Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #107 üzenetére
Nem voltak rájuk igazán hasznos programok, nem kezeltek egy rakás újabb hardvert, stb. Persze ezen lehet fejleszteni, és fejlesztettek is, a Belle meg az újabb kiadások már azért sokkal közelebb kerültek a mostani oprendszerekhez, viszont érdemes megemlíteni, amit a felhasználók általában elfelejtenek, hogy eddigra a Symbian hátterét képező kódbázis egy iszonyatos kusza és készülékenként inkozisztens spagetti volt, amire többek közt ezért is meglehetősen nehéz és gyötrelmes volt fejleszteni. A fejlesztők pedig szeretnek a kisebb ellenállás irányába menni, és olyan platformra dolgozni, aminél jobb hatásfokkal lehet dolgozni.
-
válasz
Quasi_modo #107 üzenetére
Memóriát zabálni? Ok nélkül lemerülni?
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #102 üzenetére
Tulajdonképpen mi az, amit nem tud egyik mai rendszer sem, és a Symbian igen?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #91 üzenetére
Biztos nem azért magasabb a Symbian aránya, mert sokaknak nincs pénzük váltani
Vagy mert nem tudják mivel leváltani a kedvenc oprendszerüket ? -
Farkas82
tag
én meg azt hittem, hogy rajtam kívül már senki más nem használ symbiant. Lecserélném én is, csak nem tudok dönteni még op rendszerben sem, konkrét készülékben meg abszolút nem
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
kriszpontaz #97 üzenetére
igazad van. Csak az igazi okosteló, amivel terrabájtokat (szigorúan 2 r-rel) töltenek le a Starbucks Wi-Fijén, miközben a rendszerfájlokat túrják.
-
Látnok
aktív tag
Én elég sokat használom a mobil netet.... céges BB Q5 4 giga, nem tudom el fogy-e, de sok-sok e-mail miatt fontos.
Saját BB Z10 alap előfizu, és egy belépő BIS (1 G= 690 Ft) maximálisan ki van használva.
plusz otthon wifi.
És a BB telőn is jó netezni..
-
kriszpontaz
veterán
válasz
sz.balazs.95 #96 üzenetére
Csak nem a Starbucksban ül hanem a Mekiben
-
törölt tag
Igen, pont ez a lényeg, hogy mivel úgyis az előfizetéssel adják (nem tudom, hogy most is így van-e még, de régebben lényegében belekényszerítettek valami vaskos netes előfizetésbe, ha szifont vettél), így nyilván használja az ember, mert úgyis kifizette az árát. Például szoftverfrissítéseket, könyveket, meg egyéb amúgy offline fogyasztott tartalmakat simán le tudsz előre tölteni indulás előtt otthoni wifin, szóval ez nem létszükséglet igazából. Persze, meg lehet oldani út közben is, de pontosan ugyanaz a végeredmény, ha nem út közben oldod meg.
-
nem változnak a mobilinternetezős felhasználói szokásaim annak függvényében, hogy épp android vagy ios oprendszeres telefonom van, teljesen más tényezők befolyásolják a mikort és a mennyit...
-
daniel909
addikt
válasz
sz.balazs.95 #91 üzenetére
nem hiszem h a szegény ember okostelefonnal nyomulna... ráadásul netezne rajta... akkor már inkább buta fón vagy filléres android...
-
daniel909
addikt
elég fájdalmas h SYMBIAN rendszerről többen tolják mint wpről... ez már szánalmas tényleg.
(emlékszem hogy utáltam symbianrol netezni uuuurrr isten!!!! a kínok kínja enyhe kifejezés.) -
Régebben ios user agent-tel használtam a mobil böngészőimet, mert sok weboldal képtelen volt vagy a mobil oldalt beadni androidos user agentre, vagy vmi sz.r volt az oldalon, főleg a videók nem jöttek be html5-ben csak flash-t akart beadni mindenáron.
Mostanra már ez nagyrészt megszűnt, de vajon a statisztikából hányan csinálták ugyanezt rajtam kívül? -
catroot
veterán
Felre ment.
-
Simi87
senior tag
Hát nekem iPhone-om van, és független+ előfizus kártya.
-
Forest48
aktív tag
És ezekért a felmérésekért valaki pénzt kap...te jó isten
.
Remélem legalább az iTunes oldalát nézték. A másik meg az, hogy ezt reflexből megmondtam volna, hogy többet költenek appokra, mivel általában vagy drágábbak iOS-re vagy drágábbak iOS-re
. (Sok droidra ingyenes app is fizetős nekik.)
Csak az a kár, hogy az ájfónon minimum fényerővel neteznek, hogy kibírja délutánig -
Touch-ko
őstag
"Mivel használsz el amúgy ennyit? Én mondjuk néha netet igénylő játékokkal szoktam játszani, vagy ha valami eszembe jut útközben, akkor azt megnézem a neten,"
-sokat netezek telefonon, ritkan FB neha 1-2 orat naponta amikor nincs sok munkam, neha youtube, sokszor facetime, iMessages (szinte csak iMessages-t hasznalok, ismeroseim nagy reszenek iCucca van) neha jatszok jatekokkal de nem jellemzo, valamint ha van nalam iPad (neha hozom magammal) akkor telefonrol osztom meg a netet. Neha a Mac-re is az iPhone-rol tolom a netet. Eleg sokat utazom otthonrol munkahelyre (kb 12 kilometer) es az alatt ahol lehet, netezek.. Ha van frissites appokra akkor ha lehet telefonrol frissitem, neha letoltok 1-2 konyvet is, amik olyan 40-50MB korul vannak. Rengetegszer hasznalok net nelkul nem mukodo applikaciokat is. Pl CNN, AI is..
Szamomra nem lenne eleg 50MBennyire mas a felhasznaloi szokasaink, amivel persze nincs semmi gond.
Vagy ennyire lennek netb.zi?? -
Csapoati
nagyúr
Ezért mondtam, hogy két mag, 1 giga RAM.
Szerencsére ma már kevés ilyen új telefon van (bár az 512 MB-hoz még szeretnek ragaszkodni a gyártók az alsóbb kategóriákban). Az én előfizetésem 5500 Ft havonta, abban 500 mega van, ami pont elég szokott lenni. De az előző díjcsomagom a végén már 9200 volt és abban is csak 750 MB van (nem használtam ki a beszélgetés részét, ezért váltottam lefelé), ami viszont már nem igazán jó ár/érték arány. Persze lehet venni +1 gigát 1250-ért havonta, csak hát tényleg nem használnám ki. De külföldön biztos jobbak a feltételek. Mivel használsz el amúgy ennyit? Én mondjuk néha netet igénylő játékokkal szoktam játszani, vagy ha valami eszembe jut útközben, akkor azt megnézem a neten, illetve a PH-s fórumokat és oldalakat olvasom.
-
Touch-ko
őstag
Anno volt valami sz.rja baratnomnek.. Ott az alapveto oldalak sem jottek be mert szaggatott, tordelte az oldalakat. Valami Samsung volt -pontos nevet meg a Samsung Store-ban sem
Tudtak megmondani
Nah azon szaggatott.. Tavaly vette nyaron...Amugy nekem anno volt magyar elofizetesem, ott 2GB volt a net, es sokszor honap vegen mar nezegettem, hogy elertem-e mar a 2GB hatart.. Ez kb 4-5 eve volt. Ott is valami 9900 volt az elofizu. Szoval hamar el tudtam erni a 2GB hatart...
-
Csapoati
nagyúr
Az utolsó mondatod manapság már nemigen állja meg a helyét, egy sima kétmagos, 1 giga RAM-os droidos telefon is tökéletesen alkalmas a böngészésre.
Az iPhone-os előfizetésekben igazad van, főleg itthon, ahol csak akkor van normális áron a telefon, ha minimum 10-15 ezres havidíjad lesz, amihez azért már korrekt adatforgalom is jár. -
Touch-ko
őstag
Nalam az 57GB az 2012 oktobere ota megy. Tehat havonta atlagosan 2.5 GB adatforgalmat bonyolitottam le. Ez csak cellular data, amibe Wifi nincs benne. Netezni otthon tableten szoktam, ezt utkozben, munkahelyemen sikerult elernem
Altalaban az emberek tobbsege aki iPhone-t vesz az elofizetessel veszi amibe benne van internet adatforgalom is..
En is vasarolok appot es tartalmakat is. Termeszetesen egy olcsobb, gyengebb telefonra nem eri meg internetet rendelni mert remalom sokszor... -
sz.balazs.95
veterán
válasz
#32839680 #77 üzenetére
Nekem a Windows Phone billentyűzete elég jó hatékonysággal működik. Az automata-javító pl. csak akkor javít, ha értelmetlen szót írtam be, azt viszont elég jól teszi, mert már gyárilag elég nagy a szókincse, és azok közül is elég jó hatékonysággal választja ki a megfelelőt.
-
macskea
őstag
válasz
moleculez #67 üzenetére
Hát igen, ha úgy dobja a gép én is van hogy 8-10 órát gubbasztok a monitor előtt benn a cégnél, majd biztos mikor hazaérek rohanok megint a gép elé. Ha nagyon nem muszáj be sem kapcsolom, de ha de, akkor is csak film de leginkább zene miatt. (kéne is lassan valami normális hangkeltő bele) Szóval pl.: ide írogatni jobb a telefon, a fele szót végig se kell írni, mert kitalálja.
Olvasni mondjuk híreket meg pláne, mert bármilyen kieső egyébként holt időben bele tudok súvasztani egyet, amig mások mondjuk céltalanul várakoznak.
-
halkow
őstag
3,5-4"xar nem jó netezni tapasztalat
Folyton zoomolni jaj..... Facebookra mondjuk jó de az meg engem hidegen hagy -
Csapoati
nagyúr
Nethasználat =/= használat. Nálam itthon van wifi, munkahelyen is wifizek, útközbenre meg elég a havi 500 mega. Ja és napi 2-3 óra az átlagos telefon/tablethasználatom. Ahány ember, annyi szokás.
Az viszont vitathatatlan, hogy többet költenek az áruházban az iOS felhasználók, ez szerintem két dologból fakadhat. Egyrészt ugye a már említett telefon-árszint, tehát aki egy Galaxy Y-t vett, az nem fog jó eséllyel annyiért vásárolgatni, mint egy 200 ezres (500 dolláros/akárhány eurós) iPhone gazdája. A másik viszont, hogy maguk az alkalmazások is jó eséllyel fizetősek, illetve drágábbak az App Store-ban, mint a Playen. Utóbbin sokkal több ingyenes alternatíva van dolgokra, amik persze vagy jók, vagy nem, de sokszor lehet spórolni velük. Én speciel megveszem ami jó, de legtöbbször ki is próbálom a fél órás refund idő alatt.
-
Touch-ko
őstag
Szerintem is van benne valami. En 2012 oktober kozepe ota 57.6GB adatforgalmat bonyolitottam le az iPhone5-on. Neha megosztom a netet iPad-ekre, neha a Mac-re..
Sok helyen olvastam mar ugyanezt, az iOS felhasznalok messze jobban kihasznaljak a cuccaikat, mint a tobbi OS felhasznaloi. -
dsr
senior tag
Ez csak azért lehet , mert külföldön olcsóbb a mobilnet
próbálnának itthon ennyit netezni , a gatyájuk is rá menne
-
moleculez
veterán
Sok értelme volt ennek is. Ha neteznem kell azon netezek amim van, csak azért mert iOS nem fog senki sem tobbet netezni.
Amúgy én is csak filmet nézni kapcsolom be a gépet, mindent telóról intézek. Renfeteg időt megsporolok. Utazás közben olvasok-netezek, stb, nem munka után még otthon is a családdal töltött idő helyett emaileket olvasgatni, meg ilyen fontos kommenteket megírni... 😆😆 -
Cyberpunk
félisten
válasz
kriszpontaz #58 üzenetére
Nekem 1 GB mobil adat van, se sokszor kevés. Nem lennék meg mobilnet nélkül, de ez én vagyok. Ahány ember annyi szokás.
-
gerii
addikt
válasz
FATtila78 #31 üzenetére
"terrabyte-ot" - MIT?
Valakinek már kiszállította a Posta az Ostobenkó kurv@ készletet
-
Simi87
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #55 üzenetére
Valami médiamánia XXL++
-
kriszpontaz
veterán
Most el kell keserítselek, mert pl. a saját telefonomban (okosteló) céges kártya van, amin nincs mobilnet (lehetne, de nincs). A cégnél a mobilok 70%-a okosteló, vegyesen iPhone, Android, csak elvétve van a felső vezetőknek mobilnet az előfizuhoz, pedig nem kis flotta. De ha már van wifi otthon is meg a melóhelyen, akkor nem is érzem szükségét. Azért meg ne tartsak már még egy telefont hogy a saját adatcsomagommal mobilnetezzek. Nekem nem létszükséglet az hogy mobilnet fityegjen a telefonon. Viszont ez egyéni döntés/használat kérdése, kinek mik a használati szokásai, és mit tart elsődlegesnek.
-
törölt tag
nekem van havi 150 megám de nem igazán fogy el
otthon és a melóhelyen wifi a kettő5 percre van bicóval
a waze navihoz használom de az sem rendszeres -
hemaka
nagyúr
Mivel az iMessage-hez (mobil)internet kell, ez nem meglepő. Plusz ott a viber, Fb, twitter, insta, online játékok...
De nem hiszem, hogy az androidosok nem használnák ezeket, mert szerintem net nélkül felesleges is okostelefont használni...
-
-
Izzé
őstag
válasz
Luck Dragon #46 üzenetére
Itthon szerintem ne várjunk sokat. Az hogy a voip cuccokat korlátozzák, elég sok mindent elmond a szolgáltatókról, ráadásul nálunk még mindig nincs korlátlan mobilnet...
Én flottában tolom 500 MB-al, de a youtube videókhoz és az online rádiókhoz már kevés, viszont böngészéshez még sok is.
(#40) dezs520: Nem tudod mit hagytál ki!
-
Hintalow
senior tag
Én beleillek a statba, androidos telóm van, és nincs netelőfizetésem, nem használnám ki, csak azért hogy legyen meg nem szeretek pénzt kiadni.
-
Szerintem nem csak ketten vagyunk ezzel, már csak az a kérdés hogy milyen és melyik díj csomagokat érdemes választani ami korlátlan beszélgetést és jó mobil csomaggal van felvértezve.Az sms- része felesleges mert az úgy is add 200 vagy 500 ingyen sms-t mert mindenki szinte fb vagy BBM-t vagy milliónyi fajta üzenőfalat használ
-
Tikakukac
titán
Rontom a statisztikát, 5-ször ha indítottam 2-3 hónap alatt böngészőt szifonról sokat mondok
-
Hunt3r22
őstag
Ez a százalékos összehasonlítás arra jó, hogy a két tábor egymásnak essen.
Én kb ugyanannyit neteztem android alatt mint most ios alatt.. nem változott a szokásom.
-
dreamdancer
őstag
Szerintem nem lehet annyival elintézni ezt a statisztikát, hogy az Apple-júzereknek több a pénze, ergo mobilnetre is inkább telik.
Egyrészt nagyon sokan neteznek ingyen wifiről vagy az otthoni/munkahelyi wifin keresztül.
Másrészt ha összeadjuk az androidos csúcskészülékek eladásait, együttvéve azért jó eséllyel lenyomják az Apple-termékeket, márpedig egy SGS5 vagy HTC One tulaj sem szegényebb egy iPhone-osnál.
Harmadrészt a harmadik világban nagyon sokaknak a mobil az egyetlen számítógépes eszközük, mivel másra nem telik (ezért is kelendőek a mega-mobilok), és mindent azon csinálnak, neteznek is.
A fenti statisztikának szvsz összetett okai vannak.
-
Izzé
őstag
válasz
Luck Dragon #36 üzenetére
+1, így vagyok én is. A teló lassan teljesen kiváltja a pc-t.
(#35) Cyberpunk: Mindenhol ezt tolja, csoda hogy még tag a srác. Bár szerintem vicces, ad egy alaphangulatot a topikoknak!
-
Én napi rendszerességgel használok mobilnetet, sőt nemsokára már a csomagomat kellene növelnem, mert alig használom számítógépet. Mert szinte kiváltotta a telefon. A legnagyobb baj hogy kis hazánkban nagyon drágák a díj csomagok.
-
ben11
őstag
És ez miért is annyira megvetendő dolog? Kb ha akarna sem tudna jó minőségű nem okostelefont venni az egyszeri felhasználó.
Arról már nem is beszélve, hogy vannak még páran (szerencsére) akik nem érzik létszükségletnek, hogy a nap 24 órájában online legyenek.Maga a statisztika meg nem meglepő. Androidból rengeteg olcsó készülék van forgalomban, amiket általában a kevésbé tehetős emberek vesznek, akiknek adott esetben a mobilnet a luxust testesíti meg. Grat a készítőknek
-
Csapoati
nagyúr
FATtila78-cal ne foglalkozzatok, foallasu troll - amig le nem csap ra a modikommando.
Amugy nyilvan magasabb lesz a netezok aranya almaeknal, droidnal sok az alsos telefon, ami kb sose lat netet. Egy droidos csucskategoria vs iOS userek osszehasonlitas lenne helyenvalo. Az meg netto hulyeseg, hogy kevesbe fajdalmas iEszkozokon netezni. Nyilvan tableten mindket OS-nel jobb az elmeny, de telefonoknal se nagyon van kulonbseg. Regen lehet, hogy volt, de 4.0 ota a droid is nagyon kellemes szorfolgeteshez.
-
gabancs
addikt
A munkatársamnak van Iphone-ja, és netezik is vele igen sűrűn. De nem a Safari-t használja, mert az szereinte sz@r, hanem a Google Chrome-ot.
-
BulletBill27
aktív tag
Jól látom, lekörözi a Symbian a WinPhone-t?
-
atike
nagyúr
Nálunk a cégnél van 1 azaz egy darab iPad (főnökömé
) és elég sok Androidos eszköz. Mindannyian használjuk nem is keveset az összeset, és a főnököm az egyetlen aki folyamatosan anyázik, hogy hol ez a baja, hol az....
Nehéz ezt megítélni. Mondjuk az is tény, hogy az Androidos eszközök között is talán az én Nexus 4-em a leglightosabb...
-
"Lehet nem fáj" ez neked mit jelent? Nekem azt, hogy feltételezem azt, hogy kevésbé szar mint Androidon.
Mondjuk pont a múlthéten rendeltek elöttem iPad-en majd azt követően egy HTC One-on ugyan azon a weboldalon keresztül. A HTC tulaj srác anyázott rendesen, pedig a mr. iPad bácsinak simán ment, pedig nyitva volt vagy 10 fül a böngészőjében.
-
Cyberpunk
félisten
Ja sokat netezek rajta én is, de csak ha úton vagyok, vagy lusta gép elé ülni.
Persze mobilnet + wifi.
-
atike
nagyúr
Nos igen. Ez egy érdekes statisztika, de tényleg sok minden nem derül ki... Érdekes lenne egy olyan arányt is ismerni, hogy az iOS felhasználók táboron belül milyen arányban neteznek (mind telón mind tableten) és ugyanez Androidnál is.
Na meg érdemes azon is elgondolkodni, hogy lehet aki megvesz egy almás cuccot nem akkora nagy kaland neki állni a netet is mellé, míg lehet, hogy a "csóró" Android felhasználók jó része "csak" telefonálni használja az eszközét.
Nem fáj netezni iOS-en?
Na ne már. Mi alapján nem fáj? Sebesség, képméret? Ezzel a nagyon alap Android eszközökön sincs már jó ideje baj....
-
h3lios
addikt
válasz
fornettisuti #7 üzenetére
Mutass egy olyan országot, ahol külföldre is biztosítanak olcsó korlátlan netet.
Csak egyet, nem kell többet.
-
kbyte1024
veterán
válasz
fornettisuti #7 üzenetére
Na igen,az itthoni mobilnet árak kb a Vicc kategóriát ütik meg.
-
fornettisuti
veterán
azt is számításba kellene venni, hogy amíg fejlettebb országokba, gombokért lehet venni akár korlátlan netet vagy eleve benne van a havidíjba (lásd anglia), addig itthon, nagyon drága és az is belföldi adatforgalomra van, vicc kategória.
-
sz.balazs.95
veterán
Ez inkább azért van, mert rengetegen megveszik a Galaxy Y meg hasonló szintű készülékeket, azért, hogy a feature phonejaikat lecseréljék. Magyarán telefonáláson és SMS-en kívül nemigen használják másra, igaz, nem is nagyon alkalmasak az ilyen telók egyéb dolgokra.
(#5) remete73: Ha jól értelmezem a cikket, itt csupán arról van szó, hogy bekerült az user agent-be a „like Gecko” tag. Ez mitől álcázás?
-
remete73
csendes tag
Ja, és a weboldalak könnyebb megjelenítése érdekében a WP8-as Explorer is Safarinak álcázza magát
http://imagazin.hu/iphone-nak-alcazzak-magukat-windows-phone-ok/
-
mightymo3
tag
Igen valóban sokkal több Androidos telefon van. Viszont ebből nem derül ki hogy Ipad vagy Android tabletek is benne vannak.
Iphonen hogy lehet böngészni 3,5-4' között!? -
Lehet iOS-el nem fájdalmas az internetezés. Én néha rászánom magam, hogy telefonon netezzek, de mindig az a vége, hogy erőt kell vennem magamon, hogy nem törjem szét.
-
DraXoN
addikt
Sokan megveszik az "okos" telefont, de a képességeket nem használják ki.
Több ismerősömnek még net is csak akkor van az okostelefonján ha épp olyan helyen van ahol van wifi...így biztos, hogy nem fog csak netezni, és sokuk csak azért vett olyan készüléket ami, mert nagy a kijelző és/vagy kell rá neki a hivatalosan nemlétező 3 betűs navi ... A legextrémebb amit csinálnak a telefonjukkal az néha-néha egy fotó vagy videó.. Bár "szerencsére" csökken a táboruk és elkezdik használni további funkciókat ahogy rájönnek mit is tud a készülék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Net Applications felmérése szerint az iOS eszközökkel rendelkező júzerek sokkal több időt töltenek internetezéssel, mint androidos társaik.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest