- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
-
Mobilarena
Realme GT 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaya86
őstag
válasz
dredjudge84 #1842 üzenetére
One UI 5.0 alatt 6 óra simán meg volt.5.1 óta legalább 20%al csökkent.Nem nehéz észrevenni. Korábban estig lazán bírta a Samsung, 5.1 után délután már tölteni kell.
De ha a Realme -re érted,azzal kapcsolatban nem tudok mit mondani. Én egyből frissítettem a13-ra. Így 12 alatt nem tudom milyen lenne azt üzemidő. -
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1827 üzenetére
Az optimalizált éjszakai töltés az alvásidőt veszi figyelembe, így ha például hajnal 4 órára beállítasz egy ébresztőt, akkor addigra fogja feltölteni.
Ennek az optimalizált töltésnek a lényege, hogy 80% fölé nem tölti, így a 100%-ot csak az alvásidő végének közeledtével éri el.Ha az akkumulátor kímélése a cél, akkor érdemes egy jó minőségű normál töltőt együtt használni az optimalizált éjszakai töltéssel.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1742 üzenetére
GT3- ról volt több hír is, ebből gondolom- ès a GT2 pro után, hogy biztosan jó lesz a GT3 pro is.
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1739 üzenetére
Eddig a szolgáltatás Vodafone külföldi szerverein keresztül volt elérhető, ez értelemszerűen megszűnik, így hogy utána mennyire fog működni, majd kiderül.
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1732 üzenetére
Így van, mivel az RCS egy a szolgáltató által biztosított IP alapú megoldás, így adatkapcsolat szükséges hozzá.
Érdemes tudni, hogy a Vodafone-nál március végétől megszűnik az RCS szolgáltatás, így aki ezt követően azt tapasztalja, hogy nem működik, annak ez lesz az oka. -
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1728 üzenetére
De így kell beállítani, ezt követően újra beállításra kerül a Messages alkalmazásban a telefonszám, amit az alábbi helyen tudsz engedélyezni, hogy attól kezdve azzal a telefonszámmal tudd használni.
Messages > Beállítások > Általános > RCS-csevegések > Állapot
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1726 üzenetére
Az alábbi elérési úton van rá lehetőség, ha a mobilinternetet átállítod a másik kártyára.
Beállítások > Mobilhálózat > Internet
-
válasz
dredjudge84 #1701 üzenetére
Nekem a simle-el nem volt gondom. Megy a fizetés, soha nem kért pint. Ez függ attól mennyi ideje van feloldva a telefon. Ellenben a gpay(wallet) nem megy. A bankom nem támogatja vagy mi baja.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
dredjudge84 #1687 üzenetére
nálam pár napos korában is csak 94% írt ki az accubattery.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1698 üzenetére
A kassza előtt felodom èn is természetesen.
Egy ideig nem használtam, mert teljesen bizonytalan volt, hogy hol tudok fizetni, hol nem, aztán vehettem elő a bankkártyámat.
A hèten annyit vettem èszre, hogy 1x tudok fizetni, 1x meg kèri megint, a feloldást.
Nem is èrtem...
Biztos, a fos VR bankomnak nem tetszik valami.
De, a Samsungal sosem volt ilyen gond. -
válasz
A OP11 3-4 töltés után 94%. Szoftveres mérés
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Nálam az akku szuper, ha menne vele a mellkaspántom boldog lennék.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dredjudge84 #1676 üzenetére
Mi volt a megoldás?
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #1666 üzenetére
Megoldódott. Újra megy a gpay.
-
válasz
dredjudge84 #1666 üzenetére
Simple. Ezzel nekem sem megy.
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #1664 üzenetére
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1648 üzenetére
Végül is a kerámia burkolat és a sokkal jobb kamerás szett azért nem kis eltérés
Nem volt rossz a GT2 Pro, de azért az X5Pro jobb.
-
válasz
dredjudge84 #1646 üzenetére
Pedig (tudom neked nem jön be) jó kis telefon olcsón.
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1643 üzenetére
Abból hogy már nem érkezik a gyártótól új készlet. Esetleg még más eu-s raktárkészlet érkezhet, de szerintem már nem valószínű hogy lesz.
-
válasz
dredjudge84 #1641 üzenetére
GT2 PRO
-
Rammer
csendes tag
válasz
dredjudge84 #1599 üzenetére
Hu, köszi, megnyugodtam. Most akarok venni egyet és próbáltam utána nézni mik a tapasztalatok, de annyi félét írnak..
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1574 üzenetére
Azt az miért nem jó?
60% akkumulátor az már tényleg szar. De 95% az még vatta új
-
válasz
dredjudge84 #1574 üzenetére
Mivel nézed?
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1525 üzenetére
Alig pár hozzászólással a tied felett írtam le, hogy egy javítás miatt a C.11-es verziójú frissítés helyett a C.12 lesz letölthető, szóval semmilyen két frissítés nem volt.
-
worxland
addikt
válasz
dredjudge84 #1522 üzenetére
jelen
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1522 üzenetére
Többen vannak, mert nem egyszerre kapja meg mindenki a frissítéseket, így hozzád is el fog érni.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dredjudge84 #1510 üzenetére
Dettó, azért is kérdeztem mi értelme. Azért elég nonszensz ha 12Gb nem elég.
Játékokat is próbáltam de ott se vettem észre hogy kevés lenne. -
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1510 üzenetére
Èn sem. Csak kipróbáltam.
Böngészés, chat itt- ott, de játèk semmi.
Erre elèg bármi -
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1501 üzenetére
Nekem is annyit enged.
Valahogy el leszek, a 19 gigával -
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1501 üzenetére
Mert még nem érkezett meg a frissítés, ahogy elérhető lesz mindenki számára, akkor már ugyanezt lehet tapasztalni.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
dredjudge84 #1498 üzenetére
C.08 és C.11 mondhatni 3.0 és 4.0 közötti hibrid. Az UI-t és néhány funkciót tartalmaz, de a motorhaz alatti optimizaciot nem...elvileg...de igen, elég zavaros. Realme hivatalosan azt mondta ami most van GT2 Pro-ra az meg nem igazi 4.0.
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1473 üzenetére
Kínában már megérkezett a frissítés hozzá, de alapvetően az Android 13-mal már a Realme UI új verzióját használja az, aki felrakta a frissítést, mert szinte minden új funkció belekerült az új főverzióba.
Nemsokára ebben a régióban is elérhető lesz az utolsó frissítés, amivel már 4.0 lesz a verzió. -
worxland
addikt
válasz
dredjudge84 #1427 üzenetére
96%
-
mldigital
tag
válasz
dredjudge84 #1411 üzenetére
Pontosan így van és a töltési sebesség sehol sincs ja és külső akkumulátor nélkül ne indulj el sehová. Exynos
lapka meg olyan amilyen.Meg amikor eljōn a nyár 40 fok és csendesen kikapcsol a zsebben. -
mldigital
tag
válasz
dredjudge84 #1409 üzenetére
Senki ne dőljön a kardjába azért. Egymás mellett a két kijelző azonos kültéri témán és megpróbálva azonos színhőmérsékletet beállítás mellett nem kielkedő a Samsung képe. Túlbonyolított saját szoftverei meg inkább zavaróak mint jók. Az eredeti android barátibb szerintem. Tehát nő para.
-
coolrider
tag
válasz
dredjudge84 #1403 üzenetére
Foleg a fenyero,de a felbontas is jobb.
Sima beszelgetes hangereje nagyon jo.
Kihangositva is sokkal tisztabb.
S22 ultra. -
sonye
senior tag
válasz
dredjudge84 #1358 üzenetére
Biztos? Mert nem mindegyik honoron van. Engem is meglepett, mikor MM-be nézegettem a honorokat.
-
bostone
addikt
válasz
dredjudge84 #1358 üzenetére
Engem is megtévesztett.
-
sonye
senior tag
válasz
dredjudge84 #1346 üzenetére
Honor 50 Mindenféle google tudás nélkül.
Igen tudom, lehet berhelni rá, de nem ugyanaz, mikor a rendszerbe van építve.
Nálam valahogy bevált a Gt2 pro. Egy hiba jött elő eddig, hogy a bluetooth kihangosítás valahogy nem ment a kocsival. De android 13 alatt nem próbáltam még. -
klaya86
őstag
válasz
dredjudge84 #1351 üzenetére
Valóban a teljesítmény simán elég, én elsősorban a kamerák terén érzek visszalépést jobban. De az üzemidő az valóban csábító :) ha tényleg jobb
-
klaya86
őstag
válasz
dredjudge84 #1346 üzenetére
Köszi a választ. Pont ez a bajom, hogy az előtted a fórumtárs meg pont ajánlotta 🤣 nagyon vegyesek a vélemények. A honor 50 egyébként eléggé visszalépés, nem? Minden tekintetben.
-
coolrider
tag
válasz
dredjudge84 #1311 üzenetére
Üdv a klubban.
-
válasz
dredjudge84 #1291 üzenetére
Ezer éves sim, telnor hello data.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1284 üzenetére
Egy próbát csak megèrt volna szerintem is a gyári töltő.
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1267 üzenetére
Napi felhasználásban konkrétan semmit nem veszel észre belőle. De még játék futtatása közben is simán rendben van. Most a Neo 3 van nálam, valami kegyetlen gyors tud lenni a telefon. Nagyon jó lett a Dimensity 8100, semmi melegedés, pörög mint a meszes.
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1254 üzenetére
Úgy kb. 2 órával(4G hálózaton, wifi-n +2-3 óra volt) nekem is 20Pro. A Oneplus 9Pro 4-5 órát tud csak, de inkább a 4 a jellemző, viszont minden esetben kibírják estig.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1249 üzenetére
Öcsémnèl nem nyílik a telefon, próbálta több ujjal is.
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1235 üzenetére
5-6 óra SOT mindig meg van. 4G hálózaton, folyamatos GPS, Bluetooth kapcsolat(GTR2e óra, Sennheiser Presence füles) 2 óra telefonálás, folyamatos net, zene hallgatás és fényképezés. Na már most, ha ez nem elég jó érték, akkor tényleg nem tudom hogy mi a jóVolt nálam egy Doogee V10 8000mAh akkumulátorral, na az tudott HD+ kijelző mellett 8-10 óra SOT-t(Dimensity 700 5G procival) Akkor a GT2 Pro QHD+ kijelzővel(adaptív 120Hz mellett) Snapi Gen1 procival és 5000mAh akkumulátorral teljesen rendben van ez az érték.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Ha megjön az öcsém este, ès nem felejtem el, kipróbálom mit mutat.
Más tèma... Az arcfelismerés annyira jó, hogy öcsèmnèl nem nyílik. Eddig mindegyik telefon simán nyílott nála. 2 èvvel fiatalabb, tehát nem vagyunk ikrek.
Valamelyik nap együtt voltunk dokinál, az asszisztensnő elvesztette a fonalat. Össze vissza beszèlt, az öcsèmmel összekevert engem.
Időpontokat, gondokat, mindent.
-
novinyul
veterán
válasz
Nálam végig ment a család, pláne asszony lett próbálva
Senki nem tudta feloldani
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1241 üzenetére
Üveg estén előfordulhat hogy nem érzékel jól az ujjlenyomat olvasó. Én megnézném nélküle is.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1238 üzenetére
Ha kijelzőt cserèlnek, akkor azon is lesz fólia.
Realme gariztatás, hogy működik?
Mint az OP esetében, hogy futár hozza- viszi?
Vagy vissza kell vinni/ küldeni, ahol vetted? -
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1238 üzenetére
Még jó hogy a gyári kijelzőn is van
Nem ér veszteség.
-
novinyul
veterán
válasz
Az első simán lehet szoftveres, második hiba lehetne szoftveres(de nem lesz az) inkább hálózati és felhasználói eltérésből adódhat. A harmadik lehet hardveres hiba. Már emiatt simán mehet garanciával szervizbe.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
A leolvasó, az már alap hiba, azzal mehetsz.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1232 üzenetére
Reseteld, aztán, ha nem jó, garanciáztasd.
-
ata007
tag
válasz
dredjudge84 #1228 üzenetére
App frissitesi hiba fenn all mas keszulekeknel is, random modon, Samu A20, A22, A23, A32, A52s, A53, S21Fe, S22 szeriaknal is. Reset, telefon beallitas, google fiok belepes, majd google play frissites es rendszerfrissites. Ha nem megy, ujbol.
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1227 üzenetére
Már mint hova legyen acélosabb? Simán hozza az 5-6 óra SOT-t 4G hálózaton, ez meg bőven jó a mostani mezőnybe(wifi-n meg 2+3 óra plusz) az ujjlenyomat olvasó meg ahogy írtam, hibátlanul működik, ezerszer jobb mint a Samsung. Húzzátok újra a telefont, ha így sem jó menet a szervizbe.
-
coolrider
tag
válasz
dredjudge84 #1220 üzenetére
Az ujjlenyomat olvaso,es az allando nemitas a fulemmel.
Ezek a csucsok.
De meg van jopar dolog,ami miatt nekem ez kuka.
De mit lehetne venni?
Samsung,iphone kizarva.
Meg valami gamer telon gondolkodom.de azok sem epp almaim targyai.
Sakk-matt. -
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1215 üzenetére
Ok
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1210 üzenetére
Ennèl az ujjlenyomatolvasómál nem tudom, hogy van- e ilyen szempontból jelentősège, de nekem az OP3- nál volt, hogy öcsém ujjlenyomatára nyílott otthon. De, ugye ott fizikai ujjlenyomat olvasó volt.
Aztán csak annyi volt a probléma, hogy be volt állítva a biztonságos helynek a házunk, ès ott mindenkinek nyílott, ha hozzá ért valaki a gombhoz.
Aztán töröltem ezt a beállítást, ès minden ok lett.
Nálad nem lehet ilyesmi? -
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1210 üzenetére
Szerintem ujjlenyomat törlés és regisztráld újra. Eddig egyszer sem olvastam vagy hallottam ilyen esetről, sem Oneplus sem Realme fórumokon. Még az arc alapú feloldás átvehető, mert csak 2D-s.
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1207 üzenetére
Azt hogy sikerült ezt összehozni
Mert hogy ugyan ez van a Oneplus 9-10 szériába is, de még az Oppo Find széria is használja. Erre neked az egész család feloldja
-
worxland
addikt
válasz
dredjudge84 #1207 üzenetére
Akkor nagyon ügyesek vagytok, most kipróbáltam, nekem a 10 ujjamból csak az a kettő oldja fel, amire beállítottam.
-
válasz
dredjudge84 #1194 üzenetére
Egyre "viccesebb". Én meg hívás téren azt látom, hogy a hívással semmi baj. Azt nem vágom miért jött vissza a net bug.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1194 üzenetére
Az nekem a Samsungnál volt. 10/7 arányban nem csörögött ki a magyar számom, csak sms jött. A Lebara meg mindig kicsörgött. Èrdekes...
Ez a telefon viszont mindig elèrhető! De, tènyleg mindig!
Amit írtam előbb, a netes problémát, azt sem telefon hibának tartom, hanem hálózatinak.
Egyszerűen fos a Lebara/O2 kint, itthon a Lebara/Vodafone.
Elő is fizetek a Telekomnál egy EU- s díjcsomagra, a nèmet számom meg megmarad, a nèmet bank, orvos, biztosító, stb miatt. -
pek.tamas.39
csendes tag
válasz
dredjudge84 #1184 üzenetére
Nah ez örömteli, köszi
-
coolrider
tag
válasz
dredjudge84 #1170 üzenetére
En is szabadulnek csak nincs mire csereljem..
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1175 üzenetére
Igen, azèrt is írtam, hogy 16 nál váltok majd. Addigra úgyis 4 èves lesz a telefon, akkor már lehet váltani azèrt
.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #1173 üzenetére
Lehet, akkor jársz a legjobban
.
Perpill nem is tudnám lecserèlni semmire èn ezt a telefont. Persze, nem is akarom- terveim szerint, ès ha tartják az ígèrt frissítést, majd Android 16- nál cserèlek.
Addig marad. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Mi lesz helyette? Mi a terv?
-
novinyul
veterán
válasz
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
dredjudge84 #1124 üzenetére
Az új frissítés óta nekem se bír annyit. De hol lehet megnézni, hogy hány %-os jelenleg az akkumulátor?
-
coolrider
tag
válasz
dredjudge84 #1119 üzenetére
Az akku nalam nem rossz,de az amugy sem erdekel,mert ha 1evet kibir nalam a telo az mar jo.
Az ujjlenyomat olvaso katasztrofa.
A vaku nagyon gyer.
A tavolsagerzekelo gáz.
A hotspot magatol lekapcsol.
Van meg csak nem jut eszembe.
De ez is eleg az idegbajhoz.
Ha ezeket kijavitanak,akkor tetszene. -
novinyul
veterán
válasz
Nálatok valami k.rvára nem ok
Az ég világon semmi baja a telefonnak, fut rendesen melegedés nélkül. Ráadásul jó a térerő, stabil a GPS, Bluetooth kapcsolat és a beszéd hangszóró is faxa. A 96% akkumulátor meg egy becsült érték, pláne hogy igazából úgy 80% körül kezd esni a SOT. Ez az akkumulátornak úgy lazán 2 év(kivéve ha folyamatosan játszik az ember)
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Azt hol lehet megnézni, hogy jelenleg hány % -os az akkumulátor?
-
novinyul
veterán
válasz
dredjudge84 #1111 üzenetére
Nálam semmi gond nincs, meló helyen is jól veszi az akadályt, már nagyon dzsuvás kéz esetén nem működik. De ugyan ilyen jó a Oneplus 9Pro-m olvasója is.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
dredjudge84 #1109 üzenetére
Megpróbáltam,de így se jó.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
dredjudge84 #1107 üzenetére
Nem kéri lehet engedélyezve van mivel rányomva belép és mutatja azt a 2 várost ami be van állítva,de a főképernyőn nem. Már volt újraindítás is.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
dredjudge84 #1105 üzenetére
Azt hol találom ? Hiába írom be a keresőbe nem adja be .
-
sonye
senior tag
válasz
dredjudge84 #1048 üzenetére
Hú de jó, hogy téma lett. Épp újra kellett azonosítani magamat. El is felejtettem.
Nekem is megy a revolut app.
-
Baldvin2000
csendes tag
válasz
dredjudge84 #1032 üzenetére
Az ezelőtti telefonom egy Oneplus 8t-n amit másfél évig használtam sose fordult még elő, hogy beléptem volna a messengerbe és akkor dobálja fel az értesítéseket. Persze ettől függetlenül lehetséges hogy más eszközöknél is előfordul ez a jelenség amit tapasztaltam és hogy a messenger van szerencsétlenül összerakva.
-
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #892 üzenetére
Természetesen lehet hibás darab. De, ha az akkor meg gariztatni kell/kellene. Szerencsére nálam sincsenek ilyen gondok.
Azt meg miért ne látná be mindenki, ha egy darab hibás? Viszont pld. amit én fentebb leírtam, az sztem nem garanciális hiba hanem pech.
Kolondrum a telefonjáról meg saját maga dönt és nem küldte vissza. Szóval tudomáson szerint még nem volt cserélt/jótállásban javított telefon a fórumban.
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #876 üzenetére
Ha valakinek száraz a bőre, az már elég ahhoz, hogy bármilyen ujjlenyomat-olvasóval problémákat tapasztaljon, és vélhetőleg ezért segített esetedben a kézmosás.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
dredjudge84 #830 üzenetére
Ja lehet ő aki kintről rendelte nagyon akciósan tablettel együtt ami már eladva
-
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #761 üzenetére
Állítólag javult, őszintén, nem tudom. Előbb, utóbb meg lesz Alzás jótállásos ügyintézés, kiderül. Persze, remélem nem velünk
-
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #758 üzenetére
Annyira nem mondtak hülyeséget, mert ha cégként én veszek 5 laptopot, az biztos, hogy jóval nagyobb terhelést kap, mint egy átlag usernél. Emlékeim szerint is valami ilyesmi indoklás volt anno, hogy cégeknél miért más a jótállás.
Igen, szerintem szerencséd volt csak, mert a számlán, ha cég volt feltüntetve, akkor a szerviz teljesen jogszerűen pattinthatta volna vissza a javítást. Minden kereskedő trükközik, de a fogyasztók se jobbak a 14 napos visszaküldéssel. Akik így tesztelnek telefonokat, tévéket és a többi.
Volt olyan webáruházas ismerősöm, aki speciális modding dolgokkal foglakozott, amit csak külföldről lehet beszerezni. Az nem vicces, hogy berendel valaki egy speciális vízhűtést, amit csak Németországból lehet hozatni, az usernek nem tetszik, nem tudja betenni, vagy bármi és visszadobja. A kereskedő egy ennyire specifikus termékkel mit csináljon? Várjon akár éveket, hogy valaki elvigye?
Különben azt tapasztalom szervizként, hogy ha gariztatnod kell, akkor bajban vagy. Laptopoknál pld. horror ami megy, halál lazán lesz@rják a 30 napot, meg külföldre küldik a nagyobb cégek, simán várhatsz hónapokat, telefonálgathatsz, de senkit nem érdekel. Az emag/edigital-tól a 90 nap alapból megvan. Szerintem szándékosan. Hátha feladod. Rohangálhatsz a békéltető testülethez, nincs jogkövetkezménye a döntésüknek. Fogyasztóvédelem megszűnt a hagyományos értelemben. Egy dologban bízhatsz, hogy normális forgalmazótól vásároltál és normális a szervizháttér.
Én sem vagyok boldog, hogy a telefont az Alzától vettem, 36 hó jótállást kaptam (mert ugye 300e volt), de a magyar realme meg közölte velem, hogy az Alza nem hivatalos viszonteladó, így nem ők javítják majd (tmx-el), hanem oldja meg az Alza (ami gondolom Szlovákia lesz).
-
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #754 üzenetére
Ez nem fura volt, hanem inkább szerencse
. Az emag tipikusan lenyelte a gyártói jótállást (ami jó eséllyel 2 év volt) mivel neki törvényileg előírva csak 12 hónapot kötelező adnia, de a tmx meg viszont betartotta, mert gondolom a honor hivatalos márkaszervize.
-
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #750 üzenetére
Közben látom, hogy felettem leírták
Sajnos nem átverés, Roppant egyszerű a megfejtés: a jótállás a fogyasztónak jár, egy cég vagy vállalkozó meg nem fogyasztó, így a sávos jótállás nem vonatkozik rá.
Szóval pld. én magamnak vettem pc alkatrészeket bővítésre, de cégesen vásároltam, 1 év jótállást kaptam, utána magánemberként vásárolva, egyből sávos jótállásom lett. Szóval erre már odafigyelek. De egy cégnek nincs 14 napos elállási joga se, mint a fogyasztónak netes rendelés esetén.
Én egy szervizt üzemeltetek, és az a vicc, hogy az ügyfelet kell megkérni, hogy egy necces alkatrészt ő rendeljen meg, meg rengetegszer nem megfelelőt küldtek már nekünk, minket szívatnak (pld. laptop kijelző, és elutasították a cserét mert leszedtük róla a védőfóliát, csak jelzem, hogy rajta levő fóliával nem lehet beépíteni, utángyártott volt, hiába volt jó, a laptop nem ette meg, az ügyfélnek meg simán cserélik, vagy visszaadják a pénzt, mert bármilyen indokkal visszaküldheti.
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #750 üzenetére
Akkor bizony jobb, ha valaki olyat is megkérdezel erről, akinek el is hiszed, hogy így van, mert fogyasztó csak természetes személy lehet, ez benne van a Ptk.-ban, és a kötelező jótállás, a termékszavatosság, valamint a szavatossági jogok csak a fogyasztókat illetik meg.
Ajánlott megnézni a Ptk. (2013. évi V. törvény), konkrétan a 8:1. § (1) bekezdés 3. pontját (fogyasztó fogalma), valamint a fogyasztóvédelmi törvényt (1997. évi CLV. törvény), itt is konkrétan a 2. § a) pontját, továbbá a 45/2014. (II. 26. Kormányrendeletet, ami a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szól.
Ezekből következik, hogy egy jogi személy, mint pl. egy cég nem tud fogyasztó lenni, mivel ekkor vállalkozások között jön létre szerződés, ami nem minősül fogyasztói szerződésnek, így csak egy szűkebb, 1 éves szavatossági jogot lehet érvényesíteni, kivéve ha az eladó külön szerződésben kifejezetten vállalja a jótállást. -
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #741 üzenetére
Én szoftveres gombot használok. Mivel tényleg könnyű "rosszul nyomni" . Illetve feleslegesen nem nyomogatom a fizikai gombokat, régi rossz tapasztalat... [link]
-
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #652 üzenetére
Én True Phone-t használok, ami gyakorlatilag mindenben jobb mint a gyári, de az se tudja, hogy hány másodpercig csörgetett vki. Nem is tudom, hogy valaha láttam-e ilyen funkciót bármelyiknél...
-
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #652 üzenetére
A Play Áruházban rengeteg tárcsázót találni és bármelyiket feltelepítve, majd alapértelmezettként beállítva lehet használni.
-
magicbox
senior tag
válasz
dredjudge84 #648 üzenetére
Nekem a teszt alatt 43 fokra melegedett fel. Antutu-ban be lehet állítani, hogy mérje. Azért Aida-val is ellenőriztem.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dredjudge84 #649 üzenetére
-
válasz
dredjudge84 #645 üzenetére
Nyomkod mellette? Mert nélküle nekem sem gáz.
-
válasz
dredjudge84 #580 üzenetére
Gyári háttér mellett nem fog.
-
válasz
dredjudge84 #563 üzenetére
Minden telefonnal. Bármin van.
-
válasz
dredjudge84 #555 üzenetére
Nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest