- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Google Pixel 9a rapidteszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
Roxkex #12266 üzenetére
ebbe MIUI 11 óta belenyúltak. akkor is csörömpöl, ha némítottad a rendszert. előtte úgy működött, hogy ha a telefon néma volt, akkor néma volt minden, MINDEN egészen addig, míg a hangerőt nem változtattad. azóta meg ilyen használhatatlan, hogy vagy média vagy csengőhang hangerejét kezeled vele. ritka használhatatlan szerintem.
-
lócitrom
őstag
átkozott telefon... TWRP-t cseréltem OrangeFox-ra, majd újraindítás után jelszót kér ez a rohadék. a partíció nincs visszafejtve és nem nagyon szeretném a data-t sem törölni, mert mentés az kb. nincs. mondja valaki, hogy létezik valami kiskapu pls.
-
lócitrom
őstag
asszony kiég a telefontól. egyik frissítés óta minden tetves hívás teljes hangerőn indul és csak akkor hagyja szabályozni, ha először kihangosításra teszi, majd vissza. ilyesmit más is tapasztal? van rá valami fix?
-
lócitrom
őstag
válasz
infectedmann #11296 üzenetére
ez furcsa egyébként. csak más Xiaomi telefonokkal tapsztaltak után gondoltam hátha... Redmi 3S és 4X is addig jól muzsikált, míg csak és kizárólag egy 2,4 Ghz-es router-t használtam. mióta dual band router-eket használok ez a két telefon rendre belassul wifin, mintha hálózati probléma lenne. pedig egyik sem ismeri az 5 Ghz-ez. az okát nemigen értem, de ezt tapasztaltam. aztán asszony Note 7-e meg érdekes, mert annak meg semmi gondja az 5 Ghz-es tartománnyal. sőt, látom, hogy többnyire azon lóg és ritkán van 2,4 Ghz-en. szóval elég fura ez.
-
lócitrom
őstag
válasz
infectedmann #11279 üzenetére
tehát dual band módot ismeri, de kizárólag 2,4 Ghz megy? csak mert ha igen érdemes egy próbát tenni dual band módban. ennek normális esetben semmilyen hatása sincs a 2,4 Ghz-en csatlakozó eszközökre, viszont a telefon lehet jobban preferálja főleg, ha a hálózat neve mindkét sávon azonos.
-
lócitrom
őstag
válasz
infectedmann #11276 üzenetére
a router nem új? nem mostanában lett cserélve/beüzemelve/átállítva? dual band vagy 2,4 Ghz vagy 5 Ghz?
-
lócitrom
őstag
válasz
Vini011 #11226 üzenetére
több dologtól függ ez. függ ugye adott rendszerverziótól, függ attól, hogy volt-e olyan változás/beállítás, amit korábbi vagy az újabb alkalmazásban elérhető, legyen az látható vagy működésbeli változás. ezek közt ütközés merülhet fel. ezért lehet megoldás a gyorsítótár törlése is, hisz nem mindig derül ki egyértelműen, hogy mi is volt a fagyás konkrét oka. eleve nem árt mindig mindenből feltenni a legfrissebbet a rendszertől kezdve. kivétel mikor annyira hitvány a rendszer, hogy nem éri meg...
de ez azért ritkább.
-
lócitrom
őstag
válasz
Mewryck #11214 üzenetére
Google Play áruházban tilthatod ennek a frissítését. de nem kizárt, hogy hibásan sikerült korábban a frissítés és ezért omlott össze. esetleg egy régi beállítás okozta, ami ütközött az alkalmazás új változatával. érdemes egyből kipróbálni, hogy most frissíted és kifagy-e utána.
-
lócitrom
őstag
válasz
Mewryck #11209 üzenetére
nem hülye kérdés. nem tudtam mennyire lehetsz képben, mert rendszeradatokat másoltál. gondoltam hátha. na de igen, itt az alkalmazáskezelőbe lépj be. jobb felső sarokban szendvicsmenüt (három pont) nyisd meg és nézd meg, hogy engedélyezve van-e a rendszeralkalmazások/rendszerfolyamatok mutatása. ha nincs, engedélyezd. utána ha van felül keresőd, írd be, hogy kezdőképernyő. tippem szerint kiadja a lényeget. hivatalosan úgy rémlik MIUI Kezdőképernyő a neve. de ha így nincs meg simán az ikonokat nézd és egy házikós lesz az, ami neked kell. nem vagyok benne biztos, hogy mindent ugyanígy találsz meg, mert nálunk is asszonynak van csak Note 7 és azon rég nem MIUI 10 van. némileg eltérhet egy-egy beállítás megnevezése, helye. csak ennek kellene törölni a gyorsítótárát egyébként.
-
lócitrom
őstag
válasz
Mewryck #11207 üzenetére
beállításokban az alkalmazások közt ki kellene keresni és törölni kellene a teljes gyorsítótárát. ezután újraindítás. egy másik lehetséges megoldás, hogy TWRP-t varázsolsz rá és gyorsítótár/dalvik törlést próbálsz. de ha nincs nyitva a rendszertöltő, akkor csak az előbbi fog menni.
-
lócitrom
őstag
utolsó MIUI EU stable már 10 alapú. asszonynak telepítettem és az az érdekes, hogy néha a kijelző lefagy. legalábbis érintésre nem reagál, fizikai gombokra igen. nem volt időm tüzetesen megvizsgálni, de ha jól észleltem főképernyőn jelentkezik ez. képernyő lezárása vagy újraindítás szokott ilyenkor segíteni egyedül. más tapasztalt hasonlót?
(#11188) azimut
indiai „techvideós”, hozzászólások letiltva. hát nem nagyon erőltetném ezt... -
lócitrom
őstag
válasz
Luck Dragon #4127 üzenetére
fasza. rémlik ez, mert több telefon érintett volt... mármint a linkelt anyagot hallgassam normális eszközön?
-
lócitrom
őstag
más is tapasztal a telefonnal készített videók esetében torzítást? lásd koncertfelvétel. kb. értelmes távolságban videózva egyszerűen rövid idő után olyan használhatatlanul torz hangja lesz a felvételnek, mintha kivinném valami stadionos koncertre és letenném valamelyik színpadi hangsugárzó elé centikre. ilyesmit más is tapasztal? EU stable aktuális kiadás fut rajta.
-
lócitrom
őstag
válasz
gzbotii #1096 üzenetére
karc, ja. tényleg, anno Nokia N9-em talán még GG 1(?) védte, az nem karcolódott fólia nélkül 1,5 év alatt kíméletes használat mellett. ez meg elméletben papírok, könyvek között mégis tele lett karcokkal. persze lehet ferdít a drága, de tényleg a cuccait elnézve nem nagyon okozhatta más. hiába vizsgálódtam. aztán hozzáadnám a gyanakvásom. franc tudja hogy kap GG hitelesítést bármely Xiaomi telefon, de az én bontatlan Pocophone F1-em gyárilag egy karccal érkezett. látványra kb. észre sem lehet venni, de miután leszedtem a fóliát és alkohollal tisztítottam, hogy egyből üveget kapjon vettem észre, hogy a körmöm megakad. szóval számomra egyre hihetetlenebb, hogy ez GG üveg.
(#1098) vargalex
ezekhez a mostani vasakhoz, MIUI 10-zel 3GB nekem már szűkösnek tűnik. nem tudom 5-ösön mi fut, de gondolom nem Pie. -
-
-
lócitrom
őstag
ha alkalmazáson belül nincs rá beállítás, akkor ami még adott az az Alkalmazáskezelő. MIUI-ban nem olyan rég a hangjelzések beállítása nem egységesen megy alkalmazások esetében, hanem alkalmazásokként külön-külön, de MIUI szinten. én nem használok Viber-t, de érdemes megnézni, hogy ez adott-e.
-
lócitrom
őstag
válasz
vadászcsiga #861 üzenetére
ennél azért többet. ez nem az első Xiaomi a háztartásban és hát meglepően gyatra ebben a szegmensben, már ha ez tényleg GG és nem csak valami fizetett marketing. JerryRigEverything nem is valódi
-
lócitrom
őstag
vagy én gondoltam túl ezt a Gorilla Glass dolgot vagy ez tényleg ilyen gány minőség. meg lett véve a telefon, egy hete használatban van. ma jutottam el odáig, hogy rátegyem az üveget. asszony odaadja, leganézom. tele van a kijelző apró karcok hadával. tényleg karc, mert megakad benne a körmöm
tehát aki biztosra szeretne menni az le se vegye róla a fóliát addig, míg nincs egyből rá üveg. nem tudja megmondani mi karcolhatta össze, de az viszont 100000%, hogy nem a kőműveskanál meg a tonnányi vakoló anyag, mert nemigen használ piperét. hozzátenném, hogy előtte egy Redmi 3S volt nála egy noname üveggel, azonos körülmények között és az karcmentes. szóval...
és ahogy látom az optika körbe külön fém kerettel rendelkezik. valaki talált már olyan szilikon tokot, ami ezt óvni képes és mindemellett vékony?
-
lócitrom
őstag
válasz
Magicrat #808 üzenetére
kínai vegyesbót. most elég jó ára van (~2200Ft). képeket értékelésekben érdemes megnézni előtte.van persze biztos kedvezőbb árú meg jobb, de ez pl. bevált. egyik ilyen üveg 7 nap alatt érkezett meg, ebből 2 nap nem is volt munkanap. ritka nagy mák.
-
lócitrom
őstag
válasz
22Dávid22 #773 üzenetére
az ún. international, azaz keleti/kínai/belpiacos kiadáson biztos nincs CE jelölés, többin elméletben kellene, hogy legyen (bár a CE irányelveinek betartása önkéntes emlékeim szerint). legalábbis eddig még ez volt a jellemző tudomásom szerint. ami EU piacot érinti hivatalból is, azon kellene lennie. eddig én két forrásból tudom egyértelműen, hogy M1901F7G kiadást forgalmazzák. egyik a hivatalos magyar üzlet, másik meg likestore.hu.
bár hozzáteszem Xiaomi telefont szerintem nyitás nélkül használni nem érdemes onnantól kezdve, hogy valaki nem teljesen átlag felhasználó. ráadásul jó eséllyel könnyen lehet váltani a különféle kiadások között, ha nem felel meg az EEA és/vagy global és fordítva.
(#798) Pityu.
ez így nem kerek. tisztázzuk:global = nemzetközi,
EEA = nemzetközi, de EU konformnak megfelelőbb kiadás
EU = xiaomi.eunem tudom pontosan hogy érted, de Note 5-re EEA nincs, EU van. EU kiadásban nagyon ritkán lehet csalódni. pont az az egyik előnye, hogy ki van kotorva belőle a sok felesleges alkalmazás, háttéralkalmazás. tehát sanszosan más áll a fogyasztás hátterében. párom eléggé nyúzza a telefont. 2 napot bőven kibír intenzív használat mellett is az ő kezei között.
-
lócitrom
őstag
akkor idézem:
„Csekkold le a telodat hogy eredeti-e ITT . Ezt azért mondom, mert régen hamisitották a MI4 telokat, kamu android verzio, kamu soc, minden.”
nekem mindegy végül is, de amit állítasz marhára nem jellemző. alkalmazásokat végképp nem befolyásolhat, mert a kliens maszkolható, módosítható. ezt viszont még a gagyin is jól állítják be. a linkelt oldal meg nem a minden kérdésre választ adó kristálygömb, hanem egy mezei ellenőrző, hogy az adott telefon pontosan mi és milyen régióra/szolgáltatónak lett szánva. -
lócitrom
őstag
és most egy kérdés: tud valaki naprakész gcam portot, amihez esetleg konfiguráció is van és már érdemben jobb képeket csinál, mint a gyári? mikor utoljára foglalkoztam a kérdéskörrel nem nagyon volt értelme keresnem.
-
lócitrom
őstag
egyrészt nem tudom elképzelni, hogy valamit a Xiaomi egy az egyben letilt, másrészt van pár kipróbálható út. lásd: ezt leginkább régi Xiaomi tulajok ismerik, de kezdetben a rendszertöltő kinyitása nem járt automatikusan a telefon formázásával, holott rég ezzel fenyegetett a program a nyitáskor. aztán évekkel később valóban életbe lépett ez. sanszos, hogy ez a tiltás sem azonnal lép/lépett érvénybe, esetleg bizonyos szoftververziókig nincs még ez korlátozva. ha mégis kiderülne, hogy ez így van és élesben megy akkor lehetséges, hogy van kiskapu és az úgynevezett EEA kiadás felmegy felmegy rá, ami majdnem azonos a global kiadással.
a videóban az látható, hogy a srác kerül egyet és TWRP-ből teszi fel a global kiadás recovery frissítését. ez valószínűleg simán működhet, ha nincs valami komolyabb korlátozás a rendszertöltőben.
aztán ha nagyon nem megy semmilyen hivatalos megoldás sem, akkor még mindig ott van az EU (telefonról ne!) kiadás, amit aztán végképp rá lehet varrni. minden esetben rendszertöltő nyitása kell és utána lehet variálni.
sanszos, hogy Mi Flash segítségével akár felmegy a global és EEA egyaránt. ez találgatás, de hátha.
még valami: ilyen Xiaomi mániás tenyészetek, mint a helloxiaomi az minden, csak nem megbízható. amolyan Blikk feeling. ha megnéz az ember egy „techvideót” tőlük akkor hamar leesik, hogy műszaki analfabétákról van szó. ráadásul tudomásom szerint a Note 7 nem érintett és a téglásítás meg akkor fordulhat elő, ha sima recovery (gyári) frissítéssel akarja valaki frissíteni a telefonját zárt rendszertöltő mellett. hogy ez változott-e nem tudom. de mindenesetre én nem zárom ki, hogy a korlátozás felületes. a felvetésemben továbbá az erősít meg, hogy hivatalos fórumon egy moderátor megválaszolta a kérdést. persze aki sokat jár a hivatalos fórumra az lehet tapasztalta már, hogy mennyire relevánsak ezek a keleti, ügyes okos moderátorok...
-
lócitrom
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Gaming notebook topik
- Háztartási gépek
- Mobilinternet
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest