- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Иван
őstag
válasz
sing1ep1ayer #3 üzenetére
Másik gondolkodásmód szerint mindenki magáért felel és a saját életét igazgatja, nem az állam asztala. A hajléktalanok közt valaki megérdemli az állami segélyt, de mondok valamit.
Itt nálunk van egy-két csöves banda, akik agresszívan KÖVETELIK a pénzt, és tudom, hogy nem kiflire megy. Ezeknek miért fizessen bármit az állam vagy én? Ezek nem érdemlik meg a segélyt. Igaz, hogy a segélyezési rendszer egyfajta gátként is szolgál, hisz aki nem kapja meg azt a havi pár tízezer froncsit, az még agresszívabb lesz és bűnözőként végezheti (ami lehet többe fog kerülni az államnak), de akkor legalább ha már az adópénzt odaadták neki, a saját zsebpénzemet ne követelje.
A cikk annyiban fontos, hogy megmutassa tényleg nem egyszerű a helyzet.
Másfelől Magyarország ilyen szempontból szerintem évek óta rosszabbodik, valahogy kezd az ország nem csak gazdaságilag, de társadalmilag, morálisan is leépülni. Amikor Pesten voltam pár napot, számomra döbbenet volt, hogy akár 5-6 évvel ezelőtthöz képest mennyit romlott a város állapota.
És sajnos nem lehet ezt a kormányokra meg válságokra kenni, mert ez bizony a magyar nép rontotta el. 1989-ben még mi voltunk a poszt-komcsi államok mintája, most meg... Volt szerencsém lengyel barátainknál, Krakkóban járni. Nem mondom, hogy gazdagabbak, de mindenképpen
- vidámabbak
- ízlésesebbek
- rendezetebbek.
Nem pénz kérdése a cigi csikkeket eldobálni a buszmegállóban, és nem pénz kérdése a boltban a kedvesség.És akkor még nem is említettem a szomszédaimat, pár kilométerre itt vannak sógorék. Akik mintha más idősíkban mozognának...
SZERK
Danielssss:
Mielőtt dicséred a francia/angol rendszert, jobb ha tudod, hogy ott is hihetetlenül sok az ingyenélő, aki csak a council flateket járja körbe az országban. Persze próbálják őket kitenni, de az is nehezebb, mint hiszed.
És akkor még nem beszéltem pl a német problémáról, ahol meg nem a munka a gond, hanem hogy képtelenek beilleszkedni a német kultúrába.
Amerika meg más, mert az egész kontinens arra épül, hogy bevándorolnak, jóval elfogadóbbak.Az itteni kisebbséggel meg nem lehet mit kezdeni: nem bevándorló, magyar állampolgár, nem lehet kitoloncolni. Hova toloncolnád, ha már itt tanyázik 500 éve?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Mindekozben jonnek a hirek, hogy nem tudom hany ezer lakas all teljesen uresen az orszagban.
Nem tudomelkepzelni, hogy ezt a ket problemat nem lehetne rendesen osszehazasitani, alacsony lakberekkel es onkormanyzati segitseggel.
-
janos1988
addikt
válasz
Az sem megoldás, hogy a seggük alá tolnak fedélt, kaját. Mert akkor az lenne a vége, mint a Mo.-i szociális hálónak, sok lenne a visszaélés és a megélhetési gyermekgyártás...
-
Narxis
nagyúr
válasz
Nagyon egyetértek. Én azt mondom mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy emberhez méltó élete lehessen, ha ezt elutasítja és inkább lop, alkoholizál, drogozik akármi na akkor lehet bekeményíteni.
-
ronson
őstag
válasz
47k elég. Megmondták. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- JBL Tour One M2 - Champagne
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged