- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az asztali gép tőlem távolabb van, megy benne 5-10 venti, a HDD-t meg se hallom. Hogy épp dolgozik-e, csak a HDD ledből látom, mert hallani nem hallom.
A laptopot meg hurcolászom, a kezemben fogom, ölembe veszem, stb., még a leghalkabb HDD-t is hallom benne, illetve érzem is, ahogy kattog/dolgozik. -
törölt tag
válasz
Depression #285 üzenetére
Megnéztem a videót, hát én csak emiatt biztosan nem vennék SSD-t. HDD-vel sem laggol nálam egyetlen játék sem. HDD-s kereteken belül nagyon gyors a HDD-m, van 16 GB RAM-om, nem igazán tudok játékok közbeni problémáról beszámolni a HDD miatt. Hogy egy játék 3 mp helyett 2 mp alatt töltődne be, az meg vicc kategória, semmi jelentősége.
Viszont én nem az SSD ellen vagyok, de nem is tartom létszükségletnek. Játékok alatt semmiképpen. Általános használatra már egyértelműen van értelme, bár semmiképpen sem létszükséglet. -
törölt tag
Azért is írtam oda, hogy játékok alatt. Netezéshez, filmnézéshez nyilván nem szükséges sem i7, sem 16 GB RAM, de játékok esetében a 16 GB RAM lassan már elvárás lesz, és akár egy i5 is kifogyhat az erejéből manapság. A legtöbb esetben persze VGA limit van, ahogy írtad.
i5-2400 -> i7-2600, illetve i5-4460 -> i7-4770 váltás esetében egyértelműen érezhető a teljesítménybeli különbség játékok alatt, még csak méricskélnem sem kellett hozzá. (Persze azért megtettem, az i7-2600 elverte természetesen a 2 generációval újabb i5-öst is.)
RAM-ból meg már a 2014-es COD Advanced Warfare is megevett nálam 12 GB-ot, de pl. a sokak által kedvelt GTA 5 sem elégszik meg 8 GB RAM-mal, 9-9,5 GB körül fogyaszt nálam.
Laptop esetében inkább tartanám kulcsfontosságúnak az SSD-t, mert ott legtöbbször csak 5400 rpm-es HDD van, ami lassú, hangos, melegszik, sérülékeny, és többet is fogyaszt, mint egy SSD, de nekem az asztali gépben lévő 7200 rpm-es 64 MB cache-sel rendelkező HDD bőven kielégíti az igényeimet, gyors, halk, és nagy. (2 db 3 TB-os)
-
törölt tag
-
törölt tag
Már miért lenne kötelező egy SSD?
Miért buktatna meg egy PC-t csak azért, mert nincs benne?
Egy kicsit átestetek szerintem is a ló túlsó oldalára, ha ilyen kijelentéseket tesztek.Részemről ez a helyzet:
Használtam-e már SSD-t? Igen. Jó volt? Jó. Tudok nélküle élni? Simán. Kevesebb fps-t kapok a játékok alatt SSD nélkül? Nem. Akadályoz bármiben is a HDD sebessége, amire használom a gépet? Nem. Akkor minek??? -
törölt tag
Egyetértek mindenben, viszont azt ne felejtsd, hogy te OC-ről beszélsz ("Non-K OC"). Alapórajelen használt nem K-s processzor esetén a gyári hűtővel sem fog visszavenni az órajelből túlmelegedés miatt, tehát nem fog throttlingolni. Ha igen, akkor ott valami nincs rendben.
Én Aida64 Rendszerstabilitás teszt-tel szoktam tesztelni a processzorokat, 100%-ra terheli a CPU-t, és jelzi a throttlingot is. Ha nagy ritkán ilyen processzor akad a kezembe (100-ból talán 1), megy is vissza, legyen szó akár új, akár használt CPU-ról. -
törölt tag
"Na, te se láttál még cégek által használt pc-t, az tuti."
Nyugodt lehetsz, láttam már pár ezer db-ot. Ennyit a "tuti" megérzéseidről.
A másik meg hogy szerinted a cégek csak Dell/Fujitsu/Lenovo, stb. komplett PC-ket használhatnak? Biztosíthatlak afelől, hogy ez nem így van, sőt!
Egyébként mire tippelsz a gyári Intel ventit vs nem gyári Intel ventit használók aránya mi lehet? 99% vs 1% körül lehet az arány, ha nekem tippelnem kéne, bár ez csak egy tipp, amit az elmúlt bő 2 évtizedben megszerzett nagyker/kisker körökben eltöltött idő alatt tapasztaltam meg.Van amúgy CPU venti nélküli Lenovo gépem is, még abban sincs harmadkilós fémtömb, főleg nem 90mm fölötti CPU venti. (Van ekkora venti benne, de az nem a hűtőn van. Van böszme fémtömb is benne, de mivel aluból van szegény, súlya sincs neki. Erről ennyit.)
-
törölt tag
válasz
távcsőves #217 üzenetére
Tényleg.
Tudod hány Intel processzor pusztul el csak azért, mert a gyári Intel hűtővel van használva? Egy sem.
A több millió céges gép ami van szerte a világban mind gyári hűtővel van használva akár napi 24 órában nagyon sok éven keresztül. Mégis tökéletesen működnek mind a mai napig, mert ha valami besz@rik bennük, akkor az nem a processzor lesz, az tuti.
Erről beszéltünk, nem arról, hogy ne lehetne drága pénzért jobb hűtést vásárolni. Akinek igénye van rá, mert jobban érzi magát, ha a CPU-ja X fok helyett X-Y fokos, vagy épp közel néma hűtőre vágyik, ám vegye a drágábbat. Működés és élettartam szempontjából nem tudok semmiféle problémáról beszámolni a gyári hűtők kapcsán, tehát se túlmelegedés, se elhalálozás nincs a gyári hűtők miatt Intel fronton. Nagyságrendekkel előbb fognak kihalni az adott foglalathoz tartozó alaplapok, mint maguk a processzorok (lásd 1156 és most már 1155 foglalat esetében is, ahol ha van is nagy ritkán alaplap, aranyárban mérik őket, processzorok viszont vannak dögivel, és lesznek is). -
törölt tag
válasz
kolopele #205 üzenetére
K-s verziónál egyértelmű.
i7-hez meg úgyis rézmagos hűtő jár. 95W TDP-s i7-2600 60 fok körül van Aida64 Rendszer stabilitás teszt alatt, pedig ott 100% terhelést kap. Játékok alatt meg eleve nem fog soha ekkora terhelést kapni, így a hőfok se lesz még ennyi se. És ez egy 2. generációs i7 volt, az újabbak ennél kisebb TDP-vel rendelkeznek, azokhoz még inkább elég a gyári. Persze ha valaki alacsonyabb hőfokot akar (bár ez sem magas), vagy esetleg közel néma működést, ám vegyen másikat. -
-
törölt tag
válasz
Johnnyxy27 #151 üzenetére
A GTX 1060 3GB volt még nála is jobb ár/teljesítmény arányú kártya, de annak jelenleg most kicsit elszállt az ára. De volt már 61ezerért is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Béta iOS-t használók topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest