- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
sajnos nem vagyok már elég fiatal, abban a világban amikor még floppyról ment az OS még nem vettem részt de mikor még 20/40MBos HDD-k voltak abban már igen... de a lényeg, egyetértek azzal amit írsz. Pontosítva: amire utalni akartam hogy nem értem miért kell megújítani a floppyt és hasonlókat még akkor is ha a felhasználók jó része már nem tudja mi az.. nem annyira konkrétan az ikon formája a lényeg hanem amire utal.. autó műszerfalon etc biztos találni olyan ikont ahol már a megrajzolásakor sem volt túl sok kapcsolat azzal amire utalni akart.. flat dizájnban úgyse sok köze van semminek real life kinézethez
.
-
kchris78
veterán
válasz
#86564352 #312 üzenetére
"UI tervezők poénja mindig, hogy a mentés ikon jele a floppy lemez, hogyan újítsuk meg egy floppy nélküli világban?" valahol eleve nem is volt sok kapcsolata az ikonnak a fizikai megjelenés/működéshez hanem valamit a UI-osok kitaláltak. A túltolt szkeumorf olyan mint a mostanában túltolt flat. Mellesleg ha nem tudják az ikont valami fizikai dologhoz kapcsolni akkor nem lesz az ikon magától értetődő, de erre a digitális bennszülötteknek már igazából nincs is szüksége mert olvasással megtanulják vagy előtte..
-
kchris78
veterán
válasz
Totheground #308 üzenetére
ja de az hogy kiraknak egy egyszínű téglalapot a legegyszerűbb 16-ból, benne egy felirattal aztán az az ikon/gomb.. erre egy COMMODORE64 vagy ennek megfelelő gép is képes volt én is ilyeneket programoztam BASIC-ben....
-
kchris78
veterán
flat design 1-2-3 évig jó volt mert addig tartott az újdonság hatása, de mostmár jöhetne valami igényesebb.. mind általában mindent ezt is túltolták már és aki nem annyira ért ehhez a történethez NEM érti az ikonokat hogy hova és miért kell kattintani...
-
kchris78
veterán
ne is mond... a HTC óra időjárás widgetjei egy álom volt anno... most is vannak stílusosak csak épp ha éppen az az infó kellett az embernek amit más stílusú vagy kifejezetten RONDA widget rakott ki akkor dönthetett hogy annak ellenére kirakja vagy hagyja.. emiatt full okádék sok droid felhasználó home screen-je. (emlékszek pár vsz kocka programozó által kódolt widgetre amik hasznosak voltak de nulla stilussal rendelkeztek)
-
kchris78
veterán
de azért gondolom Te is érzed hogy egy WWDC-n nem lehet úgy előadni valamit hogy bocs évek óta van már a droidban ezért megcsináltuk mi is, ez marketing. és a másik: droidon a widgeteket a végén már használtam anno mert sose lehetett tudni hogy hogyan van egy widget lekódolva... Nem volt sok widget ami megfelelt volna a követelményeknek és ezért a háttérben az infók frissítése miatt adatforgalmat okozott, meg nem engedte elaludni a CPU-t mert ő be időzítette magát percenkénti frissítésre - bármi történjen is.. Aztán nézte az ember hogy cpu sleep time konvergál a nullához.. iOS alatt azért ez a háttérben futás jobban a korlátozott energiafelhasználáshoz van igazítva.
-
kchris78
veterán
kiindulva abból hogy valami stílusérzék kell a widget és ikonok osszerakasahoz, szerintem innentől elég sok user home screenje fog okádék szeruen kinézni... kiindulva olyan home screenbol amiket droidon lát az ember, osszedobalva teljesen eltérő widgetek ikonok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Magyar az űrben
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged