- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Edge 70 Fusion: új renderek, több szín és részletek a specifikációt illetően
- Beletenyerelnek a memóriaárak a mobileladásokba
- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgyőrről az a legmaradandóbb emlékem, hogy amikor egyedül cipeltem a sírkeret hosszú oldalát, hallottam a hátam mögül valami kerepelést. Fordulok hátra, kezemben a kővel, hát látom, hogy a Barkas elindult az úton hátrafelé. Szerencsére szinte sík terepen van a temető, nem ment messzire.
-
pupehap
tag
Jó olvasgatni az írásaidat. Lévén harsányi-kisgyőri gyökerekkel rendelkezem,élveztem olvasgatni ezt a bejegyzést. Ráadásul a vasgyártól sem lakom messze
Tőlünk lőtték a vasgyári templpomot ( azaz a várost de eltalálta a templomot is). Na meg ami a lényeg, építőipar mindenek felett 
-
Vakegérke
félisten
Azóta már mindent tudok a rokoni viszonyokról. Leszögezem, az első perctől nem tartottam őket rokonaimnak.
Ha valaki építkezett, vagy valami húzós munkája volt, akkor szólt a többieknek. Nem kért, hanem szólt. A többiek pedig ugrottak a parancsszóra.
Végtére is jó dolog, ha sok ingyen munkáskéz dolgozik az új házon, csak éppen a tulajdonosnak élete végéig ugrania kell, ha valamelyik rokon füttyent, hogy köll mán a vitézség.Bár nem tartozik szorosan ide, de elmondom.
Se levél, se semmi értesítés, váratlanul beállít valakihez egy rokoni család. Nem ám egy órára, egy éjszakára, hanem addig maradnak, ameddig jól esik. A háziak körülugrálják, etetik, itatják őket. Ha a vendég gyerekek szétbarmolják a házat, tehetik, senki nem szól rájuk.
Miután elmentek, megy a sápítozás, káromkodás, károk felmérése, kijavítása, eltört tányérok, stb. pótlása.Szerintem ez úgy neveletlenség, baromság, ahogy van. Miután ezt a véleményemet egyszer elmondtam a "kereszt"-nek, még én voltam a büdös bunkó pesti, akinek a felesége rosszul választott, mert nem vagyok méltó a családhoz.
Tudnék mesélni még, de nem dúlom szét a topikot.

-
-
Vakegérke
félisten
Ez valóban szép, de létezik egy keményebb vonal is.
Nekem semmi kedvem nem volt hozzá, de a feleségem kedvéért "bepakoltuk" a gyerekeket a Trabantba, mentünk a feleségem rokonait meglátogatni. Boldogkőújfalu, Hernádcéce, Szikszó, aztán haza. Miskolcra azért nem mentünk, mert a feleségem nagybátyja épp Szikszón volt. A köztes kellemetlenségeket most nem említem.
Szóval Szikszó, a feleségem unokatestvérének a házában volt a nagy összeröffenés. Én jól elvoltam a négy gyerekkel, a saját kettővel, meg a háziak két kislányával. A felnőttekkel nem volt semmi dolgom, az üdvözlésen kívül nem volt mit mondanom nekik. Egyszer csak elhangzott a következő két mondat.
- Kereszt, vasárnap alapozzuk a kisházat. A többieknek már szóltam.
A kereszt jelen esetben keresztapát jelentett, aki nem válaszolt, csak bólintott. Halk kérdésemre a feleségem elmondta, ez azt jelenti, hogy vasárnap összeröffen a rokonság alapozni, apelláta nincs.Ez a nem szép példa.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
"Szójjá sógor, osz' menünk" Ez a szép a falusi életben.
-
Jó volt olvasni , főleg az a része tetszett leginkább ahol vissza adja számomra a közvetlen falusi ismeretséget és segítőkészséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Táp ventilátor csere
- Star Trek
- Új résszel tért vissza egy régi széria, itt a GOBLiiNS6
- Eredeti játékok OFF topik
- Projektor topic
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Intel i5-4670K + ASRock Z97 Anniversary félkonfig (NVMe Boot, Win11, 8-24GB RAM opció)
- Ryzen7 5700G/ 32GB DDR4/ 1TB m.2 alapú mini PC/ garancia
- PowerColor RX 6600 XT 8GB Red Devil
- Silicon Power A55 2TB SATA3, 2"5 - Új - Eladó!
- Apple MacBook Pro 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, megkímélt 90% akku (399 ciklus)
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M1 Max 64GB RAM 8TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Tőlünk lőtték a vasgyári templpomot ( azaz a várost de eltalálta a templomot is). Na meg ami a lényeg, építőipar mindenek felett