- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért fogyaszt aránylag többet a 4xxx-es sorozat, mert magasra állították a feszt. (Gondolom a 2D-s fogyasztás is ezért olyan, amilyen.)
Erre azét volt szükség, hogy már a legelejétől jó legyen a kihozatali arány.
Biztos, hogy ezen is fognak javítani (lejjebb engedni a gyári feszt), de csak akkor, ha már anyagilag megengedhetik maguknak az alacsonyabb kihozatalt.Remélem, nem hibáztam a magyarázat során, ha mégis, akkor kijavítanak az okosabbak.
-
Nekem volt HD 3850 (RV670) kártyám, és ott nagyon jól működött a PowerPlay. Olyannyira, hogy a Catalyst-ból húzott kártyát a driver úgy működtette, hogy desktopon visszavette a sebességét (GPU), és a memória is az alapórajeleken járt, így alig fogyasztott. 3D alkalmazás indításakor pedig a driver feltekerte a beállított tuning órajelre mind a GPU-t, mind a memóriát.
Ehhez képest az RV770 most akkor visszalépés volt?
-
robyeger
addikt
szerintem a gyártósorról lepotyogó RV770 lapkák enrgiagazdálkodásával nincs különösebb probléma, elég nagy különbség van 2D és 3D-ben, mind a felvett elektromos teljesítményben, mind termikusan, de kétségtelen hogy most az NVIDIA ebben előrébb jár (régen nem így volt). Más megközelítésben pedig elég nagy a különbség a VGA gyártók, hogy használják fel ezen lapkákat, most kezdte el az AMD minőségileg rostálni a VGA gyártókat, eddig örült, ha bárki el akart adni egy AMDs VGA karit, most már válogathat a jelentkezők közül. Ez biztosan fog hozni minőségi javulást...
-
robyeger
addikt
az RV770-es powerplay-el semmi probléma nincs, az első generációs(Qimonda) GDDR5 memóriák órajeleit nem lehet menet közben szabályozni, pontosan lehet, de freki váltásoknál 1pillanatra "bezavarodik" a kép is. Az én GPU-mat 2D-ben 500 helyett 200Mhz-re lőttem be és sokkal nem lett hűvösebb a kártya, mert egyszerűen a memória full frekin több hőt termel, mint maga a visszaszabályzott GPU, remélem az új samsung GDDR5-ek nem csak gyorsabbak, de már visszaszabályozhatók is lesznek gond nélkül.
-
Én 2 db HP 6735b gépet állíttattam csatasorba a munkahelyemen (1,9 GHz Turion X2 procival). Most megnéztem az egyiket, kolléganőm dolgozik rajta, Office programok futnak rajta (Outlook, Excel, Word), és a kiáramló levegő langyos, nem forró! Szóval nem értem, minek kell itt gerjeszteni a hangulatot...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel papíron még nem létezik a HD 4890 X2, így publikusan lehet róla beszélni.
Persze változhat bármi, de gyakorlatilag a HD 4870 X2 lesz hamarosan a leggyorsabb beszerezhető kártya ... innentől kezdve semmi értelme az RV870 startja előtt még egy izmos kétchipes VGA debütálásának.
-
Sanyix
őstag
"a amd procis gepek idle allapotban olyan meleget okadnak ki magukbol, mint az intel gepek full load-ban.. (mondjuk ez meg ugyebar a hoatado elem gyartojanak a hibaja, vagy ismet a hp-e.. nem tudom eldoteni )"
Vagy az alaplap gyártójának, vagy az oprendszernek (ami nem támogatja a cnq-t), vagy az os beállításainak (kikapcsolták a cnq-t)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A doksik alapján nem lesz HD 4890 X2. A nyáron megjelenő játékok többsége alatt már a HD 4870 X2 is gyorsabb lesz a GeForce GTX 295-nél ... ráadásul az utóbbi nem is lesz kapható. Nincs értelme a HD 4890 X2-nek. Csak házon belüli konkurencia lenne az RV870-nek, ami elvileg a Win7 rajtjára itt lesz. Gondolom a GDC-n az Rv870-nel demózzák a DX11 progikat, tehát a chip kvázi készen van, még 5-6 revízió és mehet a piacra.
-
IreN!CuS
addikt
"es mekkora szivas lesz, ha kiderul, hogy a 4890 tenyleg csak ~ 10%-al gyorsabb az elodjenel (+70$-ert)"miért lenne szivás?vagy csak jöjön a "jól" bevált átnevezés?[link]külön kiemelem a lényeges részt:"A gyártó a hátlapért és a vörös festésért 40 dollárral kér többet az alapverzióhoz képest" ja értem 40 dodo mire is?
Ha meg csak 10%-al lesz gyorsabb akkor ha ezt rászámoljuk a 4870-re ne mond h rossz dolog,főleg h tuti olcsóbb lesz mint a gtx280... -
LonGleY
veterán
Szerintem ez a legkevesebb, hogy egy hardverhez felraksz egy driver-jellegű valamit, amit amúgy is megteszel gépenként 3-4 eszközzel. Hardveresen is képesek hasonlóra, csak azt nem tudom, hogy hogy jönnek össze ezek a dolgok a BIOS-okban látható Cool 'n Quiet-el. Az biztos, hogy a progival működőképes a téma. Nem mondom, hogy ez jobb megoldás, csak azt, hogy nem rosszabb. Amúgy písz.
-
LonGleY
veterán
Az nem gond, hogy hülyeséget beszélsz? Van az AMD-hez egy olyan hivatalos progi, hogy AMD Power Monitor. Azzal a kis system tray-ben bújkáló progival tetemesen vissza lehet vetetni idle állapotban a CPU teljesítményét, így semmiféle hőt nem okád magából. Ez sem Intel vs AMD, csak hozzátartozik az igazsághoz.
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Köszönjük a figyelemfelhívást, de ez a felmérés mennyire reprezentatív? Amikor én még szervizben dolgoztam, akkor sok inteles gépet hoztak vissza. De ez miért jelentené azt, hogy a nagyobb tömegekre kivetítve is ez a statisztika? Valahol homokszem került a gépezetbe nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest