- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
egyébként mélységekig nem mentem bele, de felvetődött bennem egy kérdés:
a crt és lcd/tft messze más elven működik: crt-nél minden egyes képfrissítés lefut a kép bal felsőtől jobb alsó pontjáig soronként, ezért feltűnő a különbség 60-70-80-100hz között... itt nem lehet gáz ennek az eljárásnak a használata, mert úgyis megy folyamatosan a képfrissítés...
lcd/tft-nél pedig a frissítés alapesetben csak azokon a képpontokon zajlik le, ahol változás van... de ha ennél az eljárásnál folyamatosan frissül az egész kép (másodpercenként 120-szor minden képpont), akkor ez sokkal nagyobb terhelést jelent, mint a megszokott állapotban, amikor csak bizonyos képpontok frissülgetnek... (ahol a kép változik)
na, csak arra akartam kilyukadni, hogy pl így nem lehet nagyobb az esélye pl. a panel meghibásodásának vagy a képpontok kiégésének?
#56: akkor várok vele még tényleg pár évet, hogy kiderüljön, a gyakorlati alkalmazás mit mutat...
-
mephi666
nagyúr
azért kell a 120hz, mert az másodpercenként 120 teljes képfrissítést takar... ezalatt a másodperc alatt felváltva a jobb és a bal látja a képet, tehát összesen 60-szor a bal és 60-szor a jobb... 60hz esetén ha 2-vel osztasz, akkor 30-30 az arány... hiába nem láttam még ilyet 60hz-en, tuti, hogy nagyon ramaty lehet...
olcsó "szemüveges megoldás" pedig a piros-kék / piros-zöld szemüveg, amit fillérekért lehet kapni... ez más téma (stereo 3d), volt is hozzá szerencsém (van is ilyen szemüvegem), de rövid idő alatt lefárad tőle a fejem...
a cikkhez hozzászólva: egyelőre engem is hidegen hagy a 3d az ára miatt... később pedig ha olcsó lesz és lesz olyan megoldás, ami tetszeni fog és mondjuk egy avatar hosszúságú film alatt sem lesz pörkölt az agyamból, akkor benevezek rá
(nagyon szeretjük asszonnyal a horror-okat, hangulatos lenne azért otthon mozizni egy 140centi körüli képernyőn)
#47: a kommented felbontásra vonatkozó részével nem értek csak egyet: szerintem érdemes képernyőt úgy választani, hogy optimális távolságból nézze az ember és ebben az esetben lehet látni a különbséget fullhd és hd ready között is
az már más kérdés, ha valaki mondjuk 82centis fullhd-t vesz arra, hogy 4méterről nézhesse rajta az analógban kapott barátokköztöt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest