Hirdetés
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Visszatérhetnek a Samsung gyártotta Snapdragon chipek
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgyőrről az a legmaradandóbb emlékem, hogy amikor egyedül cipeltem a sírkeret hosszú oldalát, hallottam a hátam mögül valami kerepelést. Fordulok hátra, kezemben a kővel, hát látom, hogy a Barkas elindult az úton hátrafelé. Szerencsére szinte sík terepen van a temető, nem ment messzire.
-
pupehap
tag
Jó olvasgatni az írásaidat. Lévén harsányi-kisgyőri gyökerekkel rendelkezem,élveztem olvasgatni ezt a bejegyzést. Ráadásul a vasgyártól sem lakom messze
Tőlünk lőtték a vasgyári templpomot ( azaz a várost de eltalálta a templomot is). Na meg ami a lényeg, építőipar mindenek felett 
-
Vakegérke
félisten
Azóta már mindent tudok a rokoni viszonyokról. Leszögezem, az első perctől nem tartottam őket rokonaimnak.
Ha valaki építkezett, vagy valami húzós munkája volt, akkor szólt a többieknek. Nem kért, hanem szólt. A többiek pedig ugrottak a parancsszóra.
Végtére is jó dolog, ha sok ingyen munkáskéz dolgozik az új házon, csak éppen a tulajdonosnak élete végéig ugrania kell, ha valamelyik rokon füttyent, hogy köll mán a vitézség.Bár nem tartozik szorosan ide, de elmondom.
Se levél, se semmi értesítés, váratlanul beállít valakihez egy rokoni család. Nem ám egy órára, egy éjszakára, hanem addig maradnak, ameddig jól esik. A háziak körülugrálják, etetik, itatják őket. Ha a vendég gyerekek szétbarmolják a házat, tehetik, senki nem szól rájuk.
Miután elmentek, megy a sápítozás, káromkodás, károk felmérése, kijavítása, eltört tányérok, stb. pótlása.Szerintem ez úgy neveletlenség, baromság, ahogy van. Miután ezt a véleményemet egyszer elmondtam a "kereszt"-nek, még én voltam a büdös bunkó pesti, akinek a felesége rosszul választott, mert nem vagyok méltó a családhoz.
Tudnék mesélni még, de nem dúlom szét a topikot.

-
-
Vakegérke
félisten
Ez valóban szép, de létezik egy keményebb vonal is.
Nekem semmi kedvem nem volt hozzá, de a feleségem kedvéért "bepakoltuk" a gyerekeket a Trabantba, mentünk a feleségem rokonait meglátogatni. Boldogkőújfalu, Hernádcéce, Szikszó, aztán haza. Miskolcra azért nem mentünk, mert a feleségem nagybátyja épp Szikszón volt. A köztes kellemetlenségeket most nem említem.
Szóval Szikszó, a feleségem unokatestvérének a házában volt a nagy összeröffenés. Én jól elvoltam a négy gyerekkel, a saját kettővel, meg a háziak két kislányával. A felnőttekkel nem volt semmi dolgom, az üdvözlésen kívül nem volt mit mondanom nekik. Egyszer csak elhangzott a következő két mondat.
- Kereszt, vasárnap alapozzuk a kisházat. A többieknek már szóltam.
A kereszt jelen esetben keresztapát jelentett, aki nem válaszolt, csak bólintott. Halk kérdésemre a feleségem elmondta, ez azt jelenti, hogy vasárnap összeröffen a rokonság alapozni, apelláta nincs.Ez a nem szép példa.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
"Szójjá sógor, osz' menünk" Ez a szép a falusi életben.
-
Jó volt olvasni , főleg az a része tetszett leginkább ahol vissza adja számomra a közvetlen falusi ismeretséget és segítőkészséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox Series X|S
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tőlünk lőtték a vasgyári templpomot ( azaz a várost de eltalálta a templomot is). Na meg ami a lényeg, építőipar mindenek felett