- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PandaMonium #105 üzenetére
"akinek egy marék döglött lepkétől több esze van az simán megtud oldani rajta mindent amire szüksége lehet"
Én most kattintottam egy usernél a "Run this Java applet?" ablakban az OK-ra. Elolvasta, nem értette, miért kérdez ilyet, amikor egy ilyen alkalmazást akart használni.
Ezeknek mindegy, milyen OS. Ismeretek, gondolkodás nélkül az ilyen dolgokat, mint akár egy telefon, nem lehet használni. -
Optika-e? Nekem DSL-en külsőt adtak, azóta meg szerencsére nem náluk vagyok
@LazaCC : Kicsit mintha nem értenél valamit. Ez egy hitelkártya méretű masina, amiről szó van.
"miközben meg ez a cikk is kismilla parancssori elemből áll, amiről egy hétköznapi ember azt sem tudja hogy eszik e vagy isszák"
Éppen ezért, nem nagyon fogod GUI-ról knfigolni, bár lehet olyat is, csak a jellemző felhasználásakor a GUI csak erőforrást eszik, nincs rá szükség. -
-
Már nincs...
Nem találtam meg én sem, megnéztem a rendelések között, és ott van a tetején, hogy "The listing below has been updated by the seller, but you can see the item you purchased."
Gondolom rájött, hogy nem volt jó bolt, és drágította vagy levette...
Most már tényleg csak 10k-ért van. :S Basszus, mák hogy vettem10 ezrem nem lenne rá.
Csak ilyen 10-11k körül vannak :S -
Na ez az, hogy nekem pl. olyasmire kell egy Pi, hogy egész nap menni fog. Illetve ha már megy egész nap, akkor a biztonsgi kamera mellett rátolok még néhány funkciót.
Első körben egy CN verziójú pi lesz, ami 5000 mostanában, + persze ebayes késleltetésKamera van, nagyobb SD van, amit nem használok. Pendrive is akad.
-
-
-
-
Linux disztrók csomagokból állnak. Egy csomag egy komplett program, vagy csak egy része, vagy csak adatok (pl. a firmware-k DVB tunerekhez)... Mondjuk van 1 csomagod, amiban van program arra, hogy DVD-t írjon különböző formátumokban. Erre épülhet pár egyéb csomag, amik különböző DVD író programok leszenk, másképp néznek ki, stb.
Mondjuk egyik DVD író progiban meg van valósítva, hogy Mp3-ból tudjon dekódolni, azzal a csomaggal, ami MP3 kezelést valósít meg.
De ugyanazt a MP3 csomagot használhatja aegy zenelejátszó is...A csomagok egymásra épülnek, tehát pl. a DVD író felületet nem érdemes magában feltenni, mert nem fog működni,ha nincs alatta az a cucc, ami elvégzi az írást.
Ezt kezeli helyetted a csomagkezelő, meg a szoftverközpont, közöd vele, hogy tegyen fel egy progit, és ő mindent feltesz, ami annak kell. Ha fent van már valami, akkor meg azt nem tölti le újra. -
Az alapja ugyanaz, mármint a kernel, a köré pakolt dolgokban térnek el. De az sem gyökeresen. A "mire jó" kb. ugyanaz, kicsit más, hogy hogyan éred el azt, amit akarsz, de nem hal bele senki.
Tanulni meg sajnos kell, egy tök eltérő oprendszert nem fogsz tudni pöcc-röff kezelni. Fogalmakat is meg kell tanulni, nem értesz valamit, Google.
-
Van pár család, amin belül ugyanazok az eltérések. Pl. a Debian vonalon van az Ubi, Mint, ilyesmik, amikben .deb alapú csomagkezelés van, a RedHat/Fedora/Süsüben máféle, kicsit pl. más az indítóscriptek szerkezete, stb., de gyökeresen nem más az OS szerkezete. Az alapvető parancsok is ugyanazok, a csomagormátumtól eltekintve a legtöbb program az összes Linuxra elérhető, stb. Szóval ha egyet megtanultál kezelni, akkor egy másik már nem vészes, apróbb különbségeket kell megszokni.
Hogy tanulni kell? Mindent tanulni kell, mikor megszülettél, nem tudtál PC-t kezelni
-
Én biztonsági célra akarom használni a RasPi -t, kap egy kamerát, pár scriptet, kapcsolót az ajtóra. Ha olyankor nyitják ki az ajtót, amikor élesítve van (akár távolról is lehet indítani pl.) akkor esetleg visít, felkapcsolja a lámpát, és elkezd fényképezni, a képeket feltenni egy távoli szerverre...
Jó lett a cikk, sok mindenre jó egy ilyen kis keveset fogyasztó izé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Milyen processzort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged