálad vagy nincs ilyen körülmény, vagy direkt nem is vizsgálod (érdemben, nem ~2-300$ érték alatti ilyen aliról & társai -ról vett okosságokkal..), több minden mással együttesen, az már a Te dolgod.
De, kaptál alternatív lehetőséget, hogy az általad fénybe hozott valamely 3rd party APP értékeit láthasd a gyári AOD -on. Ez mellett, az is opció, hogy nem a gyári AOD- ot használod (tovább pendítheted ezzel is a 3rd party vonalat..), hanem mást.
Ugyanakkor, az eddigiektől függetlenül, Te vidd tovább a saját vonalad. 👍
-
gerner1
nagyúr
Lehet rosszul rajzolódik ki, de én úgy látom,, hogy valamiért, Te, egy állandóként tekintesz arra a ~66%/ó értékre a tartozék töltővel.
Csakhogy, az nem az. Hogy mi(?) befolyásolja, azt leírtam (de most sem ezen van a hangsúly, mert továbbra sem az én igazságom, írhatta volna bárki más is...), ráadásul, sokesetben például az alap 10W sem igaz 90x% felett, hiába van ON -ra állítva a gyorstöltés, és hiába kezdi is meg instant 15W -tal a töltést (ez sem egzaktum ...) .
+ Ott van még, hogy amikor lemegy a készülék DS -be, akkor eleve kevésbé melegszik, ellentétben egy olyan állapottal, amikor a kijelző bekapcsolt, és ha mást nem is, a készüléken csak az említett 3rd-party APP -ok valamelyike fut éppen, hogy mondjuk Te pont lásd folyamatosan, hogy aktuálisan mennyi is van (lehet..) hátra 100% -ig.
++ Bekapcsolt kijelzővel pedig, ezen készüléken sincs gyorstöltés, így ekkor sem valid a ~66%/ó, és más sem. -
gerner1
nagyúr
Ohh, mea culpa. 27% -on volt. Utána már néztem, mert várt a reggel.
Újkorában (ez azért lényeges, mert azóta folyamatosan degradálódott ennek az akksija is, amellyel rövidül az idő...), ezek voltak a töltési idők, nyugalmi állapotban :
1., készülék bekapcsoltan:
- 15W -os töltővel = 102perc
- 25W -os töltővel = 78perc2., Full kikapcsolt készüléknél:
- 15W -os töltővel = 94perc
- 25W -os töltővel = 71percUgyanakkor, ennél a típusnál is volt többször, hogy 2ó feletti idökkel töltött .
-
gerner1
nagyúr
41 perc. De, ennél is helytálló mindaz, amit írtam. Annyi a különbség, hogy ez a 25W -os töltő, nem csupán két lépcsős teljesítményszinttel tud tölteni, mint a dobozban található, ami csak kettővel.
De, ha plö most kirakom a terasz-asztalra, amely egész nap szívta a napot és most is még bő 50 C° felletti, akkor ez simán felmehet többre, amíg ismét vissza nem hűl oda (a teló), ahol a töltésvezérlő ismét magasabb teljesítményt kér a töltőtől, amellyel ismét változni fog a becslés."A külső appokkal nem vagyok kisegítve, az nem látszik az AOD-n."
- A #1930 -ban azt írtad, hogy "Az összes telepített fapados app ki tudja rendesen számolni, hogy az adott tempó mellett, hol a vége..."
* Tehát, akkor, amennyiben azt validnak gondolod, akkor ha mást nem, ki lehetsz segítve, mert ez viszont valid . Szóval, ha az említett APP -ok közül, kirakod az eredményét, amelyet a gyári AOD, ugyanazzal késleltetéssel fog kiírni -és ha közben változik a becslés- akkor azzal azt fogod látni . Többek közt, ezért is írtam ...Továbbá, minél magasabb a töltöttségi szint, annál pontosabb lesz a becslés is, így semmi különös nincs abban, hogy a teljes töltöttségre összeérnek az értékek.
-
gerner1
nagyúr
Szerintem, áttételesen, van hozzá (AOD) .
Az, azt vizsgálja meg, hogy amikor megjelenik a táp a porton, akkor milyen körülmények vannak(?), és az alapján készíti el a becslést. Értelemszerűen, ha ezt követően például nem használom a készüléket, akkor a teló belső hőmérséklete is alacsonyabb lesz, amellyel a töltés felgyorsul(hat).
Mivel pedig változik, és azt nem folyamatosan követve írja ki nekem sem az AOD, így az a későbbi megváltozott körülményekhez igazodva végzi a korrekciót.
Nálam ez rendben van.
-
gerner1
nagyúr
Nekem továbbra is eltérő az álláspontom, de tudjuk ezt be az én korlátoltságomnak.
Te, mióta tapasztalod ezt (eddig nem jelezted, vagy figyelmetlen voltam..) ?
.. - Mert nálunk, hosszú évek óta annak függvénye, amit írtam. Nekünk, van többféle eredeti Samu töltőnk, és a 25W -ossal például ez is egészen mást ír ki nem csak a kezdetkor, hanem akkor is, ha azokon a töltöttségi szinteken tart az akku, amiket megjelöltél.
Ugyanakkor, amennyiben az AOD -ról olvasom le az értéket, akkor figyelembe kell vennem azt is, hogy az sem folyamatosan veszi a mintát, így alvásban hagyva a készüléket. Szóval, ha megfigyeljük, akkor az AOD, mennyi időnként is változtat pozíciót a kijelzőn (??) ... -
gerner1
nagyúr
válasz
MrChris #1920 üzenetére
FR = Factory Reset, azaz "Gyári adatok visszaállítása", ami lenulláz mindent.
Teljes mentést nem tudsz csinálni Samsung -on: root nélkül. De, a gyári Samu Smart Switch -csel elég sokmindent le-lehet menteni & visszaállítani (akár a telón microSD -re/pendrive -ra, akár a PC -s verzióval a számítógépre..).
Ugyanakkor, néhány biztonsági beállítás, és a 3rd party APP -ok beállításai + mentései nem kerülnek átemelésre, így azokról neked kell gondoskodni egyenként, ha arra a kérdéses 3rd party APP lehetőséget biztosít."Úgy tudom ez a telefon valszeg angliából jött"
- Ez egyszerűen kideríthető, ha készítesz Te is egy screenshot -ot erről: LINKA downgrade -hez is van leírásom, de előbb nézzük, hogy mi is pontosan az 'aktív-CSC' -d, a kért screenshot alapján. Azt, ugyanis át lehet állítani másikra úgy, hogy szintén nem kell újra belakni a telót (akárcsak, ahogy már azt a downgrade -del kapcsolatban is jeleztem..) .
-
gerner1
nagyúr
válasz
MrChris #1918 üzenetére
Nem tudom. Még nem jelezted, hogy végigmentél volna az összes opción, beleértve az eggyel korábbi release -re való visszatérést is (lehet úgy is, hogy nem kell újra belakni..) .
Amennyiben, user oldalon (downgrade, FR is) megvolt minden, és biztosan kizárható például olyan lehetőség is, hogy a Te A526B -d nem egy szomszédos ország hálózatát találja meg jobban (akár eltérő teló-beállítás okán), akkor a legnagyobb eséllyel a szerviz marad.
-
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #1916 üzenetére
Akkor, ezek szerint csak a 900 -at nullázták ki teljesen. Kössz az infót.👍
-
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #1908 üzenetére
"...gondoltam rá, hogy más régióra átállítom."
- Szerintem OXM firmware -rel, másik régióval is tudni fogja a hazai MCC MNC kódokból, amennyiben a hiba a Samsung oldalán a firmware -ben van. De, egy próbát ez is megérhet, valóban.
Ugyanakkor, az biztos, hogy nem hazai régiókódokkal nincs letiltva a Fix 2G, Fix 3G & a VoLTE opciók (még), amennyiben ez is szempont...
- Mindemellett, még nyerhetsz is vele (ha az, firmware cserével történik). Például a natív hívásrögzítőt (a Fix 2G, Fix 3G, VoLTE mellé..) is .👍 -
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #1904 üzenetére
Visszakanyarodva a csatolt képhez, eszembe jutott még valami (mea culpa)....
A 'WiFi hang' -ot ( VoWiFi ) kikapcsolva, történik változás ?
+ A menüben elérhető opciók különbségét adhatja a szolgáltatói SIM is. Néhány fw.frissítés óta, Telekom -os SIM-kártyával is ilyen lett (ahogy plö szifonon is..) több, más típusokon is , akkor is ha XEH az aktív-CSC. Szóval, simán lehet az is, hogy most már Yettel -est használva is ilyenre vált (erre is lehet megoldás, ha valaki ragaszkodik hozzá...) .
-
gerner1
nagyúr
válasz
MrChris #1895 üzenetére
Talán lehet (ADB), de ahhoz is PC -kell.
Yettel?.... - Olvass vissza a topikban. A túlnyomó többségnek, eleve nincs semmilyen 5G elérése Y. SIM -mel...
+ Amennyiben a készülék is ott vásárolt, az nem oszt/szoroz, mert ennél a típusnál sincsen Yettel -es régiókód, így ők is XEH kódost forgalmaztak. Szóval, ez, nem befolyásolja, hogy miért van csak 2G -d...Másik szolgáltató SIM -kártyája még alkalmas lehet tesztre, amennyiben arra van lehetőséged .
-
gerner1
nagyúr
válasz
MrChris #1892 üzenetére
Úgy nincs Recovery.
A firmware hibát én (a panasz cunami hiányában is...) kizárnám. Ugyanakkor, visszarakható az előző release (ahhoz is PC kell..), és akkor kiderül(het), hogy nálad, lehet-e azzal összefüggés.
- Amennyiben nem hoz eredményt a downgrade, akkor sanszos, hogy szerviz látogatás lesz a vége... -
gerner1
nagyúr
válasz
MrChris #1890 üzenetére
"Itthon vagyok Mo-on, földrajzilag ugyan ott ahol korábban rendben volt most nem megy csak az edge.2"
- Simán elképzelhető, hogy nem szolgálnak ki VoLTE -val, ezért vált 2G -re. Amennyiben, a Te napi rutinodat érintő lokációdat is most érte el az 5G fejlesztés és/vagy annak finomhangolása, akkor az ahhoz köthető ilyen fallback anomáliák általában megszűnnek ~35-50nap elteltével.USB kábellel, PC -re kötve próbálod ?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az 5G-vel felvértezett A52 nem sokban tér el a 4G-s verziótól, de nem csak azért érheti meg a felárat, mert már az ötödik generációs hálózatokon is működik.
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest