- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
bambano
titán
ezek 500 MHz-es procik, 256 mega rammal. van olyan is, amiben van vga. én olyan dolgokra használom, amire mások routert vesznek openwrt-vel. hálózat-minőség ellenőrzés, forgalom figyelés, stb. van belőle olyan, amelyik fent van egy torony tetején. ha nem akarok mászni, dobok neki egy sms-t, akkor bekapcsolja a wifijét, rá tudok menni és lentről konfigurálni az egész kócerájt.
-
-
-
Nem nehéz pedig telepítés közben megadni, hogy a rendszertöltő ne ott legyen, ahol az OS. Próbáld ki
@bambano : Volt melóhelyen voltak, azok nem sok mindenre voltak jók... Igaz, azok ilyen 2005-6 körüli 1GHz verziók voltak, annál gondolom erősebbek. Mondjuk cli alapú működéshez nem kell nagyon sok erő, az igaz...
Adsz is el belőle? Lehet vevő lennék. -
MurdR
veterán
Tim: igazából az ''úton van'' jelző az az én esetemben azt jelenti, hogy eddig ''lusta voltam érte elmenni''. Valamelyik nap beszéltem a tulajjal, elsején jön felém és bedobja a gépezetet.
hcl: nagyon tetszik az elképzelés, el is kezdtem már foglalkozni a Linux-szal, értem is hogy mi az a grub, de a jelenlegi tudásom kimerül abban, hogy Lilivel csinálok egy Ubis bootos penrájt, és feltelepítem, majd használom. Mindíg kinevezek egy Linuxos notit amin majd megtanulok linukszolni, és amint ez megtörtént, akkor kihagyhatatlan ajánlat miatt el is adom a gépet.
(Kb 3 db. Lenovo T61-gyel játszottam már el ezt..)
Most vagy sikerül életre keltenem egy HP NX valami Pentium M-es gépet és azzal fogom ezt véghez vinni, vagy egy Amilo fogja ezt a szerepet betölteni, csak ez még a jövő zenéje. (Mindkettőbe kellene RAM, csak sajnálok sokezeré' DDR2 SoDimmet venni.)Telepítéskor megadod, hogy a winyó bootszektorába tegye a loadert (disztrótól függően Grub vagy Lilo) és az már jó esetben be tudja bootolni az olvasóban levő CF-et. -ha nincs benne a gépben a CF,vakkor viszont gond nélkül indul a Win, ugye?
-
bambano
titán
válasz
FoxiestFox #63 üzenetére
ilyen. pc architektúra, amd geode proci.
én szeretem, sok mindenre tudom használni. az újabb verziója elég tápos is. -
-
Nem néztem utána, csak egy időben játszottam a gondolattal, hogy szegény ember SSD-jének egy CF kártya menjen a Fujitsuba - de aztán lett egy IDE SSD bagóért
@MurdR : Nem a francot nem tudod megcsinálni a beépített CF olvasóval!!4!!!4!!
Telepítéskor megadod, hogy a winyó bootszektorába tegye a loadert (disztrótól függően Grub vagy Lilo) és az már jó esetben be tudja bootolni az olvasóban levő CF-et. A winydózt is bebootolja, nem bántja. Persze nem biztos, hogy akkor már látja a az olvasót, de próba cseresznye.Azon a vason egy Debian elszaladgál Openbox-szal, igazából a Lubuntu már kicsit sok LXDE-vel, de menni megy. 8GB-on elvan mind a kettő.
-
Hálókari nincs benne? Win 3.11-el vagy vmi egyszerű Linuxal Sambával gyorsabb/kényelmesebb áthúzogatni a dolgokat helyi hálón keresztül, de ha nincs akkor egy laplink kábellel (dos/nc alatt) is jóval egyszerűbb másolgatni a dolgokat mint floppykkal szenvedni, XT/286-osokra "szoktam volt" így másolni, bár nem túl gyors (floppy-nál azért így is gyorsabb), de a kisebb vinyókhoz bőven elég, hamar megtelik.
-
MurdR
veterán
Tegyen valaki igazságot már!
-
-
dabadab
titán
"A CF kártyához olyan adapter kell, ami támogatja a bootot, nem?"
A CF-IDE adapterek full passzív cuccok, mivel a CF kártyákon tulajdonképpen IDE csatlakozó van, csak más a formája, szóval az adapter a bootolás dolgába nem szól bele, nálam gond nélkül ment a dolog (nem X22-szal, hanem már nememlékszemmilyen alaplapos asztali géppel).
-
kmisi99
addikt
Ja és totál gyönyörű állapotban van, sajnos a műanyag már elöregedett így itt ott elrepedt, de karcmentes és minden hibátlan. Bár igaz, hogy passzív a hdd miatt hangosabb mint a laptopom hűtéssel együtt.
Persze az akksi 20 év után totál meghalt, csupán felvillantásra marad ereje, de ez így rendben is van. -
Arduinoba bootloadert, de semmi komoly.
Van ugye ahhoz a Parallel Programmer, az a legegyszerűbb, kb. 0ft-os író. És lehet vele bootloadert írni. Hivatalosan nem lehet vele rendesen megcsinálni, de Linux alól meg lehet oldani a fuse normális beállítását, és állandóra belepakolni a loadert.
Pl. az ebayről 5V-os loaderrel vagy üresen érkező darabokba 3,3V-ost pakolni, meg ilyesmik.Egyszerűen annyira ritkán kell, hogy USB programozót nem veszek hozzá, másik gépen meg nincs párhuzamos port (T410 meg Fujitsu S7010, bár utóbbin a dokkolón van, de amíg a HP megy, azon írom).
-
Ej de komoly söprés volt itten .... Milyen admin lett volna vajh belőle ha lehetőséget kap?
-
kmisi99
addikt
2000ft. Az olyan mintha egy átlag PC hez vennék egy 400 000ft os szimpla dvd írót.
Amilyen jó vétel volt ez a kis gép, nem akarok rá költeni, van floppy meghajtóm, összerakni egy p4 et meg nem sok idő szóval kibírom. Egyébként nagyon patent, van súlya de rendesen, kb 3kg pedig 10 colos, 486 os cpu 4mb ram, 320mb hdd, színes kijelző. Minden amit csak akar az ember egy high end pc től.
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #45 üzenetére
Tudom, sajnos mikor a gépet szereztem volt is ott egy, de másnapra elvitték.
így jobbhíján egy p4 es gépet összelökök. No meg eddig kb 20 floppy lemezből egyetlen darabot tudtam leformázni rendesen. Úgy néz ki az idő megette őket. De a régi kedvenc játékaimat muszáj lesz felrakni rá. Jelenleg csak a three wikings nevű blizzard játék van fenn.
-
-
kmisi99
addikt
Én mostanság vele retrózok. Már csak össze kell raknom egy pc-t hozzá floppy val, hogy tudjak rárakni fasza játékokat.
-
The DJ
addikt
Akkor sorolom mi van a polcon:
IBM Thinkpad T22
IBM Thinkpad 390X (ez a retro játszós masina)
IBM Thinkpad 760ED
IBM Thinkpad R51
IBM Thinkpad R40
IBM Thinkpad R60e
IBM Thinkpad X41Egyéb retro:
Crito Model 98
Olivetti Echos Pro 133
Dell Latitude C610
Dell Latitude D600Ezek így fejből, de van még legalább kétszer ennyi laptop odaát. Szóval engem is érint a retro láz.
Persze vannak újabbak is, de ez most nem az a topik.
-
MurdR
veterán
válasz
szabonagyur #40 üzenetére
Fenyő: a K-Meleon-os részen valamiért átsiklottam, ha bekapcsolom este, szerintem fel is teszem.
-
szabonagyur
félisten
Komoly kis gépezet ez
[ Módosította: MurdR ]
-
Azon kívül, hogy az 1.1 USB az lassabb is, mint a PCMCIA.
A beépített CF olvasóval nem fog menni, csak CF-IDE-vel. Mekkora királyság már, hogy CF volt benne
A RAM-ot köszi ha linkeled
1700 sem sok érte, a lényeg, hogy az XE3-ban menjen (mindjárt megnézem, milyen chipset van abban). Nem sok 256-os, pláne 512-es RAM megy benne.
[ Módosította: MurdR ]
-
Tim82
félisten
válasz
juliabrilke #28 üzenetére
1 GB-os modulon nem gondolkodtál el bele? (Most gondolom, 512 MB cserélhető modul + 512 MB alaplapra forrasztott van benne.)Sztornó, extra 1 GB-ról írsz, reggel van még nekem.
-
Win 2K-át én is nagyon szerettem, maga idejében ('99 !) nem is igazán volt konkurenciája, mondhatni meghaladta a korát, az Xp is totál rá épült (2K az 5.0 és Xp az 5.1-es kernelt használja) annak kisebb pofozgatásával, de annál jóval kevesebb erőforrással is beérte és az akkor még nagy számban jelen levő régebbi hardvereket is támogatta (pl izás hálókarik, 3dfx vgak stb.), amiket az Xp-ből már kigyomláltak, ugyanakkor funkcionalitásban kb. mégis ugyanazt tudta mint az Xp.
Amúgy használtam 2K-t Wpa2-vel, ott inkább a valószínűleg a router és a wifi kari között lesz inkompatibilitás, tapasztaltam már párszor, hogy bizonyos N-es (főleg T-rés allinone) routerek habár papíron kompatibilisek lefele a B/G-és karikkal, a valóságban ez elég esetleges, hogy melyikkel mennek, melyikkel nem, ami szintén hasonló tünetek produkál, hogy csak nyílt (jelszó nélküli) hitelesítéssel hajlandó csatlakozni oprendszertől teljesen függetlenül (Xp/7/Linux).
P3-ason 2K alatt a K-Meleon böngésző 1.5-ös verzióját tudom még javasolni, az még az Operánál is pörgősebb (486-oson 64 mb rammal is elfut akár Win95-ön) vagy akár egy lájtosabb Linux disztró (pl antiX) is elfutkorászna a Win mellett, ha netezésre is használnád (persze nyilván a vas korlátait figyelembe véve) a masinát a jófajta retró gémek mellett.
-
DR|FTK|NG
veterán
Jó írás.
Nekem volt egy T30-am(beadta a derekát, úgy ~7 éve
), és most van egy T43-am harmadik gépnek.
T30:
-P4 1,8GHz
-512-768MB RAM, nem emlékszem rá
-ATI Mobility Radeon 7500
-WIFI nélkül, de volt BT
-Valamekkora HDD(talán 20GB), majd 80GB-os(most ez van a T43-ban, ha jól emlékszem)
-1024×768-as felbontás, 14"-en
-~25-30 perces volt az akksiT43:
-Pentium M 1,86GHz(Dothan)
-1024MB RAM(2 modul), 1,5-2GB-ra szeretném bővíteni
-ATI Mobility Radeon X300
-Van WIFI és BT
-Régen 60GB-os HDD volt benne, most a 80GB-os van
-1400×1050px 14"-en
-2-7 perces akksi(ennek akkor is rosszabb volt az akksija, mint a T30-nak, amikor még az is ment)
-Régebbi Ubuntu van rajta(újra kéne telepítenem, már régóta), és a használata nem okoz tartós fájdalmat. -
Tim82
félisten
válasz
juliabrilke #24 üzenetére
X40-ben talán lassabb is a HDD, mint az X22-ben (1,8" 3600rpm PATA vs 2,5" 4200rpm/5400rpm/akár 7200rpm PATA).
Igazán elvetemült embereknek javaslom eBay-ről egy mSATA-PATA átalakító beszerzését és egy mSATA SSD-t.
Az X40-nel is meg lehetne csinálni, erről úgy rémlik, hogy beszéltünk már más topikban.
-
juliabrilke
veterán
Mai napig használjuk az X40-es notit, párom azt hurcollássza mindenhova.
Alulfeszelve az ULV proci elmegy simán passzívan, extra 1GB rammal és msata kártyval meg nagyon gyors.Ahogy emlékszem ezeknél a gépeknél a lassú hdd volt a gond csak.
-
juliabrilke
veterán
dupla
-
MineFox54
őstag
Egyébként:
Nekem R30-am van, jó sokat szívtam már vele, nekem nagyon hasznos volt a Plop Boot Manager. Lehet vele bootolni usb-ről bármilyen gépen kb.
szerk: write-only módban voltam, most látom, hogy írta hcl
-
Syl
nagyúr
>ha lehetne, és lenne rá támogatás, akkor a mai napig a Windows 2000-et használnám, mert egyszerűen imádtam azt a rendszert....
Nagyon nagy riszpekt
-
Ganz-[HUN]
addikt
Jó kis írás.
-
MurdR
veterán
SwissBread: A Windows 2000 az NT alapokon nyugszik, otthoni felhasználásra nagyon stabil OS. Azért nem XP, mert az már túl hájgend ehhez a laptophoz.
Wifi dongle?
Áhh, nem érted Te még ezt a retro életérzést még. Az USB-s wifi az kb olyan, mint ha egy 1200-as Ladába GPS-t építenél a műszerfalba.7: ismerem, szoktam vele tolni amikor rámjön, csak sajnos elég kevés időm van mostanában CS-n kívül mással is játszani
DarthSun: akkor nosza, addig szerezz amíg nem vásárolom fel az összeset.
Dyingstar: Idővel azt is szeretnék majd, meg még párat a T-szériából.
Zsolt72: köszi és köszi
Nagynorbiman: köszi
-
inspiroyhome
senior tag
hupasztmek ezt még olvasni is ciki.
Jó írás, van ám itthon is hasonló PIII-as csoda. Előttem egy autószerelő műhelyben használták közösen, úgyhogy borzasztó állapotban van, de úgy ahogy működik.
a billek fele hiányzik, zsanért távolról sem ismeri, usb kiszakadva, vinyó valahol útközben kieshetett, töltő ragasztva + szigszalagozva, de még életben van a kicsike..
-
válasz
FoxiestFox #15 üzenetére
¯\_(ツ)_/¯
-
-
válasz
FoxiestFox #13 üzenetére
-
Csinos.
Nekem egy T20 van ebből az érából, bár bontás alatt áll, mert a háza ramaty, úgyhogy mennie kell.
Retrózós gépnek remekbe szabottak ezek.Az első kommentelőnek mi nyűgje? Nem sikerült becserkésznie az áhított hölgyet?
-
De jó kis retro készülék. Valamikor én is szeretnék egy ilyen kategóriájú PIII lapost.
-
7
addikt
Ajánlom figyelmedbe az OpenTTD-t (Open Transport Tycoon Deluxe). [link]
-
MurdR
veterán
Rosszul emlékeztem, 1700Ft, javítottam is.
A beépített CF olvasóval próbáltam összehozni, de nem megy.
Pedig az lenne a királyság.RAM:
Ebayen keress rá, micron 512 sodimm SD, ki fogja dobni találatként, frísippinges
(Bocsi most nem linkelek mert már lefeküdtem, de ha nem találod, holnap belinkelem)Bitpork: ez csak természetes.
-
Ha fizetnél érte, sem lesz teljes értékű párhuzamos port az újabb gépeimen - hasonló belsejű HP XE3-mal írom a bootloadert mikrokontrollerekbe.
Jó kis vas ez, ez akkor is menni fog, amikor a világ elpusztult
A CF kártyához olyan adapter kell, ami támogatja a bootot, nem? Amúgy nem lehet megoldani azt, hogy egy Plop bootmanagerrel bebootoljon? Elvileg az CD-ről indítva is elég sok mindent fel tud bootolni. (Én virtuálgépbe raktam cd-n, és a virtuálgépre csatolt usb drive-ről tudott bootolni
)
512MB SDRAM 1000-ért?! Rohanok!
(BX kompatibilis is akad? Az XE3-ba jó lenne kicsit több RAM.) -
-
bambano
titán
amin aoe rendesen fut, azzal már érdemes vekengeni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Reklámblokkolók topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest