Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz moma #74 üzenetére

Igen valójában azt próbálom bizonygatni :)
    A természetes dolog szintén csak szemléltetés, rádöbbentés akart lenni. Csakhát ez mögött is komoly téma áll.

"Szóval biztosra akkor mehetnél, ha azt tudnád megmutanti, hogy nem is lehetséges, hogy ember így létre jöjjön."

na ezt nehéz lenne bizonyítani :) főleg, hogy semmi olyan eszközöm, lehetőségem nincs amivel bármi nemü kísérletet tudnék végezni. De ezt valójában valami gyorsított evolúciós modellel lehetne 100%-ig bebizonyítani.
    Így én próbálok hagyatkozni a logikára, meg a következtetésekre, meg amit a tudósok eddig felfedezetk. Bár ez se 100%, mert számtalan példa volt rá, hogy felfedeztek valamit, kitalálták mi miért van, aztán eltelt egy kis idő, és kiderült, hogy az egész pont teljessen másképpen van :D

"Persze ha ezt sikerülne is megmutatnod, akkor még mindig bajban lennél, mert a másik fél simán mondhatná azt, hogy hát igen lehet, de épp ez a kis valószínűségű ág történt meg."

Ezzel meg az a helyzet, hogy ekkora bolygón, ennyire sok állat és egyéb faj között csak egyetlen egy fejlődése szerintem satisztikailag is megalapozatlan. Nehezen elképzelhető, hogy 2 milliárd fajból csak egy...Az ötös lottót egyedül eltálni több esély van, mint erre. Persze nagy vonalakban értem a dolgot.

Nos, az állatok a túlélésre játszanak. Vannak véletlen mutációk, és vannak olyan változások is, amik direkt azért jöttek létre mert megkövetelte a környezet! És itt most nem évekről beszélek, hanem generációkról. Több száz generációkról. Ami alatt az adott állat faj igazodik kicsit a környezetéhez. Persze, attól még, hogy a rókának melege van, az utódai nem lesznek ellenállóbbak. De még az ő utódaik sem, de azért valahogy kibírják. Viszont amikor már a sokadik generációnak is ki kell bírnia azt a nagy meleget, akkor eljön az x. generáció aminek már mondjuk vékonyabb a bundája vagy hasonló.

Tudom, hülye példáim vannak, meg idióta hasonlataim....De ezért hoztam a jegesmacit példának.
    Nem azért lett fehér színe mert az olyan jól áll neki :) Hanem hogy illeszkedjen a környezetbe ahol él. De ketrecbe zárva, persze hogy nem fogja felvenni a rácsos mintát 2 generáció alatt xD De mondjuk 100 alatt már lehet... :D ( just kidding )

• Dany007

veterán

válasz moma #70 üzenetére

Szerintem azért más a hódok vára, mert az arányos a természettel. Azért az ember meg már messze túl lépte a saját határait úgymond.
    Amúgy érdekes a gondolat menet. De sz.tem akkoris túl gyorsan fejlődött idáig az ember.
    Amúgy a fejlettség szó, tényleg érdekes. Nem ártott volna definiállnom, hogy mit is jelent. De az is egy eléggé összetett kérdés szerintem.

Amúgy visszatérve a hangyák élete is eléggé hasonló a mienkhez. Úgyértem a társadalmi forma náluk is megtalálható. Méreteikhez képest egyes hangyafajok szintén nagyot alkotnak. Csak hozzánk képest ők piciben csinálják. Tehát ez magyarázhatja, hogyha hangyák ki tudtak alakítani egy olyan közösséget amilyet, akkor az embernek is van/volt rá természetes módon lehetősége. De valamilyért mégis más a kettőn...nehéz ezt megfogalmazni...

• Dany007

veterán

válasz moma #70 üzenetére

"A hód vára még természet vagy sem? Mi a különbség a beton dzsungel és aközött? "

Érdekes meglátás ;] El kell gondolkodnom rajta kicsit : P Megvan a válasz, csak meg kell fogalmaznom :)

• Dany007

veterán

válasz moma #60 üzenetére

mondod te :) Más állat is él hasonlóan fejlett idegrendszerrel. Mégis fényévekre vannak alattunk.
    Látom azért sok helyen félreérthető volt a mondókám. Bár nem csodálkozom rajta :S Jobban is összeszedhettem volna a dolgokat.
    Sok dolgot csupán érzékeltetés céljából írtam le. Tisztában vagyok vele, hogy az állatok is tanulnak egymástól akárcsak az ember. De ettől még nagyon messze vannak tőlünk.

"szerintem nem szerencsések ezek a kérdések, hogy miért nem fejlődik ilyen irányba az állatvilág. ha életképesek akkor fennmaradnak. Nincs valódi fejlődés abban az értelemben, hogy az egyik jobb lesz mint a másik, vagy, hogy valamifelé tartanának ezek a dolgok. Egyszerűen a túlélés dönt. Nem azért marad fenn egy faj mert fejlettebb. Gondolj a különböző mikroorganizmusokra."

De pedig épp ez a kérdés. Mindenki kitérő válaszokat adott nagyjából :) De ha te is elolvasod amit írtál, akkor ott szintén megfogalmazódhat a kérdés. Ha nem lényeges a fejlettség a túléléshez, amit más megfogalmazásban de én is leírtam, akkor az ember miért fejlődött? Tökéletesen megélte volna mindennapjait a fákon is, ahogy a többi állat. Elvégre a csimpánzok se haltak ki. Az ember is túlélte volna "majomként".
    Pont erre vonatkozik a kérdés. Az ember mért ugrott tovább...És a környezetében lévő állatok mért nem? Persze biztos meg lehet magyarázni, de a különbségek akkoris olyan nagyok....
    A túlélésért volt minden. Ez igaz. Ezt nehéz megcáfolni. De ilyen téren is az ember választotta a legjobb utat! Más állat is megtehette volna! Vagy épp az embernek nem lett volna szükséges a túlésért...

Az tényleg így van, hogy a Földön nehéz, szó szerint nem természetes dolgokat létrehozni, elvégre minden földi anyagból földi lények álltal lett készítve, így minden természetes.
    Olyan értelemben véve nem természetes, hogy nem a természet alkotta hanem az ember!
    A természet nem úgy hozta létre ezt a bolygót, hogy betondzsungelekkel töltsük teli! Hanem fákkal hegyekkel erdőkkel stb... Azok a természetes képződmények!
    Amit nem a természet hozott létre, igaz, hogy természetes anyagokból, de az már mesterségesnek mondható.

• Rive

veterán

válasz moma #60 üzenetére

most nem jut eszembe példa, de van
    Két híresebb: a majmok krumplimosása a tengerben, meg az angol cinkék a tejesüveggel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés