- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kettő között: brazos - rpi nem sok minden van. Ami van az horror árú.
Gooseberry, Cubieboard, stb. Akad alternatíva, csak ideális megoldás nincs. Nem csak teljesítmény, támogatás terén se. Ez a gond pl. az Allwinner bázisú próbálkozásokkal, amelyeknek a Linux/XMBC támogatása harmatos. A legolcsóbb Brazos meg ~16,5e Ft, szóval annyira nem ugrik nagyot az árlista (főleg a tudáshoz és támogatáshoz képest).
alacsony fogyasztású cpu, arm 8-9, 2-4 maggal. Kijön olyan max 3-4 wattra.
Mellé kell valami USB/háló vezérlő is, plusz egyebek, szóval a végén azért inkább 8-10 watt környékén járunk...
Hozzá egy penge gpu, 1-2 fontosabb csatoló, pici méret. Olcsó ár.
Nem véletlen, hogy a teljesítmény és az olcsó ár annyira nem jár kézben. Ami olcsó, az gyenge, ami megfelelő teljesítményű (pl. Tegra 3), az viszont piszok drága...
-
válasz
telescreener #33 üzenetére
Igen.
-
Ha csak torrentezésre kell, akkor viszont az Rpi és hasonszőrű társai is untig elegek, nem kell erősebb hardver hozzá.
Ha viszont médialejátszónak / mini-desktopnak kell, akkor kell az erősebb hardver. És hiába fogyaszt kevesebbet, ha a használhatósága nem üti meg a szintet.
Gondolom feltűnt, hogy nem azok panaszkodnak az Rpi teljesítményére, akik torrentkliensnek akarják használni...
-
-
Két hónapja van lassan egy félkész Rpi posztom beragadva a Logout-ba, egyszerűen nincs kedvem foglalkozni vele. Köszönöm, hogy neked volt erőd!
Saját megjegyzés:
Az Rpi nagyszerű eszköz arra, amire kitalálták: barkácsolóknak és iskoláknak. Rengeteg mindenhez lehet használni, és alapvetően olcsó eszköz.
Ugyanakkor az Rpi egy szörnyen gyenge hardver, és ahhoz, hogy kezdeni is tudj vele valamit, érteni kell a linuxhoz. Vagy neki kell állni tanulni a Linuxot. Én részben ezért vettem de rájöttem, hogy ennyi fölös szabadidőm nincs. Ha belevágsz, mindenképpen nézz el Simon the PiMan oldalára, mert jól vannak összegezve a kezdőknek szóló anyagok.
A másik gond, hogy annyira azért nem olcsó, mert oké, hogy a hardver ~10e Ft, de kell mellé táp, kell mellé SD kártya, és bizony el fog jönni az idő, amikor kelleni fog az aktív USB hub, mert a két USB port kevés, ráadásul a Pi max. 1100mA áramot tud felvenni, vagyis egy külső merevlemez már olykor bizony problémákat okoz egér és billentyűzet mellett. Emellett pedig lassúúúúúú...
Oké, egy Brazos rendszer olyan kétszer drágább két giga rammal, és ahhoz is kellenek kiegészítől (pl. táp), de például van rajta SATA csati, van rajta VGA kimenet (én ezt nagyon hiányolom az Rpi-ről, az összes olcsó monitoron VGA bemenet van...), és a teljesítménye oda és vissza hülyére veri az Rpi-t. Ráadásul Win-t is rárakhatsz, így aki nem akar kitekinteni a Linux felé, az könnyebben és gyorsabban építheti ki a rendszerét.
Jó dolog az Rpi, de sajnos én is beugrottam azoknak a videóknak, ahol lazán neteznek vele, Quake3-at futtatnak, és hasonlókat promóznak. Az Rpi nem jó mini-desktop gépnek, senki se akarja így kezelni, mert csalódni fog... :\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest