- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
A gyári szoftverek korlátozottak, ezt most te is tapasztalod, a routereken lehetőleg mindig CFW-t használok, mert sokkal jobbak, van AC65P-m amire OpenWrt-t tettem, sokkal jobb lett minden szempontból, most egy AC57U V1-et használok/tesztelek Padavan firmware-el, az is sokkal jobb a gyárinál. Az AC65P gyári szoftvere amúgyis vérszegény és akkor még ilyen igényekkel is szembe kell néznie, mint SMB megosztás, másolás, stb. Én ezektől megkímélem magam, nekem megfelel a 117MB/s másolás NAS-ról gépre
és vissza, stabílan, szóval nálam a router csak router funkciókat lát el.
-
blakey
titán
Mivel haldoklik? 940Mbps-t mérek SMB-n, Infuse-al, minden anyagom hibátlanul megy, MrMC-vel is. Az AC65P-n javaslom az OpenWrt használatát. Egyébként én NAS-al használom, router esetében az NTFS nem nyerő, erőforrás igényes. SMB1 korlátoz, nálam a hálózat minimum SMB2-re van állítva. OpenWrt tudja az SMB2-t.
-
blakey
titán
válasz
Snoop-y #2927 üzenetére
House of Cards (2013)/Season_1/House.of.Cards.S01E01.mkv
minidg így használom és működik. Direkt letöltőttem egy évadot, mert ez már nincs meg.
Jók a beállítások a keresést illetően? Ha rámész a sorozatok mappában és a 3 pötty alatt újra keresed akár új metaadatok megadásával akkor sem találja meg? Jól van beállítva a médiatár szkennelése? -
blakey
titán
Az Infuse 6.4 (ma jelent meg) már támogatja az Emby/Jellyfint is, akinek ez fontos. Gondolom lesznek hibák, de ennek is eljött az ideje.
-
blakey
titán
Vedd figyelembe, hogy az Apple TV nem médialejátszónak készült, az csak a mellékterméke, hogy arra is képes, Infuse ezt maximálisan kihasználja, 2 hetente frissül újabb és újabb javításokkal, optimalizációkkal, amit 2 hete tapasztaltál az ma már nem biztos, hogy igaz. Leginkább az amerikai piacra szánt eszköz, ott nem gond a 24.000 fps hiánya, más kontinenseken gond lehet, de az Infuse eléggé odatette magát, hogy szabadszemmel ez ne legyen zavaró. Műszerrel kimutatható, senkit nem érdekel, kivéve persze azokat akik ezzel foglalkoznak vagy folyamatosan tesztelnek, a passtrough nem hiány, mert ahogy írtam, arra amire kifejlesztették maximálisan eleget tesz, pl. Netflix Atmost úgy tudja ahogy kell, de a 7.1 LPCM egyáltalán nem nevezhető kompromisszumos 7.1-nek. Pontosan olyan, mint a Panasonic, az is a legbutább TV-ket, Blu-ray lejátszókat készíti viszont amit tudnak azt valóban tudják, annál többet nem, ne várj tőlük kadenciahelyes lejátszást, mert nem megy nekik egyéb forrásokból csak lemezről. Tehát lehet minden harmadik hsz-ben ekézni valamit/valakit de nincs értelme, vedd tudomásul, hogy ez ilyen.
Minden hibája ellenére a kevésbé kompromisszumos eszközöm az Apple TV és az Infuse páros, leülök, bekapcsolom, elindítom és nézem, majd kikapcsolom, nem jön elő olyan hiba ami a másik eszközöm pl. igen, pillanat állj után nincs hirtelen szaggatás vagy hangkimaradás esetleg gyors képmozgás, hogy a hanggal szinkronba kerüljön, sorozatok nézése közben nem jön elő, hogy a harmadik vagy negyedik epizódnál nincs szinkronban a hang a képpel. Minden fejlődik és mindenben van hiba.(#2903) galaxys80
Én azok egyike vagyok aki tudja, hogy miről ír, látom (hogy ha elkezdem "műszeres" szemmel nézni), tudom, hogy mit és hol kell keresni, viszont azt is tudom, hogy ami igaz most az nem volt igaz korábban vagy nem lesz igaz később, szerencsére elég sűrűn változik, többnyire javul. Lehet hivatkozni 2 évvel ezelőtti hibára egy másik OS-en egy másik app-al viszont az ma már nem helytálló, de Infuse esetében, akik kb. CoreELEC színtű támogatásban részesítik a felhasználókat, nem lehet azt írni, hogy sz@rnak a felhasználókra és nem próbálnak javítani a dolgokon, nagyon sokat javítottak azon, hogy ne lehessen érzékelni az amúgy jelen lévő hibákat. Akkor lehet jól észrevenni egy hibát ha van mellette egy olyan eszköz ami az adott anyagot hibátlanul viszi, egyébként csak annyi tűnik fel, hogy valami nem frankó a cuccal. A 24.000 fps hiánya ilyen, de ezt jó beállításokkal ki lehet küszöbölni és én mostanában sok ilyen sorozatot néztem és nem láttam a hibát Infuse alatt, MrMC-nél vagy Plex-nél néha érzékelhető volt, de nem mondanám zavarónak. Amúgy a Plex már nem transzkódol Apple TV-n, ez is előrelépés. -
blakey
titán
Ne állítsd be tényként, mert nem az, nem minden az amit te állítasz. Mint tudod, nem véleményeztem a tesztjeidet ezzel kapcsolatban. Nem akarok én semmilyen vitát generálni, de leszálhatsz erről a "lóról", lassan 3 éve "hívatásként" úzöd és ez a tény.
Minden tiszteletem a tiéd de te is tévedhetsz és az Apple TV vel kapcsolatban sok tévedésed is van mindamellett, hogy van amit meg jól itéltél meg. Használható LG OLED-el is az Apple TV ahogy projektorral is csak be kell tudni álltani, kalibrálni.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2863 üzenetére
A CoreELEC akkor "out-of-the-box" ha kiírod SD-re, kb. 1 perc és behelyezd a boxba majd SD-ről bootolod, ez is egyszerűen megoldható egy androidos app segítségével, onnantól kezdve van egy qrva jó rendszered amit beállítasz és gyakorlatilag nem lesz hiányérzeted. Persze ez sem tökéletes de ahogy az Apple TV-vel sem tapasztalsz esetleg eltérést, mert azért vannak hibák akár MrMC-vel vagy Infuse-al használod, mindkettő eltérő hibákkal rendelkezik, utóbbi lassan kevesebbel, mint a MrMC, sokkal több és profibb javítást kap, úgy a CoreELEC esetén sem fogsz találkozni olyan hibákkal ami napi használat során állandóan felmerülne. Én is ajánlom figyelmedbe egy CE box kipróbálást, azért benned is van egy kis "utálat" az ilyen boxok iránt pedig tényleg nagyon rendben vannak, feltétele, hogy olyan boxot válasszunk amit a CoreELEC támogat.
-
blakey
titán
Azért van benned elfogultság és ellenszenv is, szerintem engedd el.
Én már túl vagyok a Shielden is egy próba erejéig, maradt az Apple TV 4K és mások is vélekedtek hasonlóan. Túl misztifikálod a dolgot. Mondom ezt úgy, hogy én használok más boxokat is (CoreELEc-kel is) és ott is megtalálom a hibát, de szerinted meg nincs. -
blakey
titán
válasz
Csabroncka #2841 üzenetére
Szerintem ez az adott programban lévő tartalom elmosódott háttere, nem?
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #2839 üzenetére
Hol, milyen frissítés? Melyik menü zöld?
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2832 üzenetére
A puffer mérete megfelelő 200MB-on, Kodi alatt én is ezt használom, van egy úgynevezett Readfactor amit érdemes lehet változtatni és ez alapján tölti be gyorsabban vagy lassabban a puffert, ha nem tévedek akkor MrMC esetében 8, ezen változtathatsz, veheted akár 20-ig is és próbálkozhatsz, a "Buffermode"-nak 1-esnek kell lennie ami annyit tesz, hogy minden elérési módra érvényes, MrMC-ben szerintem így van és emlékeim szerint nem számmal.
(#2833) Jaded
A MrMC is minden megesz, a Deinterlacing MrMC esetében bizonyos videóknál pl. jobb, megfelelő beállítás mellett azzal sincs gond. -
blakey
titán
válasz
norbertoth #2819 üzenetére
Egy Soundbarhoz simán elég a PCM, állítsd a TV-t PCM-re és nem fog csúszni. Ha aptX képes eszközeid lennének akkor egyéb beállítás esetén sem csúszna.iPad-en, telón PCM megy ki azért nem csúszik.
Apple TV-n is ilyen beállítás mellett nem csúszik.
USB nincs, de router manapság létezik és azon általában van USB, onnan meg simán lejátsza a tartalmakat. -
blakey
titán
Melyik _hivatalos_forrásból származó BD image-ben van 48Mbps-nél nagyobb adatfolyam? - A FHD Blu-ray-ek általános maximális bitrátája 40Mbps, az UHD Blu-ray anyagoké pedig 100Mbps, ráadásul ezek az átlagra vonatkozik, lejátszás közben lehetnek alacsonyabb és magasabb "csúcsok is".
"Ultra HD Blu-ray still requires the use of compression to fit everything on the disc, in the form of HEVC/H.265 compression with a maximum bit rate of 100 Mbps (compared with a maximum of 40 Mbps for Blu-ray). A UHD BD disc can hold up to 100 GB of data, compared with 50 GB for a double-layer BD or 25 GB for a single-layer BD." [link]Tessék, egy átlagos 4K anyag, 23,976 fps-el:
Overall bit rate : 80.8 Mbps
Movie name : Jason Bourne 4K
Overall bit rate : 58.8 Mbps
Movie name : Interstellar 4K
Overall bit rate : 60.0 Mbps
Movie name : Jumanji 4K
és még elég sokat lehetne sorolni, semmi extra nincs ezekben, SMB/NFS kapcsolaton keresztül 100-as LAN-on ezek puffereltek, nézhetetlen volt, kell a butítás vagy a gigás LAN.
Ez már HFR:Overall bit rate : 90.5 Mbps
Movie name : Billy Lynns Long Halftime Walk 4K
-
blakey
titán
válasz
Viszlát #2807 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a lejátszás során a médialejátszók előtöltést is végeznek, tehát ha nincs elegendő sávszélesség az előtöltéshez és lassabban történik, mint a lejátszás akkor elég gyakran pufferelés történik ami a lejátszás akadozásához vezet. Van olyan lehetőség, hogy pl. egy TV-t DLNA-n keresztül használunk amikor a DLNA szerver úgynevezett renderert használva a TV-nek továbbítja az anyagot, ha ez a renderer történetesen transzkódol, van amikor a bitráta csökkentésével küldi tovább a jelet, van amikor a feliratot a képpel együtt alakítja lejátszhatóvá, stb. Ha ezt egy normális lejátszón ahol a natív képet szeretnénk látni már elképzelhetetlen, mert nem azt szeretnénk, hogy traszkódoljon hanem natívan vigye, ez ne fog menni, hidd el.
Engem nem tudsz meggyőzni, hogy 4K-ra elég a 100-as LAN, mert butaság, nem elég, a butított sz@r 4K anyagokhoz elég illetve ahogy írtam, 1080p-hez. -
blakey
titán
válasz
Viszlát #2800 üzenetére
Ez konkrétan nem igaz. Van néhány ilyen, de egész százalékban ki sem fejezhető hányada a kínálatnak, így a következtetéseiden alapuló állítások sem igazak.
De igaz, ne győzködj meg olyanról amiről saját, évek óta tartó tapasztalatom van, bármikor "megfingatom" a 100-as LAN-al szerelt lejátszót egy egyszerű 4K-val is, ne kezdjünk el ennyire mellé állni a "sz@rnak", mert a 100-as LAN az ha egy 4K-s lejátszásról beszélünk. Semmi sznobkodás nincs, rengeteg rossz tapasztalat van a 100-as LAN-on való lejátszásról, sokan USB-gigabit LAN-t vesznek emiatt, így legalább nem lesz gondjuk. Az nem nyugtat meg ha hetente 2x előfordul, hogy a filmet nem tudom megnézni, mert pufferel, tehát nem igaz amit írsz a gigabites LAN szükségtelenségéről. Saját magadat győzködöd, hogy 4K-ra elég a 100Mbps, pedig nem, nem tudom te mennyit foglalkoztál a témával de én évek óta ezzel foglalkozom, hidd el, nem jó a 100-as LAN 4K-hoz, bár így lenne.
pontosan ez az a slendrián és félrevezető hozzáállás, amitől nekem nyílik a zsebemben a bicska, nem véletlenül tettem szóvá.
A félrevezető és slendrián hozzáállásod neked van és nálam már nyitva a bicska.Szóval kezdj el kardoskodni olyan mellett aminek 0 az értelme és ostobaság.
-
blakey
titán
válasz
Viszlát #2796 üzenetére
Nem durva túlzás, nagyon nem értítek a lényeget ami nem a Netflx, Amazon Prime, YT, HBO GO miatt van, mert ezek erősen tömörítettek és vp9-ben vagy AV1-ben van a többségúk, a max bitráta meg 25-30Mbps körül van ami most ugye a felére csökkent. Egy UHD remux átlag 70-80 Mbps-el van ami annyit tesz, hogy egy filmben simán megvan a 40Mbps de a 100-110 Mbps is, ebben az esetben az esti mozizásnak annyi, elég sok pufferelés, akadozás léphet fel. Aki 4K-ra akar lejátszót venne az gigabitest vegyen "Sz@rrá teszteltem" mindent 100-as és 1000-es Apple TV-vel, tudom miről írok. Nem éri meg 100-as LAN-nal szerelt lejátszót venni 4K-hoz, 1080p-hez tökéletes.
-
blakey
titán
Elég sok 4K-s anyagnál megjelennek magasabb "bitráta csúcsok" (100-120Mbps) ahol már pufferel, TV-k esetében elég gyakori tud lenni de lejátszók esetében is SMB/NFS megosztáson is, a 100Mbps 1080p-re elegendő vagy erősen tömörített Netflix, Amazon Prime 4K.anyagokhoz. Saját anyagok lejátszásához pl. NAS-ról inkább a Gigabit a nyerő.
-
blakey
titán
Na, frissülnek az "almák", kiváncsi vagyok a tvOS 13.4-re, remélem nem csesztek el semmit.
-
blakey
titán
Nem gond, miért is lenne az? Viszont néhány évvel ezelőtt én is végig mentem ezeken, a korábban írt elnevezés működött minden platformon, csak azért írtam, hogy figyelni kell az apró írásjelekre is. Én elhagynám a kötőjeleket. Nálam a Kodi, MrMC, Infuse, Plex, Emby egytől-egyig felismeri és jól kezeli. Csak ennyi volt a megjegyzésem. A Planet Earth II is jól jelenik meg.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2734 üzenetére
Sajnos neked kell a több hsz, hogy megértsd. Leírtam, hogy SDR megjelenítő esetén nem kell tudnia semminek a HDR-t, de 1 hsz-ben megadtam a választ. Egyből írhattam volna, hogy mit kapcsolj ki, de szándékosan nem az első válaszomba írtam, mert kiváncsi voltam a fejleményekre. Egyébként már ott is megadtam a választ csak nem értetted: "Nem kell tudnia a HDR-t, a HDR-SDR konverziót kell beállítanod, azaz ne engedélyezd, hogy HDR-re váltson." A kiemelt rész a dinamikatortományra vonatkozik.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2731 üzenetére
Én értem amit írsz, te nem érted amit írsz.Egyébként normális, hogy HDR anyag fakó SDR megjelenítőn ha sz@r a beállítás, márpedig nálad az volt. A dinamikatartományt kell kikapcsolni, a képkockasebesség egyeztetés a kadenciahelyes lejátszáshoz szükséges, azt nem kell kikapcsolni. Egyébként én adtam meg a választ, mert ugye én nem értem.
"Biztos, hogy egy sima full HD tv-nek is normálisan kellene megjeleníteni az HDR-t?2 - ez sem igaz, csak akkor ha HDR képes, egyébként meg csak SDR-t jelenít meg. Ezért írom azt, hogy nem érted amit írsz.
Egyébként nincs az ATV-n engedélyezve alapból a HDR. - de engedélyezve van, azért fakó, mégpedig a dinamikatartomány egyeztés "Be" állásban van -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2729 üzenetére
Számodra nem egyértelmű, mint utólag kiderült, hiszen 1080p HDR-re is állítod, tehát nem érted, hogy mit csinálsz, SDR -re kell átalakítani minden esetben és a dinamikartomány egyeztetés neked ne legyen bekapcsolva, mert akkor HDR-re vált megint.
"De mondom, ha ATV beállításban 1080 HDR -re teszem, már akkor teljesen színtelen lesz a menü is." - ez mindent megmagyaráz. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2723 üzenetére
Nem kell tudnia a HDR-t, a HDR-SDR konverziót kell beállítanod, azaz ne engedélyezd, hogy HDR-re váltson. Egyébként nem írtad és nem ez az első, hogy mást írsz mint amire gondolsz. SDR megjelenítőn nincs HDR és még véletlenül se állítsd be, hogy tudja a HDR-t, mert fakó lesz.
-
blakey
titán
válasz
Snoop-y #2684 üzenetére
Érdekes, mert semmi gondom a tapipaddal, pedig én is at hittem, szerintem "nem tudod" használni, nem bántásból írom csak sokan tévesen használják vagy állítják be, főleg MrMC alatt, mert ott 2 módot lehet használni. Nagyon könnyű vele navigálni és pontos is, nem hibázik. Ettől függetlenül nyilván azt kell használni ami szimpatikus és kézre áll.
-
blakey
titán
Az is, de nem mindenki tudja beállítani/használni vagy épp a hálózata van rosszul beállítva. Ma olvastam valamelyik topikban, hogy Plex hiba volt valakinél, folyamatosan pufferelt, nem mindent játszott le, stb. Végül kiderült (persze erről nem tudtunk), hogy a Plex szerver a modemhez volt csatlakotatva, a kliens meg a routerhez, persze, hogy zavar keletkezett. Infuse, MrMC, Kodi mind "keresztbe lenyelik" a gyári Plex/Emby klienseket, ráadásul a tvOS-re írt Emby egyelőre sz@r.
-
blakey
titán
válasz
MasterMark #2627 üzenetére
Írtam neki itt vagy privátban, hogy valószínűleg nem az ATV-vel van a gond, először az S905X-re gondolok, oda egy USB-LAN gigabites adapter is megoldás lehet hiszen még USB2-vel is sokkal jobb hálózati sebességet érne el de ott van még az a szolgáltatói eszköz ami szintén bezavarhat.
-
blakey
titán
válasz
MasterMark #2625 üzenetére
Az SMB vs. NFS miatt írtam, hogy a kapcsolati sebességben nem kéne különbségnek lennie. Igen 4K-m van. Bármennyire is natív az NFS, semmi gond nincs az új SMB verziókkal, pontosan emiatt nem is változtatok ezen, de készenlétben van az NFS ha bármi történne. Tehát az SMB(3+) már hozza azt a szintet ami nem ad okot a lecserélésére.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
MasterMark #2617 üzenetére
Használjon NFS-t de ha nincs hiba a hálózatban akkor semmilyen sebességbeli különbség nincs SMB(3) és NFS között, nálam az Infuse pl. 941Mbps-t mér, ennél jobb nem kell gigabiten. A nála mért 43Mbps az nagyon gyér, néha még 1080p-hez is kevés lehet.
-
blakey
titán
válasz
aujjobba #2611 üzenetére
Kihagyod a sorból a két legfontosabb eszközt, az Amlogic S905X egy 100-as LAN-al rendelkező box, az ATV4 szintén 100-as LAN, a kettő ugyan maximum 90-91Mbps-t tudna "fejenként", de itt jön a csavar, az S905X nem csak lejátszóként üzemel hanem az osztaná meg az anyagokat is és a sok apróság gyenge kapcsolatot biztosít. Tehát ne hasonlítsd a gigabites eszközeidhez, teljesen más "dimenzió".
-
blakey
titán
válasz
TazLeacher #2606 üzenetére
Még soha nem próbáltam, mert be van állítva, hgy hány perc után menjen alvóba de elképzelhető, hogy megtudod tanítani a Harmony-t a hosszannyomásra és akkor mehet Harmonyval is az alvó mód.
-
blakey
titán
válasz
TazLeacher #2601 üzenetére
Használok Harmonyt, jól működik. Az ATV-t kikapcsolni nem lehet csak alvóba tenni.
-
blakey
titán
válasz
ForRedGlory #2596 üzenetére
A hangerő szabályozáshoz az Apple TV távirányítójával nem feltétlenül szükséges a CEC ugyanis az infrán is kommunikál, így vezéreltem a TV illetve az erősítő hangerejét is, semmi CEC nem aktív. Az Apple TV is kommunikál más infra távokkal, pl. Harmony vagy egyéb BT-os eszközökkel.
-
-
blakey
titán
Olyan kérdésem lenne, hogy a második bekezdésben leírtakat tudja-e az infuse jukeboxa is, csak én nem találom? - egyelőre nem de a közeljövőben tudni fogja.
Esetleg ezeket az extrákat egyáltalán ne keressem? - de keresd csak lehet, hogy másik app-ban találod meg, Emby/Plex tudja, használhatod ezeket adatbázisnak is.Egyébként ezeket az infókat tableten szoktam megnézni, nálam Emby/Plex szolgáltatja az adatbázist így könnyen és sokmindent megtudok oldani, többek között ezt is.
MrMC valamelyik felszínnel szerintem tudja, de most nem vagyok benne biztos.(#2517) bandor
Viszont a laptopom hdd-ét nem tudom megosztani, pedig pont annak lenne számomra értelme - ez is megy SMB-n, NFS-en vagy ahogy írtam Emby/Plex-el is.
Windows telepítésnél nem adtam meg jelszót , csak nevet. Azt be is írom , de egyszerűen nem működik.Nem értem mi lehet a gond. Tudna valaki ebben segíteni? - ez a Win f@szsága, abban sajnos nem tudok segíteni, de ott kell megfelelően beállítani a megosztást, macOS-t és NAS-t használok, mindegyik eszközt látja és kezeli.ui.: Közben megnéztem a MrMC-t és ott ha rámész a színészre akkor megkeresi a médiatárban azokat a filmeket amiben szerepel.
-
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #2490 üzenetére
Telepítéskor létrehozol egy admin felhasználót amit felhőbe szinkronizálhatsz, + egyéb felhasználókat is létrehozhatsz. Nem csak PIN-el lehet kapcsolódni, lehet felhasználó/jelszó párossal is.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2445 üzenetére
Az Automatikus szó jelentése az, hogy a hozzá csatlakoztatott eszközből (EDID) kapott infók alapján küldi tovább a hangot, tehát a te TV-d valószínűleg nem tudja fogadni az 5.1-et ezért lesz 2.0. Bár azt állítod, hogy fogadja az 5.1-et de ezt mi nem tudjuk. Enyém, tudja és fogadja is automatikusan is illetve DD 5.1-re átkódolva is. Ha Automatikusra van állítva akkor a DD 5.1 kivételével minden sztereó PCM lesz mivel az Apple TV többcsatornás LPCM hangját a TV nem tudja kezelni. Azért javasoltam, hogy állítsd DD 5.1-re és a többit máshol kell beállítani, MrMC, erősítő, TV.
Betettél 2 képet a Apple TV/MrMC beállításairól de az kevés ahhoz, hogy lássuk hol a hiba, TV, erősítő, stb. beállításai is kellenek. -
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #2438 üzenetére
Infuse-t jobban szeretem, adatbázisnak érdemes Plexet vagy Embyt használni ha bírja a NAS vagy a gép. Infuse-ból érdemes előfizetéssel venni vagy egyszeri "lifetime"-al, így semmi gond nem lesz egyik verzióval sem. Amit te írsz az egy adott verzió megvásárlása, az új verzióváltásra már nem érvényes.
Ha egy alkalmazás kell ami mindent visz akkor a MrMC a jó megoldás viszont nélkülözhetetlen a Kodi ismerete, szánni kell rá egy kis időt. -
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #2436 üzenetére
Nem DLNA lenne az elérés, sokkal jobb.
Illetve a két említett lejátszó is fényévekkel jobb a VLC-nél. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2427 üzenetére
Rosszak a beállításaid. Automatikusra állítva a Apple TV 2.0-t fog küldeni a TV-nek. Állítsd 5.1-re, mennei kell ha más eszközzel megy. Másképp nem fog tudni senki sem segíteni csak ha teszel be képeket a beállításokról. A TV-m képes az AC3/DTS 5.1 fogadására illetve továbbküldésére és működik is.Maga az Apple TV szoftvere ezt megoldja ha DD 5.1-re van állítva az tovább is megy, de mindennek feltétele a jó beállítás. Próbáld ki Infuse-al is, 1 hétig vagy pár napig ingyenes.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2418 üzenetére
2 dolog közül választhatsz, egyik, hogy mégsem jók a beállítások az Apple TV-n, a másik, hogy a TV nem fogadja külső forrásból a Dolby Digital-t. Ha jók a beállítások és a TV fogadja külső forrásból a Dolby Digital 5.1-et akkor működik a dolog. Többsör kipróbáltam épp nemrég tettem meg, hogy biztos legyek benne a legújabb szoftverrel és MrMC-vel.
-
blakey
titán
Semmi olyat nem írtál ami NrMC-ben ne lenne meg. Nekem egyiket sem kell bemutatnod mindkettő megvan, MrMC komplexebb, jobban felszerelt, ugyanúgy ha nem jobban működik de a megismeréséhez időt kell szánni mivel egy Kodi fork. Ha valaki csak 1 app-ot szeretne megvenni akkor a MrMC a jobb, mert mindent visz, zene, stb. A feliratok kezelése és ezzel együtt a letöltése is jobb, mert a fájl mellé teszi. Beállíthatóság szempontjából is jobb a MrMC, viszont akinek nem kell a zene illetve nagyon foglalkozni sem szeretne a beállításokkal akkor viszont az Infuse a jobb, könnyebb eredményesnek lenni, hamarabb kész a beállítás cserébe nincs felirat letöltése a fájl mellé, nem játszik le zenét és az interlaced videók sem olyan jók. Tehát mindkettőnek megvan az előnye.
-
blakey
titán
Ezzel sem kell csak el kell olvasni a Kodi beállításait. Linkeltem oldalakat illetve keresni is lehet. Pillanatok alatt megvan, de így olvasva annak aki nem ért hozzá egy űrtechnikának tűnik. Hasonló az Infuse-hoz csak sokkal több beállítási lehetőség van. 1 nap alatt nem lehet megismerni.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2386 üzenetére
MrMc-ben ugye? - igen
Csak nálam angolul van minden. - át lehet állítani magyarra ha nem szándékos az angol.
De lehet inkább manuálisan csinálom mégis, mert így meg elég sok idő mire végigmegy az egészen mindig. - pillanatok alatt végez, nem kéne sok időnek lennie, többnyire csak a változásokat nézi át. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2383 üzenetére
Javaslom a Kodi tanulmányozását, segít a MrMC-ben is. A MrMC Wiki-t sem árt átolvasni.
Azt hol kell beállítani, hogy ami film belekerül egy mappába azt automatikusan szkennelje be? - Beállítások/Médiatár/Médiatár frissítése induláskor, ha jól emlékszem. Elvileg MrMC-hez is van olyan kiegészítő ami automatikusan megkeresi, de most nem jut eszembe a neve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest