- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cinemazealot #21 üzenetére
Neis mond. Páromtól mindíg megkérdezem, hogy féltégla van a táskában?... Hát a tárca magában olyan nehéz...
-
-
-
Hieronymus
veterán
válasz
Rodi 4.80 #40 üzenetére
Oktatás és nevelés van, csak nem úgy ahogy gondolod.
A rászoktatás akkor kezdődik, amikor már járni tud a gyerek.
Ha édességet akar, beszerezheti a közeli boltokban. Megmutatják hogyan kell csinálnia, utána már egyedül kell lopnia. Ha lebukik, vissza kell adnia az elcsent édességet. Kap mellé látványosan, két hatalmas pofont.
Na nem azért, mert lopott. Azért mert lebukott. Legközelebb figyelmesebb lesz és nem bukik le.Megtanulja a gyerek, a büntetés a lebukásért és nem a lopásért jár. Innentől esélytelen minden tanítás és nevelés, ami ennek a szabálynak ellent mond.
-
.mf
veterán
*kopp-kopp* Nekem eddig még nem volt ilyen gondom, pedig most is épp Malajziában vagyok, s voltam már itt korábban is pár hétre. Járkáltam már sokszor éjszaka kihaltabb részek sötét sikátoraiban is. Gondolom az áldozatok feltűnően kiöltözött nők kezében lengén lógó ismerten drága márkás táskák -- ezek Bp-en is kedvelt célpontok...
-
törölt tag
3db gyorsulás érzékelő betanítva rántásra és egy kapszaicin, ammónia patron, ami belefakad a táskába, értéktelenné teszi a tartalmát.
Lehet rakni bele késleltetést, csipogást, és olyan deaktiválást amimhez meg kell állni, vagy el kell dobni a táskát 5 sec-en belül.Megtalálni se lenne nehéz a büdös táskát, telefont, pénzt.
-
Forchalad
tag
Szerintem ez a megoldás ebben a formában teljesen halott. Az alap koncepció jó, de ki az akinek nem a táskájában van a telefon?
Mire talál egy másik telefont, amire bepötyögi a számot meg a kódot (ha egyáltalán emlékszik rá) már réges régen kidobták a táskát.
Valami olyan dolog kellene, hogy egy (elegáns) karkötővel együtt lehet ezt megvásárolni amiben szintén van egy mini GSM modul. Arról meg indítható lenne egy gombnyomásra a "robbantás".
-
Hiftu
senior tag
Erről a cikkről nekem Charles Bronson Bosszúvágy című filmjei jutottak eszembe.
-
válasz
Rodi 4.80 #40 üzenetére
Az 5let kitűnő, csak nem látom, hogy akarod kivitelezni? A videón nem 10 éves sz@ros kölyköket láttam, felnőtteket hogy akarsz nevelni?
Bár az is igaz, hogy ha elküldik 5-6 évre egy külszíni kőbányába követ törni, az eléggé "motiváló" lehet, hogy talán mégsem kellett volna lopni, csalni, gyilkolni.
-
Dhampir
félisten
Valami védelem jól jött volna az Országos Széchényi Könyvtár egykori főigazgatójának is.
-
Rodi 4.80
senior tag
A bűnelkövetést megelőzni kellene valahogy. Oktatás, nevelés vagy ilyesmi.
-
Nyugis
senior tag
Üdv
Érdekesség. Nem több.
Vélhetőleg kint is reklámozzák.
A tolvajok pedig már pontosan tudják, hogy mit és hol keressenek. -
Lacok
őstag
Na ez se jó semmire de legalább jól lehet vele keresni.
-
Tikakukac
titán
Épp ma keltett egy nyomozó, hogy látta az egyik lopós videóban a számomat, aztán érdeklődik hol volt ez pontosan mikor stb stb.
Mondtam neki, hogy nyugalom, a rendőrség igaz, le sem szarta az egészet, de a fickóról 2 hét alatt mi összeszedtünk 3 másik lopást kamera alól, megvan a neve, mailje, facséja, címe, telszáma és a napi rutinja is. Azóta lopott még úgy 1 millányi cuccot, szabadlábon van, mert hát hogyan máshogy lenne.
Támogatom a karlevágást. Ha nem lenne neki, éhen döglene, mert nem tudna mivel lopikázni, a tökéletes végrehajtás az élettől.
-
atok666
őstag
Egyszerubb megoldas kene, egy ilyen tolvajnak szemrebbenes nelkul levagnam az egyik karjat. Annak legalabb lenne vmi kis visszatarto ereje - szerintem.
Atok
-
SunyaMacs
aktív tag
zsebbe pisztoly...
-
somogyib
őstag
válasz
Sanchez638 #29 üzenetére
Ennél egyszerűbb lenne, ha a robogókba építenék be az elektronikát. Ha elküldöm a rendszámát egy telefonszámra sms-ben, akkor behúzna egy satufék.
-
Sanchez638
addikt
Kivezetett gumis 1m-es madzag, ahogy kihúzzák úgy berobban. De még elég ahhoz hogy ne önrobbantás legyen. És legyen a festék a tipikus büdös lemoshatatlan cucc.
(#28) Béééla Biztos ide szántad?
-
Béééla
őstag
Nem értem mi ezen a nagy kunszt, a Samsung most dobja újra piacra a Note 7-et és annak akarnak konkurenciát
Kicsit értelmetlennek találom a cuccot, sok a probléma vele.
-
athomi
veterán
Mondjuk ha a robogóst ezzel robbantod miközben száguldozik, azzal balesetveszélyt okozol.
-
cinemazealot
addikt
Erről nekem a Csupasz Pisztoly idevágó jelenete ugrott be.
(#17) sheratan
+1 a damilos kibiztosításra.(#8) papi77
Zsebben a mai péklapátokat? A női ruhaneműkön (miniatűr, testhezálló vagy egyáltalán nem létező zsebbel) még az (egyébként ma már ritkaság számba menő) egykezes méretű okostelókat se tudod hova tenni, nemhogy a szinte kizárólagos phableteket. Asszonykám is csak táskában tud magával vinni kulcsot, tárcát, telót, iratokat és szerintem ezzel nagyon nincs egyedül. -
Zeratul
addikt
Pénzes postásoknál hosszú évek óta festékpatronos táska van, ha kirabolják őket jobb ha tolvaj nem próbálkozik kinyitni a táskát.
-
AGE-T
őstag
Túl bonyolult ez. Egy biztonsági csat kell rá, ami erősebb húzásra kiold. Így elviszi a fülét, de a táska mondjuk megmarad.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #16 üzenetére
Ez úgy lenne működőképesebb, hogy ha mondjuk övre kulcsolt damil lenne, ami kirántja a biztosítékot, és a csomag elkezd füstölni. Illetve inkább egy olyan füst kellene, ami nem lemosható nyomot hagy. Az kellemes lenne, ha egy ilyen színű motort meglát a rendőr, viszi is el a tulajdonost kérdés nélkül.
Olyan lenn ez, mint a tetoválás az arcra, régebben a bűnözők permanens megjelölésére szolgált. -
macilaci78
nagyúr
Márpedig hol máshol lenne? Még a kezében, amit vagy kiejt és amíg a táskájával van elfoglalva, addig más felkapja, vagy zsebben, de nem az lesz az első gondolata, hogy Paintben játsszon.
Oké, elgurult a telóval a táskája... Ki az a mai világban, aki fejből megjegyez egy olyan telefonszámot, amit szíve vágya szerint sose kell használnia? És azon belül még egy külön PIN-kódot?
-
zseko
veterán
A táska fülébe végig drótot, a kioldót meg csuklóra rögzíteni, így mikor letépik automatikusan kiold, aztán a 150eV szépen megcsapkodja
Azt a motorozást megnézném
Persze egy bőrkesztyű már lehet leárnyékolná, de biztos van az a feszültség ami áthúzna azon is...
Egyébként Dél-Afrikában sem szarakodnak sokat:
Autólopás? Védekezzen pokoltűzzel! -
ha olyan festék lenne benne, mint a pénzkazettákban, akkor még működhetne is a dolog.
régen a tolvajnak levágták a kezét. az egy megfelelő büntetés volt, én is azon vagyok, hogy az ilyesminek lenne elrettentő ereje most is.
a mai társadalmon egyértelműen látszik, hogy szarul működik. nem kell mást tenni a bizonyítékért, csak kimenni az ajtón és megnézni. sőt, ki sem kell menni. de mivel döntéshozóink maguk is tolvajok, hazugok, gazemberek, így eleve nem támogatják az ilyen büntetéseket, mert a mandátum lejárta után nehogy rajtuk csattanjon.
a másik oldala meg az, hogy ha pl sok sorozatot meg filmet nézel, de nem a moziban meg a tévében, akkor lehet, hogy még én is lábbal kellene, hogy elindítsam a letöltést, mert kezem már nem lenne -
Lacc
aktív tag
Nem hiába van ott az ördög szmájli
. Több probléma van a robbanó töltettel, reptéri ellenőrzésnél fennakad, külső magas nyomásra is beindulhat az "önrobbanás" - elfelejtettem a szakszót stb. Esetleg a gyerek az anyja táskáját elszedi és addig üti a földhöz, hogy magát robbantja fel.
Bár Szent László király idején is akasztással büntették a lopást, vagy kéz levágással, de egy idő után bevált, és Könyves Kálmán uralkodó már tudott enyhíteni ezen a szabályon.
Néha a tűz ellen csak a tűz hat.
Ez ugyanez, mint ami itt van hardveraprón, a csaló átver egy SSD-vel, a pénzt lenyúlja, hiába van bankszámla adat és telefon meg, nem veszi fel, a PH-n letiltják, a rendőrség meg nem tudja megoldani az ügyet, kiderül máshol is feljelentik, van valami eljárás ellene, de már 5 éve tart, és így inkább dobják, és megúszta
.
True Story bro. A 3-ikat már fel sem jelentettem, mert minek, csak dobálják egymás közt is a rendőrsége az ügyet.A festékpatron jó ötlet, én még az elektromos sokkolást is melléje tenném. Azért egy arcba robbant festékpatron eléggé jól meglátszik a tömegben, és azt a szégyen érzetet - már ha van ilyenje a bűnözönek - eléggé megtudja ugrasztani.
-
somogyib
őstag
Nem túl hatásos védelem.
Ha ilyen elszántak ezek a rablók, legfeljebb mostantól visznek magukkal egy csípőfogót. Mire az áldozat begépelné az SMS kódot, már le is vágta az oldalán fityegő detonátort. -
AGE-T
őstag
Egy ilyen kell csak kicsiben.
Ha valóban kezelni szeretnék ezt a problémát, gondolom lenne rá megoldás. Ha más nem, csapdát állítanék, és keményebben büntetném. -
Pedig ha attól kellene tartania, hogy szó szerint "rárobban" a táska, majd elmenne inkább valami normális munkát keresni... Teszem azt levinné a kezét... (Mondjuk én az a fajta emberke vagyok, aki szerint igenis van elrettentő ereje a halálbüntetésnek. Nem akarok flame-t generálni!!!! Mindenki azt hisz, amit akar.)
(#6) Gertrius: +1 (sajnos)
-
Gdi
senior tag
Ha egy motoros tolvaj 40-50km/h-val a földre rántja, és végigszántja az aszfaltot a feleségeddel, barátnőddel, anyukáddal, lányoddal, szerintem Te sem arra vágynál, hogy 3 hónap felfüggesztett ejnye-bejnye után újra megtehessék vele. Már ha egyáltalán elfogják az elkövetőt.
Nem megölni kell, de egy leszakadt ujj lehet keményebben korlátozna a jövőbeli bűncselekmények elkövetésében.
Mondjuk ez inkább a tulajdonosra jelent nagyobb kockázatot.
-
Ez eléggé kétesélyes megoldás így.
-
nuri
aktív tag
Mi van, ha a táskában van a telefon...
-
Lacc
aktív tag
Nem robbanó festékpatron kell bele, hanem robbanó töltet
Új hozzászólás Aktív témák
ph Malajzia kemény hely, robogóval fosztogatják a járókelők értéktárgyait a bűnözők. Egy helyi cég különös ötlettel védené a potenciális áldozatokat.
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest