Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vakegérke

félisten

válasz potyautas #4 üzenetére

Azóta már mindent tudok a rokoni viszonyokról. Leszögezem, az első perctől nem tartottam őket rokonaimnak.

Ha valaki építkezett, vagy valami húzós munkája volt, akkor szólt a többieknek. Nem kért, hanem szólt. A többiek pedig ugrottak a parancsszóra.
    Végtére is jó dolog, ha sok ingyen munkáskéz dolgozik az új házon, csak éppen a tulajdonosnak élete végéig ugrania kell, ha valamelyik rokon füttyent, hogy köll mán a vitézség.

Bár nem tartozik szorosan ide, de elmondom.
    Se levél, se semmi értesítés, váratlanul beállít valakihez egy rokoni család. Nem ám egy órára, egy éjszakára, hanem addig maradnak, ameddig jól esik. A háziak körülugrálják, etetik, itatják őket. Ha a vendég gyerekek szétbarmolják a házat, tehetik, senki nem szól rájuk.
    Miután elmentek, megy a sápítozás, káromkodás, károk felmérése, kijavítása, eltört tányérok, stb. pótlása.

Szerintem ez úgy neveletlenség, baromság, ahogy van. Miután ezt a véleményemet egyszer elmondtam a "kereszt"-nek, még én voltam a büdös bunkó pesti, akinek a felesége rosszul választott, mert nem vagyok méltó a családhoz.

Tudnék mesélni még, de nem dúlom szét a topikot. :N

Új hozzászólás Aktív témák