Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz Abu85 #48 üzenetére

egyébként mélységekig nem mentem bele, de felvetődött bennem egy kérdés:

a crt és lcd/tft messze más elven működik: crt-nél minden egyes képfrissítés lefut a kép bal felsőtől jobb alsó pontjáig soronként, ezért feltűnő a különbség 60-70-80-100hz között... itt nem lehet gáz ennek az eljárásnak a használata, mert úgyis megy folyamatosan a képfrissítés...

lcd/tft-nél pedig a frissítés alapesetben csak azokon a képpontokon zajlik le, ahol változás van... de ha ennél az eljárásnál folyamatosan frissül az egész kép (másodpercenként 120-szor minden képpont), akkor ez sokkal nagyobb terhelést jelent, mint a megszokott állapotban, amikor csak bizonyos képpontok frissülgetnek... (ahol a kép változik)

na, csak arra akartam kilyukadni, hogy pl így nem lehet nagyobb az esélye pl. a panel meghibásodásának vagy a képpontok kiégésének? :U

#56: akkor várok vele még tényleg pár évet, hogy kiderüljön, a gyakorlati alkalmazás mit mutat...

• mephi666

nagyúr

válasz Vajga #43 üzenetére

azért kell a 120hz, mert az másodpercenként 120 teljes képfrissítést takar... ezalatt a másodperc alatt felváltva a jobb és a bal látja a képet, tehát összesen 60-szor a bal és 60-szor a jobb... 60hz esetén ha 2-vel osztasz, akkor 30-30 az arány... hiába nem láttam még ilyet 60hz-en, tuti, hogy nagyon ramaty lehet...

olcsó "szemüveges megoldás" pedig a piros-kék / piros-zöld szemüveg, amit fillérekért lehet kapni... ez más téma (stereo 3d), volt is hozzá szerencsém (van is ilyen szemüvegem), de rövid idő alatt lefárad tőle a fejem... :(

a cikkhez hozzászólva: egyelőre engem is hidegen hagy a 3d az ára miatt... később pedig ha olcsó lesz és lesz olyan megoldás, ami tetszeni fog és mondjuk egy avatar hosszúságú film alatt sem lesz pörkölt az agyamból, akkor benevezek rá :K (nagyon szeretjük asszonnyal a horror-okat, hangulatos lenne azért otthon mozizni egy 140centi körüli képernyőn)

#47: a kommented felbontásra vonatkozó részével nem értek csak egyet: szerintem érdemes képernyőt úgy választani, hogy optimális távolságból nézze az ember és ebben az esetben lehet látni a különbséget fullhd és hd ready között is :K az már más kérdés, ha valaki mondjuk 82centis fullhd-t vesz arra, hogy 4méterről nézhesse rajta az analógban kapott barátokköztöt... ;]

Új hozzászólás Aktív témák