- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
sz.v.endre #599 üzenetére
Nálam nincs hangprobléma MrMC-vel és Infus Pro-val sem, nem lehet, hogy valami az erősítővel nem kerek vagy a kábellel? Esetleg a forrással?
-
blakey
titán
Videó/Fájlok/Videó hozzáadása, megjelenik egy ablak és ott fel kell venned a hálózati helyet IP-cím alapján, felh.+jelszó, utána mehetnek a mappák, kövesd az ablakban lévő infókat, filmnél, filmet válasz, ott lennie kell a scrapernek, pl. TMDB, beállítod a magyar nyelvet, stb és OK, ennyi. Ha nem megy akkor Kodi wiki mindent leír.
-
blakey
titán
Apple TV 4 tulajok, jó hír, lesz fps váltás a 11.3-ban.
tvOS 11.3 beta release -
blakey
titán
Attól függ, hogy mennyit szeretnél rá telepíteni, előző ATV-m 64 GB-os volt, a 4K előtt megnéztem, hogy mennyit használok abból valósan, 12-13GB lett, úgy döntőttem, hogy a 32GB-os elég lesz és elég is, most is olyan 40%-os kihasználtság mellet használom, akkor még nem is volt 64GB-os illetve ha lett volna akkor sem minimális árkülönbséggel.
-
blakey
titán
Oké, akkor is ugyanaz a válasz, most "húztam" újra a MrMC-t és hibátlan a keresés, Univeral-lal is és Moviedb-vel is, a másikat nem használom, központi adatbázist használok, hogy minden eszközön ugyanaz legyen. Tényleg hibátlan a keresés, valamit rosszul állíthattál be, stb.
-
blakey
titán
IP cím alapján vedd fel a NAS-t.
IHa megfelelően van elnevezve minden anyag akkor Ifuse is és MrMC is tökéletesen megtalál minden anyagot. Pontos elnevezés a következő: Film.cime.datum.barmi.lehet.utan.kiterjesztes, srozatnál a következő: Sorozat Címe (évszám)/sorozat.cime.S0X.E0Y.akarmi.kiterjesztes -
blakey
titán
Nimbus SteelSeries, nagyon jó.
-
blakey
titán
Plex transzkódolna, ha nincs Premium elüfizud akkor nem fog natívban menni. VLC egy kalap k@ki. MrMC sem tökéletes és biztos van ami sok lenne neki de azért a tesztfájljaim 95%-át viszi és van közte 180Mbps anyag is. Milyen paraméterekkel rendelkezik az a videó? Mediainfó a lényeg, az kevés, hogy felbontás, meg bitráta.
Amúgy ha ilyen igényeid is vannak, azaz a telefonnal készült videóidat is szeretnéd megfelelő minőségben nézni akkor próbálj meg írni a fejlesztőknek, szerintem azt is megoldják illetve ott az Infuse Pro. Nekem mindkettő megvan, mondjuk ezeket a telefonodon is kipróbálhattad volna.
-
blakey
titán
A Plex-el egy gond van, elég zárt, nem nagyon okosítható,erőforrás igényes, főleg amikor transzkódolni akar, stb. SMB/NFS sokkal jobb megoldás és pl. MrMC esetében használthatod a Plex-et is, ha már belaktad egy ideje és nem akarod nélkülözni, így csak beírod a szükséges adatokat és a MrMC-t használod, mint lejátszót. Infuse Pro is nagyon jó, de most volt egy teszt amikor deinterlaced anyagokat próbáltunk és csúnyán elvérzett, úgy szaggatott, hogy nézhetetlen volt, MrMC alatt elég szépen működik, nem tökéletes de közel van hozzá.
-
blakey
titán
Sokminden miatt, az okostévék töredékét tudják egy külső lejátszónak, bár az Apple TV 4K nem médialejátszó de a MrMC-vel a legjobb hálózati lejátszó lett, mindent visz amire szükséged van, sajnos az utóbbi időben az Infuse Pro néhány teszten elbukott így most első számú lejátszó a MrMC, nálam.
Az okostévék egyike sem tud kadenciahelyesen lejátszani, interpolációval szokták megoldani, hogy a röcögések ne legyen láthatóak, nincs HD hang, nem tudják a 96/24Hz-et, zenét hallgatni nem tv-vel szoktam. Lassan 6 éve okostévéim vannak de egyszer sem használtam rendszeresen a tv-k lejátszóját, valahogy mindig volt valami ami miatt használhatatlan volt számomra. -
blakey
titán
válasz
RobexX10 #508 üzenetére
Az alapbeállítás mindig, minden készüléken SDR legyen, tehát ha 4K-s a TV akkor 2160p SDR, a színtér yCbCr, nem kell a 4:2:2 viszont a "Dinamikatartomány egyeztetés" legyen "Be" állásban valamint a tv-n is automatikus legyen a dolog, ne erőltesd a HDR-t, mert nem minden HDR, az anyagok 10%-a az és elég akkor amikor ilyen formátumot nézel. Most azért fakó, mert SDR képet akarsz HDR-ben nézni, értelmetlen, a HDR egy tulajdonság ami akkor aktiválódik ha van értelme nem kell állandóra állítani.
-
blakey
titán
válasz
RobexX10 #493 üzenetére
Akkor tedd fel a beállításaidat, ATV-ről és TV-ről, én ugyan nem tudom tesztelni, mert nem HDR-es a készülékem és nálam pont fordítva működik ami normális, tehát ha bekapcsolom a HDR-t akkor fázyolosabb a kép, ez azért van, mert a TV nem kezeli a HDR-t. Mivel a tiéd kezeli ezért gyanítom, hogy valami mégsincs bekapcsolva és SDR-nek látja a készüléket.
-
blakey
titán
Úgy érted, hogy a feliratokat egy másik mappában tárolód? Van valamilyen különös oka, hogy másik mappában tárolód? MrMC-t próbáld ki, elvileg a feliratok letöltésénél pl. meg lehet adni másik mappát így lehet, hogy tudja kezelni is. A Lite verzió ingyenes, kipróbálhatod.
-
blakey
titán
Nem tudom olvasta-e bárki is, de egy fontos "újdonságot" fog tartalmazni a tvOS 11.2:
Automatikus üzemmódváltás a natív képkockasebességre és a nagy dinamikatartományra a videós tartalmak esetén a Apple TV 4K-n -
blakey
titán
válasz
tylerddd #476 üzenetére
Az Airplay mindig ott lesz, iPademen is mindig ott van, nem csak azt jelöli, hogy át lehet küldeni hanem azt is, hogy képes rá. a chtem féle cast az akkor "mutatkozik" ha a közelben van olyan eszköz, mivel mindkét "rendszerrel" rendelkezem így látom, hoy miként működnek, mindkettő csak azonos hálózatban működik. Talán a Plex működik úgy is, hogy egyik hálózatból át lehet küldeni a másikba de csak akkor ha aktív a Plex kliens illetve egy felhasználó (csoport?) alá tartozik. Mindenesetre ezt át kéne nézni, hogy ha létrehozunk egy "családot" a Netflixnél akkor lehet-e másik hálózatból irányítani, ezt ki kéne próbálni, nem használok Netflixet így nem tudom kipróbálni.
-
-
blakey
titán
Fent van a tvOS 11, még nem látom az előnyeit, talán valóban HEVC anyag esetén gyorsabban, jobban reagálna mivel már natívan támogatott. Játékoknál még nem vettem észre nagy különbséget.
-
blakey
titán
válasz
tylerddd #455 üzenetére
Az Airplay minden esetben a készülék képének tükrözése és véleményem szerint a "tükrözések" közül a legjobb, a ratyi az nem az Airplay. HBO Go meg ven My Telenortv app-ban, nem tudom, hogy alöfizuval mennyire jó, maga az app nagyon jó minőségű, ingyenes adok szépen jönnek.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
atoszmester #414 üzenetére
Az Apple Tv-n tudod ellenőrízni. Beállítások/Távvezérlők…/Távvezérlő alatt.
-
-
blakey
titán
válasz
bull84ghia #369 üzenetére
Real Racing 3, Asphalt 8, Angry Birds Go, Trials Frontier, Gear Club, Horizon Chase, AG Drive, MC5, Beach Buggy, Minion rush, stb
-
blakey
titán
válasz
bull84ghia #367 üzenetére
1 évvel ezelőtti állapothoz képest sokkal több van. Fél éve van a kontrollerem és imádom vele a játékot, sokkal jobb mintha a távot használnám, persze a táv sem kutya de azért más kontollerrel az élmény.
-
blakey
titán
NAS, hálózati tároló.
Plex szerver telepítve van (ahol beállítod a tartalmakat amiket el szeretnél érni)? Nem a kliens amivel lejátszód az anyagokat. -
-
blakey
titán
Az Infuse Pro csak filmeket játszik le, gondolom nem olvastad el, hogy mire képes. Illetve a topikot sem olvastad el. Másik fizetős app a MrMC, de ez csak azon a készüléken/rendszeren lesz elérhető amelyiken megvetted, tehát ha iOS-szen veszed meg akkor tvOS-szen nem lesz telepítve.
-
blakey
titán
Különböző kiegészítőket lehet használni, NAS-ról nézni saját taralmakat nem jobb. Nekem van Kodi, LibreELEC-kel és Androiddal, ott telepítve van különböző kiegészítő így online filmeket, sorozatokat tudok nézni. Ha továbbra is kiváncsi vagy rá akkor Google, mert ha itt többet írunk és nevén nevezzük a dolgokat akkor sajnos esélys, hogy további korlátozások lesznek ahogy SB esetében is volt.
-
blakey
titán
válasz
pepetech #315 üzenetére
A régiót át lehet állítani, nem hinném, hogy gond lenne.
Google-ba írd be, hogy Kodi és megkapod a választ.
Lejátszó porgram, ATV4-re MrMC (Kodi fork) érhető el a Store-ból, persze kevesebbet tud, mint a Kodi. Infuse Pro a másik lejátszó program. Jailbreak nincs az ATV4-re.Milyen távirányítót vennél? BT-os működni fog, bár jól meg kell nézni.
-
blakey
titán
válasz
tylerddd #306 üzenetére
1.) Nem tudod teljesen kikapcsolni hacsak nem olyan konnektort használsz ami kikapcsolható. Alvó mód nem gond, pont ez a lényege az ATV-nek, hogy bármikor elérhető.
HBO Go-ról még nem tudokd tvOS-re, de elképzelhető, hogy lesz, mert az elmúlt 1 évben rengeteg új app jelent meg.2.) Ha számítógépről tudnád Airplayen keresztül küldeni az HBO-t akkor az megoldás lehet.
-
blakey
titán
Az LG nem a legjobb megjelenítő és soha nem tudott BFI-t, van 2 LG-m, csak a TruMotion-nal lehet játszadozni, de nehéz olyan beállítást találni ami jó is. Sosem árt ha a tv is tud valamit javítani.
Médialejátszót kiváltani merész az ATV4-gyel, TV-t okosítani kiváló. Egyszemélyes médialejátszónak én sem használnám az ATV4-et, ennek ellenére, az elmúlt 1 évben 5 médialejátszásra alkalmas készülék fordult meg nálam és az ATV4 mindig maradt, egyszerűen úgy érzem, hogy egyetlen eszköz ami betonstabilan teljesít, hiába van olyan dolog amiben gyenge, de legalább abban is stabil. -
blakey
titán
De ha megvetted akkor az megmarad és bármikor telepítheted. Írták, hogy nem lesz, az üzletpolitikájuk érdekes, de mindegy, aki korábban vette és nem akar frissíteni az 5-re az marad a 4-esen. Én megvettem az 5-öst (nem éves díj ellenében) és sokkal jobb, folyamatosabb a lejátszás és ugye már többet tud, ISO támogatás, NFS és felhő támogatás, deinterlace tovább javítva, 1080i-s és 50fps-ses lejátszás tovább javítva, stb.
a játékok nem az fps miatt akad(hat)nak, ott a kapcsolat, stb is közrejátszik.Amúgy egy dolog kimaradt, az ATV4 nem médialejátszó, annak ellenére, hogy egész jól használható arra is, tehát erre így kell tekinteni illetve csak 1080p-t tud, persze van olyan 4K-s videó amit visz, de a megjelenítése FHD.
(#275) He-Nike
Akkor van előfizetés ha nem veszed meg az 5-öst hanem 4-esen belül frissítesz, ha külön veszed meg akkor nem éves díja van.Én is tudok mutatni olyat ami riceg, de nem az én tv-men, enyém ugyanis "fel tudja dolgozni az anyagokat", 0 röcögés tapasztalható Infuse alatt, MrMC-nél még vannak gondok, de minimális. Kényes vagyok ezekre a dolgokra, nem az ATV4-et használom médialejátszásra, de tegnap a frissítés miatt végig néztem néhány részt 1-2 sorozatból, egyik 25fps volt, másik 23,976, semmi hiba nem volt és fix 60Hz-re van állítva a tv.
Igen, azt kihagytam, vannak tv-k amik ezt nem tudják kompenzálni csak interpolációval, én BFI-t használok, de ebből ne legyen vita.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- SzoftverPremium.hu
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest