- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
pusszycat #10 üzenetére
Az mdisc dvd egy feldicsőített írható dvd. Bármi beolvassa. Elvileg. Amúgy meg írd ki első vagy második generációs DVD-RW vagy +RW lemezekre, azokon kb 50-100 év múlva is meglesz az adat.
Én nem vágom, hogy miért szoknak le egyesek az optikai lemezekről. Ha például egy munkatársnak, osztálytársnak, ügyfélnek el kell vinni egy anyagot, akkor az ember azért nem szívesen nyom a kezébe egy 20-30 ezer forintos külső vinyót, vagy egy drága pendrájvot, mert ki tudja, hogy az visszatér -e. Ott van helyette a dvd, tessék azt használni.
Tudom, tudom. Akinek értelmes internetelérése van, azok feltöltögetik egymásnak. De én sajnos nem vagyok ennek a szerencsés körnek a tagja
-
Nyugodtan felejtsd el.
Nem lesz ebből a hétköznapi használatra szánt eszköz.Az M-Disc ami megfizethető.
5 darabos csomagolásban vásárolható 100GB-os lemez 50-80 euró ellenében. Az író hozzá 120-150 euró.
100 évet ígérnek az élettartamra. Ha a fele igaz, talán megéri. Viszont jelszóval védhetőek az állományok és a Windows titkosítása is alkalmazható a lemezre. -
Azt gondolom, hogy ez még csak alapkutatás szintjén van.
1Pb =1.048.576GbTizenhatszoros sebességgel írva 1.820 x 5,625 perc, kicsivel több mint egy hét.
A lemezt nem lehet sokkal gyorsabban forgatni, mert megnyúlik vagy szétrobban.
Ha egyszerre 7 pozícióba lehet írni akkor hétszeres optikát jelent. Egy napot. Ha emellett 24 szeres adat sűrűséget lehet elérni akkor 1 óra alatt lehet megírni vagy visszaolvasni a lemezt.Mechanikai mozgatást igénylő tárolási módszerrel szinte lehetetlen elérni ezt az adatsűrűséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest