- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabancs
addikt
Így igaz, a bootloader nem cserélhető az Omnia 2-őn. Legalább is eddig nem sikerült lecserélni.
Mondjuk nem is igazán értem ezt a cserét. Régen a személyi számítógépekben (Commodore- Spectrum) ugye volt a ROM és a RAM. A ROM-ban volt maga a program, és a RAM volt a felhasználható memória. A ROM mint tudjuk csak olvasható memória, tehát bele van égetve a program, nem cserélhető. Azt nem tudom, hogy a mai modern mobil telefonok, hogy épülnek fel, de ha az alap program, mondjuk a bootloader egy ROM-ba van égetve, akkor ez sem cserélhető.
-
gabancs
addikt
A gond az, hogy a felületet lehet cserélgetni, attól még a rendszer ugyan az marad. Én is fel tettem az Omnia 2-re az Android-ot, ami ugyan átvette a vezérlést(nem tudom másképp megfogalmazni) a windowstól, de windows alól kellett indítani. Tehát nem teljes értékű android lett. Az okosak valami NAND dolgot emlegettek, hogy azt nem tudjáé még most se lecserélni, ezért van szükség a win 6.5-re.
Na most, ebből kiindulva, nem hiszem, hogy az MS kiadna egy olyan frissítő csomagot, ami teljes egészében lecseréli az operációs rendszert. Mert akkor hatalmas a veszélye annak, hogy boldog-boldogtalan ráhack-eli a telefonjára, és nem hiszem, hogy az MS ebben partner lenne. Maximum úgy tudom elképzelni, hogy csak a szolgáltatók kapják meg, és ők cserélhetik le a 7-est 8-asra. Ehhez viszont szerintem nincs kapacitásuk.
-
gabancs
addikt
Szóval, ha jól értem, nem egy feltupírozott régi rendszer mint a 7-es, hanem egy alapoktól újra gondolt, és felépített mobil rendszer lesz. Na, ez érdekes. Ha a 7-es ennyire jól van optimalizálva a mai vasakhoz, és száguldozik rajta, milyen lesz a 8-as?
Még inkább az a véleményem, hogy kibasztak a Nokiával. Ezek után ki az, aki ennyi pénzt öl a 800-asba? Gyönyörű telefon nem vitás, na de mindjárt itt a wp8. -
-
gabancs
addikt
Nézd! Ha a Lumia 800-ra vagy 900-ra lesz frissítés, akkor mindre lesz, hiszen gyakorlatilag ugyan az a vas van mindegyikben.
Van valami leírás arról, miben más a wp8? Azt a néhány funkció amit leírtak igazán nem nagy durranás, hogy ezután wp8-nak hívjuk. Tehát másnak kell lennie mint a wp7. -
gabancs
addikt
Nem tudom, hogy ténylegesen mi az, ami miatt dobták a MeeGo rendszert. Mert valjuk be, az Intel sem kicsi név, pénzük dögivel, ráadásul nagyon szeretnének betörni a mobil piacra.
És az N9 szerintem igen ütős telcsi, én láttam volna fantáziát a továbbfejlesztésében.
És a Symbian is összeszedte magát, annak ellenére, hogy már régóta temetik. -
gabancs
addikt
Nos, én most vagyok abban a periódusban, hogy le szeretném cserélni a telefonomat. Személy szerint nekem nagyon bejön az Android is, az ég világon semmi bajom vele. Ugyan akkor borzalmasan tetszik a Nokia új háza (lumia800-900). Maga a WP7 így videókon keresztül nem igazán fogott meg, igaz ehhez hozzájárult az is, hogy annak idején fejest ugrottam a Samsung Omnia 2-vel.
Hát nagyon nagy csalódás volt! Szóval most még bennem van az előítélet, amit persze meg lehet változtatni. De én már WP7-7.5-ös telefont biztos nem veszek. Ha már windows, akkor a 8-as. Szóval engem üzletileg a 7-es verzióból elvesztettek. És gondolom mások is vannak így ezzel. Ezt persze az MS túléli, de a Nokiának nagy szüksége lenne a sikerre, főleg, hogy megint veszteséges évet zártak.
A többi gyártó Samsung, LG, HTC mostmár a ZTE is, szarik a megszellőztetett WP8-ra, hiszen ők droidos fronton is jelen vannak, sőt, egyelőre ez a fő csapás irány.
Tehát én úgy látom, hogy a Nokia-t nagyon megszivatták. -
gabancs
addikt
Alapvetően egyet értek a gondolat menettel. Amiben nem látok logikát az a WP7-WP8 megjelenése, és a köztük levő különbség ismertetése. Miért?
Mert üzleti szempontból borzalmasan elcseszte az MS. Megjelenik egy tökéletesen zárt, korlátozott op. rendszerrel. Ettől várja az MS és főleg a Nokia a nagy visszatérést. Igen ám, de a nagy felháborodásnak a hatására, na meg reklám célból meglebegteti a leendő vásárlók előtt a WP8 tulajdonságait. Ezek után ki az, aki megveszi a WP7-es telót? Vár még egy kicsit és kint lesz a 8-as. -
gabancs
addikt
Azért az még is csak durva, hogy az Omnia 2 kezelte a külső SD kártyát, és itt meg örömujjongás közepette jelentik be a végtelen nagy fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest