- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerigő
tag
válasz
laaceee98 #3319 üzenetére
Köszönöm a tippet. Kipróbálom majd a töltést a Samsunghoz kapott 15 wattos töltővel is...bár nem tudom, hogy akkukimélés, akkuélettartam hosszabbítás céljából lenne e értelme (vagy nem is lenne ajánlatos lecserélni a kapott töltőjét)?
ncc1701 - Neked is köszönöm! Egyébként most végzett az első töltéssel (a dobozban kapott 33 wattossal), 100%-ra töltöttem, de nem kezdett "új grafikont", hanem hozzáadta az elsőhöz.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3233 üzenetére
Hát, valószínűleg ugyanúgy látszik élőben is a többi telefonon is. Egyrészt mivel én is kb. ugyanazt látom, mint a kamera, másrészt a beeső fényt is kizárnám, mivel teljesen sötétben is ugyanúgy látom én is és a kamera is, illetve itt mellettem tesóm és anyám is.
Más OLED kijelzőt nem tudok megnézni, és még nem nagyon láttam, viszont tesómék épp ma mentek átvenni egy - szerencsére (szivárványosodás nélküli) IPS-es - telefont, s, ha már ott jártak, kipróbáltak egy pár kiállított telefont, és kb. az iPhone 14 Pro volt csak nagyon oldalról nézve ilyen, de a többi kb. kivétel nélkül hasonlóan kaki (S23, Redmi Note 11s stb...).
Amúgy ezt én sem tudom, hogy a kijelzők, vagy az emberek szemei között van ekkora szórás. Az én szemem mondjuk sokat romlott az elmúlt 1 évben, és nem csak úgy hogy feljebb kellett vennem a betűméretet a telefonomon, hanem, hogy világos szobából sötétbe átmenve sokkal lassabban alkalmazkodik a szemem a sötétséghez, mint előtte. Gondoltam, ennek köze lehet hozzá, de tesóm szeme elvileg még jó.
Amúgy nincsen most semmilyen fólia a kijelzőmön.
Ja, slusszpoén, hogy már itthon itt nyomkodjuk együtt az összesen négy telefonunkat, amikor észrevettem, hogy tesóm Huawei P10-e is szivárványosodik oldalról, ami IPS (egész pontosan IPS-NEO). Eközben a P Smart Z-men illetve a most vett Moto G32-n semmi. Mondjuk a betekintési szögek nem túl jók - pláne a G32-n -, de csak annyi a baj, hogy, ha nagyon oldalról nézem, és forgatom, akkor egyenletesen lesz kicsit sárgásabb, vagy kékesebb. De a P Smart Z színei nekem nagyon tetszenek. Mondjuk a Note 10 Pro színei is gyönyörűek (sőt, még szebbek), ha épp nem fehér háttéren szeretnék fekete betűket olvasni. Pláne a szemkímélő olvasó mód, ami csökkenti a kék fényeket, azt nagyon eltalálta a Xiaomi; jár érte a piros pont. A Huawei-emen az nagyon gagyi; az csak rátolja a legótvarabb pisiszínű sárga filtert, azt' kész.
Amúgy lehet, hogy nem nagyon bírom a PWM-et, mert első nap nekem is megfájdult kicsit a fejem, bár ez simán lehet, hogy csak a sok szünet nélküli nyomkodástól. Illetve akkor még se a színsémát, se a sötét, se az olvasó módot nem állítottam be. Most egész jó.
Csak, ha művelődni akarok, nem szabad olvasni, inkább videóból kell felszedni azt a tudást. -
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3226 üzenetére
Szabad szemmel is kb. ilyen, csak a vékony szürke csíkok nem látszanak, de az mondjuk ilyen, ha egy kamera ránéz egy kijelzőre, meg amíg még nem kattintod el a képet csak nézed, addig azok futnak, de a szivárványos csíkok nem, és szabad szemmel sem futnak, ha mozdulatlanul tartom.
Illetve annyi különbség van még, hogy kicsit vakítóbb. Mint mikor belenézel a karácsonyfán az izzókba. Na, jó, talán nem annyira, de a kettő között.Viszont nem tudom ezzel mennyire lehetne gariztatni, mert lehet, hogy ez az AMOLED kijelzők sajátossága, mert néztem sajtófotókat csak úgy random néhány telefonról és még a 300 ezres csodákon is jelen van ez a szivárványosodás.
Zenfone 9, Samsung S22 Ultra, Galaxy A52s, iPhone 13 Pro Max, Realme 8 Pro (ez ilyet is tud), Xiaomi 11T, Mi 11 Lite 5G, OnePlus Nord 2 és még lehetne sorolni.Szóval lehet, hogy a gariztatás eredménye annyi lenne, hogy 2 hét után visszaküldik, hogy nincsen semmi probléma.
A 14 napos elállás meg nem tudom, hogy játszik-e, mert bár online rendeltem, de bolti átvétellel a mobilcsere program miatt, mivel azt csak személyesen lehet. És ott az Aquában ki is nyittatták velünk a dobozt, bár csak azért, hogy, ha esetleg törött, akkor ne legyen vita. -
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3213 üzenetére
Hát, esküszöm, nem találom azon a linken, meg olvastam az egész tesztet, és ilyen nem rémlik.
Viszont a gsmarena long-term review-jában említik ezt a szivárványosodást, de a fóliát nem. (Na, ezt a tesztet már csak az után találtam meg, hogy megvettem.) -
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3203 üzenetére
3 napja vettem, még a gyári műanyag. Csak azt kéne leszedni?
Egyébként most vettem észre, hogy ha bármi cikket olvasok, ahol ugye csak sok szöveg van nagy, fehér háttér háttér előtt, és a telefon mozdulatlanul áll egy állványon, és én is egy helyben ülök, a kép teteje zöldes, az alja meg pirosas árnyalatú egyenletes átmenettel. Azért ez elég zavaró.
-
ferret77
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged